Šta je novo?

Battlefield 6

Došlo vreme da se standardne funkcionalnosti dodaju kroz "sezone", kao improvementi i do tada čudo neviđeno! Može im se, sprdaju se s igračima i daju na kašičicu, održavaju interesovanje na duži period. Šatro roadmap i takav server browser po planu dolazi tipa Q2 2027. We're so back!

Došlo vreme da se standardne funkcionalnosti dodaju kroz "sezone", kao improvementi i do tada čudo neviđeno! Može im se, sprdaju se s igračima i daju na kašičicu, održavaju interesovanje na duži period. Šatro roadmap i takav server browser po planu dolazi tipa Q2 2027. We're so back!
Ma poslednji apdejt im je super. Igrao sam Redsec ne mogu da izbacim nadogradnje za puske iz inventara. Drugi igraci me ubijaju iza objekata.
Gledam danas mog saigraca u spectate modu desava mu se isto sto i meni u redsecu. Na 150-160-170dmg znaci fali jos jedan metak da zavrsi igraca recoil samo skoci nekontrolisano i taj igrac prezivi. Imaju oni da ispravljaju i ispravljaju, ovo trenutno je Release Candidate verzija.

400 miliona $ ukupno potrošeno. Od toga 100 miliona $ za marketing i PR i jedno 150 miliona $ za bonuse direktorima što su pogurali da se završi u roku. 😁.

Da su ti nepotrebni troškovi recimo maks. 50 miliona $, znaš kakvu igretinu možeš da napraviš sa 350 miliona $, još kad imaš svoj engine i godine iskustva na prošlim naslovima kao što oni imaju.
Osim ako ne praviš nešto novo i nije kao Scam Citizen preambiciozno i neuokvireno.

Nista od Redsec 60hz jos uvek.

Da mi je neko rekao da cu da radim celendze u bilo kojoj igri (osim ako nije vezano za achievement-e to mi je onda pod obavezno al samo za Steam, ostali manje vise😁) , rekao bih mu ti si lud. Evo sad sam se navukao, hocu dok ne dodje nova sezona da probam da izvucem Mini Scout pusku. Jos mi fali 70 poena, igram Gauntlet, a vecina sto je ostala mi je za BR vezana. Potrefilo se da mi je bilo vezano kako za mod Gauntlet tako i za Support klasu, pa sam samo njega i igrao i dosta poena dobio cak i onu medalju za klasu sto me mucila 😄 Da sam znao ranije krenuo bih odmah na tu BP liniju, ali sam igrao redom, bez kupovine BP to necu ni kupovati, i mislim se nema veze necu ga uspeti osvojiti ali kad su pomerili za 17 feb. mozda i uspem.

Mislim da se kvalitet igre srozao, ne postoji mod u kom ne fale igraci, pa se cesto dopunjava botovima, drugo bagovi - evo u sat vremena prvo je kompletan score nestao kad pritisnem tab, a potom na drugoj mapi nestalo mi oruzje. I na kraju zloupotreba raznih fora i fazona, helikopteri, stekovi, pa likovi igraju sa sacmarama ko sa snajperom...
Nedostatak novih mapa je ocigledan i postalo je monotono.

Dugo je i trajalo ovo, hype kako je ovo povratak BF-a do evo sad situacije da ovo nista bolje od 2042 nije.
Dodje mi nekad da polupam komp.kad pucam,pucam lika ,onaj X da ga pogadja samo sto ne iskoci iz ekrana i bukvalno nista... Kao da je Sundjer Bob pretrcao 🙂 Da li ima neki fazon da kad su ljudi u pokretu, ja njega mozda i ne pogadjam ali mi igra pokazuje kao da ga gadjam, vise ne znam... A ta ubistva kad samo zalegnem iza zida normalna stvar. Isto tako liku viri glavica tek tek iza zaklona, pucam ga, pogadjam ga direkt u glavu jer nema gde, opet ga isksuje ,pokazuje da ga gadjam i na kraju ne padne, vec ja 🙂
Igrao sam i sa Kord, DRS, sad sam na PW5 i vise ne znam kako koja puska reaguje, pw5 i drs imaju isti dmg 25, ali ova druga mi deluje da je jaca bar za duplo..
Koliko god da me vec nervira igra, jos uvek je igram jer sam zarazen..jedini spas ce biti uninstall i tada sigurno necu ponovo instalirati i podesavati 🙂

