Šta je novo?

Battlefield 6

SVDM odlican, bas ga u poslednje vreme koristim. Odlican je i sa kuka.

Na Benchmark Discord-u je dodata soba Battlefield 6 pa ako neko igra Redsec nek zove...
bf6 benchfdis.jpg

Na Benchmark Discord-u je dodata soba Battlefield 6 pa ako neko igra Redsec nek zove...
Pogledajte prilog 520654
Igram ja. Igrao sa jednom ekipom iz Nemacke dobili tri meca danas.
SVDM izuva u BR. Od SMG-a meni je najbolji SGX sa 40 metkova. Oruzje prakticno nema recoil. SCW10 je malo bolji TTK, ali maksimum 26 metkova naspram 42 os SGX-a. Za BR gde je distanca veca mislim da je sigurnija varijanta imati vise municije.

Igrao ja conquest i escalation jedno vreme sa SVDM, i ipak se vratio na SVK-8.6 jer veći dmg. 66 dok SVDM ima 40. Isit dmg množilac za headshot x1.5.
Korisitm ga na distancama kad sa AR ili carabine nema sanse da ga skinem. Vrlo često su mi pobegli kad sam ih pucao sa SVDM, jer ako ne padne iz drugo metka obično uspe da legne u zaklon.
Dok čim primi 2. metak od SVK-8.6 pada 100%, Navikao sam i na recoil kod puške, sve je to praksa.
Dobra su oba DMR svaki na svoj način.

Ljudi vi koristi Q za spotting 😱, ja nisam znao da svaka klasa ima tu mogućnosti na dugme.
Ja ako vidim da mogu neprijatelja da ubijem odmah pripucam nemam ja vremena da glumim izviđača ja sam objective oriented igrač. Ne plašim se da padnem u pokušaju da se uzme zastavica.
Dok bi ja stisnuo Q već bi bio mrtav ako me protivnik prvi spazi, pa dobro je da nisam znao za Q 😅.

Dajte taj diskord da se ima 🤣

Neko je skoro pitao kako mozes da igras BR. Pa evo kako. Znaci BR mogu da igram 5 sati bez da se iznerviram. A ovaj obican Battlefield je ponekad jedno takvo smece da to nije normalno. Danas sam igrao tipa 5 rundi za redom conquest i sve izgubio. Znaci jedan takav bullshit nekad da me iznova i iznova ubijaju likovi sa DRS na 10m a ja idem sa SGX koji ima daleko brzi TTK. Pa onda konzola igraci gde je konstantan kamping u pitanju. Tim koji nije u stanju da ubije ni jedan tenk u igri gde se verovatno tenk najbrze ubija u celom Battlefield serijalu. Pa onda taj isti problem sa tenkom i malim mapama gde ti ne mozes nigde da mrdnes.
U BR brate ako imas dobar tim igra je laganica, znaci nema ono zavisim od 31og debila. Izgleda mi da narod konstantno igra samo Support i nista vise. Jer retko kad vidim spotting beacon ili assault da ima respawn beacon.
Dizajn mapa srednje zalostan. Call of Duty stil. Znaci nekad stvarno kada zelim da imam dobar KD i da ne ginem stalno ja se samo stekam. I odjednom bude skor sa 9/8 na 17/8 i slicno.
Letenje avionom ne postoji maltene. Non stop je beep beep beep beep beep. A da ne pricam kako se lose avion vozi.
Za audio da ne pricam. Cas se cuju koraci cas ne. Izgleda da je bukvalno od mape do mape.
Mnogo igraca ili ne zna kako se igra Conquest ili je to COD grupacija.
Znaci hvala im na BR.

Poslednja izmena:
Conquest sam nesto sasvim malo igrao. 90% provodim vreme u breakthrough.

@TwinHeadedEagle realno vidi se da su ciljali da kopiraju CoD, i u fazonu sad će 6 meseci da lože igrače da će biti većih mapa, to čuvaju da privuku masu nazad.
Samo im još fali da ubace u BP da možeš da igraš veću mapu.

Iskreno mislim da imaju još oni dosta vremena da izbacuju mape i sadržaj da ovo bude BF, za sada im je očigledno bio cilj da CoD igračima da ju alternativu jer znamo kako je Activision ispao kreativan.

Poslednja izmena:
Nadam se da ce te vece mape da budu unikat, a ne kopija starih mapa. Recimo Operation Firestorm je jedno copy/paste smece gde su sve boje iste, gde tesko sta vidis gde su tenkovi mnogo mnogo jaki jer su avioni beskorisni itd itd.

Ja pokušavam i dalje da zavolim conquest, kao nešto što bih igrao satima u BF3 i BF4.

U 9/10 slučajeva svako igra svoju igru, jako malo igrača ide na osvajanje zastavica kao top prio. U zatvorenim prostorima kad vidim protivnike da uleću klizeći s dve noge, tačno mi se peglira i baš takvi likovi česti iz okreta lupaju headshotove i ubijaju volju za daljim igranjem.

Ima sjajnih mečeva, gde ljudi igraju objectives i bude čak i onih spremnih da te ožive (u većini mečeva samo protrče pored tebe dok na ruskom engleskom vrištiš od bolova i dozivaš medika - kad kao žena vrištim, i na to mi se peglira).

U jednom od ONIH mečeva gde te svi gaze, lik koji je bio br. 1 na kraju u protivničkom timu, imao je 25/6 KD score. Mene je ubio 6x... Kako od tolike mape samo na mene naleće? ALT+F4 i odem u svet Witchera, izgubim se u prirodi...

Ja pokušavam i dalje da zavolim conquest, kao nešto što bih igrao satima u BF3 i BF4.

U 9/10 slučajeva svako igra svoju igru, jako malo igrača ide na osvajanje zastavica kao top prio. U zatvorenim prostorima kad vidim protivnike da uleću klizeći s dve noge, tačno mi se peglira i baš takvi likovi česti iz okreta lupaju headshotove i ubijaju volju za daljim igranjem.

Ima sjajnih mečeva, gde ljudi igraju objectives i bude čak i onih spremnih da te ožive (u većini mečeva samo protrče pored tebe dok na ruskom engleskom vrištiš od bolova i dozivaš medika - kad kao žena vrištim, i na to mi se peglira).

U jednom od ONIH mečeva gde te svi gaze, lik koji je bio br. 1 na kraju u protivničkom timu, imao je 25/6 KD score. Mene je ubio 6x... Kako od tolike mape samo na mene naleće? ALT+F4 i odem u svet Witchera, izgubim se u prirodi...

Upravo zato ja uzivam u Redsecu. Conquest i mape recimo iz mog ugla:
1. Blackweld fields od prvog dana nisam cuo nikoga da voli ovu mapu. Znaci jedno podrucje gde se vozila tesko voze zbog mnogo prepreka. One crvene boje su jedan uzas, ali uzas. Ne bih nista dalje dodao osim koristite thermal vision na nekom dmr-u i good luck.
2. Eastwood - samo cu reci jako je tesko videti neprijatelja u svom onom zelenilu.
3. Empire State - klasicna COD mapa, nije toliko losa ali nekad stvarno mora samo stekanje
4. Siege of Cairo - iskreno jedna od boljih mapa ukoliko su timovi izbalansirani
5. Iberian Offensive - slicno kao Siege of Cairo
6. Liberation Peak - samo cu reci smece i raj za snajpere i attack helicopter kad je tim los. ne secam se da sam i jednu rundu zabavnu igrao. Ovo ako bih igrao samo Breakthrough.
7. Operation Firestorm - copy paste smece
8. New Sobek City - zabavna samo ukoliko su timovi izbalansirani jer je prakticno nemoguce osim helikoptera prici bilo gde od silnih snajpera
9. Mirak Valley - po meni mozda i najbolja mapa iskreno, prava mapa za Battlefield
10. Manhattan Bridgde - nisam neki ljubitelj urbanih mapa u Battlefieldu, mislim da to treba totalno da izbegavaju u ovoj igri. Battlefield 1 je imao Amiens koja je bila jedna od boljih mapa i bila je urbana ali je totalno drugi stil igranja od Battlefield 6

27955.jpg
80% manje igrača

Мала помоћ,играм на ПС5 са тастатуром и мишем,па ме занима да ли може некако да се подеси да се оружја мењају на точкићу од миша?
Сад ми даје само да мењам са главне пушке на пиштољ,ракете за тенкове само на бројеве на тастатури. Да ли и то може да се намести на точкић од миша да буде,ако може,како?

80% manje igrača
Nije to nista bog zna koliko cudno. To je normalnost za Battlefield. Jednima se svidi igra, drugima ne. Plus je izasla Arc Raiders igra koja je preuzela dosta igraca.

