Upravo tako. I kakva realnost sad , igra je napravljena da bude zabavna.
Hoces realnost? Ja sam u vojsci bio snajperista obucavan u Centru za obuku kopnene vojske u pozarevcu.
Jel znas koliko faktora uticu na poluuspesan pucanj? Gomila.
Najbitnija stvar je da ti cev puske uvek bude zatvorena (zbog gomilanja prasine i vlage u cevi) da ne bi razotkrila polozaj (pucanj ce se svakako cuti ali faktor straha koji izazove uspesan prvi pogodak vas uopste nece terati da pogledate iz kog pravca je pucano , nego -brzo u zaklon!)
Onda je tu 30% bitno da znas svoju pusku. Znas procenat ostecenosti cevi, gde *vuce* , da li zaglavljuje ( a obozava da zaglavljuje na pescanim povrsinama kao sto su pustinje , pescare...).
Sve ostalo je do samokontrole i znanja procenjivanja daljine, preticanja (ukoliko se meta krece) i naravno (Dzej :d ) pravovremenog uocavanja.
Mi smo obuku imali na nasim puskama koje smo zaduzivali M76 (nasa verzija Dragunova) i M93 ili vam *Crne strele* 12,7mm ili vam popularni .50 cal.
Nazalost , slika sa M93 nemam , posto nam je Crni Gruja ( Nas *******i vodni staresina Porucnik Grujicic , sada koliko sam cuo Kapetan) zabranio slikanje za vreme specijalisticke obuke (sa crnim strelama) ali smo se zato slikali sa nasim domacim Dragunovima

Mogao bih da vam napisem jednu omanju knjigu o procenjivanju daljine sa 4x , 6x i 8x snajperskim nisanom, kontroli disanja, uticaja vetra, (vlaznost je za .50 cal bitna samo ako se gadja preko 1200m a za to treba visegodisnji skill) , menjanja polozaja i td. ali cisto sumnjam da ce neko i ovoliko procitati.
Da predjem na poentu - toliko realizma vam ne treba ni u jednoj igri verujte mi