Šta je novo?

Battlefield 6

Pogledajte prilog 521988
Jedna slika za kolege gejmere, isao malo u obilazak, i vidim poznato mi nesto, i skontam pa *** evo je lokacija 🙂
Slicnost izmedju fizicke lokacije u NYC i igre je oko 70% 🙂
Setam po ulicama i razmisljam se kakav je pokolj bio ovde pre samo par sati haha 🙂
Na toj raskrsnici mora da se legne u cosak inace si brzo gotov 😀

Ne leži mi igra nikako, "not my cup of tea"...vjerovatno posmatram stvari na primitivan način, ali mi je daleko iza bf4. Nekako ne mogu da se naviknem na HUD, kretanje, lobby, animacije, ništa...
Posle par sati igranja sam zatražio refund (ea verzija), čekam odgovor...jel može to proći?
Moram priznati da je ovo bio pogresan prvi utisak. Dok sam malo "sazvakao" igru, vidim da je stvarno odlicna.
Treba strpljenja da se pregura pocetna faza, tada je K/D neminovno 1/20 😁

Odlicna je igra, a to je valjda kog svakog u pocetku bilo da nije mogao kraj sa krajem da sastavi 🙂 Na pocetku sam cak i refund razmatrao XD

Poslednja izmena:
Moram priznati da je ovo bio pogresan prvi utisak. Dok sam malo "sazvakao" igru, vidim da je stvarno odlicna.
To me podseti na ovaj govor Endersa. Koliko god da je on znojavac, ima smisla to sto govori. Kad se setim Battlefield 4, pa Battlefield 1. Koliko je samo trebalo vremena da se neke puske otkljucaju. Pa opet niko nije kukao. Glavna stvar igraca koji jos uvek igraju bf1, a ne zele da predju na bf6 je da se brzo umire i oni jadni ne mogu da imaju skor 80:0 u nekom tenku na mapi Amiens.
Ne moze se nauciti ni jedna Battlefield igra bez 100 sati igranja, to je cisto da se udje u osnove.

Ma KD ratio je nebitan, nije ovo CoD. Osvajanje objective-a je glavna stavka. Neretko imam KD 0.5 kada igram kao support, jer se trudim da svima pomognem, bacam dimne na sve strane i trčim ko muva bez glave 😀

Došlo je dotle da sam počeo da se krijem po budžacima, jer kad god me napegla neko iz nesvesti vidim da je konzolaš, džaba podesio crossplay, piše da je crossplay off, ne vredi. Jedino ako mu se na kvarno prišunjam pa ga napucam 😁

To se već žešće tripuješ, ubija te podsvest "what if". Tako sam ja na početku gasio crossplay kako me ne bi igrala spajala sa PC igračima zbog potencijalnih cheater-a itd.

Ne znam, nisam pametan, češće vidim gamepad kad me ubiju

Možda viđaš PC igrače koji igraju na džojpedu? Ima smisla ako si na PC-u, a ugašen ti je crossplay.

Ja na Eastwood imam nekad problem non stop me ubijaju. I non stop su tu vozila. Poceo sam i ja da igram Bradley i odmah KD ide gore.

Kod svakog competitiv FPS-a par osnovnih stvari moraju da se nauče da može da se igra:
1.) Poznavanje mape
2.) Znati kako da se krećeš po istoj i pokrivaš uglove (ako tvoje ne pokrivaju uglove to se u BF jako oseti)
3.) Kako da zapucaš, tj kako se tvoj lik ponaša u igri jer iz sprint ako koćeš u ADS treba ti više vremena, i ako naletiš na nekog ko čuči ili ide polako on ima prednost.

Stvari koje zbog CoD-ovskih elementa su još bitne i koje JAKO mrzim, brzo kretanje, brzo menjanje pozicije, kako brzo nadmudriti neprijatelja, glupi slide ulet, ili što rade pajaci skok pucanje.

Ma KD ratio je nebitan, nije ovo CoD. Osvajanje objective-a je glavna stavka. Neretko imam KD 0.5 kada igram kao support, jer se trudim da svima pomognem, bacam dimne na sve strane i trčim ko muva bez glave 😀
Držati K/D iznad 1.00 je vrlo lako u ovoj igri, jedna zasluga za to je što head damage nije veliki kao u ostalim competitive igrama, osim sa sniperom i DRM.
Bitno je da znaš dobro da pucaš u torzo, što je mnogo veća meta od glave na close i mid-range okršaju.

@Vlajo kad igraš na PC sa gamepadom isto imaš aim-assist uključen, vidim da se žele da ne radi dobro AA ne radiš baš kako treba, ne znam šta bi hteli i da im kontroliše recoil.
Realno trebalo bi da te ikonice pokazuju Platforma+Input device (PC i gamepad, PC i miš+tast).

@TwinHeadedEagle
Eastwood je nezgodna kad neprijatelji znaju sa vozilima a tvoja brzo unište, jer niko neće/ne zna da igra sa engineer.
Inače meni sa ta mapa sviđa jer je pregledna, i ume da bude baš napet okršaj u Escalation kad ostanu na kraju samo ona 3 objectiva u centralnoj vili.

Bitno im je biti medic sa SMG, ili kad vidim bisere assault a uzeo sniper. Svaka klasa osim Sniper ima handicap kad gađa glavu sa sniiperom.

je što head damage nije veliki kao u ostalim competitive igrama, osim sa sniperom i DRM.
Bitno je da znaš dobro da pucaš u torzo, što je mnogo veća meta od glave na close i mid-range okršaju.
I dobro je što su to tako odradili. U suprotnom viši KD bi bilo lakše ostvariti i onda bi ljudi (pogotovo non BF igrači) vijali ubistva umesto da se fokusiraju na objective. Meni je KD trenutno oko 1.6 a ne vijam ga, naprotiv.

Koju pušku da probam, šta mislite? Nijedna mi još uvijek nije "legla". U MW3 mi sva545 idealna, ovdje mi je možda najbliža Kord, ali je ipak prilično nepreciznija

KORD je odličan AR kada se navikneš da ga koristiš. U poslednje vreme šaltam njega, M4A1 od Carbines i PW5A3 od SMG.

Ako hoćeš laser, onda uzmi AK205, ali njemu je dmg slab na većim daljinama.

Koju pušku da probam, šta mislite? Nijedna mi još uvijek nije "legla". U MW3 mi sva545 idealna, ovdje mi je možda najbliža Kord, ali je ipak prilično nepreciznija
KORD kad nabudzis kako treba, dobijes bukvalno laser recoil pusku. Igrao sam sa Kordom evo sve do juce, sad sam na DRS... Dobar je Kord ali mu je TTK nesto veci i fali mu malo veci damage.. DRS jeste nesto neprecizniji ali jace udara a i na bliz resava bolje... Sa KORD sam na mastery 51 levelu..nije iskljuceno da mu se i vratim

Muzzle: Linear Comp
Barrel: Heavy
Underbarrel: Classic Vertical
Scope: Sight 1.0X

Da li je nabudzeno kako treba?

M4a1 je meni najludja puska ali se razmisljam da picnem nesto drugo da koristim za jirnjavu cisto da probam
Evo kod mene se vidi sta se koristi najvise haha

Prilozi

• Screenshot_20260108_100356_Chrome.jpg
    Screenshot_20260108_100356_Chrome.jpg
    74.6 KB · Pregleda: 27
Mada evo sad opet se mislim, ovde oruzje def. ima najmanje bitnu ulogu.. kad ide ide, kad ne ide mogu imati u rukama i dva KORD-a pa cu biti smotan.. 😀
Kretanje po mapi i dobar tim su glavne stvari. Btw ponovo sam se vratio na KORD, DRS sa heavy i extended heavy cevcugama je tromo i dosta vremena mu treba da ga podigne na nisan, pa dok ja ne dodjem do ciljanja vec me ubiju...

Najbolje oružje je timska igra, komunikacija, kooridinisana igra tj. PTFO.
Bar 1 support u squadu, bez lone wolves (snajperi/solo piloti) osim ako nije u cilju zauzimanja nekog objective što može pomoći da se preokrene partija i lako se postiže pobeda, K/D tu dođe kao potvrda da je sa dobrom ekipom broj smrti primetno manji.

Čak i kad izgubite takvu partiju, u plusu ste jer ste igrali i ćaskali (pa i psovali) sa vašim saborcima.

Ovo sve pričam kao neko ko igra Battlefield od 1942 isključivo timski.

Za početak, postoji Battlefield 6 voice channel na Benchmark Discordu.

Sto se tice oruzija skrenuo bih paznju na prigusivace koji umeju da umire pusku bolje nego bilo koji nastavak na vrhu cevi. Fora je u tome sto na tabeli dole desno ne pokazuje poboljsanje koje u praksi ima i cesto ce neki attacment (break npr) pokazati da poboljsava i preciznost i kontrolu bolje nego prigusivac a u praksi ce puska da se pogorsa.
A u opisu prigusivaca pise da doprinosi i ovome i onome. I zato treba citati te opise.

Koristio sam Kord i bio je savrsen i sa kuka i u adsu i reko aj da ga sredim jos bolje kada sam vec otkljucao 300 cuda za njega i resim samo da zamenim prigusivac sa necim sto dodaje po par jedinica za preciznost i kontrolu. I recoil i preciznost se pogorsali. I od tada sam krenuo da obracam paznju na prigusivace i shvatio zasto neki kostaju po 30 poena.

@TwinHeadedEagle
Eastwood je nezgodna kad neprijatelji znaju sa vozilima a tvoja brzo unište, jer niko neće/ne zna da igra sa engineer.
Inače meni sa ta mapa sviđa jer je pregledna, i ume da bude baš napet okršaj u Escalation kad ostanu na kraju samo ona 3 objectiva u centralnoj vili.

Bitno im je biti medic sa SMG, ili kad vidim bisere assault a uzeo sniper. Svaka klasa osim Sniper ima handicap kad gađa glavu sa sniiperom.

Ma brate igraju svi engineera ali nece da se bore protiv tenkova. Pre neki dan sam igrao sa nekime sa foruma i bukvalno smo cetvorica engineeri i ja jedini rokam sam MBT Law oni se prave ludi igraju sa RPG na Blackwell Fields gde je MBT Law zbog silnih prepreka mnogo mnogo bolja solucija. Ima minimu damage 250, sto znaci da 4 rakete ubijaju. Nas trojica ako svako ispali po jednu to je 750 + 750 = 1500. Cak i da ga popravlja neko ne moze da popravi 500 damage za tako brzo vremena. Nisu ljudi PTFO orijentisani i znojavci i zato tenkovi mogu da rade sta hoce. Da li me neko zeza. Imas kao engineer 6 MBT Law raketa i bukvalno covek treba da tri crta da treba da nanisanis i kliknes sto traje 0.2ms. Ali objasni ti debilima. Igra je napravljena za debile. U Battlefield 1 su tenkovi bili jaki jer nije postojao lock on i automatski lock. U Battlefield 1 je AT Rocket gun imao minimum damage od 170 (iliti 17 jer je 100 bilo health a u bf6 je 1000).

Ma brate igraju svi engineera ali nece da se bore protiv tenkova. Pre neki dan sam igrao sa nekime sa foruma i bukvalno smo cetvorica engineeri i ja jedini rokam sam MBT Law oni se prave ludi igraju sa RPG na Blackwell Fields gde je MBT Law zbog silnih prepreka mnogo mnogo bolja solucija. Nisu ljudi PTFO orijentisani i znojavci i zato tenkovi mogu da rade sta hoce. Da li me neko zeza. Imas kao engineer 6 MBT Law raketa i bukvalno covek treba da tri crta da treba da nanisanis i kliknes sto traje 0.2ms. Ali objasni ti debilima.
Ta mapa mi je nesto najgore u celom BF univerzumu.. kad me baci na tu mapu odmah exit

@Pichu1989 Ja je nisam voleo u pocetku dok nisam naucio sta ima smisla igrati. Znaci bukvalno SVK ili M2010, engineer ili recon. Ukoliko tenkovi prave problem engineer ukoliko ne onda recon.

Mada evo sad opet se mislim, ovde oruzje def. ima najmanje bitnu ulogu.. kad ide ide, kad ne ide mogu imati u rukama i dva KORD-a pa cu biti smotan.. 😀
Kretanje po mapi i dobar tim su glavne stvari. Btw ponovo sam se vratio na KORD, DRS sa heavy i extended heavy cevcugama je tromo i dosta vremena mu treba da ga podigne na nisan, pa dok ja ne dodjem do ciljanja vec me ubiju...
Oružje pravi razlike zavisi šta pokušavaš sa njim da uradiš. sad što raspravljamo KORD ili M4A1 ili ne znam šta su nijanse i zavise od situacije. Ja sam recimo od karabina nabudžio M4A1 i znam kako se ponaša i sad me mrzi da grindam bilo koju drugu pušku iz te kategorije. Dok od AR trenutno šaltam između KORD i AK4D, i tačno sam primetio da neka je bolja da close range dok druga je bolja na mid ili dalje, to mora da se uzme u obzir zato taj podatak sa recimo ovog lika nije za bacanje (možda info nisu tačne).

Što se tiče kretanje po mapi i dobar tim, igram povremeno Casual Breakthrough uglavnom za zagrevanje, da završim neki glupi weekly challenge ili čisto onako je ume da bude opuštenije. I bukvalno tačno se vidi ko konta igru i mod a ko kao bot samo slepo puca na njih, na par mapa bukvalno pobedimo tako što znaju ljudi kako da brane odmah prvi objective jer kad njega brzo probiju ostale je samo teže braniti, a ponekad imam osećaj da svi moji saigrači su botovi.

To je lepo kad imaš stalnu ekipu sa kojom peglaš, mnogi od nas nemaju ekipu, igraju sa random likovima u squad-u koji neće da te revive-uju a stoje pored tebe, toliko o tome.
Imamo ovaj Discord, šta nas sprečava da se dogovorimo da odigramo po neku partiju zajedno? Ja igram skoro svaki dan uglavnom između 8 i 11 uveče.
Ja tačno primetim u partiji kad neka grupa igrača (uglavnom protivnika) igraju timski, jer ne moguće je takvu koordinacija postići bez komunikacije.

@Pichu1989 Ja je nisam voleo u pocetku dok nisam naucio sta ima smisla igrati. Znaci bukvalno SVK ili M2010, engineer ili recon. Ukoliko tenkovi prave problem engineer ukoliko ne onda recon.
Assault samo kad pomažeš timu da zauzme ili odbrani objective, uglavnom zađem iza šanka i odatle delim shotove 🤣 (ko razume).

Ja sam počeo da izbegavam povremeno tri naj CoD-ovskie mape: Manhattan Bridge, Empire State i Iberian Offensive. Odigram ih, ali uglavnom kad mi ponoov da neku od njih znam da je dosta za taj dan.
I Operation Firestorm me malo smara, jer ima milion mesta za štekanje, posebno kad tvoji ne znaju protiv tenkova i oni snajperisti na brdu kad igraš sa NATO protiv PAX.

Poslednja izmena:
Ja sam sad malo poceo SCAR (SOR-556 MK2) da igram sa assault klasom, sa M39 emr kao drugi gadget slot, meni je dobra puska, nekako mi deluje da nema veliki recoil pa mi odgovara. Ovo za mape, ni ja ne volim kad daju Njujork, nekako mi sve brzo, dobro igram vecinu vremena Domination i King ofthe hill (CQB Attrition). A sto je napisao Pichu 1989 kad ide ide, kad ne ide onda ne ide. Ja po dve partije odigram, dosta mi nekako, pa ne mogu bas da puno pricam, ali i za to vreme je tako ide ide ne ide ne ide 😁
Evo i moja statistika sa gadgetima, vecina je ovo CQB Attrition mod, najvise volim kad uspem da uradim takedown, juce sam na Saint Quarter uspeo tri takedown-a da odradim 😁

Capture121.JPG

Nazad
Vrh Dno