Šta je novo?

Battlefield V

Onda do igre je

Eto vidis,a meni nikad se to nije desilo a imam oko stotinak sati u igri.Ali meni se desava (mada retko) da ispadnem iz partije,i napise -go online.Kao da izgubi konekciju sa serverom.A to mi se nikad nije desilo sa BF1 na primer.Mene vise nervira nedostatak mapa,to im je mana trenutno.Cim nema premiuma,nema ni "kontenta"!:trust:

Eto vidis,a meni nikad se to nije desilo a imam oko stotinak sati u igri.Ali meni se desava (mada retko) da ispadnem iz partije,i napise -go online.Kao da izgubi konekciju sa serverom.A to mi se nikad nije desilo sa BF1 na primer.Mene vise nervira nedostatak mapa,to im je mana trenutno.Cim nema premiuma,nema ni "kontenta"!:trust:

Da,da malo je mapa ovo sto sad trenutno se nalazi :/...

Desilo se i meni par puta da samo izbaci na desktop, i na Intel i na AMD mašini tako da je do igre.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Kako ocajno radi na 3570! Zauzece procesora konstantno na 100% a graficka kulira na 50-60%.

Isto je i na 4.5GHz i ista stvar je i sa 3770K 4.4GHz. Minimum za BF5 je 4770K na jakim klokovima.

Više jezgara pre nego frekvencija u novim igrama.

Zavisi od enginea. Neki jos ne znaju koristiti preko 4 jezgre ali se slazem da frostbite radi dobro posao. Ovdje dosta efekata i fizike renda procesor.

To da neke igre ne znaju da iskoriste više od 4 jezgra možda važi za neke igre, ali ja nisam naišao na takvu igru niti sam čuo za konkretan naslov da ima taj problem. Ako ova "urbana legenda" važi za bilo koju igru (da ne koristim neki teži termin jer mi nije namera da omalovažavam Glenna) to svakako ne važi za Frostbite engine. Igra koristi sva jezgra, koliko god da ih ima.

Frostbite, engine poslednja dva Assassin's Creed-a (Origin i Odyssey) i PC Forza horizon igara sam primetio da fino koriste dodatna jezgra

Isto je i na 4.5GHz i ista stvar je i sa 3770K 4.4GHz. Minimum za BF5 je 4770K na jakim klokovima.

Ne moze da bude.

3770K i 4770K su bukvalno isti.
AVX2 i FMA3 instrukcije (koje ima 4770K) ce praviti (znacajnu) razliku tek sa igrama-portovima iz sledece generacije konzola.

Moze da bude samo poneki frejm vise zbog IPC-a.

Poslednja izmena:
To da neke igre ne znaju da iskoriste više od 4 jezgra možda važi za neke igre, ali ja nisam naišao na takvu igru niti sam čuo za konkretan naslov da ima taj problem. Ako ova "urbana legenda" važi za bilo koju igru (da ne koristim neki teži termin jer mi nije namera da omalovažavam Glenna) to svakako ne važi za Frostbite engine. Igra koristi sva jezgra, koliko god da ih ima.

Pa slobodno vrijedjaj. Moderator si.

4-6-8 jezgri:

FC5
https://i.ibb.co/d4zKjgt/0000000000001.jpg

Kingdom come:

6-8
https://i.ibb.co/MMBQtBk/000000000001.jpg

pCARS 2
6-8
https://i.ibb.co/XYHhSHV/00000000001.jpg
BF1
6-8
https://i.ibb.co/F5X3y28/000000001.jpg

F4
6-8
https://i.ibb.co/QvLK7jg/000000000000001.jpg

W3
6
https://i.ibb.co/R2R56Nq/000000000000001.jpg

Ima jos dosta testova gdje su jezgre, ako ih ima preko 4 ili 6, jednostavno neiskoristene. A gdje je ryzen koji trazi klokanje memorije za puni potencijal, no nije tema.

DeRadicci
Sa 1070 je razlika oko 15%. Zavisno od situacije. Gornji FPS nije toliko veci ali dropovi nisu ni blizu kao sa 3770k dok je donji FPS nesto veci. Stabilnost je puno bolja. Igrao i testirao jer kontam da predjem na 1150 pa gledao da li se isplati.

Poslednja izmena:
Identicni model 1070, isti hard, drajveri, Windows?

Pa slobodno vrijedjaj. Moderator si.

:S: Kao što rekoh, nije mi to ni cilj ni namera. Izvini ako je tako izgledalo.

Proveri pojedinačno zauzeće jezgara, da stoji tvrdnja da igre ne znaju da iskoriste više od 4 jezgra, imao bi situaciju da su 4 jezgra na 100% a ostala u idle, što nije slučaj.
Ja na 5930K (6c/12t) u BFV nemam 100% CPU usage, nije ga bilo ni u BF1, kao ni u jednoj igri. Sa 1070 sam imao 100% GPU usage, sa 1080Ti nemam čak ni 100% GPU usage pored procesora koji se vrti na ~60% usage.

ja juce ubacio gtx 1060 umesto ove moje gtx1050ti, na isti cpu, i sad stvarno vidim sve te zavrzlame, na malim TDM mapama, kako tako jos i funkcionisu cpu i grafa, mada i tu na trenutke zatrotluje cpu na 100% a grafa padne na 60%, ali generalno kako tako jos i radi.... ali velike mape, conquest i 64 igraca, blagi uzas..... cpu konstantno na 100% a grafa malo iznad 50%.....
juce sam kupio ryzen 1600X i MSI B450 gaming plus plocu i 16gb ddr4, pa cu za vikend da se igram sa montiranjem i instalacijom, valjda ce to sad sa gtx1060 funkcionisati kako treba :)

Kao sto kaze kurajber, radice ti dobro.
Ja sam moju RX 480, na pocetku, u BF1, upario sa G4560, i bas je bilo mucenje.
Kada sam zamenio taj procesor, sa 1600, stvari su dosle na svoje mesto.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

uf, sad vidim da na MSI sajtu ima win7 64bit drajvera za ovu plocu, sad mi laknulo, vec sam mislio da necu moci da zaobidjem w10 smece zbog ovog apgrejda.... :D

Jel se desava nekome da igra crashuje na desktop bez ikakvog errora? Citam sve i svasta, cesljam po netu, probao sam i da ugasim Origin In game opciju, pisu da moguce da je do XMP profila memorije, dal igra ne trpi kad je sve OC ili ne znam vise... nekad igram 3-4 partije a nekad izbaci odma posle 5min, stvarno me nervira. Sve sam OC od procesora, do graficke i memorije pa sad sta mu moze biti ne znam, ostale igre rade normalno i ne izbacuje

Da li si pratio kada ti kreša ? Meni pri izboru servera. Nikad tokom igranja. Znam listati servere i kresa na desktop bez upozorenja. Udjem ponovo u igru, otvorim listu servera i i kresa cim nesto kliknem.

@Glenn

Ne crashuje u meniju vec dok sam u mapi i igri, samo zamrzne se slika na par sekundi i crash na desk.

Ja jedino na AMD platformi nisam probao ali kreša na bilo kojem intel+nvidia racunaru da sam probao. Nisu normalni zivota mi. Svake godine ista prica, isto svi kao šokirani, popravljamo igru. Pa majk.u mu tako rade od 2008-me, od BC. Ne mogu da vjerujem da se generacije mijenjaju u studiju a da isti problemi i idio.tizmi ostaju. Svake godine iznova isti problemi sa gličevima, voultingom, netcodeom i serverima.

Danas na roterdamu zaginem ali tijelo vojnika padne u vodu. Morao izaci sa servera. Nisma mogao nista.

000000001.jpg

Mozda je vrijeme da se engine mijenja.

