Šta je novo?

Benchmark članovi i njihova zimska obuća :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Smaraš dečko, baš smaraš, ukus nema nikakve veze sa vezom sa IT.

Poslednja izmena:
Smarao bi da govorim neistinu.. ;) al ok necu vise komentarisati izgled, samo kacite, moram i ja nesto da pazarim ovih dana..

Poslednja izmena:
Dobro sta god, bitno je da ti, i jos njih dvoje na forumu imate ukusa, ostavi nas da se snalazimo.

Inace ovo vezano za deklaraciju, meni na kutiji pise samo cipele za planinarenje, nista za suvo ili mokro. Na kutiji od patika znam da pise, ali ovde nisam nasao.

Poslednja izmena:
Ali vi ste "IT" osobe i niste bas merodavni u pogledu sta je lepo na oko, vec samo sta je 'prakticno', tako verovatno pristupate svim sferama zivota, ono bajs ne vozite bez svih mogucih gadgeta koji mere puls, potrosnju kalorija itd.. :) No hard feelings, inace te prve mi se bas svidjaju sa iron-ovog posta..

Pa ****ga brate, mi smo IT osobe jer cistimo sneg, patimo se sa cepanjem i pakovanjem drva po kisi, snegu, blatu i mrazu, setamo po bljuzgavici, brdima, planinama, vozimo bajs.. a ti nisi IT osoba a gledas filmove i 10 serija u isto vreme a pikas 20 sp i 10 mp naslova mesecno? :)

A ovo za bajs i merenje pulsa.. opet lupetas, naravno da ce svako ko iole ozbiljnije vozi bajs imati ciklomaster/ciklo kompjuter zbog evidencije kilometraze i prosecne/max brzine, znaci ko to radi on je IT osoba a lik koji sa 30 leta moduje kabine kamiona u nekoj tamo igrici i kaci u potpis je pustolov? :d :d

Masis sustinu kao i uvek, one cipele koje si okacio mogu da prodju u slucaju da se autom dovezes do banke u kojoj radis ili eventualno da obrnes koji krug po hladnom ali suvom vremenu. Znaci jednostavno su neupotrebljive zimi a nisu ni lepe :d

To sto su meni mozda bezveze i gadne nema nikakve veze, tvoj izbor ali su smesni tvoji pokusaji prozivanja ostalih ljudi kojima je potrebna prava zimska obuca iz raznih razloga i to apsolutno ne znaci da je ta obuca ruzna, gadna, decja, neozbiljna, ne - samo je zimska i ima odredjenu namenu koju IT osobe (da ne kazem forever alone i no liferi) ne mogu da spoznaju :)

A da sam menadzer neke firme naravno da ne bih blenuo po sastancima u duksu sa kapuljacom, army pantalonama i blatnjavim trekking cipelama vec bih imao neko odelo i obucu za te prilike a pored toga bih opet imao sve ovo sto i sada oblacim/obuvam ;)

Poslednja izmena:
Covek malo troluje, a vi se odma dadoste u odbranu casti :d

Kakva bre odbrana casti, lik je kontras na kub :d al svejedno ne zna ni da troluje kako je bog rek'o :smoke:

Moj kriterijumi kad sam birao zimsku cipelu bili su sledeci: waterproof, duboke, i da mogu normalno da vozim u njima tako da ove nabudzene sa djonovima od 5cm sam odmah otpisao, jer bih onda morao da drzim u kolima patike i da menjam obucu svaki dan par puta dnevno zbog voznje.

Uzeo sam Cat Salton, jako su lagane, djon je uzivo jos tanji nego sto deluje na slici.
Na popustu sam ih platio 10.990 bile su 15.990, za sada sam zadovoljan.

IMG_9987.JPG

http://www.catfootwear.com/UK/en-GB...0M/72987/Mens/Salton-Waterproof/Black/P715446

Poslednja izmena:
a lik koji sa 30 leta moduje kabine kamiona u nekoj tamo igrici i kaci u potpis je pustolov? :d :d

lol kakve to veze ima s godinama i pustolovom, radim to zato sto volim i nije mi problem da uradim, a tek tvoj post nema nikakve veze sa onim sto sam rekao :) A nista nisam rekao osim da su vecina jako gadne na oko, sigurno ima i lepsih ali vecini to nije bitno, sto je opet istina.. :)

Sve ima vise veze od povezivanja izbora cipela sa IT osobama :d Jebga, ni meni se ne svidjaju neke klasicne zimske, treking/kramponke iz teme ali sta sad, to sto se meni ne svidjaju ne znaci da stvarno ne izgledaju ok ali nas ti ubedjujes da so, rizlu i gulas od snega, djubreta i blata treba gaziti u nekim jesenjim salonkama :d koje su usput odvratne (meni, sto ne znaci da su stvarno) i jos ubedjujes ljude kako su svi kupili ultimativno ruzne zimske cipele a da usput ocigledno i ne znas sta su to stvarno zimski modeli i u kakvim uslovima se nose :)

