To su sve različite ordinacije, ali se oni svi poznaju i znaju ko je stručan za koju oblast i kakve kapacitete imaju i nije ni čudno ni retko da prosleđuju jedni drugima pacijente iz raznih razloga. Mislim da to i jeste odlika dobrog veterinara, niko ne može biti najbolji za sve niti znati sve, ali je bitno da znaju svoje mogućnosti i da im je dobrobit životinje na prvom mestu, ispred lične sujete ili finansijske dobiti.
Lončar Vet je klinika, a ove dve, kao i većina drugih su ordinacije, što je drugačiji koncept i drugačiji odnos sa veterinarom.
U veterinarskoj ordinaciji ih ima nekoliko i uglavnom jedan isti veterinar vodi ljubimca od A do Š, što je pozitivna stvar jer možeš vremenom da stekneš neki dublji utisak o osobi i stekneš (ili ne) poverenje, što je najbitnije u odnosu sa veterinarom. Takođe i tvoj veterinar može dublje da upozna tvog psa, naročito ako su u pitanju neke hronične tegobe. Takođe stepen opremljenosti ordinacija generalno nije ništa posebno. Konkretno Vet centar je ok, imaju rentgen, ultrazvuk, laboratoriju, tako da većinu stvari možeš obaviti kod njih, ali mnoge druge ordinacije to nemaju.
U klinici je to drugačije, konkretno kod Lončara. Ima mnogo više veterinara, tehničara, svaki radi svoj deo posla u zavisnosti od staža, znanja i uže specijalnosti i više si kao na pokretnoj traci. Naravno dobićeš svaki savet koji ti treba, ali nemaš toliko face-to-face vremena sa Zoranom Lončarom osim ako za to stvarno nema potrebe, već je ogroman deo posla delegiran na saradnike, koji su takođe vrlo ljubazni i znaju šta rade. Dijagnostika je takođe generalno na višem nivou jer imaju novije aparate, pa i to brže ide. Uglavnom se zakazuje ako nije nešto hitno, pa zakažeš kad ti odgovara i generalno sve dosta brzo ide, dok se u ordinaciji neretko dešava da moraš da čekaš jer je neki pregled potrajao, uletela hitna intervencija ili slično.
Generalno mislim da ni sa Vet centrom (konkretno pričam o Nenadu koji je glavni veterinar), ni sa Lončar vetom ne bi pogrešila, ja lično u obojicu imam veliko poverenje i pozitivna iskustva.
Nisi precizirala koji je hrt u pitanju, ali pretpostavljam da je neki od većih čim pominješ dresuru. U tom slučaju bi možda blagu prednost dao Lončaru jer su oni specijalisti za ortopediju i neurologiju, a hrtovi su generalno podložni displaziji kukova i ortopedskim povredama.
Vet centar je u Pančićevoj na Dorćolu, a Lončar vet je u Đurinoj, to je jedna uličica levo od Dimitrija Tucovića kad se krene ka Zvezdari, blizu pekare Trpković. Apsolutno nije predaleko da ideš peške ni do jednih ni do drugih ako si širem centru grada, hrtu će svakako trebati šetnja

Za njihove sajtove, ne znam da li je dozvoljeno, tako da google is your friend.
Što se tiče dresure tu ti ne bih mogao pomoći jer nemam iskustva ni sa dresurom ni sa hrtovima. Jedino da ti predložim da potražiš neke forume i fejsbuk grupe posvećene rasi za koju se odlučiš, pa vidiš tamo sa drugim vlasnicima kakva su im iskustva.
Nažalost više nemam psa, ali sam ih imao 20 godina i obojica su imali neke specifične zdravstvene probleme, pa sam neminovno stekao i iskustva sa veterinarima...