Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

Mozda su krpelji, od druga pas je dobio epi napad i uginuo, kasnije se ustanovilo da je zbog krpelja.

Послато са LG-D838 уз помоћ Тапатока

Moj šnaucer je isto tako odjednom krenuo da ima epi napade, sa 13,5 godina... Na žalost ispostavilo se da je u pitanju tumor, vrlo verovatno na mozgu, i vrlo brzo je uginuo, posle samo mesec dana. Ali njemu su napadi bili učestali i po nekoliko puta u toku dana. Pre toga zdrav i prav, potpuno vitalan... Tumori kod pasa kao i kod ljudi umeju da budu jako podmukli... A uzroci epi napada se kod pasa uglavnom dosta teško utvrđuju... Znam da im daju neke jake lekove kako bi ih proredili barem... Želim ti da mu bude bolje...

Sent from my D6603 using Tapatalk

Našao sam ovaj klip na sajtu Specijalističkog kabineta za neurologiju Vet.fakulteta, takvi su bili simptomi.

[YOUTUBE]ODcVmifEUsM[/YOUTUBE]

@beyondtime
Nadam se da nije krpelj, pre godinu i po dana ga je ujeo zaraženi krpelj i jedva je preživeo, bio je nekoliko dana na samrti.

Poslednja izmena:
Pogledaj da nije srčani crv(dobija se od ujeda komarca o_O), od njega takodje može da ima epi napad.
Moj zlatni retriver upravo sad proalzi kroz te muke (nema epi napad, ali je otekao ko bure, malaksao) i teško da će preživeti.

Tetkin mesanac ima epi napade godinama. U principu ne mogu mu pomoci. Mukica oseti da ce imati napad i pre nego sto ga uhvati zavuce se pod stepenice. Cim ode dole svi u kuci znaju sta ce da se desi. I tako godinama.

Ko rodjak mog Pakija :)

9fcef15eaefa64068a7c69437c67f521.jpg

d98d382b152b92e98922e1f79e868602.jpg

Sent from my Galaxy S7

Nažalost, moj labrador je jutros imao ozbiljan epi napad. Tresao se dobrih 10 minuta, pena mu je izbijala na usta i udario je par puta glavom u saksije. Mukica mala je bio dovoljno priseban da se dotetura do mojih vrata i, onako usred epi napada, je udarao glavom u moja vrata da me dozove.
Bilo je prilično traumatično. Veterinar reče da je ovo prvi put da vidi epi napad kod tako starog psa (skoro 12 godina).

Videćemo popodne šta je u pitanju, stići će rezultati krvi.

Pogledajte prilog 199446
I ja se mucim sa epilepsijom sa mojim psom 7,5 godina star pas neki pocetni stadijum ,nalazi svi redu u stvari perfekti...preporucili su mi da razmislim da ga stavim na phenobarbiton ali sam ja odlucio da to bude neka zadnja opcija jer ga nadrogiranog tesko mogu gledati ali ako ne bude pomoglo ovo sto sada radimo onda ce morati svakako...moj ti je predlog da odma krenes sa nekim kompleksom B vitamina ali bas jačom dozom(oni su jako bitni za nervni sistem) pusticu ti na pm sta ja mom dajem,drugo stavio sam ga na Keto dijetu(koja pomaze ljudima koji pate od epilepsije) to mi ni jedan vet nije preporucio ni predlozio nego ja nesto pokusavam samo da ne ode na phenobarbiton,ako tvoj pas bude imao cesce ovako jake napade(kao na ovom snimku) tu ne pomaze nista sem phenobaritona i to bez odlaganja...kod mene je to neki blazi oblik a i pas ima 3.5kg,ne gubi svest,nema balu na ustima,grcenje nogica i teturanje par minuta, mi idemo na bolje i ne predajemo se...

Naravno samo ukoliko da svi nalazi budu u redu jer moze puno drugih bolesti da budu uzrocnici epi napada..

Poslednja izmena:
Bio danas, ali za džabe. Moramo u ponedeljak opet kada bude tu profesor.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Evo mog francuza, godinu i 5 meseci.

5d0e4748ea1a645a3f774384c7fc455c.jpg

ef86519804b3dc61e39c90b9f8095e63.jpg

ec7fc20ea8f77eb23c67f9b95f0ae55d.jpg

5c5cac524e5a8ba67d0b1edb0e04337f.jpg

8d4583cc39db65967a1bbe6d3a9d7357.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moj šnaucer je isto tako odjednom krenuo da ima epi napade, sa 13,5 godina... Na žalost ispostavilo se da je u pitanju tumor, vrlo verovatno na mozgu, i vrlo brzo je uginuo, posle samo mesec dana. Ali njemu su napadi bili učestali i po nekoliko puta u toku dana. Pre toga zdrav i prav, potpuno vitalan... Tumori kod pasa kao i kod ljudi umeju da budu jako podmukli... A uzroci epi napada se kod pasa uglavnom dosta teško utvrđuju... Znam da im daju neke jake lekove kako bi ih proredili barem... Želim ti da mu bude bolje...