Taj drugi video,to se meni dogodilo u BF1,non stop nas je oživljavao naš medic,na isti način

Sad za par dana,dolazi oni BR mod,pa valjda če ban vave :p

Poslednja izmena:
Zato što su unapredili već postojeći ''hack'' koji je bio u onim plaćenijim paketima gde te medic teleportuje do njega i uradi heal/revive veoma brzo. Imaš dokaze na Redittu i na netu, tog s***a sam se nagledao u BF1 i izgleda da su momci unapredili već postojeći hack/exploit sa x,z,y koordinatama u igri. Pa kada se setim da su u Beta izdanju BF V, imali obvious aimbotere i no recoil igrače koji su čistili pod sa nama, legit igračima, i nikom ništa. Nadam se da im taj FF radi nešto u pozadini, ili koji god AC da koriste, jer u protivnom ovo počinje da liči na one prve dane Ghost Recon-a i hack fiestu koja se odigravala tada a i sada u današnjim naslovima te kompanije.
Ne kažem da je bilo ko od tih kompanija a ni DICE idealan što se tiče kazni i njihove anti-cheat politike i same detekcije exploita i generalne upotrebe plaćenih ''cheat'' programa ali ovo već počinje da iritira s obzirom da svi mi želimo da uživamo u igri sa prijateljima/drugim igračima ali da smo svi jednaki na bojnom polju bez ovih ''get-a-skill-cheat'' programa u pozadini.
O upotrebi ESP-a i prefire glupostima ne želim ni da pričam, možda su i svesni i možda se i trude da ovo zlo zaustave i spreče ali količina igrača koji koriste neke od ovih programa u poslednje vreme je smešna i tužna. Mislim da je vreme da se Šveđani i njihov AC tim probude i da urade jedan ban wave za početak, vreme je.

Poslednja izmena:

Ja sam naisao pre neko dan na citera bio na nasoj strani lik je odigrao celu partiju sa suportom imao skor oko 83-2. On je lik opusteno igrao dok su ga neki psovali ,neki zezali itd svasta je bilo ali vrhunac svega da je u nekim momentima ubedjivao ljude da nema cit :D

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

QQ jedva cekam br mod. Tada cu se vrati da igram igru. Za sada me smorilo.
Uci cu ovih dana cisto da vidim kako izgleda rush na ovim mapama i da vidim taj coop mod koji je verovatno uvod za BR mod.

Jesu to oni na kraju videa,u BR mod pobegli na tratoru??

Vrh

Ko u Heroes and Generals,na biciklu na ratište :p....bila dobra igra dok je nisu otkrili čiteri,nanu im naninu :p

Bez kill cam, sa ovakvom užasnom vidljivošću i izbagovanim TTD meni se pola igrača čine kao čiteri. Jedino kada neko baš bezobrazno vara pa da iz prve prepoznam.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

^Ima problem mislim i netcode, odnosno sihronizacija. Cesto zaginem od osobe koja trzi meni okrenuta ledjima i to me oneshotuje. Ili lik koji me ubije kroz kamenje na Hamadi. Licno mislim da je njihovo pozicioniranje pogresno, kasni a ne nuzno da su citeri dok eto, postao sma gore, čitera je ipak dosta ali dodas ove sto te ubiju iz nemoguce situacije sa čiterima i dobijes frustrirajuce iskustvo.

Sto se vidljivosti tice, ja trenutno samo Hamadu i Fjell igram jer su mi najpreglednije. Sve ostale gdje su tamne, pune objekata u mraku i sa travom, izbjegavam koliko god lijepo izgledale. Ljudi potpuno rade exploat slabe viljivosti pa deru prone sa bajpodom negdje u čošku ruševine. Cak ni ona "crvena" kill cam opcija ne radi svaki put. Instant okrene na mene bez da pravac znam osobe koja me obori.

Nazad
Vrh Dno