Šta je novo?

BBS - Better Battery Stats **OBAVEZNO pročitati prvi post**

Ne diraj i ne cackaj servise. Sve je u redu ;)

Ima opcija na npr. CM12 PrivacyGuard, da se onemoguci WakeUp za aplikacije, kao i mnogo drugih permisija. Mnogo korisna i dobra stvar. :)

Wifi i Line (to je neki program koji je satro bateriju) + tu je i neizostavni facebook, a i Google Inbox.

Probaj bez toga + iskljuci wifi

Wifi i Line (to je neki program koji je satro bateriju) + tu je i neizostavni facebook, a i Google Inbox.

Probaj bez toga + iskljuci wifi
Line je ovo: https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.naver.line.android

To sigurno covek koristi ne mogu da mu kažem da unistalira. Isto to važi i za FB.
Inbox mozda i unistalira.

"wlan_wake" - jel se to odnosi na loš signal ili neku nekompatibilnost sa routerom?

"l2_hsic" - ovo se odnosi na los mobile signal? Za ovo sam mu rekao da prebaci na 2G only pa da vidimo posle.

Koliko ja znam "wlan_wake" je nesto do Wireless-a, a "l2_hsic" je los signal.

Ne mora da znači, l2 hsic se javlja kada modem nešto radi i zadrži telefon budnim, može da bude više razloga.

Zato postavite GSM auto PRL koji forsira 2G kad je losiji signal 3G . Obrnuto od defaultnog WCDMA Preffered koji preferira 3G. :)

Zna li neko sta uraditi da mi posle svakog bootovanja automatski namjesta ovo, da ne moram rucno. (*#*#4636#*#*)

Zato postavite GSM auto PRL koji forsira 2G kad je losiji signal 3G . Obrnuto od defaultnog WCDMA Preffered koji preferira 3G. :)

Zna li neko sta uraditi da mi posle svakog bootovanja automatski namjesta ovo, da ne moram rucno. (*#*#4636#*#*)

Xposed + Intelli3G i 3G network GSM/WCDMA ( Auto mode )

Line je ovo: https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.naver.line.android

To sigurno covek koristi ne mogu da mu kažem da unistalira. Isto to važi i za FB.
Inbox mozda i unistalira.

"wlan_wake" - jel se to odnosi na loš signal ili neku nekompatibilnost sa routerom?

"l2_hsic" - ovo se odnosi na los mobile signal? Za ovo sam mu rekao da prebaci na 2G only pa da vidimo posle.

*** line je izdivljao, fb klasika, tako da nista cudno ako svuce toliko baterije. Wlan wake je prevelika osetljivost valjda na package transfer ne mogu bas da se setim, ali da nesto sa ruterom, da li pomaze podesavanje ne znam, nikad nisam imao problem sa ruterom na bilo kom telefonu.

l2hsic objasnio ti Vojkan.

Ma kakvi bre, Viber mu je sad malo zacinio, pa se budio. Nema problema sa Google servisima, na poslednjoj je sigurno verziji. Smanjili smo ih na 6 po satu. Prošli put bilo 33% otišlo sad 11. 66% napredak :)

Samo Nemus odradi ti još bez wifi-a i to je to.

Izvini na kasnjenju, preksinoc nisam mogao da testiram, pa sam to sinoc odradio.
Koliko vidim i bez wifi-a je otislo isto baterije. Evo loga: http://www62.zippyshare.com/v/nL6opv2o/file.html

Baterija na lollipopu traje duplo vise kad se iskljucuje WiFi/3G dok telefon spava. Uglavnom to je uzrok draina. Kod mene na Nexusu 4 je tako.

Jesi ti ozbiljan? :d

U podesavanjima mreze, stavis na GSM umesto WCDMA.

Mada sve se mislim da je tebi baterija oslabila.

Ozbiljan sam. Podesio, pa cu videti veceras, sa iskljucenim wifi-em.
Moguce da je baterija oslabila. Imam extended original par godina. Ona normalna original sto je dosla sa telefonom je u kutiji, pa mogu nju da probam.

U posljednje vrijeme mi baterija drži znatno slabije. U prilogu sam okačio file po uputstvu iz prvog posta, pa ako neki od poznavalaca ima vremena neka pogleda i pomogne mi naći uzgok problema.
Hvala unaprijed.

Prilozi

• BetterBatteryStats-2015-02-13_070905871.txt
    20.4 KB · Pregleda: 977
Pa system update ti zaglavio, ne ide telefon uopšte u deep sleep. Jesi li nešto čačkao po sistemu i jesi li uradio restart telefona?

"SystemUpdateService (Google Play services): 5 h 46 m 2 s (20762 s) Count:1 99.8%"

Problem je napravilo disable ovog servisa u DisableService aplikaciji. Nakon toga servis je ostajao aktivan čak i nakon restarta, mada je u samoj aplikaciji pokazivao da je isključen. ?!?!

Znao sam, zato sam i pitao jel si čačkao :) To tako bude naopako

Hvala Vojkane, otklonio si mi sumnje :).
Sada ponovo uključujem "SystemUpdateService" neka završi svoj posao :).

Moze li neko da napise koji sve servisi mogu da se pogase, ili da postavi link gde je sve to lepo objasnjeno.

Ovo sam ja poiskljucivao i nema nikakvih problema

ActivityRecognitionService
AnalyticsIntentService
AnalyticsService
BluetoothClientService
BluetoothServerService
BrokeredFitnessService
CastDeviceScannerIntentService
CastMediaRouteProviderService
CastMirroringIntentService
CastMirroringService
CastOperationService
CastRemoteDisplayProviderService
CastRemoteMirroringService
CastService
CastSocketMultiplexerLifeCycleService
CollectSensorService
ConfigFetchService
CoreAnalyticsIntentService
DbCleanupService
DebugIntentService
DispatchingService
FitnessSyncAdapterService
FlushService
GoogleLocationService
LocationHistoryInjectorService
LocationWearableListenerService
NetworkConnectionService
NlpLocationReceiverService
SyncService
UserPresenceService
WearableControlService
WearableService
WearableSyncService

Sta se desilo ovo odjenom mi srce bateriju gps a nisam ga ni palio? I dalje kao radi wtf
Ah9PXMj.png Xc9OZRB.png Screenshot_2015-02-24-21-41-25.png

Jel ovo google now koristio, dal da ga brisem?

Poslednja izmena:
Google now ti satro bateriju. Briši djubre!

Nisam mogao da ga izbrisem jer telefon nije rutovan al sam ga disable, mada me cudi sto je poludeo odjednom a do sad sve bilo ok :/

Moze neko da baci pogled i kaze mi sta mi srče bateriju?

Prilozi

• BetterBatteryStats-2015-03-09_100000947.txt
    24.7 KB · Pregleda: 1,496
Koliko vidim, google services.

Da, jasno se vidi. :) Kako spreciti? Ugasio sam bio System Update preko DisableService app, mozda je zbog toga?

Moguće da je zbog toga...
Probaj da apdejtuješ servise.

Vrh Dno