Dugo je i trajalo ovo, hype kako je ovo povratak BF-a do evo sad situacije da ovo nista bolje od 2042 nije.
Dodje mi nekad da polupam komp.kad pucam,pucam lika ,onaj X da ga pogadja samo sto ne iskoci iz ekrana i bukvalno nista... Kao da je Sundjer Bob pretrcao 🙂 Da li ima neki fazon da kad su ljudi u pokretu, ja njega mozda i ne pogadjam ali mi igra pokazuje kao da ga gadjam, vise ne znam... A ta ubistva kad samo zalegnem iza zida normalna stvar. Isto tako liku viri glavica tek tek iza zaklona, pucam ga, pogadjam ga direkt u glavu jer nema gde, opet ga isksuje ,pokazuje da ga gadjam i na kraju ne padne, vec ja 🙂
Igrao sam i sa Kord, DRS, sad sam na PW5 i vise ne znam kako koja puska reaguje, pw5 i drs imaju isti dmg 25, ali ova druga mi deluje da je jaca bar za duplo..
Koliko god da me vec nervira igra, jos uvek je igram jer sam zarazen..jedini spas ce biti uninstall i tada sigurno necu ponovo instalirati i podesavati 🙂
Koliko sam samo meceva izgubio zbog loseg zvuka u igri, aim assista i loseg netcode. KD mi je 2.5, a garantujem da bi trebao biti preko 3. 3.79 mi je KD u Battlefield 1. A sestica je brzi TTK.

Mislim da se kvalitet igre srozao, ne postoji mod u kom ne fale igraci, pa se cesto dopunjava botovima, drugo bagovi - evo u sat vremena prvo je kompletan score nestao kad pritisnem tab, a potom na drugoj mapi nestalo mi oruzje. I na kraju zloupotreba raznih fora i fazona, helikopteri, stekovi, pa likovi igraju sa sacmarama ko sa snajperom...
Nedostatak novih mapa je ocigledan i postalo je monotono.
Iskreno ja ovakve stvari nisam primetio, da se meč dopunjuje botovima (bar Escalation i Conquest).
Jedini vizuelni bug koji sam imao posle poslednjeg update je na KORD attachment na cevki je bio malo off prvih par partija.

Jedino sto sam primetio je tip igrača koji igraju Escalation i Conquest je drugačiji.
Conquest 9 od 10 partija ili izgubimo a da njima ostane 800-700 života ili isto tako pobedimo.
I u conquest modu primećujem više igrača koji jurcaju, pokušavaju slide da ulete itd.

A što se tiče hit registration evo lik uradio analizu, initeresatno je što neke stvari se sa klijentske strane prikazuju, ali server ima poslednju reč.

Ja jurim da budem top 0.1% za m4a1 🤣

Prilozi

• Screenshot_20260125_175431_Chrome.jpg
    Screenshot_20260125_175431_Chrome.jpg
    76.4 KB · Pregleda: 18
Uh, kakva tvrdnja, ispada da celi tim zavisi od tebe 🙂
Nisam mislio za sebe, trebao sam reci koliko smo izgubili puta. U Redsecu kad se jedan igrac izgubi znatno se teze dobija mec. A desavalo mi se da nas bukvalno tim rushuje mi stojimo na nekom uzvisenju, a ono nista od zvuka i izgubimo dobijen mec. Danas sam pokusavao da se malo igram sa Audio podesavanjima, jako tesko podesiti. Zvuk tenka je nekad toliko jak da ne cujem ljude sa Discorda. Valjda ce malo popraviti stvari u Season 2.

A što se tiče hit registration evo lik uradio analizu, initeresatno je što neke stvari se sa klijentske strane prikazuju, ali server ima poslednju reč.
Jako dobra analiza. Secam se recimo u Battlefield 1 ako bacis bombu i umres u toku toga bomba je uvek bila izbacena i mnogo puta mi se desavalo da neprijatelj umre od bombe. U BF6 se to nikad nije desilo, jednostavno bomba izbacena nikad registrovana nije od strane servera.

