Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

Pas se moze svemu nauciti bez da se udari ikada u zivotu. Tog monstruma sto je stanglom tukao psa verovatno bi lincovali tamo na skupu. Ne znam gde si to gledao ali to nije normalno.

Naravno da nije normalno.
Nisam na skupu to video, naravno.
Nego "uobičajen" dnevni trening pred skup.

Želim da verujem da su ovi što sam ih video u manjini, i da ostali praktikuju normalnu dresuru...

To si to kod nas gledao?

To si to kod nas gledao?

Sta se iscudjavas toliko, pa ovde je neko od clanova bencha kacio video klip, kako njegov pit ili staford (ne secam se tacno) grize/kida jelku u sumi !?!!? ... za sta se sprema taj pas ?
Meni je potpuno besmisleno, da se bilo koji pas sprema/trenira da skace u vis/dalj ...cemu to ?

Ma pitovi vole te *******cije. Tatin drug ima ženku pita i okačio je na drvo gumu od bicikla. Pas se zaleti, zakači zubima i visi pola dana tako

Sport? Povod za druzenjem?
Psi vole fizicku aktivnost. Sto se vise zamore to se bolje osecaju. Ja doduse to ne bih radio nikada jer mi to ovek malo vuce ka ekstremizmu. Ali veruj mi dok sam imao rota bio je fizicki spreman maksimalno, trcanje uz ski stazu mu je lepo rasirilo grudi, stap nisam mogao da drzim visoko koliko je mogao on da skoci... Nikada u zivotu nije udaren, svakog dana me je cekao sa povodnikom i ogrlicom u zubima da idemo u Kosutnjak. Nikada mi nije mrdnuo od noge a da mu ne kazem da ide.
Los covek psa ne moze nista dobro da nauci.

Psi takođe vole da laju u prazno, i da uništavaju sve oko sebe, ali ne znači da im to treba i dozvoliti. Treba tu energiju kanalisati.
A što se dresure životinja tiče, 99% je da se to završava preko batina i izgladnjivanja, jer je to najbrži i najefektivniji način, zato bi ja sve cirkuse sa životinjama zabranio....

Psi takođe vole da laju u prazno, i da uništavaju sve oko sebe, ali ne znači da im to treba i dozvoliti. Treba tu energiju kanalisati.
A što se dresure životinja tiče, 99% je da se to završava preko batina i izgladnjivanja, jer je to najbrži i najefektivniji način, zato bi ja sve cirkuse sa životinjama zabranio....
Sto se tice cirkusa za ovo se slazem maksimalno. Kad sam bio mali bilo mi je zanimljivo ali samo iz razloga da gledam zivotinje. Iskreno, mnogo sam vise uzivao u zoo vrtu. Ono je mucenje zivotinja, sada iz principa nijedno dete ne bih pustio unutra, treba svi da propadnu.
Sto se pasa tice njihova dresura je poprilicno laka jer su jako vezani za ljude i kapiraju neverovatno. Nije im tesko objasniti sta treba da rade bez ikakvih batina. Nagrada hranom je jako efikasna ali moze i bez toga.

Sta mislite kako vojska i policija treniraju svoje pse? Dali znate da je zabranjeno udariti sluzbenog psa? Ne znate ni zasto naravno. Pas ne sme da se udara da ne bi imao strah od ljudi. Ti psi se nauce mnogo cemu s puno ljubavi i rada bez problema. Neki kapiraju brze, neki sporije. Ima i psihickih bolesnika medju psima. Proveo sam pola vojnog roka u centru za obuku pasa, svakekvih sam se nagledao. Ceo zivot sam bio okruzen psima pa mi je lako da ih razumem. Na karauli sam imao psa koji sedne kad mu sipam hranu, saceka mene da sednem za sto i sipam sebi hranu u tanjir. Pocne da jede tek kada se okrenem i kazem mu prijatno. Bez sale. Sve moze da se nauci bez batina. Onaj ko ne ume drugacije uzme motku ali je motku sam zasluzio. Moj otac je bio granicar i odrastao sam slusajuci bezbroj puta pricu kako mu je pas spasio zivot. Ja sam bio granicar i znam koliko znaci dobar pas.
Sa stencima se radi cim prohodaju. Uce se na zvecku, da je prate. Zveckom ih dovedemo 30 u jedan mali ogradjeni poligon, sami idu za nama. Poligon je uzak i dugacak, sastoji se prepreka. To su mali zidici koji psi treba da zaobidju, da prodju preko mostica, da se provuku kroz rupu itd. Mi sa zveckom idemo pored poligona a oni trce, saplicu se, snalaze se kako znaju ali i uce od drugih.

