Šta je novo?

Battlestar Galactica

ab2bad

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2005
Poena
309
Posle moda za Homworld 2, stize nam kao prava igra

Galaktika - Svemirska krstarica u svetu video-igara: Ronald D. Mur, scenarista i reditelj SF serije "Galaktika: Svemirska krstarica", odlučio je da sa njom krene u vode video-igara. Doduše, ona se kao igra pojavila novembra 2003. godine, kada je na SCI-FI kanalu krenula nova "Galaktika", ali sada je u pitanju projekat sa većim stepenom interaktivnosti, kao što je to slučaj sa filmsko-igračkim projektima "Kum", "Lice sa ožiljkom", "Prljavi Hari", "Ajkula", "Dobar, loš, zao" i "Zvezdane staze". Ono što se vidi kao uticaj Holivuda na svet igara, i obrnuto, jeste to što se stvaraju sve bogatiji svetovi. Klinci provode sate i sate istražujući kompleksne priče u igricama, ali samim tim se utiče na stepen detaljnosti u samim tv-serijama. Kada je u pitanju dovođenje tv-serije u svet kompjuterske igrice, onda je stvar komplikovanija nego kada se to radi na osnovu filma. Tipična serija ima preko 20 sati materijala od kojeg treba napraviti svet igre, što je lakše uraditi sa filmom. To bi mogao da bude i svojevrstan pionirski poduhvat - nikome još nije pošlo za rukom da napravi dobar hibrid - TV-video--igra. U međuvremenu se prave planovi da "Galaktika" stigne i u svet igara za mobilne telefone.

VEst jeste malo starija, sto znaci da cemo uskoro igrati igru :)

Uh!!! Samo da ne bude *(anje! Jel ima vec neki preview?

Veoma sam srećan što ću uživo moći da stvorim rudarske sindikate poput šefa Tirola, što ću moći da budem advokat na suđenju Gajusa Baltara, što ću pratiti razvoj bolesti predsednice, što ću pronalaziti razna proročanstva po svemiru i što ću ponovo moći da ne saznam hoće li doći do Zemlje, šta će tamo naći i šta nas uopšte smaraju sa poslednjih 5 Sajlonaca...

Šalu na stranu, ovo bi trebala da bude akciona igra, najzad neka arkadna svemirska simulacija koja će moći da svrsta uz Freespace i Starlancer. Srećom, ovakav koncept je postavljen pre nego što je serija promenila žanr iz SF-a u dramu-sapunicu. Međutim
nikome još nije pošlo za rukom da napravi dobar hibrid - TV-video--igra
je prilično jak argument te se plašim da će tako biti i sa ovim projektom. Posebno me unapred nervira što ne znamo kako će razmrsiti priču. Verovatno neće ni biti kraja, već će radnja igre biti donekle dovedena (u smislu do neke tačke tokom puta ka zemlji), pa ako uspe sačekaće da se završi serija da bi izdali nastavak koji će dalje pratiti fabulu serije. Opet, meni je smor da igram nešto takvo, sa unapred poznatim dešavanjima i sve to da bih dobio par FMV sekvenci, kao da nisam gledao seriju...Odoh malo na Nexus Jupiter Incident :)

Poslednja izmena:
ili da letim u vajperu ili da bude kao strategija...
a moze kombinacija :) recimo, mnogo bolja verzija Battlestation Midway

Mislim da bi role model za ovaj tip igre trebalo da bude Wing Commander i Freespace. Joystick mi već predugo skuplja prašinu.

skinuo demoooo aj bas cu da probam veceras :)

samo da što manje smaraju sa pričom (ovo što Filipenko pomenu). Čuo sam da je 3. sezona žešće smaranje, glupava drama bez imalo akcije. Ako će BSG da se pretvori u DS9, onda ću da batalim gledanje 3. sezone. Ali makar nek igra bude zanimljiva (akciona).

samo da što manje smaraju sa pričom (ovo što Filipenko pomenu). Čuo sam da je 3. sezona žešće smaranje, glupava drama bez imalo akcije. Ako će BSG da se pretvori u DS9, onda ću da batalim gledanje 3. sezone. Ali makar nek igra bude zanimljiva (akciona).
DS9 je kako je vreme odmicalo napucavan sa sve više i više akcije. Ovde u celoj 3. sezoni, sa izuzetkom evakuacije sa Nove Kaprike (tokom koje i nije bilo borbe) nema nigde nikakve borbe sa Sajloncima, sem što se ista nagoveštava na kraju poslednje epizode. Drugim rečima obrnuto od DS9 :)

Ah, ali sve što sam odgledao od DS9, a odgledao sam dosta (na TV-u), sve što sam video van stanice su flyby snimci brodova koji se iskrcavaju i ukrcavaju,a sveukupno traju 30 sekundi po epizodi...

cekajte, jel to ona igra sto se radi na modifikovanom freespace 2 engine-u ? Ako jeste, igrao sam demo, ista je igra kao freespace, malo bolje izgleda i to je to. Meni se ne svidja, ne igra mi se freespace 2 po 30-ti put :D Do duse presao sam samo tutorijal i prvu misiju.