Sent from my D6603 using Tapatalk

Dva napada u roku od četiri dana, nadam se da nije tumor, iako svi simptomi govore da jeste.

Vodio sam ga kod profesora, kaže da je problematično to što dobija napade iz stanja mirovanja, to nije dobar znak. Radili smo mu skener, znaćemo rezultate za koji dan.

Ima dve mogućnosti, jedna bolja i jedna lošija (najcrnja):
- degenerativne promene na mozgu - pas može da živi sa time, uz odgovarajuću terapiju i ishranu
- tumor mozga - nema rešenja, najverovatnije mora da se uspava.

cbfc55acdb142c953a78dec342c22f3e.jpg

f0dc8c56d6f60cf15ce5a472575b1c01.jpg

Sent from Note 5

Poslednja izmena:
Zaboravih da se javim - sreća sreća radost :smash: :banana::banana::banana::banana: :smash:

Rezultati skenera mozga su pokazali da nema znakova tumora, tako da nam je rečeno da samo posmatramo njegovo ponašanje u narednom periodu.

E sad, pošto mu je sestra "obećala" da će mu kupiti jednog drugara ako ne bude imao tumor, razmišljam se da kupim štene aljaskog malamuta.

Moji lezilebovići :)

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    830 KB · Pregleda: 173
  • 2.PNG
    2.PNG
    875.6 KB · Pregleda: 190
  • 3.PNG
    3.PNG
    625.6 KB · Pregleda: 178
  • 4.PNG
    4.PNG
    580.7 KB · Pregleda: 181
  • 5.PNG
    5.PNG
    878.8 KB · Pregleda: 190
Da, akite.

Sent from my SGH-T989D using Tapatalk

Mileva, dok je jos bila mlada.
U8rnFWT.jpg

Prilozi

• 13241576_10154243774762372_1599259142_o.jpg
    13241576_10154243774762372_1599259142_o.jpg
    112.3 KB · Pregleda: 102
Ne znam da li sam podelio ovu moju budalu sa vama. Ludak je od pre dva dana postao poznat i na Youtube-Tu. :d

Sent from Microsoft Lumia 640 LTE via tapatalk

Poslednja izmena:
U organizaciji APBT kluba Srbije, u nedelju 15.05.2016. godine, održana je osma po redu, sada već međunarodna manifestacija Pitbull Show VIII.

Učestvovalo je 29 pasa iz  Makedonije, Bugarske, Hrvatske, Srbije i jedan pas iz Holandije (van konkurencije).

Od rasa pasa najzastupljeniji su bili pitbulovi i stafordi, nastupilo je i nekoliko malinoa i jedan rotvajler. Za sada samo malo slika i podatak da je pas sa najboljim rezultatima (150 poena), koji je poneo i titulu BIS, po odluci sudija: Buba (Little Bug), vl. Maro Soric, iz Hrvatske.

Napomenimo da je vreme bilo klasično jesenje karakteristično za pozni beogradski oktobar, te da smo prezadovoljni kvalitetom pripremljenih pasa, stalnim napretkom u rezultatima kod favorita u svim disciplinama i ostvarenim rezultatima, brojem učesnika i postignutim nivoom organizacije.

Utisak dana, bar po meni fer plej kod svih učesnika:

- bugarski predstavnik hendlluje direktnog konkurenta iz Novog Sada u Long jumpu, kako bi se ostvarili što bolji rezultati, bez obzira na plasman svog psa, i pored toga što vlasnik iz NS želi da odustane, što zbog sebe što zbog blata do kolena.
- domaćin - organizator nije ni izveo svog psa na pobedničko postolje, i pored odličnih rezultata, jer u svojoj kategoriji Gala nije imala konkurenciju.

