Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

Obavezno vakcina, svašta ima kod nas.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Ako macku vodis kod veterinara bez kaveza, od stresa moze da pobegne i da je vise nikad ne vidis. To mi je jednom rekao veterinar i zvuci savrseno logicno. Svoju sam par puta nosio u rukama i nikad vise.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pas bez 3 vakcine ne izlazi napolje + za besnilo.

Domaci tigar od 7,5Kg. Bezao i iz zatvorenog transportera na sred Cvijiceve, jedva sam ga izvukao ispod parkiranog automobila :)
Smrda.jpg

Poslednja izmena:
Juja je konacno pronasao i druge ljubimce .. Ramirez se odmah kao pravi gazda hrabro suprotstavio uljezu, u skladu sa mogucnostima. naravno odmah se vidi da ce macku ovo biti omiljena zabava, a meni muka kako da ga pazim da ne naskace na akv i ne propadne. Preziveli smo transport veterimaru, bio je ok. Pustio sam ga i napolje ispred zgrade i nije zbrisao. Na simsu stoji i iako je prizemlje, nece, ili ne sme da skoci dole, bar za sada. Novo mi je sve ovo, a i tu je privremeno pa sam detaljniji.
9ce47120a2f7e4e84ef52f7a864c6f15.jpg

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

49uh94.png

Veterinar nije mogao da dodje da joj izvadi krv, a misli da bi bio preveliki stres da je vodimo kod njega posebno sad.
Sveo je na dve stvari, posmatrajuci nju i snimke sa kamere.
Jetra - previse proteina koji ne mogu da se obrade i nagomilavaju se toksini kojo napadaju mozak. Lecenje je slabika hrana sa manje proteina, surutka, sosici.

Psihicki problem koji je triggerovan strahom od pre mesec dana i ti nema leka.

Ona sad izgleda ok, mazi se, izlazi vise iz kupatila ali s vremena na vreme ima random strahovw tipa sedi, niko oko nje, nema zvukova i samo skoci i krene sa savijenim ledjima i nakostresenim repom po kuci.

Evo i jednog primera
https://drive.google.com/file/d/1lx7Bp-I5GOKnqTRDEjX3GMNHxGnNrHfA/view?usp=drivesdk

Poslednja izmena:
Uh... Nadam se da nisu neuroloski problemi :(

Uvek se setim onog lava sto je napao dresera, a on ostao pribran iako je bio povredjen. Kasnije se ispostavilo da je lava boleo zub.

Moj macak ima problema sa jetrom (izmedju ostalog) i dajem mu Legaphyton. To je neka potpora za jetru. Pomaze. Mozda da pitas veterinara da li da joj dajes preventivno.

Slucajno sam nesto citao nedavno, mozda je to dijagnoza kod tvoje mace.
Buve mogu da proizvedu slicno ponasanje...

Juja je konacno pronasao i druge ljubimce .. Ramirez se odmah kao pravi gazda hrabro suprotstavio uljezu, u skladu sa mogucnostima. naravno odmah se vidi da ce macku ovo biti omiljena zabava, a meni muka kako da ga pazim da ne naskace na akv i ne propadne. Preziveli smo transport veterimaru, bio je ok. Pustio sam ga i napolje ispred zgrade i nije zbrisao. Na simsu stoji i iako je prizemlje, nece, ili ne sme da skoci dole, bar za sada. Novo mi je sve ovo, a i tu je privremeno pa sam detaljniji.
9ce47120a2f7e4e84ef52f7a864c6f15.jpg

Prelep ti je setup akvarijuma. Ništa komplikovano, nabijeno. Baš kako treba.

Trebao bih opet kod veterinara danas cisto na dodatnu konsultaciju pa cu pitati.

Jedina stvar koja me bas pomerila je konstatacija od strane veterinara da je vrlo cudno da je "vristala" (kao macke kada se kolju) od oko 7 popodne do 2 ujutru, jer kako ona kaze i u pravu je, macku udari auto, ona ode i sakrije se bez nekih dodatnih preteranih oglasavanja.

Dobio sam opomenu iz gradskog sekretarijata opština Stari Grad, da platim 25000 Dinara + 15000 Dinara kamate za držanje kućnih i egzotičnih ljubimaca.
Rok je 5 dana. Preti se skidanjem sredstava sa računa, prinudnom naplatom... Napominje se da su me proverili preko PIB-a i JMBG-a, verovatno da će da ubace izvršitelje u sve ovo, pre koji mesec sam onsovao firmu.
Imao neko iskustva o čemu se radi ili neki pravni savet?
Hvala unapred.

EDIT: slika

Prilozi

• IMG_20201211_124441.jpg
    IMG_20201211_124441.jpg
    891.8 KB · Pregleda: 176
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Koji horor. Da si dobio na mejl ja bih ti rekao da te pecaju Nigerijici. LOL.

Definitivno angažuj advokata.

Jel si imao "opasnu rasu" do 2012 kada je ukinuta ta gradska taksa?

Da li su realni kako sve otimaju sredstva od gradjana.

fantazija ... i nevera ... skini sa slike koju si postavio (sebe radi) i poziv na broj jer je u njemu i jmbg poreskog obveznika 'drzaoca egzoticnih opasnih i ostalih zivotinja' ;)

To je jos od ranije i nece da popuste tom pitanju nikako, ja imam staforda i jednom me je zakacilo da moram da platim, sve sam to zaboravio i pravio se lud dok nije doslo do toga da ne mogu da mi daju resenje za stan dok ne platim taj porez. Na drzanje egzoticne rase.

Uloguj se na eporezi i napravi analitički izveštaj za to. Očigledno je da imaš neko prastaro zaduženje koje nisi platio, a sad im trebaju pare.
Problem je što oni čekaju godinama da te podsete da platiš dugovanja.
Pozdrav

Poslednja izmena:

Biće da je retroaktivno, iz 2012-e.
Hvala na linku, međutim ne rešava mi nedoumicu kako da se postavim po ovom pitanju.
Advokata pomenutog u teksu ne mogu da pronađem osim na LinkedIn-u.

Definitivno angažuj advokata.
Jel si imao "opasnu rasu" do 2012 kada je ukinuta ta gradska taksa?
Da li su realni kako sve otimaju sredstva od gradjana.
Po svemu sudeći, treba mi pravni savet. Najviše me buni kako komunalna taksa postaje porez?
Imao sam staforda u tom periodu.
Kako god, ta taksa je "oborena" jer je bila neustavna, nezakonita a najviše kako je diskriminisala određenu grupu građana.

fantazija ... i nevera ... skini sa slike koju si postavio (sebe radi) i poziv na broj...
Skinuo, hvala.

Uloguj se na eporezi i napravi analitički izveštaj za to. Očigledno je da imaš neko prastaro zaduženje koje nisi platio, a sad im trebaju pare.
Pozdrav
Probaću i to, hvala!

Da li si ranije dobijao takva rešenja?
Kako znaju za staforda?

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Da li si ranije dobijao takva rešenja?
Kako znaju za staforda?

Ne, nikada ništa slično nisam dobio.
Znaju za njega jer je bio čipovan, imao je pasoš, izlazio je iz države.
Još tada je važilo da se evidentiraju kućni ljubimci i da je formirana baza podataka kućnih ljubimaca od strane uprave za veterinu, i svaki veterinar je obrađivao te podatke prilikom vakcinacija.
EDIT: Dakle, još tada su znali da li redovno vodiš ljubimce na vakcinacije u slučaju da su čipovani.

Poslednja izmena:
Gde ima da se vidi sta je jos "egzoticno" pored staforda ? Kako uopste evidentiraju zmije, pauke, otrovne ribe...?

Nemoj da placas dok ne proveris od kada je, i da li je zastarelo.
Mozes da postavis ovo u onoj temi za pravnike, mozda ti se javi neki advokat da te posavetuje za dz.

Pozdrav

Čisto da ispoštujem kolegu:

Prilozi

• chrome_p6qwjCsMbJ.png
    chrome_p6qwjCsMbJ.png
    14.2 KB · Pregleda: 199
Dobio sam opomenu iz gradskog sekretarijata opština Stari Grad, da platim 25000 Dinara + 15000 Dinara kamate za držanje kućnih i egzotičnih ljubimaca.
Rok je 5 dana. Preti se skidanjem sredstava sa računa, prinudnom naplatom... Napominje se da su me proverili preko PIB-a i JMBG-a, verovatno da će da ubace izvršitelje u sve ovo, pre koji mesec sam onsovao firmu.
Imao neko iskustva o čemu se radi ili neki pravni savet?
Hvala unapred.

EDIT: slika

Sećam se takse - poreza na staforde/pitove. Nisi jedini.

Zaduženje iz tog perioda pretvoreno je u poresku obavezu vlasnika i ne zastareva, kao porez na nekretnine.
Mnogima je retroaktvno stiglo sa kamatom. Ne znam da je neko uspeo da izbegne plaćanje.
Idi kod njih i pogadjaj se da platiš u nekoliko rata. Samo ne negiraj nameru da platiš.
Sve ti je jeftinije od izvršilaca koje mogu da ti navuku na vrat.
Na žalost tako je!

Ako je pretvoreno u porez mora da dobije i neko rešenje?

Nije pretvoreno.
Ovde se najverovatnije radi o "novim zakonima" pod parolom da budemo kao EU gde se donose određene stavke koje se namerno gotovo lažno prezentuju narodu. Jasno je ko izvlači korist od ovoga.
Kolega objasnio ovde u jednoj rečenici o čemu se radi:
Komunalne takse se uvode na osnovu Zakona o finansiranju lokalne samouprave kao izvorni prihodi lokalne samouprave, a ZPPPA ih tretira isto kao poreze.
Ceo problem je u tome što narod kada je štrajkovao u vezi ovoga i tražio obaranje donete gradske uredbe, nije insistirao na poništenju svih prethodnih ukaza / uredaba pa čak i ako je ta uredba skinuta ostao je dug koji se klasifikuje kao porez.
Ono što je izuzetno zanimljivo je to da i prema https://etabla.sud.rs/ i https://eporezi.poreskauprava.gov.rs/ ja nemam nikakva poreska zaduženja, uredno registrujem kola, vadio ličnu kartu, ostvarujem pravo na zdravstveno... Niko me ni za šta ne goni, bukvalno sam građanin za primer.
No, to nije za ovu temu, dalje vezano za sve ovo možemo nastaviti u gore citiranoj temi sa pravnicima.
:wave:

Poslednja izmena:
Nista Supa, resis to i cekam te...sa sve Arcibaldom

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

Ceo problem je u tome što narod kada je štrajkovao u vezi ovoga i tražio obaranje donete gradske uredbe, nije insistirao na poništenju svih prethodnih ukaza / uredaba pa čak i ako je ta uredba skinuta ostao je dug koji se klasifikuje kao porez.
Ono što je izuzetno zanimljivo je to da i prema https://etabla.sud.rs/ i https://eporezi.poreskauprava.gov.rs/ ja nemam nikakva poreska zaduženja, uredno registrujem kola, vadio ličnu kartu, ostvarujem pravo na zdravstveno... Niko me ni za šta ne goni, bukvalno sam građanin za primer.

Ne vidi se tu zato što je u pitanju javni prihod koji naplaćuje lokalna samouprava, a ne Poreska uprava.

Budzet drzave je prazan i svasta ce oni nama jos naplacivati. :)

Gde ima da se vidi sta je jos "egzoticno" pored staforda ? Kako uopste evidentiraju zmije, pauke, otrovne ribe...?

Vidim da je pisano pre 100 godina. Htedoh samo reći da znam nekoliko ljudi koji drže pitone u kući. Koji naravno nisu čipovani.
Takođe me zanima ako neko može da postavi link gde se može videti šta su egzotične životinje a šta nisu egzotične i šta je potrebno za držanje takozvanih egzotičnih životinja? Hvala...

Vrh Dno