Evo ja se namučih da ih nateram da spavaju u krevetu [emoji23]

2653b51d14e2664566af043d8f2cf726.jpg

Zoo vrtovi su neko nuzno zlo, da ih nema neke zivotinje danas ne bi postojale, pande na primer. Zapravo neke postoje samo u zarobljenistvu.

Sto se tice cirkusa za ovo se slazem maksimalno. Kad sam bio mali bilo mi je zanimljivo ali samo iz razloga da gledam zivotinje. Iskreno, mnogo sam vise uzivao u zoo vrtu. Ono je mucenje zivotinja, sada iz principa nijedno dete ne bih pustio unutra, treba svi da propadnu.
Sto se pasa tice njihova dresura je poprilicno laka jer su jako vezani za ljude i kapiraju neverovatno. Nije im tesko objasniti sta treba da rade bez ikakvih batina. Nagrada hranom je jako efikasna ali moze i bez toga.

Sta mislite kako vojska i policija treniraju svoje pse? Dali znate da je zabranjeno udariti sluzbenog psa? Ne znate ni zasto naravno. Pas ne sme da se udara da ne bi imao strah od ljudi. Ti psi se nauce mnogo cemu s puno ljubavi i rada bez problema. Neki kapiraju brze, neki sporije. Ima i psihickih bolesnika medju psima. Proveo sam pola vojnog roka u centru za obuku pasa, svakekvih sam se nagledao. Ceo zivot sam bio okruzen psima pa mi je lako da ih razumem. Na karauli sam imao psa koji sedne kad mu sipam hranu, saceka mene da sednem za sto i sipam sebi hranu u tanjir. Pocne da jede tek kada se okrenem i kazem mu prijatno. Bez sale. Sve moze da se nauci bez batina. Onaj ko ne ume drugacije uzme motku ali je motku sam zasluzio. Moj otac je bio granicar i odrastao sam slusajuci bezbroj puta pricu kako mu je pas spasio zivot. Ja sam bio granicar i znam koliko znaci dobar pas.
Sa stencima se radi cim prohodaju. Uce se na zvecku, da je prate. Zveckom ih dovedemo 30 u jedan mali ogradjeni poligon, sami idu za nama. Poligon je uzak i dugacak, sastoji se prepreka. To su mali zidici koji psi treba da zaobidju, da prodju preko mostica, da se provuku kroz rupu itd. Mi sa zveckom idemo pored poligona a oni trce, saplicu se, snalaze se kako znaju ali i uce od drugih.

Upravo tako.....
Kao ni decu, ni psa nema potrebe udarati.......
Sve ce shvatiti sam sistemom nagrade i igre.....
Moj pas od 45+ kg zeli samo da se igra sa drugim psima, a o ljudima da ne pricam.....
Doduse, kada bi mu neko napao copor ( nas ), ne garantujem sta bi se desilo.... ;)
DSC_0039.jpgDSC_0042.jpg

Aj da dam još ovo, i kraj na tu temu:

Koks, veteran na APBT Show već godinama, sa svojih 8 godina, čeka svojih 400K pregleda:

https://www.youtube.com/watch?v=nAUzixCut1g

Liči ni na mučenika ikome?

PS
Kolko sam upoznat i on je neko vreme bio stanovnik u okolini Debeljače i Srbobrana.