Jos je daleko da se bilo sta prica. Tek je 3 meseca od objave. Vrlo lako mogu da izbace ekspanziju sa 4-5 odlicnih mapa.
Ima tu jos dosta da se resava stvari u igri. Dobro je da nema ozbiljnih problema. Moraju da rese dosta stvari, letenje avionom je blagi uzas. Ja koji imam u Battlefieldu 1 oko 50000 ubistava avionom uopste nemam neke volje da vozim avion u ovoj igri.

Ja znam igrace koji ce nastaviti da igraju Battlefield 1 dokle god ne ugase servere. To su ljudi koji imaju KD u svakoj rundi 5+. U Battlefield 6 znam da ne bi imali vise od 1.5 ako i toliko. I to ih odbija.

Poslednja izmena:
Kao da su se svi odjednom dogovorili da negativno komentarisu igru. Ako mene pitate EA je vec zaradio mnogo para. 20 miliona kopija je prodato znaci blizu milijarde keša minus provizija prodavaca kao sto je Steam. Bulvalno da hoce mogu sad da izbace po dve mape na svaka dva meseca i da ih boli ćoše.

ne znam kako ljudi mogu da igraju ovaj cod od ovog silnog korisnickog interfejsa.
bukvalno imate malo prostora oko crosshaira gde vidite nesto iz igre a da nije neka statistika, i to je to.

1767019325015.png

Lupus in fabula.
Ono sto rekoh za Liberation Peak, evo na delu.
Igrao Escalation. Znaci uzeli su nam sve za 3-4 minuta i od tada je igra bila jedan tim i cekalo se kraj runde samo. Sanse nismo imali da mrdnemo i povratimo nesto jer nema nacina kako. Smece od mape. A trebalo mi 2-3 minuta da nadje mec, rekoh aj malo Escalation da igram. Igra polako gubi igrace i to je evidentno.

Battlefield 6 Screenshot 2025.12.29 - 17.32.06.61.png

Pomažite, rank mi je 17, koje oružje da uzmem da se spasem, u bliskoj borbi obavezno me spucaju, jedino ako im se prišunjam sa ledja 😁
Igram Redsec

Pomažite, rank mi je 17, koje oružje da uzmem da se spasem, u bliskoj borbi obavezno me spucaju, jedino ako im se prišunjam sa ledja 😁
Igram Redsec
SGX, KV9 (levelovan na max sa 28 metkova)
Uvek levelujes da ima najvise municije u Redsecu to je nekad presudno.

ne znam kako ljudi mogu da igraju ovaj cod od ovog silnog korisnickog interfejsa.
bukvalno imate malo prostora oko crosshaira gde vidite nesto iz igre a da nije neka statistika, i to je to.

Pogledajte prilog 520934
Ja ga igram ali meni ne izgleda tako 😀
Nego je sav ovaj grafikon uz ivice. Nije mi jasno kako njemu na sredinu ekrana

Postoji slajder za pomeranje ovih elemenata ka sredini ekrana, jako korisno za ultrawide monitore.

Malo da se hvalim. Mec od sinoc 🙂
Kad je tim iole dobar nema greske. Tri meca smo dobili, a dva jos izgubili sa drugim i trecim mestom. Samo brzopletost, neosmatranje terena ili sendvic je bio razlog za gubitak. Ali u svoj toj akciji kad se na malom prostoru nadju dva tenka, helikopter i par stekara u zbunju, tesko je misliti o svemu.

Battlefield 6 Screenshot 2025.12.29 - 21.24.15.75.png

Neko je opravdano kukao na Sliding glupost. Danas me je lik ubio u cosku, znaci slajduje i pri tom me sa scw10 pogadja sa tri metka od koga su dva bila headshot. Ja sam ga pogodio jednom ili dvaput. I onda otkuda narod nece da igra igru. Eto primera jednog.

Neko je opravdano kukao na Sliding glupost. Danas me je lik ubio u cosku, znaci slajduje i pri tom me sa scw10 pogadja sa tri metka od koga su dva bila headshot. Ja sam ga pogodio jednom ili dvaput. I onda otkuda narod nece da igra igru. Eto primera jednog.
Znas sta ti je to. Imas ljude koji nemaju zivot osim tog BFa, obicno neki kinezi, klinci do 12god i slicno...igra se samo na glitch i na foru... BUkvalno je sve postalo suprotno nekom ratu, taktici pa cak i normlano trcanju i napadanju.. OVo sto se igra je samo obican juris, fora, igranje napamet....ja sam jednostavno prespor za nekog ko igra igru u proseku jedan mec dnevno... Nista ti pogresno ne radis, samo je taj imao pretpostavku da si tu i mnogo brze reflekse jer se srodio sa tom igrom i tastaturom i misem

Znas sta ti je to. Imas ljude koji nemaju zivot osim tog BFa, obicno neki kinezi, klinci do 12god i slicno...igra se samo na glitch i na foru... BUkvalno je sve postalo suprotno nekom ratu, taktici pa cak i normlano trcanju i napadanju.. OVo sto se igra je samo obican juris, fora, igranje napamet....ja sam jednostavno prespor za nekog ko igra igru u proseku jedan mec dnevno... Nista ti pogresno ne radis, samo je taj imao pretpostavku da si tu i mnogo brze reflekse jer se srodio sa tom igrom i tastaturom i misem
Ko bas zeli da igra simulaciju rata tu je Arma ili Hell Let Loose. BF6 je za mene opustena igra i bez nekog razmisljanja i pre svega zabavna sto mi je najbitnije.

Igrao ja conquest i escalation jedno vreme sa SVDM, i ipak se vratio na SVK-8.6 jer veći dmg. 66 dok SVDM ima 40. Isit dmg množilac za headshot x1.5.
Korisitm ga na distancama kad sa AR ili carabine nema sanse da ga skinem. Vrlo često su mi pobegli kad sam ih pucao sa SVDM, jer ako ne padne iz drugo metka obično uspe da legne u zaklon.
Dok čim primi 2. metak od SVK-8.6 pada 100%, Navikao sam i na recoil kod puške, sve je to praksa.
Dobra su oba DMR svaki na svoj način.
Probao SVK8.6 na Blackwell Fields. Ma kakvi. Moze biti zato sto je nisam levelovao puno ali je meni SVDM mnogo bolje oruzje. Probacu da levelujem i svk pa cu videti.

Spider Man Lol GIF

Mnogo brzo pada broj igraca u Battlefieldu. Prosto neverovatno. Juce sam igrao Redsec samo nailazim na igrace level 300 i slicno.

@Dwyane Wade slažem se sa tvojim stavom. Ako nastave da prave CoD od BF6 ide negativna ocena, uninstall i život ide dalje.
Mnogi su pazarili BF6 jer su bili kupljeni pričom da prave BF kao što je nekad bio, s tim da su nornalno prećutali da ga prave i za CoD igrače, jer ono biznis, investitori, mora profit da raste itd.

@Markomaniax ima baš puno podešavanja za UI, verujem da može dosta toga da se pogasi, ja sam reicmo dmg. brojke ugasio, to je glupost koja odvlači pažnju ili ga ubijam ili on mene.

@TwinHeadedEagle to EA i planira, sad će na kašičicu da izbacuju mape sa BP i da očekuju da im se igrači vrate, realno brzo se masa zasiti kad nema dovoljno sadržaja.
Koliko dugo su radili na igri moglo je da bude 20 mapa od toga 10 ogromnih.
Mada mislim da tu postoji i drugi problem a to su dežurni krivci konzole, sve one imaju samo 16GB deljeni (V)RAM a velike mape je potrebno optimizovati za toliko memorije a to je pipav posao.

@craba isto se i meni dešava i uopšte se ne neviram, kad svi igraju na glupi K/D obavezno se izgubi Conquest, zato je bolji Escalation jer tu te sama mapa prisili da braniš objective ili da napadaš.
Meni iskreno je zanimljivo da igram Assault da zauzimam pointove, i ogromna je razlika kad ljudi znaju da igraju, kad vidiš da pokrivaju, znaju kako da se kreću i ne izleću na metak kao majmuni. BF ima tako dizajnirani gameplay gde učinak individualnog igrača se vrlo lako oseti, ali ne učinak sedi u žbunju i skuplja killove takve stalno lovim i u stanju sam tenkom da ih gazim.
K/D za pobedu je najmanje bitan, ja sam često imao veći Score a manji K/D od nekih koji su imali bolji K/D.
Gomilu put me medic oživeo i ubio sam lik koji me 3 puta za redom ubio.

Uvek ćeš imati likove koji igraju na FHD, sve na low, 500 FPS, refelski kao na spidu i ne znam čime i biće bolji ma koliko se trudiš.
Da se ne lažemo, pošto nisam navikao na ovako brz MP FPS i ja se pošteno oznojim kad igram, u fokusu sam kao da sam stvarno tamo u igri.

Nazad
Vrh Dno