Šta je novo?

Benchmark – kakav treba da bude

Primetio jedan bug. Otvorio sam vest o Motorola slušalicama, pročitao i hteo da prosledim ženi temu, tek da mi porazmisli o poklonu za rođendan.😁
Išao sam na ISKOPIRAJ LINK i pejstovao u vajber poruku link: https://bench.rs/185991
Međutim, kad se klikne na dobijeni link otvara ovo: https://bns.benchmark.rs/?p=185991
Naravno, ne otvara se stranica sajta😞

Pazi kad doslo vreme da Pinocio opominje forumase da se vrate na temu (n)

Poceo sam da koristim sajt,meni to super deluje,ponajvise me odusevljava fluidnost,sve naprosto leti. Generalno i nisam neka picajzla,moji kriterijumi su izuzetno blagi,tako da kritika sa moje strane verovatno nikom nista i ne znaci :D Ono sto bih licno voleo je ili da su tekstovi kraci ili da nisu ispresecani banerima,jer sve mi u startu deluje odbojno za citanje.Jednostavno za iole duzi tekst nekako izgubim volju,a posto volim sve da citam,ubedjen sam da je samo do toga kako je stranica slozena... al dobro,ja kao pojedinac,manje vise... citacu samo kratke vesti :)
Mozda i postoji resenje i sa kakvim blokatorima,al eto to nemam instalirano :)

p.s.pricam o iskustvu na mobilnim uredjajima... mislim da monitor vise nema sta da trazi pored spektakularne optimizacije za mobilne uredjaje

Pa kako misliš da firma funkcioniše ako nema tog banera? I nama treba plata...nema nas malo, 8 ljudi bi da pojedu nešto, plate kiriju, komunalije. Neka deca idu u školu...neki porez treba da se plati.

Kad već pominjemo sadržaj, a i apropo diskusije koju su vodili Peca i @kUdtiHaEX oko budućnosti IoT uređaja.

Baš me zanima što se odustalo od recenzija video igara? Znam da je pre nekih 5-6 godina i bilo ponekad opisa, od tada nažalost više ništa. A nekako mi to deluje zanimljivije i primerenije Benchu od potencijalnog opisivanja IoT frižidera i šporeta 😁

Vrlo jednostavno, sadržaji koji beleže sve manje čitanja više nisu isplativi sadržaji. Statistika je surova i neumoljiva: dok ljude zanima, pišemo...

svaki dan moram ponistiti iskakanje notifikacija na vijesti sa foruma na mobitelu, ali svaki dan, i taj dan je ok, sutra "Jovo nanovo", ima li trajno rjesenje ?

Pa kako misliš da firma funkcioniše ako nema tog banera? I nama treba plata...nema nas malo, 8 ljudi bi da pojedu nešto, plate kiriju, komunalije. Neka deca idu u školu...neki porez treba da se plati.
A ne,nisam rekao da se baneri sklone,cak mislim da se secam jednog videa u kome ste licno pricali na tu temu i ako se ne varam da se rekli da ste veoma tolerantni i da cak nemate nista protiv ako se koriste blokatori (zato sam i naveo da nemam blokator,jer zaista razumem potrebu za reklamama),moja je ideja samo da se baneri drugacije postave,da ne presecaju tekst,da budu recimo sa strane,ili da budu svi na jednom mestu,na dnu teksta ili bilo kako samo da tekst bude kao celina.

Ali kao sto rekoh,meni kao pojedincu preostaje samo da se naviknem. Dugo koristim aplikaciju jedna druge (domaca,i na neki nacin "konkurencija") kuce i ako je puna manjkavosti i ne moze prici ovom sajtu (vizuelno,i sto se tice koriscenja) nekako mi je sazetija i privlacnija za citanje,pa i dalje cesce skoknem tamo.

Ovo ne smete shvatiti kako neku moju uvredu ili provokaciju,mozda je samo u pitanju stvar navike,mozda vremenom Bench preuzme glavnu ulogu,ali za sad se nekako opustenije osecam uz tu aplikaciju nego uz Bench.
Jednostavno kad god citam nesto na Benchu,kao da nisam opusten,kao da osetim zamor... mozda ne umem ni da vam prenesem kompletan filing,ali svakako sve pisem samo u cilju da budete,ustvari bicu slobodan da kazem da budemo bolji. Kazem nisam zahtevan korisnik,odusevljen sam vizijom kojom ste se vodili,kretivnoscu,sposobnoscu da sve to upakujete,brzinom i fluidnoscu,nisam lovac na greske - meni one ne smetaju,ljudski je i gresiti.

Evo recimo kada se ukuca neki pojam u pretrazivac i kad izbaci rezultate,meni se svidja taj format,sve vesti sazete,pregledne,privlacno za gledanje,skrolovanje.... dok mi je na naslovnoj sve nekako razbucanije i vesti sa naslovne otvaram ovde na forumu kroz topice... znaci opet dolazim do situacije kao i gore oko banera... dakle sto se mene licno tice (*** takav sam,verovatno je do mene) poenta je samo kako je sve poslozeno.... volim kad je sve svedeno,a pregledno (i bukvalno naslovna strana i strana sa rezultatima pretrazivanja mogu da posluze kao primer sta mi je manje lepo i odlicno).

Eto,post u fazonu mnogo zujim,malo meda dajem :ROFLMAO: Al malo sam pod stresom,jer Vam se nikad nisam ovako direktno obracao :love:

Poslednja izmena od urednika:
Lepo deluje i moderno, ali mi ipak veoma nedostaje kratak spisak novih vesti koji je postojao na prethodnoj verziji (na desktopu). Tako sam mogao brzo da vidim da li ima neka nova vest, bez da skrolam stranicu nadole. Takodje, nedostaje precica do benchmark foruma. Ima workaround da se klikne na opciju "Prijavi se", ali mi to nije bas user friendly. Nadam se da je ovo privremeno resenje. Voleo bih i da precica bude odmah vidljiva na vrhu negde, bez da se klikce na dugme za meni. U svakom slucaju puno pozdravljam veliki trud koji je ulozen u novu verziju :)

Da li su počele push notifikacije na e-mail ? Prijavio sam se ali ni jedna još nije stigla.

daj resite ovog JASONA sto mi iskace svaki cas, preko pc kad surfam, hvala

Молба за Пецу да провери instagram inbox request :)
У вези са nothing phone

Čestitka i od nas koji spadamo u starije... (čiji doprinos nije veliki ali smo tu kada zatreba ;) ...)

Lepo, čestitam!

Nema svrhe da pišem hvalospeve jer nisam u materiji. Prosto, za mene je Benchmark institucija, te bih (segmente koje čitam/pratim) čitao i da Vam je sajt u verziji iz 2002. :)
Na tabletu i telefonu izgleda stvarno eXtra, ali ja sam jedan od onih koji je vezan za desktop, tako da - opet nisam mnogo merodavan da komentarišem. Jedino što ne kapiram su hvalospevi o dark temi, jer je meni to apsolutno negledljivo (ne samo Benchmark, već generalno). Da, da...."beauty is in the Eye of the Beholder".

Inače, odgledah kompletan intervju sa Kutijom. Sjajna priča oko "eksperimentalnih" foruma. Koliko mi je bilo van pameti kad su neki retaileri ubacili belu tehniku u ponudu, danas na to gledam totalno drugačije, a jedan od razloga je i to što se i po tom pitanju ovde mogu konsultovati sa ljudima ili čak podeliti i svoje iskustvo. Još samo da pročitam(o) opis neke veš mašine (sa WiFi-em, normalno), a onda i odgledam(o) recenziju gde Peca, sa istim žarom, kao za mobilne telefone, objašnjava vrline i mane nekog modela.

P.S. Čovek skapira koliko je vremena prošlo tek kad vidi kako se neko promenio (@kUdtiHaEX upoznah na Adi, na jednom od prvih skupova članova Benchmak foruma daleke 2002. ili 2003.).

Lepo, čestitam!

Nema svrhe da pišem hvalospeve jer nisam u materiji. Prosto, za mene je Benchmark institucija, te bih (segmente koje čitam/pratim) čitao i da Vam je sajt u verziji iz 2002. :)
Na tabletu i telefonu izgleda stvarno eXtra, ali ja sam jedan od onih koji je vezan za desktop, tako da - opet nisam mnogo merodavan da komentarišem. Jedino što ne kapiram su hvalospevi o dark temi, jer je meni to apsolutno negledljivo (ne samo Benchmark, već generalno). Da, da...."beauty is in the Eye of the Beholder".

Inače, odgledah kompletan intervju sa Kutijom. Sjajna priča oko "eksperimentalnih" foruma. Koliko mi je bilo van pameti kad su neki retaileri ubacili belu tehniku u ponudu, danas na to gledam totalno drugačije, a jedan od razloga je i to što se i po tom pitanju ovde mogu konsultovati sa ljudima ili čak podeliti i svoje iskustvo. Još samo da pročitam(o) opis neke veš mašine (sa WiFi-em, normalno), a onda i odgledam(o) recenziju gde Peca, sa istim žarom, kao za mobilne telefone, objašnjava vrline i mane nekog modela.

P.S. Čovek skapira koliko je vremena prošlo tek kad vidi kako se neko promenio (@kUdtiHaEX upoznah na Adi, na jednom od prvih skupova članova Benchmak foruma daleke 2002. ili 2003.).
Mnogo godina je prošlo od tada... :)

Sajt je izuzetno lepo dizajniran, moderan, jedina mana sporo ucitavanje. Ali dobro sve se to moze popraviti.
Sve najbolje u daljem radu.

Mi nemamo političke teme, sa njima uvek ide i ostrašćen pristup obe strane. Nijedan sistem nije savršen, pa ni taj, ali daje dobre rezultate i takav vid aktivnosti posetilaca može da dovede do boljih konverzacija.

Svakako nisam mislio da se sve automatski sakriva jer je neki komentar dobio pedeset negativnih ocena, mora da postoji proces iza provere iza svega toga.

Na žalost, neki ljudi na forumu nisu shvatili da Like i Dislike ne treba da služe kao vid ePakosti već kao alat upravo za unapređenje konverzacija, pa imamo specijalne primerke koji idu i lupaju deset minusa u svim temama jednom članu, valjda kao čin neke kletve ili crne magije 🤷‍♂️
Nisu u pitanju samo političke teme. Evo pogledajte ovaj tekst, komentare korisnika i kako automoderacija radi u praksi:
Ko god je u komentarima rekao da realme nije totalno đubre, ili da je Andorid UI realno bolji od iOS-a, dobio je mnogo negativnih ocena i njegov komentar je bio skriven. "Echo chamber" na delu.
Istina je, članovi benchmark redakcije ne izleću se sa glupim/sarkastičnim naslovima poput gospodina Amadeo-a, a i forumaši su otovoreniji za različita mišljenja od ekipice na arstechnici. Ipak ovo je pravi primer, šta bench formu ne bi trebao da postane.
Po meni Like i Dislike znači da se slažeš ili ne slažeš sa komentarom što ne znači da ne želim da ga pročitam. Automoderacijom se prevode na isključivanje drugačijeg mišljenja.

Poslednja izmena:
Da li su komentari na sajtu potpuno integrisani sa komentarima na forumu?

Čitam ovu vest - https://benchmark.rs/vesti/biznis/kineski-cipovi-san-koji-je-zavrsen/
I temu na koju se ta vest odnosi - https://forum.benchmark.rs/threads/kraj-sna-o-kineskim-čipovima.491468/

I vidim da ispod vesti na sajtu postoji jedan komentar kojeg nema na forumu, pa me sad zanima da li je ostavljen na sajtu ili je napisan ovde na forumu, pa obrisan zato što je prost ili je svejedno gde je napisan, jer se komentari potpuno podudaraju i svejedno je gde su ostavljeni, osim što se brisanjem na forumu ili sajtu ne briše istovremeno i na drugoj platformi. Pretpostavljam da je ovo treće u pitanju, al' da pitam.

Obrisan komentar na forumu bi trebao da ukloni isti i sa sajta. Moguće je da je u toj vesti proces sinhronizacije zakazao, proveriću.

slike u testovima nisu migrirane na novu WP platformu... dakle static assets.

ovo je ono kinda prva stvar o kojoj se vodi racuna tokom migracije (samo kazem).

Od danas mi se pojavljuje u Chrom-u i Edge-u greška:
Greska.jpg
U Safariju na iPadu sve radi.

Dešava se i na Safariu za iOS i macOS kad ideš na back ili duže vreme ne ulaziš na starnu koju prikazuje. Uradi se refresh i normalno prikaže 😃

Vrh Dno