***a, ugasice temu a stvarno moze da bude korisna, nego da ne davimo dalje, svako ima priliku da vidi razne modele u temi, sazna gde mogu da se kupe i koliko kostaju preko pp.. pa da ne sabotiramo.. chill :)

Poslednja izmena:
O boze u sta se pretvara ovaj forum :D
JOs malo pa ce biti koliki vam je

Svasta :) ja sam vise IT nego bilo sta drugo (ako to i moze uopste da se kaze, od IT-a imam leba), a opet idem po dvoranama, buvljacima, pijacama, balovima i plesovima, nisam propustio rafting zadnjih 7 godina, isao sam da trazim savu savanovica u zarozje, i isao sam u okolinu djerdapa da nadjem blago rimskih senatora (obe neuspele ekspedicije, ali uz dosta rostilja i zabavnog drustva). U prevodu - dont feed the troll. ko god da je prvi spomenuo kako IT ljudi ne nose kvalitetnu obucu, nije u vaser vagu.

preporuka svima koji bi da se otvore za dobre "hiking boot" - CAT Active Alaska.

cat_active_alaska.jpg

moje su nazalost istrosene, i u ormanu. njih sam imao pre Colorado modela, i sve najbolje o njima imam da kazem uz jedinu manu krampona na djonu koji odu posle 3-4 sezone.

Poslednja izmena:
U bre, pa ovde vecina planinari :D

Cudna tema, ali sto da ne.

Ja sam uzeo starke. Bio sam malo skeptican po pitanju zime, ali su dosta dobre. Spolja su od cvrste koze, a unutra nesto sto je meni do sada bilo nepoznato, a to je "tinsulate". Stvarno radi posao
126809C.jpg

Razmisljao sam o Lacoste Emin Ci, ali su mi ipak delovale pretanko. Sminkerske :D
24022_t.jpg

Hah, da se i ja pricestim odgovorom.
AD542A0LP-802@1.1.jpg
Neki dan sam kupio ovaj model čizmi i prezadovoljan sam odlične su.

A od patika prefiram mid modele kao neka modernija varijanta ili lebronke za košarku.

Vi kao da zivite u nekoj perma frost sredini ili ste okruzeni minskim poljima van avlije ili se pak, probijate kroz smetove sa sve lopatanjem do stare majke u planini...pa morate ove cipelcuge da vukljate.
Superstar
nYhyL.jpg

A za trcanje
e4i06.jpg

Ukoliko se krecete nikad vam nece biti hladno na stopalima.

pTBL1-7888605v275.jpg

Za nas koji smo po JUS-u i nosimo 49+ nema boljeg izbora od Timberlenda :)

Ја имам сличне, само су много мање- 44. Купио ми ћале кад је био преко баре пре две године. Цена, 100$, а овде 22k.

Vi kao da zivite u nekoj perma frost sredini ili ste okruzeni minskim poljima van avlije ili se pak, probijate kroz smetove sa sve lopatanjem do stare majke u planini...pa morate ove cipelcuge da vukljate.
Superstar
nYhyL.jpg

Juce sam obuo adidas forum low i bile su mi noge mokre posle 5 minuta, *** u ulici ne radi pola sijalica i stao sam u neku baru od 10cm, da sam uzeo cipele ne bi bilo nista. Inace i ja sam govorio sta ce mi cipele dosta su mi malo dublje patike ali bre nije isto. Jel neko primetio likove koji su po najvecem snegu setali suskave trenerke i air max sa sve zategnutom trendzom da se vide carape.

Poslednja izmena:
nike-air-nevist6-sneakers-1.jpg

Ove su mi u planu uskoro, za sad furam obicne patike jer ovo bas i nije prava zima.

Ја имам сличне, само су много мање- 44. Купио ми ћале кад је био преко баре пре две године. Цена, 100$, а овде 22k.

Timberland premium, zaista pored Cat colorado najjace cipele, takozvane kanadjanke. Ima jos firmi koje prave odlicne kanadjanke, ali su kod nas nepoznate jer smo slepo crevo sveta. Otud ovolike cene. Workers shoes, ART iz britanije i Paladium iz nemacke. Scooter turski je propao kao firma a imali su ekstra obucu. U svakom slucaju, mozete pogledati online za neke kvalitetne firme za obucu, koji ne odskacu od CAT i Timberland-a po kvalitetu a jeftinije su.

Superstar
nYhyL.jpg

A za trcanje
e4i06.jpg

Ukoliko se krecete nikad vam nece biti hladno na stopalima.

Adidas na snegu od 30cm? Fail #1

Puma sa tankim djonom za trcanje? Epic fail. Srecno tvojim kolenima i tabanima.

