Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

i moj demon laje ko lud, a mrzi otprilike sve, ostavila je jadna zube na kapiji koliko poludi kada drugi psi prolaze ulicom, a ljudi ko ljudi namerno onda stanu ispred kuce sa svojim psom da je zezaju

To za druge pse je nezgodno, sećam se da je bila priča da ih treba kao štence socijlizovati, navići na druge pse, posle teže ide.

Moja je bila baš druželjubiva do drugog teranja i onda je prestala da gotivi pse, samo ljude i loptice 🤣😭

To za druge pse je nezgodno, sećam se da je bila priča da ih treba kao štence socijlizovati, navići na druge pse, posle teže ide.
3 legla sam do sada odgajio = 20ak štenaca i na osnovu toga mogu da ti kažem da sve zavisi kakav firmver mu je upisan na rođenju.
Tačno se vidi sa 2-3 meseca ko će kakav pas da bude.

Kako proceniš, daj neki savet za manje iskusne :cool: Mislim kad su tako mali vidim da su ili ono kao navijeni, ili povučeni, i to je otprilike to što vidim za par minuta, mimo toga tutumrak 🙃

U leglu od 6 do 10 štenaca, posle 2-3 meseca možeš videti koji bez straha napadaju druge, obično ih grizu odozgo ili za vrat, podižu se na prste da izgledaju viši / veći od ostalih... Takav će biti takav ceo život, batine ga neće sprečiti da prestane to da radi jer kad se nađe sam sa nekim drugim kerom a da gazda nije dovoljno blizu on će napaviti ******. Takav pas sam odlučuje a to je loše.
Oni koji se igraju a da hvataju neke igračke ili bilo kakve predmete pa da od toga prave igru su verovatno najbolji za uslove sa malom decom. Takvog su duha i takvi će ostati do starosti. Probem sa njima je što su aktivni, trebaju im šetnje, igra, aktivno trošenje energije svakog dana ili počinuju da cepaju šta nađu, kopaju po dvorištu... Opet, batina je loše rešenje jer takav pas ima samo više energije od gazde. Ali takvi hoće i da uče (rado prihvataju), nekima treba više vremena da se objasni (ponov) nekima manje ali se zna od malena šta se može sa takvim psom. Ovakvima treba višečlana porodica da bi ostali "zdravi u glavi" odnosno da ta aktivnost ne bi prešla u agresivnost prema onima koji nisu članovi porodice.
Ovi "povučeni" su verovatno najbolji izbor za manje aktivne ljude. Njima celog života treba samo blizina gazde, da pojedu nešto i da obave svoje potrebe. Daleko od toga da nisu u stanju da se šetaju pola dana, samo im je temperament takav da ne zahtevaju dodatnu pažnju. Možda samo po nekada, kad im "dođu bubice", kad su izuzetno lepog raspoloženja. :) A ta energija može da se potroši i u parku sa nekim njihovim najboljim drugom / drugaricom. Uglavom su u komunikaciji sa drugim kerovima (a i ostalim životinjama) "ne diram te - ne diraj me" i mogu lepo da se "socijalizuju".
Alavi, ako ostanu sami (kao kućni ljubimci) vremenom prestaju biti alavi, naročito posle prvog puta kad im ostane hrane u činiji.

Eto nekoliko rečenica, možda bude korisno.

Mi psa, francuskog buldoga, kaznjavamo metodom zatvaranja u drugu sobu. Najbolji primer nam je bio brisanje sapa. Zivimo u kuci sa dvoristem i bastom, on uglavnom ide u wc u jedan deo baste i zna dosta da uprlja sape. Prvi put kada smo probali da mu brisemo sape vlaznom maramicom, to je bilo krestanje i cimanje. Zatvorili smo ga u kupatilo na 2 minuta. Kad je izasao, opet smo probali da mu obrisemo i ovaj put se ljutio ali drasticno manje i opet je zavrsio u kupatilu na dva minuta. Kod treceg pokusaja brisanja samo je okrenuo glavu na drugu stranu, nije se vise "bunio".

Od tada se sape brisu pri svakom izlasku, nakon nekog vremena je naucio i da ceka kod ulaznih vrata da mu se obrisu sape :D

rastu :)

F48D02A2-8C4E-49C6-945C-E6D7A2FA659E.jpeg

Ne znam jel imate hrčke, ja se brinem o ćerkinom.
Ako ih imate, obezbedite im veliki kavez (ne, mali glupi žičanoplastični kavezi njima nisu zanimljivi) i pogledajte ovde: https://www.youtube.com/c/VictoriaRaechel kako se treba starati o njima.

Ovo je bilo minimalno ulaganje, da se proširi "habitat" i da se zadrži stari kavez koji mu je poznat poslednjih godinu dana.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    155.5 KB · Pregleda: 116
  • 2.jpg
    2.jpg
    118.2 KB · Pregleda: 95
Bordoška doga?