PPS
Svima koji mi na PP pošalju svoje email (samo da nije na yahoo ili hotmail) dodeljujem pristum mom google drajvu sa oko 1GB literature o odgoju i dresuri pasa i sl.

Poslednja izmena:
Poznajem Koks-a i Nemanju, nisu oni iz one moje priče...

Znam da nije ni forum ni tema, ali trenutno samo mi je ovaj forum pri ruci, a bas me interesuje sta je u pitanju.

Nekakva zivotinjica se vrzma oko vrtica, ima i zivotinja i djece, a nemam blage sta je u pitanju, lici na stonogu koja nema noge i ima pticiju glavu sa kljunom.. (Glupo objasnjeno, ali hajde)

Uglavnom zna li ko sta je ovo stvorenje?

31a4aff09e9fbf934bacbbff2ab61a7c.jpg

6cff18328d8c4ebb06039e789e509a88.jpg

Nisam ja slikao vec vaspitacica, tako da ne znam, meni izgleda kao puz, ali kako kazu nije to. Nisam siguran..

(Ipak ima okop neki, tj. cvrsto je)

Poslednja izmena:
Znam da nije ni forum ni tema, ali trenutno samo mi je ovaj forum pri ruci, a bas me interesuje sta je u pitanju.

Nekakva zivotinjica se vrzma oko vrtica, ima i zivotinja i djece, a nemam blage sta je u pitanju, lici na stonogu koja nema noge i ima pticiju glavu sa kljunom.. (Glupo objasnjeno, ali hajde)

Uglavnom zna li ko sta je ovo stvorenje?

31a4aff09e9fbf934bacbbff2ab61a7c.jpg

6cff18328d8c4ebb06039e789e509a88.jpg

Nisam ja slikao vec vaspitacica, tako da ne znam, meni izgleda kao puz, ali kako kazu nije to. Nisam siguran..

(Ipak ima okop neki, tj. cvrsto je)

verovatno gusjenica od lastinog repa,koje sve manje viđam,ove godine tek 2 komada,dok sam 80 prošlog veka svaki dan viđao

ako nije lastin rep onda neki drugi leptir....šteta bi bilo ubit/zgazit ili ostavit tamo na otvorenom,po mogučnosti takve ,,stvari,, ostavljam u travi

Hvala na odgovorima.

Inace nije ju niko ubio, ostavili su je dvoristu u travi.

Не дирајте, нека од овога постане лептир, храна за птице или згажен инсект. Не морамо на све да утичемо.

mi smo zapravo zavisni od njih...ako nema njih nema ni nas,ne samo ptice,ili drugi grabežljivci

Apbt Show Serbia 7 (Avala, Carapicev Brest), 20.9.2015.

12002322_918300301572762_5535995199284133709_n.jpg

-Apbt Klub Srbije
-Weight Pulling & Sporting Dogs, Bulgaria
-Udruga Vlasnika Terijera Tipa Bull - SILA, Hrvatska

Apbt Show 7

Postovani takmicari, prijatelji i ostali sa manifestacije, zahvaljujemo vam se na ucescu u druzenju i takmicenju koje smo organizovali 20. septembra i ocekujemo da ga ponovimo u jos boljem izdanju u maju 2016.

Ovom manifestacijom zatvaramo sezonu 2015. i pravimo pauzu do maja naredne godine.

Na manifestaciji na Avali su se takmicila 22 psa i rezultati su bili bolji od ocekivanih, iako su neki favoriti - psi, podbacili malo.
Zahvaljujemo se vlasnicima sledecih pasa: Jay Jay, Buba, Gala, Zaza, Barbi, Bobi, Lejdi, Ajs, Karma, Koksi, Kajzer, Bella, Laki, Nora, Stela, Cezar, Buch, Badza, Loko, Jar Jar, Dzoni i Leo sto su svojim prisustvom uvecali ovo takmicenje, kao i publici kojih je bilo vise nego sto smo ocekivali, s' obzirom na lokaciju.
Hvala vam jos jednom!

Naravno, zahvaljujemo se braci iz Hrvatske i Bugarske koji su dosli dan ranije i sto su svojim prisustvom znacajno uvecali nasu manifestaciju, Bila su 4 psa iz Bugarske i 2 psa iz Hrvatske.
Nadamo se da cemo nasu saradnju nastaviti i ubuduce.

U 10 casova je pocela manifestacija, ali zbog vremenske prognoze i kise koja nas je zezala malo, prvo su psi radili wall climbing, nakon toga long jump, high jump i firepaw za kraj. Nakon toga je bila dodela pehara i ostalih vrednih nagrada pobednicima po kategorijama.

Ps. Cestitamo Lejdi koja je je oborila rekord kluba (tj. preskocila celu spravu za long jump - 4m).
To je prvi pas posle Arisa iz Niša koji je isti rezultat ostvario 2013. godine na Apbt Show Serbia 2.

Rezultati:

13,5 - 18kg
1. Buba (Hrv) (17.250kg) (90poena)
2. Gala (Srb) (17.500kg) (90poena)
(laksi pas ima prednost)

18-22.5kg
1. Lejdi (Srb) (21.400kg) (120poena)
2. Barbi (Hrv) (20.300kg) (80poena)
3. Bobi (Srb) (20.500kg) (20poena)

22.5-27kg
1. Laki (Srb) (25.00kg) (70poena)
2. Karma (Bug) (22.500kg) (60poena)
3. Kajzer (Bug) (23.400kg) (40poena)

27-31.5kg
1. Jar Jar (Bug) (29.000kg) (100poena)
2. Dzoni (Srb) (30.400kg) (80poena)
3. Loko (Srb) (28.700kg) (60poena)

Zahvaljujemo se jos jednom poseti i druzenju, kao i tome sto ste svi ispostovali dogovore vezane za korpse za pse i svi psi su ih imali. Tako mora ostati i za ubuduce. Psi bez korpi ce biti odstranjivani sa manifestacije.

Od 2016. godine uvodimo clanske karte za clanove APBT Kluba Srbije i kotizaciju za ostale ucesnije jer smo iscrpli nase izvore finansiranja ove manifestacije. Svi koji budu zeleli da budu clanovi kluba imati besplatno ucesce jednog svog psa a za drugog neka minimalna doplata, dok ce oni koji ne budu clanovi kluba morati da placaju kotizaciju ukoliko zele da ucestvuju. Kroz koj mesec vise informacija o tome.

Slike sa skupa:

https://www.facebook.com/zoran.manic/media_set?set=a.10207234661286045.1073741844.1269256571&type=3&pnref=story

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.875702522464837&type=1
Zvanična kolekciaj se tek radi, ali ce se napuniti kada svi odmore:

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.882546021835089&type=1

Malo video sadržaja kod mene na YT:

https://www.youtube.com/watch?v=Hdse0KrvdG4&list=PLqQquEA8S-rzT-NIyKyAvdUk-0RctM4Ny

Sportski pozdrav, Apbt Klub Srbije !

Poslednja izmena:
na koji nacin hranite macke, da li sa stalno punom cinijom, pa se ona sama sluzi kad hoce, ili u obrocima?

Zavisi kako je naucila od malena. Moja ima 2 ili 3 vrste krekera na izvolte 24h, a gotovu hranu joj dajem jednom dnevno pa kad hoce dodje i glocne. I uvek je mrsava. Neke bi se macke udavile dok ne pojedu sve a ova moja nista. Mislim da bi mogla 2 dana bez hrane. Zna da uvek ima hranu pa joj to nije prioritet. Losa strana ove varijante je sto postane malo probirljiva. Ima dosta krekera koje ne voli da jede, nema veze koja je cena i kvalitet, nesto joj se svidja, nesto ne.
Ako joj ti budes davao hranu bice izelica, ako uvek bude imala hranu bice probirljiva... Biraj.

Nazad
Vrh Dno