Nasa interventna i specijalne jedinice koriste magnum obucu ?

gde si ih uzeo? extra izgledaju

Pa ima ih u bilo kojoj Ecco radnji..Ušće npr..ja sam ove uzeo u radnji koja se nalazi u onoj ulici koja seče Knez Mihailovu...tu se nalazio nekada SezamPro, a sama radnja je na kraju ulice na uglu..seče onu ulicu hde je Kolarac :p ***a, ne pamtim nazive ulica :p
A cena je bila oko 20.000..

Nasa interventna i specijalne jedinice koriste magnum obucu ?

aha, Magnum classic kao dodeljene, ili neki drugi model ako sam kupis/nabavis. isto vazi i za vojsku, a beogradjani oficiri u kasarnama mogu da se ogrebu za dzabe, u zavisnosti od lokacije/polozaja posto nije striktno propisano da svi moraju da nose onu pakleno losu cizmu od firme iz novog sada, da me ubijes kako se zove.

Jel neko primetio likove koji su po najvecem snegu setali suskave trenerke i air max sa sve zategnutom trendzom da se vide carape.

Ja sam ih zavalio kako se mrste na ove sa true winter gear-om. :D
Al ok, realno brzi su u air maxu. Ide im uz karakter.

aha, Magnum classic kao dodeljene, ili neki drugi model ako sam kupis/nabavis. isto vazi i za vojsku, a beogradjani oficiri u kasarnama mogu da se ogrebu za dzabe, u zavisnosti od lokacije/polozaja posto nije striktno propisano da svi moraju da nose onu pakleno losu cizmu od firme iz novog sada, da me ubijes kako se zove.

Gepard

Bar ja te duzim :D

Kako je neko lupio i rekao da vam nikad nece biti hladno stopalima ako se krecete, neverovatno koja glupost.
Stvarno mislis da svi imaju istu cirkulaciju?
Da neko nema potrebe za toplijom obucom?
U ovoj temi sam video samo jedne prave zimske cipele, a to su one Headove, ostalo je boranija. U stvari ima onih martinki, ali mislim da one nemaju nikakvu izolaciju, osim za skupljanje smrada. :D
U gradu sto se prodaje najbolji izbor su neke Salomon, to je prava zimska obuca, nrp one GTX, ima ih u Beosportu.

Prosle godine sam imao u vidu neke Magnumke, video sam da ih ima u Sniper-u i u Army shop-u i to nekoliko dobrih modela po pristojnoj ceni ali na kraju uzeo sam Adidas Climawarm.
adidas-eiscol-mid-pl-backlash.jpg
Prosle godine placene 6999din, ove godine ih vidim samo za 11-13 hiljada. Otkako sam iz uzeo nisam preskakao nijednu baru, isao sam kroz najvecu bljuzgu i ne pokazuju znakove starenja. Ne propustaju i tople su. Uz pamucnu debelu carapu mogu biti napolju ceo dan ili unutra u toplom obuven ceo dan bez da se noge oznoje ili usmrde. Doduse tu verovatno carapa odradi bar 80% posla i kad sam vec kod toga...

Video sam da neki imaju problema sa vrelim stopalima i znojenjem. Moja dugogodisnja iskustva:
Zadnje 3 godine cak i kada je 20 stepeni ja nosim debelu pamucnu carapu. Jednostavno bez dobre carape nikakva obuca ne moze da kompenzuje ako ste obuveni 15h i sl. Meni se stopala isto upale i menjam carape 2-3 puta dnevno, najvise dok radim. S obicnom carapom noga cesto ne moze da dise i noga se znoj a ako se nekome bas znoje noge carapa se brzo nakvasi, bakterije odrade svoje i smrdi kao djavo. Sa debelom carapom noga bolje dise i bar 10x se manje znoji. I to malo znoja ako ga bude uopste carapa upije bez ikakvih posledica, nit mokra noga niti ikakvog mirisa. Ne pamtim kada sam osetio da mi patika smrdi a nisam bas tip koji pere patike jednom nedeljno ;)

Da napomenem, ne koristim nikakve specijalne carape vojne industrije vec obicnu debelu pamucnu carapu od 200din s pijace, samo hocu da naglasim prednosti debele carape u obnosu na obicnu.

Poslednja izmena:
Sajber kurajber - Onomad u kasarni smo isli na terene, i bila je vanredna situacija zbog poplava, moja ceta nije izula cizme 4 dana, jer smo spavali obuceni i na gomile. Svi smo nosili cuvene gepard, bili smo gusteri. (au koja recenica :) ) i, fazon je bio da mi koji smo bili pametni da obujemo pamucne carape, deblje (rekli su nam da idemo da pomazemo zbog poplava) smo bili okej, otekle noge malo ali boze moj. a ovi sto su obuli sintetiku, tanke carape, i slicno - skidali su kozu i nokte zajedno sa njima :S: ne mogu ni da pomislim kako je ljudima u ratu koji ne znaju datum kad su ih obuli

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno