Šta je novo?

Battlefield: Bad Company 2 [Xbox 360 & PS3]

Ajd da ne trujemo ovu temu, moze? Ne negira nista, jednostavno to je igrao i to mu je bilo vrh.. I ja imam 2, 3 dana u MP-u, ali ne moze se ostati slep na velike mane, i nikad nije kasno da ih iznese. Ali istina da voli da menja misljenje cesto, zato mu i nisam verovao da je BC2 beta dobra :p

Ne secam se kada sam procitao da neko na ovaj nacin negira sve sto je pricao mesecima i mesecima u nazad.

Ti mene nikad ne kapiras sta hocu da kazem,samo zelis neku polemiku. Ja sam iznosio mane igre i mesecima unazad.

Evo vidis i sam da se svima veoma svideo BC2 demo posle KZ2. Svi koji su igrali KZ2 sad ce igrati BC2 + gomila novih igraca.
Tebi je Halo MP extra, meni je ta igra nikad veci trash. Ne znam kako mozes da igras to, svaka ti cast.
Moj savet ti je da probas ozbiljnije da igras BC2 MP, bar 10h, i videces o cemu mi tupimo ovde jos od bete.

Gledaj ovako sad opet.Ja Halo multiplayer igrao ko zna koliko sati a ti nisi i ti kazes da je trash.Ok postujem tvoj stav pogotovo kada je tako izgradjen na temeljnim testiranjima! Ne zelim da znam sta tek mislis o MW2 multiplayeru.:D

Ja BC1 multiplayer igrao oko 10ak sati (ali nikad mu se nisam bas ozbiljno posvetio a prijalo mi) i znam sta je u pitanju i kakva je igra u pitanju.BC2 demo MP sam igrao nekih 4-5 sati i snalazim se jer imam iskustva sa prethodnom igrom.Sad cekam samo release date i planiram da probam da se malo vise posvetim BC 2 mp-u.

Realno mnogo vise vremena sam proveo igrajuci Gears 2, MW i MW2,Left 4 Dead i Halo igre (Kz2 mp imam nekih 10ak sati) od Bad Company -a ali sam i ranije znao da je to stvarno super igra samo eto nepravedno zapostavljena a ne samo sada kada je izasao drugi deo.Ali posto sam vec znao sada cu se potruditi da malo vise joj malo vise paznje posvetim posto je vec igra spremna i samo cekam da zvanicno izadje i da ulecem u tenk.:)

Poslednja izmena:
Zanima me Abakan kakav je, omiljena igracka ruskih specijalaca.. Poprilicno sam zadovoljan izborom oruzja, prakticno svaka puska koja valja u stvarnosti je tu..

Ovo cudo ?
abakan_02.jpg

Ne mogu da se setim dal je bila ta puska u beti...

Da.. trenutno najna*rkanija evolucija originalnog Kalasnjikov dizajna :) Dosta manji recoil i ostala poboljsanja... samo sto je 2 round burst, nisam neki fan burst-a. Cenim da u stvarnosti moze da se namesti na fully automatic, samo sto u igri to sto posto nece biti moguce..

Zbog KZ2 hajpa su ljudi prevideli BC1.. ;) a i vecini je to bio prvi probani FPS na konzoli, pa zbog ne snalazenja sa gamepadom su otpisali igru prelako.. takodje nije pomogla ni ona kasikara sa smajlijem i krem boja.. :d ;)

...i BC1 i jos 5 igara koje su vredne igranja a totalno zapostavljene i obezvredjene .:)

Koliko je vremena trebalo da prodje da svi shvate da FPS igre mogu sasvim normalno da se igraju joypad-om,a da pri tom nemaju fiziku kretanja realniju od same realnosti i da ima milion faktora koji doprinose samoj igrivosti a ne samo jedan upitan.

Rekao sam ja davno,internet ipak ne treba shvatati previse ozbiljno,jer sto hyper moze da ucini ne moze ni Lepa Brena.:)

Kakva gomila da ne kažem čega...:) BC1 se nije mogao igrati od očajnog kretanja i užasno prenetih kontrola na pečurke. Ne znam kakva je dvojka, niti imam želju da je isprobavam nakon očajnog BC1. Može ona da ima ko zna kakve mape, kakve god hoće fore i mogućnosti, destrukciju okoline (koja je super stvar, da se ne lažemo, i tu je budućnost igranja), ali neki od nas ne podnose stupidno kretanje i napucavanje kakvo je bilo u BC1, i kakvo je takođe bilo (pošto vidim da ga opet spominjete uz prozivke ko je igrao koliko u MP) Halo-u u još mnogo goroj meri. Samo što su kod njega kretanje i napucavanje napravljeni u obrnutom smeru, bez ikakve težnje ka realnom, u Quake 2 fazonu. Zašto bih želeo to da igram? Zato što je zarazno napucavati se, ulaziti u bagije, tenkove, helikoptere? Pa zarazni su i pocket tanks udvoje :d

Poslednja izmena:
Posto si moderator, stavicu zvezdicu... se*es ko foka ;) Kretanje i nisanjenje je neki miks izmedju COD stila i KZ2 stila, u prevodu, savrseno, barem meni.. A zasto bi je probao? Zato sto je ultra zanimljivo, zvuk prosto izuva, i ima milion nacina da odradis partiju.. Zaraznost i TREBA da bude glavni aspekt online igre, ne znam apsolutno odakle ti ideja da nesto drugo treba da bude..
Ne vidim poentu ovakvih "driver-kolikih" komentara..

Poslednja izmena:
KZ2 jeste bio bolji od svega u to vreme

Naravno da nije bio bolji od bc1, ali meni su se usta osušila govoreci o tome dok je 99% vas hajpovalo kz2 multi. Sad su vam se naprasno otvorile oči pa plujete "goty" i rasprodajete MW2. Manite se malo internet recenzija i štrebera koji pišu naručene tekstove. Dok ste se zlopatili sa lagom u kz2 i buljukom kampera u MW2 ja i još neki smo se do yaya zabavljali najpodcenjenijom igrom u skorije vreme. Peace:smoke:

P.S. U bc2 mi nedostaje ona doyayna muzika u vozilima koju je bc1 imao

Poslednja izmena:
Naravno da ima

Opet frljanje oko toga sta su dedicated serveri na konzolama :) Na PC-u to podrazumeva da je bukvalno nebitno kakvu vezu imas, svi ce imati isto iskustvo zbog odlicnog linka samog servera. I to su masine koje su podignute non stop, sa adminima, siframa i ostalo.. Na konzolama nije tako, mape se vrte u krug, nema admina, nema biranja na koji ces server.. dakle nije ista stvar.
E sad, postoji sistem kao recimo u MW2 koji zvuci kao klasican Peer 2 peer.. dakle bitno je kakvu vezu ima 'domacin', ako domacin izadje u toku mecha, partija se pauzira i ceka se sledeci najbolji. Tako radi i KZ2 samo nije bilo pauze dok se ceka sledeci, i bukvalno je bilo ko mogao da bude domacin punog servera i da nema laga (ako ne racunamo onaj pri ubijanju :) ).. Dakle sta je tu sta, zna li iko konkretno ili cemo do PS4 nastaviti da lupetamo kao da znamo o cemu pricamo? ;)

Poslednja izmena:
To što pričaš jesu dedicated serveri. Kakav je tip, da li se vrte mape ili da li mogu da se biraju, to su oni sami osakatili. U bc1 nisi mogao ni squad da biraš a u bc2 možeš. Dakle niko ovde nije pominjao p2p za bc2 tako da ne znam čemu pametovanje i to od ljudi koji ništa od bf serijala nisu igrali lol. Znači, serveri su na isti fazon kao i u bc1- ne zavisiš od nečijeg uploada=dedicated.

Poslednja izmena:
@Filipenko - hahahaha koji hejt, smesno. :D
Mislim da BC2 ima dedicated servere samo za PC ? Dokazite ako gresim.
Nisam ja slusao nikakve recenzije za KZ2. Jednostavno bez obzira na sve igra mi je pruzila vrhunske momente, do sada najace u mom online igranje. Zao mi je sto BC2 nema one fazone sa turnirima, klanovima, KZ2 je tu bog za sve igre.

Evo sta kaze Gamespot za BC2, 9.0
http://www.gamespot.com/ps3/action/battlefieldbadcompany2/review.html

Poslednja izmena:
Kretanje i nisanjenje je neki miks izmedju COD stila i KZ2 stila, u prevodu, savrseno, barem meni.. A zasto bi je probao? Zato sto je ultra zanimljivo, zvuk prosto izuva, i ima milion nacina da odradis partiju.. Zaraznost i TREBA da bude glavni aspekt online igre.

Slazem se za nisanjenje. Bez preterivanja je jedno 15x bolje nego u kz2. Vec sam pricao koliko mi je lakse bilo da se naviknem na bc. A za zvuk sam bio malo rezervisan posto je i kz2 bio dobar po tom pitanju. Ali posto sam ga igrao malo ovih dana mogu slobodno da kazem da je kz2 pregazen, oduvan, silovan u zadnjicu i bacen kao matora kurvetina. :d

Naravno da nije bio bolji od bc1, ali meni su se usta osušila govoreci o tome dok je 99% vas hajpovalo kz2 multi. Sad su vam se naprasno otvorile oči pa plujete "goty" i rasprodajete MW2. Manite se malo internet recenzija i štrebera koji pišu naručene tekstove. Dok ste se zlopatili sa lagom u kz2 i buljukom kampera u MW2 ja i još neki smo se do yaya zabavljali najpodcenjenijom igrom u skorije vreme. Peace:smoke:

P.S. U bc2 mi nedostaje ona doyayna muzika u vozilima koju je bc1 imao

Da znas, to im je bio ekstra fazon........
Mada ja jos ne mogu da se nacudim odakle nekim ljudima uopste informacija da BC2 nece imati dedicated servere za PS3?????????
Znaci, ni ja ne bih odvalio takvu glupost..... :d
Vec sam jednom postovao vest o gasenju EA servera za igre (uglavnom sportske igre iz 2008), a evo i nastavka....

http://www.cinemablend.com/games/EA-Shutting-Down-More-Game-Servers-22932.html

Sad, ja ne kapiram kako mogu da gase servere koji nisu dedikovani......
Ajde neka objasni neko to izlapelom starcu ;)

Kakva gomila da ne kažem čega...:) BC1 se nije mogao igrati od očajnog kretanja i užasno prenetih kontrola na pečurke. Ne znam kakva je dvojka, niti imam želju da je isprobavam nakon očajnog BC1. Može ona da ima ko zna kakve mape, kakve god hoće fore i mogućnosti, destrukciju okoline (koja je super stvar, da se ne lažemo, i tu je budućnost igranja), ali neki od nas ne podnose stupidno kretanje i napucavanje kakvo je bilo u BC1, i kakvo je takođe bilo (pošto vidim da ga opet spominjete uz prozivke ko je igrao koliko u MP) Halo-u u još mnogo goroj meri. Samo što su kod njega kretanje i napucavanje napravljeni u obrnutom smeru, bez ikakve težnje ka realnom, u Quake 2 fazonu. Zašto bih želeo to da igram? Zato što je zarazno napucavati se, ulaziti u bagije, tenkove, helikoptere? Pa zarazni su i pocket tanks udvoje :d

Za kretanje ne znam ali nisanjenje i pucanje je mnogo bolje u BC2, slobodno mu daj sansu, neces se pokajati kao sto ni ja nisam.

@ Pilac

Ne mora da znači da su dedicated serveri, možda su samo matchmaking serveri (kao što je slučaj sa EA sportskim igrama na primer), znači njihova uloga je da nađeš protivnika, skuplja statistiku... ali sam igrač hostuje meč.

Poslednja izmena:
@ Pilac

Ne mora da znači da su dedicated serveri, možda su samo matchmaking serveri (kao što je slučaj sa EA sportskim igrama na primer), znači njihova uloga je da nađeš protivnika, skuplja statistiku... ali sam igrač hostuje meč.

Ok, mozda gresim, thanks :)

"Since Battlefield 1942 DICE has used dedicated servers for all platforms. This formula has worked well, and still works well, for us and for the gaming community. We have stayed true to this practice and will continue this tradition into the upcoming title Battlefield Bad Company 2," said DICE's Gordon Van Dyke.

http://www.eurogamer.net/articles/battlefield-keeping-dedicated-servers

Poslednja izmena:
edit..

Poslednja izmena:
Da, DICE upravo i igra na kartu posvecenih servera u trci za FPS tron, na kojem je atm MW2. To su i sami par puta rekli, nesto u fazonu: "...za razliku od one 'druge igre' u BC2 cete imati dedicated servere...".
Licno samo ne bih voleo da se ponovi situacija kao sa MAGom, gde iako imas posvecene regionalne servere obicno zavrsis igrajuci na US West Coast serverima :mad: sa latencijama 200ms+...

Poslednja izmena:
Jesmo razjasnili na kraju? :) Dedicated za konzole su serveri od izdavacke kuce, odnosno oficijalni serveri, na koje se svi kace, dok su za PC to racunari sa dobrim linkom, upaljeni non stop, i svako moze da ga napravi ako ispunjava te uslove ili iznajmi, stavi sifru i skuplja uvek istu ekipu na njemu i slicno... Znaci MW2 mozemo svrstati u P2P onda, a BC2 u konzolne-dedicated :)

Jesmo razjasnili na kraju? :) Dedicated za konzole su serveri od izdavacke kuce, odnosno oficijalni serveri, na koje se svi kace, dok su za PC to racunari sa dobrim linkom, upaljeni non stop, i svako moze da ga napravi ako ispunjava te uslove ili iznajmi, stavi sifru i skuplja uvek istu ekipu na njemu i slicno... Znaci MW2 mozemo svrstati u P2P onda, a BC2 u konzolne-dedicated :)

Nisi bas najbolje objasnio, al bitan je trud. :p

Pa pomislio bi da na ovakvom forumu ima neko strucniji da bolje objasni :) Slikovito, ti sad imas PC i imas internet od ne znam 16mbit download, 6 mbit upload (ili slicno), na njemu podignes igru, napravis server, stavis sifru recimo, i drzis taj komp upaljen svaki dan. To je PC dedicated server.

Ja danas izgleda ništa ne čitam do kraja :S:

Inače za mainstream mp igre nema ni potrebe za "generalnim serverima". Pošto izdavači uglavnom puste cliente za dedi servere besplatno, tako da prvo veće kompanije koje se bave hostovanjem pusti svoje servere da bi im služile za reklamu, a zatim i narod počne od njih da iznajmljuje svoje.

Sad je EA napravio nešto drugačije sa BC2, pa neće pustiti client za dedi servere, već će njih hostovati samo EA partneri, a igrači će ako oće moću da ih iznajmljuju samo od njih.

Poslednja izmena:
Ne mogu vise da cekam BC2. Idem da probam opet BC1...
*** ti demo samo me izlozio nikad gore!

Medic. :D
0276.jpg

Mutirani Apac. :d
Military_0.jpg

:D :D :D
pic19606.jpg

Za kretanje ne znam ali nisanjenje i pucanje je mnogo bolje u BC2, slobodno mu daj sansu, neces se pokajati kao sto ni ja nisam.

Džaba, nisam ja za te 12 na 12 igre sa 2 tenka, 1 bornim kolima, 1 helikopterom i 2 džipa po jednoj strani :)

Nazad
Vrh Dno