Šta je novo?

Beat this!

Svaka chast, mada sam se i ja nadao da ces preci 30k...

Ajde jos malo to usteluj ako imas prostora, pa da vidimo...

Zaboravih da napisem detalje (ne, nije masina iz potpisa 😀 )
MSI K8N Neo2 Platinum
Winchester 3000+ 8x332 (2656MHz)
2xKingmax HC DDR500 265MHz 2.5-3-3-8 1T
MSI Radeon X800SE (8 pipes) 545 core, 1128 mem
Titan Syberia (Air, naravno)

Ima jos prostora, ali mi treba neko bolje hladjenje za procesor, ovako se "pregreva" na 40 (NF3 chip je bio na 9`C). Cekam da stigne Vanessa, pa cu probati ponovo.
Radeon sam takodje hladio stock kulerom, a na memoriji nema heatsinkova. Sredicu i to u medjuvremenu.

Lepo.Uistinu tih 30k izgledaju tako blizu,verujem da ce uz malo tweakovanja i to uskoro pasti..

mancho, a sto ne 10x265? imas neki test rezultat, zivo me zanima razlika izmedju sinhrono 10x265 i asinhrono 8x332

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo da bude razlike, eventaualno u okviru greske testa.

Nazalost, ovaj 3000+ je ogranicen na mnozioce do 9x, pa nista od toga.
Sto rece Lukija, trebalo bi da bude isto.
E,sad, ima jedan stos na K8N Neo2, a to je da kad se stavi asinhrono (166), Trc i Dram Idle timer imaju manje vrednosti, tako da ipak bude brze asinhrono. Naravno, moze ovo da se promeni uz pomoc nekog tweakera, ali u biosu nije dostupno.
Zato je ova platforma jako zahvalna za O/C, kako god namestis performanse ne trpe, pa mozes da ga tweakujes u sitna crevca.

[Mancha] je napisao(la):
Nategao sam malo masinu danas, doduse nadao sam se da cu preskociti 30000, ali nije ni ovo lose:

Probace mo se za koji mjesec 😉

sledece te ocekuje :
AMD 64 3200+ winchester
DFI LANParty UT nF4 SLI-D
G-Skill F1-3200DSU2-1GBLA Dual Channel Kit DDR 600
NVidia 6800 LE PCIe

P.S svaka cast na rezultatu !

Dobar rezultat Mancha, da moze jos malo da se zategne memorija, preskocio bi 30K.

Znas kako Mancha, ja sam samo sekund za tobom u SuperPi, a ovaj moj 16x6 X850 XT PE radi na 610/1220 MHz i, kako da ti kazem, zao mi je da instaliram 3DMark01... 🙂 Necu da te demoralisem 😀

Ajde, bas imas interesantnu konfiguraciju za 2001SE... Jako me zanima rezultat...

byMaX je napisao(la):
Znas kako Mancha, ja sam samo sekund za tobom u SuperPi, a ovaj moj 16x6 X850 XT PE radi na 610/1220 MHz i, kako da ti kazem, zao mi je da instaliram 3DMark01... 🙂 Necu da te demoralisem 😀

A sto bi ga demoralisao? :trust: Karte nisu bas za poredjenje. Uzmite iste, pa ga onda demoralisi. 😉

Ma probaj Max slobodno, zivo me zanima, pa javi rezultate (al obavezno) 😉
A jedna sekunda je forever kada je SuperPi u pitanju

monteboy je napisao(la):
sledece te ocekuje :
AMD 64 3200+ winchester
DFI LANParty UT nF4 SLI-D
G-Skill F1-3200DSU2-1GBLA Dual Channel Kit DDR 600
NVidia 6800 LE PCIe
Uuu, lepo, lepo, to ce da bude zver protiv koje je bogami tesko takmiciti se
Mozda se jedino 6800le ne uklapa.

Poslednja izmena:
Jeste ali koliko znam Monteboy ce te LE da moguje u GT ...Tako da ce svakako da bude zvjerina od masine 😉
@Mancha : Odlican rezultat ...svaka cast...!!!
POzdrav...

Tako je M3 uz to PCIe varijanta 6800 LE kartica ce u potpunosti da podrzava SLI tehnologiju upitanju je novo izradjeni NV41 chip.
Pocetkom februara bi trebali prvi primjerci da stignu 😉
Cijene ce da se krecu izmedju 230 i 280 evra

Sto bi znacilo 2 x 6800LE @ 6800GT = 460 Evra

Poz....

Poslednja izmena:
Lepo zvuci nema sta. 🙂

POZ :wave:

Imao sam do pre neki dan potpuno otkljucan Le (AGP), mada mislim da NV41 ima samo 12 pipeline-a na chipu. Na to verovatno ide DDR1 memorija, koja je ipak ogranicavajuci faktor. Iako mozda jesam u neku ruku vise za NV, ovaj X800 mi se jaako dopao, a mogu samo da zamislim kako se ponasa neka full varijanta.

[Mancha] je napisao(la):
Imao sam do pre neki dan potpuno otkljucan Le (AGP), mada mislim da NV41 ima samo 12 pipeline-a na chipu. Na to verovatno ide DDR1 memorija, koja je ipak ogranicavajuci faktor. Iako mozda jesam u neku ruku vise za NV, ovaj X800 mi se jaako dopao, a mogu samo da zamislim kako se ponasa neka full varijanta.

GeForce 6800 LE PCIe
+ 325 MHz core
+ 300 MHz memory
+ 8 shader pipelines
+ 4 vertex units
+ 256-bit memory interface
+ PureVideo Technology
+ Full SLI support

Sobzirom da ce se kod mene hladiti vodenim putem ocekujem taktove od min. 400 / 900

Poz....

Poslednja izmena:
to sto ces ga hladiti vodom ne mora nista da znaci ukoliko ne odradis volt mod na kartici...

gx-x je napisao(la):
to sto ces ga hladiti vodom ne mora nista da znaci ukoliko ne odradis volt mod na kartici...

Dovoljan je drugi bios , volt mod nije potreban ! 😉

nisam rekao da nista neces dobiti vec da ce dobitak bez voltmoda biti mizeran posto se kartica ni sa njenim standardnim hladnjakom i ventilatorom ne greje mnogo (mislim na gpu). Ako ces zbog 10mhz stavljati WB na grafiku onda ok 🙂 Ja te podrzavam u svakom slucaju jer je WB svakako tisi od ventilatora 😛

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
nisam rekao da nista neces dobiti vec da ce dobitak bez voltmoda biti mizeran posto se kartica ni sa njenim standardnim hladnjakom i ventilatorom ne greje mnogo (mislim na gpu). Ako ces zbog 10mhz stavljati WB na grafiku onda ok 🙂 Ja te podrzavam u svakom slucaju jer je WB svakako tisi od ventilatora 😛

pa grejace se na 100 Mhz vise zbog toga i vodeno a normalno i zbog buke -> tiho i mocno , sto ima ljepse ?

Aca je napisao(la):
A sto bi ga demoralisao? :trust: Karte nisu bas za poredjenje. Uzmite iste, pa ga onda demoralisi. 😉

Zato sto, pameti moja, ovde se radi o 3D testu, a ne CPU testu. Po toj logici bi Mancha trebalo da uzme moju plocu da bi poredili rezultate u SuperPi, da se ja ne bih demoralisao. A svi znamo da je bios na A8N jos uvek takav da ne mozes poterati 1T na nekoj ozbiljnoj magistrali, zato i jesam drugi na listi 😉

byMaX je napisao(la):
Zato sto, pameti moja, ovde se radi o 3D testu, a ne CPU testu. Po toj logici bi Mancha trebalo da uzme moju plocu da bi poredili rezultate u SuperPi, da se ja ne bih demoralisao. A svi znamo da je bios na A8N jos uvek takav da ne mozes poterati 1T na nekoj ozbiljnoj magistrali, zato i jesam drugi na listi 😉

Jesi siguran da si drugi? 😉

@[Mancha]:
Svaka cast za cifru,
za 3dm01 je kljucni faktor 'sirovina' od masine ...

:wave:

Nazad
Vrh Dno