Posebno se zahvljujemo :

- Passion Dogs Europe (Marcin Szymański & Róża Szymańska) za kvalitetne ogrlice koje su dodeljiene pobednicima,
- Train Your Dog .eu (Georgi Lyubomirov Simeonov) hvala za obezbedjenu tred mill traku i disciplinu sprint pull,
- Dogsupplement.bg- хранителни добавки за кучета (Антон Златанчев) za suplementaciju koja je obezbedjena pobednicima,
- MC Monogamija za najave kao i do sada, a uskoro novi projekti,
- Trainer Novafoods - Nas glavni sponzor sa granulama za pse,
- S Vaga (Slobodan Krnjajic) uvek uz nas!,
- Tv Kopernikus na svim reportazama i najavama za koje nam izlaze u susret,
- Novosti - Revija Zov na svim izvestajima i najavama manifestacija,
- KLUB SPORTSKIH BULLDOGA HRVATSKA (Mario & Puškarić) ,
-Aleksandar Zolic ,
- Weight Pulling & Sporting Dogs Bulgaria (Madjurov & Rosen)

Da je postojala nagrada za najsmešniji nastup, poneo bi je vlasnik psa Diego (iz Makedonije). Od svih igračaka na ovom svetu, Diego "radi" samo na dečiju plastičnu pušku sa vodom, a u long jumpu skače samo sa suprotne strane, sasvim solidno za svoju težinu.

Hvala svima na učešću, a sponzorima na velikoj podršci!

Malo slika sa skupa: http://imgur.com/a/y1jS9

Poslednja izmena:
Tabela bodovanja sa "Apbt Show Serbia VIII"

WC = Wall Climbing
HJ = High Jump
DP = Drag pull (sprint pull)
TR: Treadmill Race
LJ = Long Jump

Kategorija: 13,5-18kg
1.mesto: Gala - 150poena (wc: 220 hj 170 dp 6.08 tr: 432 lj: 2m)

Kategorija: 18-22,5kg
1.mesto: Little Bug (140poena) (wc:290 hj: 190, dp: 4.08s tr: 669m lj: 4m)
2.mesto: Ajs (70poena) (wc: 270, hj: 180, dp: 500, tr: 556, lj: 2.7m)
3.mesto: Bobi (60poena) (wc: 230, hj: 160, dp: 3.85, tr: 465m, lj: 2.6m);

Kategorija: 22.5-27kg
1.mesto: Jar Jar (130poena) (wc: 290, hj: 180, dp: 3.38s tr: 803m, lj: 4.5m)
2.mesto: Stela (70poena) (wc: 260, hj: 210, dp: 3.98s tr: 530m lj: 4,)
3.mesto: Ari (50poena) (dp: 3.98s, tr: 706m, lj: 2.4m)

Kategorija: 27-31kg
1.mesto: Laki (90poena) (wc: 280 hj: 2m dp: 3.62s tr: 533m lj: 2.3m)
2.mesto: Dzoni (70poena) (wc: 280 hj: 210 dp: 4.03s tr: 482m lj: 4)
3.mesto: Iron (60poena) (wc: 310 hj: 190 dp: 3.61 tr: 467m)

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]nDGARslVn3o[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]SE3sBuAdw0M[/YOUTUBE]

Da li je tačna ona priča da psi, kada osete da hoće da uginu, odu negde? Imam neki loš osećaj, jutros mi je rekao komšija da je našao mog labradora kako spava ispred njegove kuće (susedno dvorište). Za 12 godina ovo je prvi put da se tako nešto desi...

Ima barem pet logičnijih objašnjenja kako se tamo našao, od te urbane legende. Stariji pas, slabija čula, slabija orijentacija u prostoru, zalutao, umorio se pa prilegao...
Ne treba generalizovati, ali daleko od toga da svaki pas baš oseti kada će uginuti, i da baš svaki ima instinkt da traži skrovito mesto za to...

Sent via Xperia Z3

Da li je tačna ona priča da psi, kada osete da hoće da uginu, odu negde? Imam neki loš osećaj, jutros mi je rekao komšija da je našao mog labradora kako spava ispred njegove kuće (susedno dvorište). Za 12 godina ovo je prvi put da se tako nešto desi...

Meni je boxer, pre nego će uginuti jedno par sati, došao u kuću, pomazio se sa svima i otišao u box ( koji je inače mrzeo i nikad nije spavao u njemu) , i uginuo!

Same here.. Sa dalmatincem.. Nikad inace nije isao u kucicu..

Alex3.png

Aleks je jutros sklopio svoja ovozemaljska krila. Nadam se da je sad na nekom lepšem mestu...

Doneli smo najtežu odluku koju jedan vlasnik treba doneti - da se pas uspava. Pre dva dana je preživeo 4 masivna epi napada u roku od sat vremena, moguće da se i šlogirao tom prilikom jer više nije mogao da staje na jednu nogu. Nije hteo više da jede od tada, samo je ležao i gledao nas svojim tužnim očima.

Eh, Exodus. :/ Moje saučešće.

Nazad
Vrh Dno