Šta je novo?

Battlefield: Bad Company 2 [Xbox 360 & PS3]

Vec smo konstantovali da je zvuk state of the art :D

A ovu igru se sve vise razmisljam i ja da preorderujem (novac je trenutno jedini problem).

Poslednja izmena:
Pa naravno da ti prijavljuju.....
Poenta timske igre je da tvoji saborci znaju sta se desava, pa ako neko cuci u drvecu i obavlja nuzdu (sto obicno Cveja radi), to mu je znak da prekine na pola, postavi c4 na tenk i da se vrati redovnim radovima :d :D
Veruj mi da ti to mnogo pomaze u toku igre.....

U prvom delu je bilo dovoljno da ga pogodiš (ne ubiješ) i pojavi se svima na mapi.
Jako korisna stvar za tagovanje vozila.

U drugom delu nisam probao foru sa select ali mi se čini da isto automatski kada pogodiš nekog (ne fatalno) da javiš ostalima šta si video.

Pomaze, kako ne pomaze, ali mora dakle sa select to da se uradi, ja sam mislio da je automatski.. nesto mi takodje nije jasno, svi znaci mogu da upravljaju vozilima, nebitno od cina i klase, ili je tako samo u demou?

Mislim da je dovoljno da samo predjes nisanom preko protivnika i ovaj odma upozorava.

Svidja mi se sto su promenili zvuk i fiziku tenkova. Nekako se osecaju teze i ne zvuce vise kao neki Jeep iz WWII. Ma fantasticna igra..

Da, svako može da upravlja vozilom. jedan vozi ostali popune preostala mesta i ili uživaju u vožnji (ako vozač zna da vozi) ili zalegnu na neko oružje pa seju olovo okolo.

Ono što su dobro odradili kod repair vozila jeste da se sporije popravlja nego u prvoj ps3 beti i iz dva maha se popravlja vozilo sa preko 50% oštećenja. U prethodnoj beti to je bila noćna mora

Igrao sam demo nekih pola sata danas.

Utisci:

Pozitivno:

1) Unistivost okoline. Bas nabija atmosferu. :)
2) Zvuk. Wow. :) Skoro savrseno.
3) Upravljanje vozilima, POSEBNO helikopterima. Znaci, mnogo je dobro uradjeno. :)
4) Nisam primetio neki lag.
5) Respawn je sjajno resen, kao i markiranje meta.
6) Eksplozije sjajno izgledaju i prezentacija je, generalno, na dosta visokom nivou.

Negativno:
1) Nema pronea. Ovo je vec pitanje ukusa, ali navikao sam da mogu da legnem na zemlju dok pucam.
2) Grafika, tj. preciznije kvalitet slike. Jaggiji su uzasno izrazeni, a ja jos imam TV podesen da ih manje istakne. Game mode nisam ni smeo da palim... Moglo je malo bolje filtiranje tekstura da bude, dosta zamuceno izgledaju na daljini. Isto tako, cini mi se da igra stalno radi na nesto ispod 30 FPS-a. Ne smeta toliko dok igras igru, ali kada upalis nesto drugo sto drzi 30 stalno, vidi se razlika.
3) Ne svidja mi se kako traje bitka, tj. nemogucnost da se lansira kontra-napad i da se povrate izgubljene mete, tj. da se unistene mete poprave. Mada, i ovo je bas pitanje ukusa, posto su ocigledno hteli da ciljaju na realnost i da donekle definisu kako bitka se bitka odvija.

Jos neki utisci:

1) Killcam je super stvar. :)
2) Nisam siguran koliki je dostupni arsenal oruzja... Ucinillo mi se da i nema nesto mnogo oruzja, ali moguce je da gresim.
3) Oni fazoni sa medaljama i ribbonima koji se dobijaju na kraju runde su super stvar.
4) Ciljanje oruzjem mi se ne svidja, tj. nije mi se svidelo ciljanje na onoj pocetnoj assault puski (otkljucam sam X8 ili kako se vec zove, ali ga nisam probao). Osecaj pucanja jeste bas zestok, ali je jako, jako neprecizno. Posto je optika zakljucana u demou, nisam mogao to da probam.
5) Ovo je verovatno vezano za demo (tj. nedostatak igraca), ali desavalo mi se da upadnem u igru gde ja i jedan lik igramo protiv njih petoro do kraja. Ne znam zasto ne stave mogucnost dodavanja igraca kako bitka traje (do odredjenog momenta, posto je bezveze ubacivati igrace 1 objective do kraja).

Da, u pravu si, nije killcam kao u CoD-u, ali kapiras vec na sta sam mislio... :)

Naravno :) Super je i ovo, sve je bolje od blejanja 5, 6 sekundi i gledanja u prazno kao u KZ-u :) Ali Killcam mi je mnogo dobar fazon u Cod-u, pogotovo Winning kill..

Ovaj tzv killcam u bc2 ima smisla jer rešava problem sniper-campera

Ne rešava ga baš. Ja sam par puta zaginuo i "killcam" je pokazao deo mape iz ptičje perspektive, nisam video gde je snajperist.

