Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

Hello ponovo, htela sam da postavim jedno pitanje svim članovima benča koji posećuju ovu temu: Da li neko od vas ima hrta? Ako ima, zamolila bih vlasnika hrta da mi se javi, može i ovde može i privatnom porukom. Radi se o tome da su to zaista specifični psi i volela bih da popričam sa vlasnicima hrtova, da dobijem neka uputstva konsultacije sugestije, pošto ću uskoro dobiti jednog prelepog hrta. HVALA.

Hajd da pitam ovde, mozda je neko imao slicna iskustva:
Godinu dana stara macka je pre 10- tak dana bila na sterilizaciji.
Cak ni posle 10 dana ne vidimo neki boljitak, samo lezi, jako slabo jede i pije vode, plitko dise.
Imamo sutra termin kod veterinara, koji je preko telefona izjavio da je to normalno.
Meni to nikako nije normalno ali mozda gresim, zato pitam da li je neko imao slicno iskustvo.
Unapred zahvalan.

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

ne bi ja vise isao kod tog veterinara. ja sam u petak nosio Juju (iste je starosti) na isti zahvat, i vec to vece je bio sasvim ok, u sub i nedelju primio antibiotike preventivno posle zahvata i ko nov je a jede ko mecava. mozda je neka koincidencija u pitanju sa tvojim ljubimcem, ali da ne jede, ne pije itd i da kaze da je u redu ...

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Po pisanju sam razumeo da je u pitanju macor kod tebe, ovo je macka, veci je zahvat u pitanju i cesce su komplikacije kod njih nego kod macora.
Posto nisam veterinar, pitam.

Po pisanju sam razumeo da je u pitanju macor kod tebe, ovo je macka, veci je zahvat u pitanju i cesce su komplikacije kod njih nego kod macora.
Posto nisam veterinar, pitam.
Pošto ja za nekoliko dana treba da dobijem mačku, iako sam upravo zbog sterilizacije htela mačora, baš zbog straha od nuspojava sterilizacije, sad me zanima da li postoji neka sterilizacija laproskopijom i da li možete da preporučite nekog jako dobrog veterinara za mace tj za to. Hvala.
(Da ne bude zabune pošto sam u jednom post-u pitala za hrta, da, tačno tako, dobijam prvo mačku pa posle psa).

Poslednja izmena:
^ Ako si iz BG, preporuka za Vet Centar na Dorcolu. Drugarica je tamo sterilisala macku koja se oporavila isti dan kao da se nista nije desilo, cak je i skakala svuda naokolo, nije ni kragnu nosila. Ljudi su sve profesionalno uradili i to se vidi cim udjes u ordinaciju.

Moja se napatila 2 nedelje sa kragnom, a pritom su mi je dali jos pod anestezijom pa je dolazila sebi nekoliko sati. Uzas, kao da je kod mesara bila.

@DukeLander, ne znam sta da ti kazem, nadam se najboljem ishodu i da je stvarno tako normalno.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Moja se napatila 2 nedelje sa kragnom, a pritom su mi je dali jos pod anestezijom pa je dolazila sebi nekoliko sati. Uzas, kao da je kod mesara bila.

Ista prica i ovde, samo sto nema kragnu vec fazon pizame.

Sve je to veliki stres za macku koja ne podnosi nista "strano" na krznu. Ali samo je vazno da prodje dobro.

.... ovo je macka, veci je zahvat u pitanju i cesce su komplikacije kod njih nego kod macora.
Stvarno ti od srca želim da ti se maca brzo oporavi, ako nije neka greška do veterinara, i ako ti je za utehu moje iskustvo, pošto sam imala godinama mačora koji je prošle godine umro, jedino što ti mogu reći je da životinje, naročito mačke, imaju urodjen nagon za samooporavkom, samoodržanjem. To sam videla mnogo puta kod mog mačora.

^ Ako si iz BG, preporuka za Vet Centar na Dorcolu. Drugarica je tamo sterilisala macku koja se oporavila isti dan kao da se nista nije desilo, cak je i skakala svuda naokolo, nije ni kragnu nosila. Ljudi su sve profesionalno uradili i to se vidi cim udjes u ordinaciju.
Možeš li mi dati telefon te ordinacije? Da li rade laproskopiju ili pravu operaciju? O kakvim kragnama pričate??? Užasnuta sam svim ovim što pišete vezano za sterilizaciju mačke. Prosto mi je sad žao što uzimam mačku a ne mačora... Jer ja sam godinama imala mačora koji nije bio uopšte sterilisan i nikada nikome ne bi preporučila da steriliše mačora ukoliko mu ne markira po kući što bi bio zaista jedini razlog, prema statistikama 70% sterilisanih mačora ima problema sa urinarnim traktom.
Za mačke ne znam, dobiću je do kraja decembra... užasnuta sam pri pomisli od sterilizacije a znam da je to za njeno zdravlje dobro.

Poslednja izmena:
Nemam broj, ima sigurno na netu.
Ne treba tako da gledas, sve je to normalna stvar, pa znaju veterinari svoj posao, sem ako ne naletis na neku bu**lu, ali zato se i treba raspitati.
Kazem opet, drugaricina macka je isti dan trcala i skakala po stanu.
Samo je bitno sto pre je sterilisati, pre prvog teranja, tako sam cini mi se cuo.

Nemam broj, ima sigurno na netu.
Ne treba tako da gledas, sve je to normalna stvar, pa znaju veterinari svoj posao, sem ako ne naletis na neku bu**lu, ali zato se i treba raspitati.
Kazem opet, drugaricina macka je isti dan trcala i skakala po stanu.
Samo je bitno sto pre je sterilisati, pre prvog teranja, tako sam cini mi se cuo.
Naći ću broj na netu. Da, tačno je, treba ih sterilisati pre prvog teranja, što varira i od rase, neke mačke brže sazrevaju, neke sporije. Optimalno je sa četiri meseca da se ta grozota uradi. I stvarno mi nije jasno to što pričate o tim lošim iskustvima? vi pričate očigledno o operacijama? Pa ljudi postoji laproskopija. I to jako dugo. Ako postoji kod ljudi, postoji i kod životinja.

EDIT:
Čula sam za nekog sjajnog veterinara koji radi na Senjaku, koji je veliki ljubitelji mačaka i poznavalac mačaka. Mislim da mu prezime počinje na slovo M. Raspitaću se kako se čovek zove pa ću napisati ovde u temi.

Poslednja izmena:
Na Senjaku je prof. Magaš, vrlo specifičan lik, ekscentrik, nešto poput onog dr. Nestorovića :) Ja sam sa psima imao različita iskustva sa njim. Svojevremeno mi je na veterinarskom fakultetu za psa izneo ekstremno brzopleto dijagnozu, bez ikakve ozbiljne dijagnostike već samo na osnovu "opipavanja" onako u prolazu, da, citiram: "ili da ga uspavam ili će umreti na operacionom stolu". Pas je tad imao nepune dve godine, ispostavilo se da je potpuno benigni problem bio, doživeo je deset... Nedavno sam opet bio kod njega jer je bio hitan slučaj vikendom, a on je jedan od retkih koji radi vikendom i to je ok prošlo. Ipak vidi se da je lik potpuno haotičan, a takav mu je vajb i u ordinaciji. Ipak mnogi dugogodišnji kučkari koje znam se kunu u njega i generalno ne mislim da je loš veterinar, ali ja bih kod njega išao samo ako je hitno i niko drugi ne radi. Ali u kafanu sa njim uvek :D

Vet centar na Dorćolu je za preporuku, kod njih sam bio 15+ godina i ne mogu lošu reč da kažem, uvek su bili stručni, profesionalni i izuzetno korektni. Ne znam konkretno kakvi su za mačke, ali Nenad generalno važi za odličnog hirurga za meka tkiva.
Neki zlatni standard trenutno u BG-u je po meni Lončar Vet, i sa njima imam odlična iskustva, bukvalno bih se ja tamo lečio. Čak i Magaš i Vet centar šalju kod njih komplikovanije slučajeve, ako je potrebna neka naprednija dijagnostika ili su u pitanju teži operativni zahvati, naročito ortopedski.

Poslednja izmena:
Na Senjaku je prof. Magaš, vrlo specifičan lik, ekscentrik, nešto poput onog dr. Nestorovića ....

Jeste u pravu si, sad sam se setila, zove se Magaš. Znači nije baš uvek dobar.
Nije mi jasno, pomenuo si zlatni standard po imenu Lončar Vet i da kod tog zlatnog standarda, Magaš i Vet centar šalju komplikovanije slučajeve. Da li je taj Lončar Vet različita ordinacija od Vet centra ili neko njihovo specijalno odeljenje? Ako jeste potpuno druga ordinacija, gde se nalazi?
Koliko vidim iz toga što pišeš, ti imaš kuče. Već sam u jednom postu postavila pitanje vezano za kuče. Odnosno ja očekujem do nove godine mačku a posle nove godine očekujem kuče. Želim i kuče i mače.
Sa mačkama nemam problem pošto imam iskustva sa mačkama, moj jedini problem je što sad uzimam ženku i užasavam se sterilizacije.
Obzirom da nikada nisam imala kuče a uzimam jedno specifično kuče sa specifičnim karakterom koje nije pogodno za dresuru, a to je hrt, da li možda možeš da mi preporučiš veterinara koji se bavi hrtovima ili čak i dresera koji se bavi hrtovima? Hvala unapred.
Ps. Zaboravila sam da naglasim da sam iz Beograda, dakle sve to mora da bude u Beogradu i to u širem centru grada najdalje (uključujući i strogi centar N Bg) jer ne vozim kola. Meni je i Senjak daleko budući da ne vozim kola, ali ako je taj veterinar fenomenalan super i sjajan i za kučiće i mačiće, ići ću taksijem kod njega kad god zatreba. Ali ti kažeš da nije. Idealna varijante bi bila kada bi to bio jedan veterinar i za macu i za hrta.
Hvala...

To su sve različite ordinacije, ali se oni svi poznaju i znaju ko je stručan za koju oblast i kakve kapacitete imaju i nije ni čudno ni retko da prosleđuju jedni drugima pacijente iz raznih razloga. Mislim da to i jeste odlika dobrog veterinara, niko ne može biti najbolji za sve niti znati sve, ali je bitno da znaju svoje mogućnosti i da im je dobrobit životinje na prvom mestu, ispred lične sujete ili finansijske dobiti.

Lončar Vet je klinika, a ove dve, kao i većina drugih su ordinacije, što je drugačiji koncept i drugačiji odnos sa veterinarom.
U veterinarskoj ordinaciji ih ima nekoliko i uglavnom jedan isti veterinar vodi ljubimca od A do Š, što je pozitivna stvar jer možeš vremenom da stekneš neki dublji utisak o osobi i stekneš (ili ne) poverenje, što je najbitnije u odnosu sa veterinarom. Takođe i tvoj veterinar može dublje da upozna tvog psa, naročito ako su u pitanju neke hronične tegobe. Takođe stepen opremljenosti ordinacija generalno nije ništa posebno. Konkretno Vet centar je ok, imaju rentgen, ultrazvuk, laboratoriju, tako da većinu stvari možeš obaviti kod njih, ali mnoge druge ordinacije to nemaju.

U klinici je to drugačije, konkretno kod Lončara. Ima mnogo više veterinara, tehničara, svaki radi svoj deo posla u zavisnosti od staža, znanja i uže specijalnosti i više si kao na pokretnoj traci. Naravno dobićeš svaki savet koji ti treba, ali nemaš toliko face-to-face vremena sa Zoranom Lončarom osim ako za to stvarno nema potrebe, već je ogroman deo posla delegiran na saradnike, koji su takođe vrlo ljubazni i znaju šta rade. Dijagnostika je takođe generalno na višem nivou jer imaju novije aparate, pa i to brže ide. Uglavnom se zakazuje ako nije nešto hitno, pa zakažeš kad ti odgovara i generalno sve dosta brzo ide, dok se u ordinaciji neretko dešava da moraš da čekaš jer je neki pregled potrajao, uletela hitna intervencija ili slično.

Generalno mislim da ni sa Vet centrom (konkretno pričam o Nenadu koji je glavni veterinar), ni sa Lončar vetom ne bi pogrešila, ja lično u obojicu imam veliko poverenje i pozitivna iskustva.

Nisi precizirala koji je hrt u pitanju, ali pretpostavljam da je neki od većih čim pominješ dresuru. U tom slučaju bi možda blagu prednost dao Lončaru jer su oni specijalisti za ortopediju i neurologiju, a hrtovi su generalno podložni displaziji kukova i ortopedskim povredama.

Vet centar je u Pančićevoj na Dorćolu, a Lončar vet je u Đurinoj, to je jedna uličica levo od Dimitrija Tucovića kad se krene ka Zvezdari, blizu pekare Trpković. Apsolutno nije predaleko da ideš peške ni do jednih ni do drugih ako si širem centru grada, hrtu će svakako trebati šetnja :D Za njihove sajtove, ne znam da li je dozvoljeno, tako da google is your friend.

Što se tiče dresure tu ti ne bih mogao pomoći jer nemam iskustva ni sa dresurom ni sa hrtovima. Jedino da ti predložim da potražiš neke forume i fejsbuk grupe posvećene rasi za koju se odlučiš, pa vidiš tamo sa drugim vlasnicima kakva su im iskustva.

Nažalost više nemam psa, ali sam ih imao 20 godina i obojica su imali neke specifične zdravstvene probleme, pa sam neminovno stekao i iskustva sa veterinarima...

Hajd da pitam ovde, mozda je neko imao slicna iskustva:
Godinu dana stara macka je pre 10- tak dana bila na sterilizaciji.
Cak ni posle 10 dana ne vidimo neki boljitak, samo lezi, jako slabo jede i pije vode, plitko dise.
Imamo sutra termin kod veterinara, koji je preko telefona izjavio da je to normalno.
Meni to nikako nije normalno ali mozda gresim, zato pitam da li je neko imao slicno iskustvo.
Unapred zahvalan.

Ako plitko diše i suva joj je njuškica, moguće da je neka upala/komplikacija u pitanju. Ja bih je ovdeo kod veta za svaki slučaj.

Sa druge strane, to je može dodatno traumatizirati (oporavak jako zavisi i od karaktera mačke, i koliko joj je teško pala i psihička trauma, neke su osetljivije), a i moje iskustvo sa dve mace je bilo slično.
Ipak je to kod njih teži zahvat, i treba im dosta vremena za oporavak.

Davno je to bilo, ali, ako me sećanje dobro služi, obema im je trebalo sigurno dve nedelje za oporavak. Jedna je to ravnomernije podnela, sa laganim i linearnim oporavkom, dok je druga već za koji dan skakala okolo, ali joj se posle par dana opet jako slošilo, pa je bila sigurno 10-ak dana u stanju kao i tvoja. Vet je rekao da je sve bilo ok, samo je telu trebao oporavak i prilagođavanje, a ona nije imala strpljenja. :)

Obe su bile mlađe kad smo to odradili (ne sećam se tačno koliko su imale, verovatno oko 6 meseci). Doduše, jedna od njih je bila trudna kad smo je našli (nismo ni znali, nije se videlo, a bila je mače tek, možda 4-5 meseci, samo je odjednom počela da se porađa :zgran: ; nisu bili živi mačići :( )

Kod mačora je druga priča, neuporedivo je lakši zahvat, i obično se isti dan oporave skoro sasvim (naravno, to ne znaći da zaborave ili oproste :D ).

Jeste u pravu si, sad sam se setila, zove se Magaš. Znači nije baš uvek dobar.
... nikada nisam imala kuče a uzimam jedno specifično kuče sa specifičnim karakterom koje nije pogodno za dresuru, a to je hrt, da li možda možeš da mi preporučiš veterinara koji se bavi hrtovima ili čak i dresera koji se bavi hrtovima? Hvala unapred.
...

Neće dreser da živi sa tim psom već vi, ukućani.
Svaki pas je jedinka za sebe, ali svi imaju mnogo zajedničkih karakteristika. I fizičkih i psihičkih.
Pošalji mi svoj email u PM i dobićeš dosta literature o odgoju i dresuri pasa.

Ako je to stan ili nema veliko dvorište, jadan hrt. Oni moraju da trče. Takođe imaju posebnu dijetu.

Ako plitko diše i suva joj je njuškica, moguće da je neka upala/komplikacija u pitanju. Ja bih je ovdeo kod veta za svaki slučaj.

Sa druge strane, to je može dodatno traumatizirati (oporavak jako zavisi i od karaktera mačke, i koliko joj je teško pala i psihička trauma, neke su osetljivije), a i moje iskustvo sa dve mace je bilo slično.
Ipak je to kod njih teži zahvat, i treba im dosta vremena za oporavak.

Davno je to bilo, ali, ako me sećanje dobro služi, obema im je trebalo sigurno dve nedelje za oporavak. Jedna je to ravnomernije podnela, sa laganim i linearnim oporavkom, dok je druga već za koji dan skakala okolo, ali joj se posle par dana opet jako slošilo, pa je bila sigurno 10-ak dana u stanju kao i tvoja. Vet je rekao da je sve bilo ok, samo je telu trebao oporavak i prilagođavanje, a ona nije imala strpljenja. :)

Obe su bile mlađe kad smo to odradili (ne sećam se tačno koliko su imale, verovatno oko 6 meseci). Doduše, jedna od njih je bila trudna kad smo je našli (nismo ni znali, nije se videlo, a bila je mače tek, možda 4-5 meseci, samo je odjednom počela da se porađa :zgran: ; nisu bili živi mačići :( )

Kod mačora je druga priča, neuporedivo je lakši zahvat, i obično se isti dan oporave skoro sasvim (naravno, to ne znaći da zaborave ili oproste :D ).
Upravo bili kod veterinarke tacnije, rana savrsena, povadjeni konci, merena temp - sve ok, dobila inekciju vitamina i antibiotika, odmah je zivnula, dosli kuci, navalila na klopu.
Isto je i vet rekla, neke macke jako tesko podnose op i oporavak moze nedeljama da traje, no svakako treba pratiti stanje i ako se pogorsa, odmah nositi.
Da je neko rekao da supruga i ja necemo spavati jer brinemo zbog macke, ne bi verovali :)
No sada je clan porodice i ne znam sta bih uradio da je neko povredi.
Hvala na savetima i iskustvima.

Ja imam loša iskustva sa Pet Vet Care, doduše na Novom Beogradu. Nisu u fazonu da saslušaju i daju savet, šta god da se desi odmah reaguju kao da je smak sveta i vrlo su laki na svim mogućim analizama. Par puta sam vodio psa kod njih a da nije zbog redovne vakcine, i svaki put je ispao neki problem. Jednom je pas kao mali (možda 4-5 meseci) u toku igre zakači za neki kamen i krene da hramlje. Ja ga tako neiskusan odvedem kod njih i umesto da pokušaju da mu ispruže nogu skroz unazad (što sam kasnije saznao da je adekvatan vid pregleda kuka i kolena) oni psa uvedu u totalnu anesteziju da bi uradili rentgen, daju mu infuziju, neke vitamine i nešto protiv zgrušavanja krvi (ako se dobro sećam sad), 8000 naplate. Još su mi (pro)dali neki analgetik da mu dajem nekoliko dana, a posle mi drugi veterinar kaže da se to nikako ne radi, jer psu treba da ga boli noga da se na nogu ne bi oslanjao, ne možeš kao čoveku da objasniš da je štedi. Drugi put skoro, na povocu mi pas dok sam plaćao parking u garaži krene da brlja nešto i vidim da je našao kutiju sa otrovom za pacove. Odmah ga odvedem kod njih i urade ispiranje želuca, zapravo ja uradim pošto nisu uspeli da mu otvore usta i ubace peroksid da proguta. On mučenik ispovraća dušu, i vidim jedno zrno roze tog otrova. Daju mu infuziju opet, 2 antibiotika (?!) vitamin K1 - protivotrov, i još nešto za zgrušavanje krvi. Kažu da taj otrov može da ga ubije i da ima odloženo dejstvo do 7 dana, i da 7 dana moram da dolazim da mu daju te koktele. Svaki dan 5000.

Zovnem druga koji je veterinar ali ne radi u Beogradu, a bio je praksi u Spini - po njegovim rečima najbolja klinika u Beogradu. Pita koliko je otrova progutao, ja kažem možda 1g, možda i manje, bukvalno jedno zrno. On mi kaže da psu ne može da bude apsolutno ništa, čak ni da mu nije ispran želudac jer je to smešna količina otrova. Molio me da ne idem i da ne bacam pare. Posle nađemo zajedno da bromadiolon koji je aktivna supstanca ubija 50% pasa (dakle polovina preživi) sa dozom od 10mg/kg težine. Moj pas ima 10-ak kila, što znači da mu je ta doza oko 100mg. Koncentracija bromadiolona u tom otrovu je 0.005%, što znači da bi pas uneo 100mg te supstance mora da pojede 2kg otrova. A on pojeo 1g, ako i toliko. Ali ove "veterinare" to ne zanima, samo kljukaj antibiotike, infuzije, rentgene... Samo udri pare. Nisu ni pare toliki problem, bilo ko ko ima kućnog ljubimca će reći dajem šta treba da ga spasem, ali količina stresa za psa od te anestezije, od svakodnevnih dolazaka kod veterinara, od infuzija i injekcija... To stvarno nikome ne treba. To mu skraćuje život. Za mene više Pet Vet Care ne postoji.

EDIT: da dodam da nisu znali da mi kažu tačnu proceduru za dobijanje sertifikata za put u inostranstvo sa psom, pa sam se šetao "letnji dan u podne" na 40C od Dedinja (veterinarske inspekcije) do Novog Beograda 3-4 puta da bih sve sredio, i na kraju nisam ni uspeo, jer su oni pogrešno protumačili proceduru. Kasnije sam to uzimao kod drugih veterinara, niko nije ni pomenuo pare. Na kraju prešao sa psom granicu bez sertifikata bez ikakvih problema. I jedini su oni naplaćivali "potvrdu da je pas zdrav" koja je potrebna za izdavanje sertifikata, 1000din.

Poslednja izmena:
Ovde se pominjao Vet Centar, ne Vet Care.

Ili si mozda ovako pominjao, u vidu iskustva, da znaju ljudi.

Zar niko nije išao u NomoVet na Voždovcu ? Bili su mi komšije par godina, lepo opremljena ambulanta, vlasnica je veterinar a imaju i nekoliko drugih. Strućnjaci za rotvajlere.

Ovde se pominjao Vet Centar, ne Vet Care.

Ili si mozda ovako pominjao, u vidu iskustva, da znaju ljudi.

Neko je pomenuo Magaša, on je vlasnik (ili jedan od vlasnika) Pet Vet Care. Svakako mislim da nije loše da podelim iskustvo, kad je već negativno.

New guy is in da house! [emoji16]
Ali te okice! [emoji3590]

Veliki mačak pobegao ispod kreveta i pizdi. Biće malo cimanja da se navikne. [emoji23]

44297aca05023da19151f3ce12187abb.jpg

Poslednja izmena:
Ima različitu boju očiju?
:)

New guy is in da house! [emoji16]
Ali te okice! [emoji3590]

Veliki mačak pobegao ispod kreveta i pizdi. Biće malo cimanja da se navikne. [emoji23]

Bice malo vise cimanja. :D
Kad sam imao macka i doneo mace - macak je stalno pretio da ce otici od kuce. Penjao se na krov kuce i "odlazio" kod komsije mjaukajuci veoma glasno, ili cak na ulicu. Nije hteo ni omiljenu hranu. Na kraju je malo mace moralo da ode drugom vlasniku. Cim je mace odneseno, strcao je sa krova pravo meni u krilo i poceo da jako prede kao nikad. :d

Ima različitu boju očiju?
:)
Aham. [emoji16]

@Migrant Videćemo za par dana kako će biti. Svakako smo ga pokupili od komšinice da probamo, a rekla je da ako ne bude išlo slobodno ga možemo vratiti. [emoji846]

Sent from my Nokia 8.1 using Tapatalk

Jedan moj komšija ima stalno bar tuce mačaka, mačića... zadivljen sam kako to funkcioniše kod njega. Kuća, dvorište...
Nije ni sam ni čudak :d, tu mu je i gospođa i jedan sin na drugom spratu sa svojom porodicom...

Ali solo mačke u ogromnoj većini moraju da prihvate i nauče na drugu sa kojom dele prostor.

KUća i dvorište specijalno van grada, idealno za mačke. Mačke ako nisu dovedene kada su bile savim male (do 2-3 meseca) vole da lutaju, one rođene u kući obično ne izlaze dalje. U svakom slučaju treba ih sterilisati, duže žive, manje šanse od raka za ženske a i ne lutaju kada ih uhvati nagon za parenje. Ja sam ponekad imao i po 7-8 mačaka, neke rođene ovde a neke same došle.
Jedan smešan detalj, moj sinovac doneo mače sa beogradske ulice pre tri godine. Bila kod mene jedno godinu dana i samo se preselila u pet shop jedno 100 metara dalje. Prvo je dolaizala u posete pa onda prestala. Sada kada dođem u tu prodavnicu uvek me pozdravi ali ostaje tamo.
Kada smo već kod uvale. pre koji mesec se pojavilo jedno kučence sa crvenom plastičnom ogrlicom koje stavljaju kada ih uhvate, sterilišu i puste. Sada je malo kod komšije a malo kod mene, ostala 3 kučeta se ne bune i šeruju hranu kada dođe. Dobra je i sa mačkama i ne pravi probleme, jedino što odmah skoči na prvi krevet koji vidi a to ne dopuštam, imaju svoje krevete u dnevnoj sobi ali im draži ljudski kreveti pa stalna borba. Očigledno je neko izbacio iz nekog stana jer je jako pitoma.
Mačke dođu u krevet samo kada je hladno inače spavaju na tavanu sa pogledom na frižider i samo padnu "sneba pa u rebra" čim neko priđe frižideru.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno