Igra je definitivno sporija od BF1, ali ne mnogo. Avione sam probao, sva tri modela, jedino kada sam uspevao da oborim drugi avion je kada sam vozio bombardera i kada sam imao gunnera, pa smo zajedno pucali. Bombe su užasno slabe, nisam uspeo nikoga da ubijem a baš sam se trudio. Da ne kaže neko da sam tek seo u avion, u BF1 bez problema napravim 30-40 killova iz aviona u jednom životu, kada imam krštenog gunnera da mi čuva leđa mogu i da ne poginem celu partiju. Fighter i attack plane su tek smejurija, pucao sam iz oba kalibra, odvaljivao krila na štukama i ništa, nijedan da bude uništen da eksplodira u vazduhu, u najboljem slučaju goreći padnu. Na kontrole se navikne čovek, nije toliki problem, ali oružja kao da ne prave nikakav damage. Po meni je minus što je sada moguće i popravljati avion i upravljati njime.
Što se tiče pešadijskog dela BFV, nema nikakve razlike u odnosu na prvu alfu, i dalje je teško primetiti neprijatelja a još teže razlikovati svoje od neprijatelja. Nije istina da nema kampera, sada to rade ekipno. Squad zauzme A i odatle snajper i medic drže B i D zastave a support ih dopunjava i drži A. Poginuo sam 4-5 puta sigurno iz čistog mira, samo mi se izvrne lik. Kapiram da je debris ali nigde to ne piše što užasno iritira.
Najviše sam igrao kao medic, puška je najpreciznija a tu je i prednost što mogu da dižem sve ispred sebe i da tako guramo front. Jedina alternativa je lone wolf skidanje zastave iza fronta.
Desilo mi se da sam došao do palog borca i taman da krenem da ga ubodem injekcijom, izvalim da je ženski lik, neka euro-azijatska faca, kao da je ispala iz druge igre. Ne očekuješ tako nešto, totalno razbija doživljaj. Da sam mogao da odustanem od dizanja u tom trenutku, definitivno bih odustao :d Mogu misliti šta će biti kada krenu custom oružja i skinovi za igrače. Tačno ću da preskačem klovnove, ako kupim igru :d
Grafički ništa spektularno, ono što smeta je što se zastavice teško vide (pogotovo iz aviona) i što preteruju sa efektima do te mere da iritira. Primer, uđeš u mračnu kuću koja još nije razrušena, ono veje sneg, sve ti belo pred očima, u kući! Ili donji nivo B i D zastavica, gde je mračnije, pojavljuje se film grain efekat (kao da je neko povećao ISO na fotoaparatu).
Jedino što mi se dopalo je zvuk u igri. Dinamika je vrlo izražena i baš ume da te štrecne zvuk pucnja ili eksplozije. Pogotovo je zanimljivo pred kraj partije, kada svi nakupe dovoljno poena da krenu jedni druge da bombarduju V1 raketa. Njihov zvuk je genijalan, bukvalo se naježiš kada je čuješ. Pratio sam par V1 raketa avionom, pokušavao da ih oborim ali ne videh da mitraljezi aviona utiču na njih, tako da sam ih slušao iz blizine. Jedina svetla tačka u igri, po meni.
Za sad ne da nisam oduševljen, nego sam prilično indiferentan :S: Ajde što su izbacili Premium Pass kao model, nego meni igra u ovom obliku ne vredi ni 30e, nije bilo ničega zabavnog (sem zvuka).
Pogledajte samo kako je prošao SW Battlefront 2 bez Premium Pass-a, nula novog sadržaja nakon izlaska igre. Prosto, bez Premiuma, ništa ih ne obavezuje da kreiraju novi sadržaj za igru, to što izađe u startu, to je to.
Za sada ne razmišljam uopšte o preorderu (ne vidim ni poentu preordera u doba digitalne distribucije igara) a za kupovinu ću još da razmislim. Sačekaću da vidim šta će da izbace kao konačan proizvod pa ću i tad dobro razmisliti.