@Heinz

Da, bratova je (kao i dete :D). Gospodja ima i svoj Instagram profil. Iako izgleda kao demon, a Boga mi i laje kao jedan, to je u sustini jedna maza koja ne da mira dok se ne pomazi.

Juče nas je napustila naša Ljubinka, u 19. godini života. Preživela je 7 okota, preko 35 mačića pre nego smo je sterilisali, mačiće smo sve podelili (osim jedne sa kojom je dugo živela, na žalost, ta ćerkica je preminula pre nje, pre 2 godine). Ljubinka je preživela operaciju tumora na mozgu u januaru 2020. godine, i preko 2 godine na kortikosteroidima, neverovatan borac.
119_1974.JPG
Prva slika je iz 2007. sa okotom
ljubinka u saksiji 003.JPG
Druga i treća su iz 2012.

spavanje 007.JPG
Poslednje 2 su iz 2018.
20180527_220243.jpg20180617_185457.jpg
Neka joj je laka zemlja. Ostaće zauvek u našim srcima kao član ove porodice

Slikano 10ak minuta nakon dolaska od veterinara posle sterilizacije. 😂
Kako je videla klopu odmah je prošla posledica anestezije. 😂

PXL_20220203_182208447~2.jpg

Nasli smo ga pre 2 ipo godine u dvoristu, veterinar kaze da je u pitanju bengalska macka, mada ja nisam siguran. Divlji je, ne voli mnogo da se mazi, non stop trci po kuci, penje se na gelender, 2x nam je skocio sa klime u dvoriste sa prvog sprata i nije hteo da dodje nazad, pa je proveo noc u dvoristu dok nije skapirao da mu je bolje kod kuce :D

Zove se Miško i voli da se plezi😄

6A144AFD-D94A-4D3C-9646-C8EF1EB1803F.jpeg

Moram ovom prilikom da se pohvalim nečim neočekivanim. 🤣

Verovatno neki ovde znaju da smo još 2015. napravili YouTube kanal gde smo kačili Flekijeve gluposti pod nazivom Fleki the Confused Cat. Mislim da sam kačio ovde njegovo tripovanje od CD-ROMa, ali nebitno.
U svakom slučaju, do sredine februara ove godine kanal je imao čitavih 42 subscribera... I za nedelju dana BOOM! Trenutno stanje - još 5 komada do 1300 subscribera! 😳
Znači mačke nakupile više subscribera za nedelju dana nego ja za sve godine sa mojim muzičkim projektima i žena sa njenim Chill/Psybient promo kanalom - zajedno! 🤣

Morali smo na brzu operaciju zbog parafimoze. Operacija uspesna, osim sto umesto psa sada imam lampu 💡

Prilozi

• PXL_20220303_132414332.jpg
    PXL_20220303_132414332.jpg
    132.7 KB · Pregleda: 38
  • PXL_20220303_133327668.jpg
    PXL_20220303_133327668.jpg
    268.9 KB · Pregleda: 39
Jao vidi bostonac :)
Da li uopšte može da se dohvati "dole"?
Mislim da naša bostonka ne može.

Francuz je, ali ima genetiku i liniju da podseca na bostonca. Kad smo ga uzeli sa 6 meseci veterinar nas je pitao da li smo sigurni da nije bostonac. Najlakse se razazna po usima, bostonci imaju siljate usi, francuzi zaobljene. Barem je tako sa svima koje sam ja video uzivo i na slikama :D

Mislim da moze da se dohvati, operacija je na samom vrhu "dole", nisam toliko obracao paznju pre ovoga. Kragnu ce nositi 7 dana, pa cu posle bas da obratim paznju da li zapravo moze da se dohvati.

Ne znam jel imate hrčke, ja se brinem o ćerkinom.
Ako ih imate, obezbedite im veliki kavez (ne, mali glupi žičanoplastični kavezi njima nisu zanimljivi) i pogledajte ovde: https://www.youtube.com/c/VictoriaRaechel kako se treba starati o njima.

Ovo je bilo minimalno ulaganje, da se proširi "habitat" i da se zadrži stari kavez koji mu je poznat poslednjih godinu dana.
Svaka ti cast, ja kada sam imao hrcka do pre hm 2 godine iz UK sam dovukao kavez neki Savic Hamster Heaven, kod nas svi sto su se prodavali su bili krajnje nehumani. Bas progooglaj taj kavez, hrcko je bio odushevljen.

RIP Bora the machak. Ostavio sam drugara da mi čuva kuću i ljubimce dok smo moj brat i ja bili u Covid bolnici 9 dana. On voli da jed papaline a mačak ih se dokopao i ugušio se u njima jedući ih.
WP_20211112_09_25_19_Pro.jpg

Nazad
Vrh Dno