Ali zaista su oni snimci bili prevara zesca, ili su iz PC verzije i stvarno toliko bolje izgleda.. Ok, ogromne su mape, sve se rushi.. i ne bi smetalo da ostane ovako, ali da je onda barem fps malo veci i stabilniji, i da se ne lome teksture toliko.. mozda je ispeglanije u full verziji.

Ne rešava ga baš. Ja sam par puta zaginuo i "killcam" je pokazao deo mape iz ptičje perspektive, nisam video gde je snajperist.

Samo ako je sniper umreo u periodu izmedju :d
Tada prikazuje mapu....

Ali zaista su oni snimci bili prevara zesca, ili su iz PC verzije i stvarno toliko bolje izgleda.. Ok, ogromne su mape, sve se rushi.. i ne bi smetalo da ostane ovako, ali da je onda barem fps malo veci i stabilniji, i da se ne lome teksture toliko.. mozda je ispeglanije u full verziji.

Snimci nisu bili prevara...
Da si igrao prvi deo znao bi sta mozes da ocekujes....
A ne da na osnovu rendereovanih slika/filmova pravis ocekivanja...

Poslednja izmena:

Ti postao ko Risbo:d. Još malo pa ćeš da počneš da se onesvešćuješ bre. Ja nisam primetio taj bug. Ono što jesam to je da tracer gun ume da izgubi krstić

Snimci nisu bili prevara...
Da si igrao prvi deo znao bi sta mozes da ocekujes....
A ne da na osnovu rendereovanih slika/filmova pravis ocekivanja...

Ne secam se da je ijedna igra lagala na snimcima :) Uglavnom lazu na slikama.. oni snimci su stvarno neverovatno izgledali, i poverovao sam im da ce biti tako, *** naivna mlada sa sela :d

Ne secam se da je ijedna igra lagala na snimcima :) Uglavnom lazu na slikama.. oni snimci su stvarno neverovatno izgledali, i poverovao sam im da ce biti tako, *** naivna mlada sa sela :d

Ako mislis na snimke iz igre, onda jesu takvi kakvi jesu...
A ako mislis na reklame, e onda nisu :p :p

Inače, što se oružja u igri tiče, u glavnom meniju imate stavku "weapons and gadgets". Eto spiska šta se sve može očekivati u punoj verziji igre.

Gde si ti to video leba ti?

Dobio Boris neka posebna oružja jbm li ga:d

Izvinjavam se, mislio sam da je ova default assault puska (AEK 971) neko lazno ime za AK47, ali vidim puska stvarno postoji... my bad :)

Jbale te texture! Kako ti stignes uopste da vidis takve nebitne stvari ?
I KZ2 imam nikakve texture pa se niko nije bunio. Od sve ove akcije U BC2 ne da me ne zanimaju texture, nego ni najmanje. Igra nikad ne secka, tako da ne postoji problem sa FPS-om. Meni igra savrseno lepo izgleda, boje su vise nego prijatne.

Ragnarok ne moze da osnovu pola sata igranja suditi o neprecinzosti oruzja, treba dosta vremena da se dobije osecaj, ali i kad bude full igra imas 4x zoom koji resava te probleme.

Ne pricam o teksturama, vec o lomljenju istih.. :) Bas se primetno lome, ali za divno cudo nije me zabolela glava sinoc od toga, jos sam igrao sa ugasenim svetlima :) Nije toliko strasno, ali nisam ocekivao da ce biti bas ovako.. Sto se pucanja tice, istina da treba malo previse metaka da padnu.. neki nad*kani ruski panciri :)

Videces u full igri kako padaju kad budes u mogucnosti da ga skines u glavu sa 2 metka.
Fora ko BF nije bila u sjajnom napucavanju, vec u fenomenlnim mapama i vozilima. Ako se ne varam BF je bila prva FPS MP igra koja je imala vozila. Nek me neko ispravi ako gresim.

Ima i ovde autoaim-a koji moze da se iskljuci, mada je toliko mali da je skoro beskoristan, bukvanlno mu je svrha da ti pokaze mali "x" kad si pogodio nekoga.

Poslednja izmena:
Ali onda bi morao da zrtvujem Red Dot zarad boljeg nisana, koji obozavam :) Koliko vidim po onom snimku, na sva oruzja moze da se stavi prigusivac i ostali dodatci, ali nije mi jasno da li za svako oruzje poanosob moras da otkljucavas (kao u MW), ili jednom kad otkljucas Red Dot, mozes da ga nabudzis na svako oruzje?
Manjak Auto-aima dosta prija :) mada kada ti se stvori ona bela kockica kad imas nekog na nisanu, tada mi se cini kao da ima malo ispomoci u nisanjenju, ili se varam.. (iskljucio sam aim-assist u opcijama).. I nema Desert Eagle, taman da preorderujem... :p

Nazad
Vrh Dno