Šta je novo?

beepovi na hard disku

Mixoni

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2006
Poena
310
Ljudi pomagajte..

Upalio sam stari komp i odjednom hard disk je poceo da beepuje i to 16 puta....Slika na ekranu se naravno nije pojavila pa ako moze neki savet,samo da nije crkao jer imam podatke i slike neke na njemu..U pitanju je Maxtor DiamonMax plus 8 od 40gb..

Hvala unapred

kratki bipovi ili dugi.. kombinovani bipovi? koja ploca tj bios?

AMI BIOS beep codes

Below are the AMI BIOS Beep codes that can occur. However, because of the wide variety of different computer manufacturers with this BIOS, the beep codes may vary.
Beep Code Descriptions
1 short DRAM refresh failure
2 short Parity circuit failure
3 short Base 64K RAM failure
4 short System timer failure
5 short Process failure
6 short Keyboard controller Gate A20 error
7 short Virtual mode exception error
8 short Display memory Read/Write test failure
9 short ROM BIOS checksum failure
10 short CMOS shutdown Read/Write error
11 short Cache Memory error
1 long, 3 short Conventional/Extended memory failure
1 long, 8 short Display/Retrace test failed
two-tone siren Low CPU Fan speed, Voltage Level issue

IBM BIOS beep codes

Below are general IBM BIOS Beep codes that can occur. However, because of the wide variety of models shipping with this BIOS, the beep codes may vary.
Beep Code Description
No Beeps No Power, Loose Card, or Short.
1 Short Beep Normal POST, computer is ok.
2 Short Beep POST error, review screen for error code.
Continuous Beep No Power, Loose Card, or Short.
Repeating Short Beep No Power, Loose Card, or Short.
One Long and one Short Beep Motherboard issue.
One Long and Two Short Beeps Video (Mono/CGA Display Circuitry) issue.
One Long and Three Short Beeps. Video (EGA) Display Circuitry.
Three Long Beeps Keyboard or Keyboard card error.
One Beep, Blank or Incorrect Display Video Display Circuitry.

Bipovi ne dolaze sa ploce nego sa hard diska... i kznaci 16 kratkih bipova sa propratnim zvukom mehanizma....u pitanju je asus p4vbx-x ploca i Award BIOS..

nije slicno tome, to je zvuk zaglavljenog motora, a on ima maxtor N40p koji ima samo jednu glavu i to donju i vrlo karakteristican zvuk koji ispusta. Zavrti motor onda se cuje lupanje glave.
Posle 10 godina i ne crko. Na tom disku se ne menjaga glava nego se ploca prebacuje u drugi disk. Ako se cuje motor, pa tek onda lupa nije strasno, ali ako se cuje shustanje pa lupanje to je znak da ti je ploca vec ogrebana.
Isti savet i za tebe vise ne ukljucuj to, ako su ti podaci bitni.

snimak sa Youtuba je sa diska koji ima zaglavljen motor. A zvuk koji on cuje je nesto tipa, bip nnn bip nnn bip nnn bip....( nnn je zvuk okretanja motora )
Specifican zbog specificne mehanike, taj disk je bio odgovor na WD-ovu EB seriju koja je bila jeftina. Ovaj primerak ako je dosad radio je metuzalem za ostale.

pa ja ne nagadjam , moram opet da ti kazem da sam ih imam trenutno barem jedno 300 tog modela o kojem on prica.
A uradio sam barem 500 do sad. Glava je crkla.

Pa ako se javi neko kome sam ponudio svoje usluge u inbox ja tebi dam 100 evra po coveku jel moze?
Ne znam koji je tvoj problem? Ne verujes mi?

Poslednja izmena:
Ne razumem te, covek ima neispravne glave na disku. Zar ne mislis da je dobro sto ima ko da mu kaze?

Nazad
Vrh Dno