Meni je ovo vrh, izgleda ce biti super pucacina. Serija sa sve 3 sezonom je sjajna, a 20-a epizoda pfiijuuuuu... ko nije gledao mnogo je propustio :)

Čuo sam da je 3. sezona žešće smaranje, glupava drama bez imalo akcije.
(da nisam gledao mogao bih komotno da tvrdim) i ja sam čuo da je III sezona Losta žešće smaranje, soap opera bez imalo akcije. :)

Filipenko se ne računa, on je Babylon 5 fan (btw. news za Filipa). Smorili su malo završnicu od 4-5 epizoda, ali do tada je bilo ok.

ovo bre izgleda dolickan port 3 godine stare PS2 igre... damn...
pa dobro. makar je igra na PS2 meni bila dobra

Kamo srece da se pretvorila u ds9, pretvorila se u spansku seriju u svemiru. Ko je kome zenu, ko je iz koje familije, potlaceni radnici, aristokratija, sindikati...

Dobro, Maxi je Desperate Housewives omiljena serija, pa nije isključeno da će mu 3. sezona Galaktike biti najbolja do sada :) Ovde ipak pričamo o igri...

Treća sezona Galaktike je odlična! Jedva čekam IV serijal.

(da nisam gledao mogao bih komotno da tvrdim) i ja sam čuo da je III sezona Losta žešće smaranje, soap opera bez imalo akcije. :)

Filipenko se ne računa, on je Babylon 5 fan (btw. news za Filipa). Smorili su malo završnicu od 4-5 epizoda, ali do tada je bilo ok.

Pa eto, ko je gori, Filipenko sa Babilonom i ćelavom Mirom Furlan ili ja koji gledam Domaćice? :D Da, Lost S3 ima gomilu krš epizoda, potpuno se slažem. Još uvek se nadam da će ga izvući nekako :guitar:

Pa eto, ko je gori, Filipenko sa Babilonom i ćelavom Mirom Furlan ili ja koji gledam Domaćice? :D Da, Lost S3 ima gomilu krš epizoda, potpuno se slažem. Još uvek se nadam da će ga izvući nekako :guitar:

Meni i dalje deluje nestvarno da neko procenjuje SF seriju na osnovu toga kako izgleda glavna glumica i odbija da je gleda zbog efekata...:) I na kraju još to poredi sa domaćicama :p

**** ga, 100 ljudi, 200 ćudi :) Ne mogu da gledam serije sa efektima koje bi i Mazi bolje uradio i kad je pijan. Ne mogu da gledam crno bele filmove, bez obzira na to ko glumi i koliko je to ustvari dobro. I ne mogu da se uživim u nešto što smešno izgleda, bila to igra, film ili serija. Postoje granice.

**** ga, 100 ljudi, 200 ćudi :) Ne mogu da gledam serije sa efektima koje bi i Mazi bolje uradio i kad je pijan. Ne mogu da gledam crno bele filmove, bez obzira na to ko glumi i koliko je to ustvari dobro. I ne mogu da se uživim u nešto što smešno izgleda, bila to igra, film ili serija. Postoje granice.

Amen to that,btw
Stargate Atlantis nije tako los...ceka se 4 sezona...i Heroes su dobri skorz.....

Ovo nije crno belo niti smešno izgleda, daleko od toga. Jedna je stvar kada je to u pitanju, a druga kada je nešto samo ok po izgledu, a ljudi bi da sve bude kao Star Wars. Naravno da postoje granice ispod kojih nema smisla nešto gledati, ali je Babylon 5 ohoho iznad te granice. Bitno je da je Mira Furlan ćelava, pošto igra pripadnika Minbari rase, dovoljno je da nam se ne dopada :) Onda se lepo prizna da se žele gledati samo efekti i to je to :)

Pretpostavljam da ne čitaš ni knjige, jer zaboga "nema dobrih efekata"? :trust:

Vrh Dno