Ja sam imao u BF3 te situacije, bacim bombu, ubiju me i posle neko od te bombe zagine iako sam ubijen, a isto sam i u BF6 imao takve situacije, npr. juce New Sobek City, u zgradi na spratu, lik baci bombu, ja pobegnem u onaj deo pored stepenica i cujem ga, bacim bombu, lik ulece, ja ga pucam i naravno on je brzi uvek i skine me, i nisam odmah isao na respawn i dobijem ga na bombu. Sad ne znam da li na isto mislimo, ali i pre toga sam isto tako imao tih bomba situacija. Desilo mi se par puta da lik ubije mene i ja njega u isto vreme, isto kao u BF3 sto mi se desavalo. Otkljucao sam Mini Scout, malo sam ga samo igrao do lvl 4, i sad dosta grinda, sto je neko rekao ranije ne igram da igram nego da odradim zadatke, ali ajde, i mene jos uvek drzi igra pa mozda i zato. BR jos uvek nisam probao, ne verujem ni da cu, uspeo sam izvuci Mini preko Gauntleta.

Bomba, rpg raketa, sta god, to je poznato da u ovom BF ne registruje ti kill/damage ako te ubiju dok je bomba u letu.
Ma igra je ****** definitivno ali ajde... ne vidim ni sta bih drugo igrao

Bomba, rpg raketa, sta god, to je poznato da u ovom BF ne registruje ti kill/damage ako te ubiju dok je bomba u letu.
Netačno, koliko puta mi se desilo da ispalim RPG raketu, u tom trenutku me roknu i onda ta raketa ubije lika kog sam gađao. Isto važi i za bačene granate.

Meni se apsolutno ni jednom nije desilo da kada izbacim bombu da sam dobio kill. Isto mi se desavalo sa RPG-em. Prilicno sam siguran da sam ispalio ali ocigledno da je server vec mene registrovao kao ubijenog i mozda zbog toga se nista nije desilo. Sve u svemu imaju da rade na tome.

Ako sezona 2 ne donese ozbiljna resenja problema i gejmpleja, ja mislim da je BF6 ćao za siroke narodne mase. Ostacemo samo mi veterani. Meni trenutno igra i dalje drzi. Nemam neku volju da igram Conquest vise od 3-4 runde, ali Redsec mogu da igram i po 3-4 sata bez problema.

Ovo se cekalo. Dodali su Battlefield 6.

Netačno, koliko puta mi se desilo da ispalim RPG raketu, u tom trenutku me roknu i onda ta raketa ubije lika kog sam gađao. Isto važi i za bačene granate.

Daj bre nemoj me *****... 🙂
5000 kilova imam i nijedan "nejd" nije ubio protivnika nakon pogibije. Cak gledam stavise raketu iz rpg kako ide na njemu, ono puff..samo dim..
Ne igramo kanda istu igru

Ja sam imao u BF3 te situacije, bacim bombu, ubiju me i posle neko od te bombe zagine iako sam ubijen, a isto sam i u BF6 imao takve situacije, npr. juce New Sobek City, u zgradi na spratu, lik baci bombu, ja pobegnem u onaj deo pored stepenica i cujem ga, bacim bombu, lik ulece, ja ga pucam i naravno on je brzi uvek i skine me, i nisam odmah isao na respawn i dobijem ga na bombu. Sad ne znam da li na isto mislimo, ali i pre toga sam isto tako imao tih bomba situacija. Desilo mi se par puta da lik ubije mene i ja njega u isto vreme, isto kao u BF3 sto mi se desavalo. Otkljucao sam Mini Scout, malo sam ga samo igrao do lvl 4, i sad dosta grinda, sto je neko rekao ranije ne igram da igram nego da odradim zadatke, ali ajde, i mene jos uvek drzi igra pa mozda i zato. BR jos uvek nisam probao, ne verujem ni da cu, uspeo sam izvuci Mini preko Gauntleta.
Što se tiče bombe ja sam primetio ako je u letu a neprijatelj te ubije tvoja bomba nestane.
Ako tvoja bomba pande na zemlju i pre eksplozije te ubiju možeš da dobije kill, bitno da je već na zemlji ne u letu.

Meni se nikad nije desilo da sam bacio bombu i dok je još letela oni me ubili i da sam dobio kill, ili bar Enemy Suppression (jer to svakako ispisuje i ovako kad si živ i bomba eksplodira blizu neprijatelja).

A što se tiče RPG-a ako je eksplozija krenula a u tom trenutku neprijateljev metak te ubio ubijaš i ti njega.

Ja tih problema sa bombama nemam..juce sam ubio 5x sa rpg posle smrti..sto ne menja cinjenicu da je trenutno stanje u bf jad i beda. Nesto nisam siguran da ce i biti bolje. Jedan je bf 1, ispeglan maksimalno od prvog dana. A bogme i graficki lepsi.

Ja tih problema sa bombama nemam..juce sam ubio 5x sa rpg posle smrti..sto ne menja cinjenicu da je trenutno stanje u bf jad i beda. Nesto nisam siguran da ce i biti bolje. Jedan je bf 1, ispeglan maksimalno od prvog dana. A bogme i graficki lepsi.
Minimum 2000 sati sam proveo u BF1 i mogao bih knjigu da napisem zasto je bio dobar a zasto los u nekim momentima. Ima i ovoj temi negde sam pisao te detalje. Na kraju sam igru zamrzeo jer mi je toliko dosadila i nema sanse da bih je igrao opet.
Battlefield 6 ima sansu da uspe. I Battlefield 1 je imao manjak igraca sa vremena na vreme i svi su pricali igra mrtva igra mrtva. Kad ono dodje mega sale igra za 5-10 eura i eto odjednom na desetine hiljada igraca. Najmanja cena do sada za Battlefield 6 je bila 50 eura, sto je slozice te se i dalje mnogo za siru populaciju. Secam se sebe kad sam imao 20ak godina, nije bilo teorije da za igru dam vise od 10 eura. Battlefield 1 sam uzeo dva meseca nakon objave, bio je popust na 40 eura. Godinu dana kasnije sam uzeo Battle Pass. Battlefield 5 sam iskerisao odmah u Deluxe verziji.
Tako da ako igru budu aktivno razvijali 24-30 meseci ima sansu da bude jako uspesna. Ako srede sve ozbiljne probleme koji odbijaju igrace i veterane uostalom moze da se vrati solidna brojka. Plus prvi popust na 10-20 eura ce dovesti desetine hiljada nazad.

Igrao si je 2000 sati. To dovoljno govori kakva je bila. Ne postoji igra koja nema mane i ne treba ih traziti. Bitno je da se zabavljas, a to se nekako danas malo izgubilo.

Probao ponovo Redsec Duos posle jedno mesec dana. Odustao sam od Duos jer je Quads mnogo bolja igra. Igrali jedno 10 minuta, imali tenk, kad odjednom iz neke kuce neocekivano lete dve rakete i u pozadinu tenka i mission over. Toliko o Duosu, neka hvala.

Ja poslednjih mesec dana odigrao 10 partija, smorila igra.
Primetio sam kako mi dobijena partija u ovom delu, nema tezinu kao u prethodnim. Nema ushicenja i osecaja uspeha.
A obzirom da me kilovi ne loze izgubio sam zelju za igranjem.

Super su mi male mape ali mi nedostaje iz prethodnih delova, da se sa jednim neprijateljem zamlacujem oko jedne zastavice celu rundu, to moze samo na velikim mapama.

Ja sam poceo da igram samo Hardcore modove, sve ostalo je bezveze posle toga.

Kako pravilno bacati bombe.

tltv; Frag grenade kad se odbije od zida pre eksplodira.

Imam iste utiske kao Enders. Bukvalno u zadnjih mesec dana bukvalno nije bilo balansiranog meca. Uvek je tak da jedan tim bukvalno pregazi drugi.
Mada on prica samo o znojavim mecevima. Kljucna stvar o battlefieldu su bila vozila. Ne zelim ni da dotaknem avion i helikopter koliko su ih lose uradili.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno