Šta je novo?

Battlefield 6

@Leon4 hvala na savetu, baš ću probati taj SMG.
Primetio sam da me skidaju i sa SMG na do nekih ~20m, kako kad ih kad usere.

Mada ja iskreno odbijam da igram na CoD-ovski način kako kao mora da se igra na nekim mapama ili delovima mape, odigrao sam ovu winter mapu Conquest mode, i imao sam K/D pozitivna u prvoj trećini rang liste, tako da moze da se igra i sa M4A1 i sa LMG kod supporta. I to smo izgubili zato što svi igrali an kill stidljivo i niko nije hteo push da se zauzimaju zastavice.
CoDaši mi dosta puta naletali na nišan, na fore razleti se skok ili slide.

Jednostavno odbijam BF6 da igram na CoD-ovski način, ako to budu forsirali u sledećih 6 meseci ide im negativna ocena od mene i ćao. Imam u backlogu mnoge druge igre koje bi da voleo da igram. A ne da se nadigravam sad dečurilom ko ima brže reflekse.

Ni jedan Battlefield nije imao isti TTK. Da li direktno kopiraju COD da bi preuzeli tu klijentelu u igri koja umire ili ne, ko zna.
Vec sam pisao par puta, mislim da je TTK i ceo balans oruzja odlicno odradjen. Sve zavisi od mape i od stila igre. Ako ti se igra LMG na malim mapama, a volis da rush-ujes, zaboravi. KD ce ti u najboljem slucaju biti 1.
Probao sam juce ne bi li zavrsio neki challenge, ma kakvi, dobar KD sa LMG-om na malim mapama da rushujes zaboravi.
Cim sam presao na oruzje koje itekako ima prednost odmah prvi na mapi i KD 4-5.
Imas u Multiplayer custom search pa odaberi sta tebi lezi. U Battlefield 4 je meni recimo lezala Golmud Railway ili slicne vece mape. Operation Locker ma kakvi, to me ne zanima.

M4A1 je odlicna puska, ja je bas volim, ali na manjim mapama. Vec preko 20m pokazuje slabost, mora tap fire i moli boga da nema zaklona ili da te neko drugi ne gadja dok ti tap fire igraca koji se krece.
Ako ces neki segment oko 20m da igras i da imas prednost onda M433 sa 1.5 thermal. Ali budi spreman da si stalno u ADS-u. Nema boga da te neko dobije.

Jedini tip oruzja koji je mnogo mnogo los za igranje bar meni je DMR. U Battlefieldu 1 je DMR bio bukvalno jedan od najboljih tipova oruzja pogotovu mid-long range. Nije mnogo posustajao ni na short range. Mislim sa je problem taj ogroman kick u pocetku i koliko se sporo ide u ADS.
Jednostavno za fast ttk igru je dmr los sve do 50m maltene.

Jedini tip oruzja koji je mnogo mnogo los za igranje bar meni je DMR. U Battlefieldu 1 je DMR bio bukvalno jedan od najboljih tipova oruzja pogotovu mid-long range. Nije mnogo posustajao ni na short range. Mislim sa je problem taj ogroman kick u pocetku i koliko se sporo ide u ADS.
Jednostavno za fast ttk igru je dmr los sve do 50m maltene.
Jeste dmr je za vece daljine i za to je dobar , za blizu borbu nije uopste.

@Leon4 oseti se da je SCW-10 moćan SMG, ali tačno su ga dizajnirali da ima malo metaka pa da moraš da grindaš sa njim da otklučaš veći šandžer.

@voki88 meni na M4A1 je trenutno dobar scope RO-M x1.75. Mada vidim da na kasnijem levelu ima onih sa x1.25 pa kad dođem dotle ću njih ispitivati.
LMG KTS je mašina, kao supprt igram samo sa njim, ono je jako kao DMR samo nema tolki kick i bolesno precizno.

@TwinHeadedEagle ako pogledaš statiskiku sa Recon se najmanje igra jer nema dovoljno mapa gde sa tom klasom možeš da igraš, zbog malih mapa i vozila samo 2 klase se vrte Engineer i Supprt. A Assault ne bi ni bio na spisku ga da ne igraju mazohisti kao ja sa Rambo sindromom 😂.
Obožavam da im bacim bombe, roknem se adrenalinom i uletim po sajli kao akcijoni heroj, ***. volim akciju a to mi BF6 omogućava da se zezam.

LMG zahteva spicifičan gameplay i da mapa odgovora za tu klasu, jer moraš da seješ metke iz zadnjih redova a recimo ova Winter mapa je tačno dizajnirana na CoD fazon i taj stil gameplaya. sa LMG si spor i sve imaš uglove gde te neko čeka, stalno si na otvorenom i sa 2 strane može neko da te pogodi.
Tu mapa svi igraju sa Supprot i SMG, tako sam i ja malo, zavrišio challenge za BP i neka hvala.

Ja kad igram sa AR, DMR nosim ako je otvorenija mapa i gde cu lakse da ih ubijem sa DMR nego da potrosim metke iz AR na 30m+.
Nisu dobro balansirani DMR, onaj jedan koji ima najveći dmg. ima ogroman recoil kako god da ga podesiš, a onaj poslednji ima najbolji odnos dmg., recoil i RoF pa njega nosam.
Tačno je neko računao da ćeš sa njim samo glavu da gađaš zbog većeg head dmg.

Meni je najgluplje što tolko puški ima u igri i vidi se da su svaku osmisli da ima primenu.
A opet dizajn mapa im je za jedan tip oružja i gameplay fazon samo nauči da se krećeš kao CoD-aš i nauči da razvućeš rafal od bubrega do sredine grudi i eto ti kill.
Sećam se kad sam igrao CS 1.6 ili skorije Valorant, tap fire je bio prekopotreban skill. A ne ove CoD fore sa jurnjavom.

Ne da kopiraju CoD nego to im je 100% bio cilj da i te igrače dovuku u BF6, ogroman je to biznis a Activision su sačekali da se opusti i sad će biti kuknjava što CoD ima mali profit, smeće od igre kao sve što prave na istu foru decenijama.

Moj "cup of tea" su veće mape, Escalation i Conquest mod i toga se držim ako toga ne bude dovoljno odoh ja.

@voki88 meni na M4A1 je trenutno dobar scope RO-M x1.75. Mada vidim da na kasnijem levelu ima onih sa x1.25 pa kad dođem dotle ću njih ispitivati.
LMG KTS je mašina, kao supprt igram samo sa njim, ono je jako kao DMR samo nema tolki kick i bolesno precizno
Meni je m4a1 najbolji bez ikakvog nisana samo fabricki mnogo mi vise tako ogovara. Ili da se stavi 2.5 ,ali u 99% slucajeva igram sa njegovim nisanom.

Poslednja izmena:
Meni je igranje sa Iron Sight prakticno nemoguce. Do 10m i nekako, preko toga sa vec losom vidljivoscu u igri jako tesko. Uvek uzimam Mini flex 1.00. On mi se najbolje pokazao. Ili thermal 1.50.
Za BR pogotovu dolazi do izrazaja Thermal, ali i na ostalim mapama. Za snajper nisam probao mislim da je nepotreban Thermal.

Sad baš pročitao, jako tužna vest 😞. Sve igre na kojima on bio glavni dizajner i producent su bile hitovi.
Život je baš nepravedan.

Imajte u vidu da pise : "crashed with Ferrari GTS 296 a 2026 model with 819+ horse power".Nema zaebancije s takvim masinama.Greota svakako 👼

Kako ovo da odradim, stalo mi na 400 i nesto i ne mrda. Ne kontam da li treba da se koristi defibrilator ili da se baci supply kit na X sto se nalazi. Danas sam dosao do rank 50, otkljucao TR 7 i malo sa njime igrao, ali ipak moram da se naviknem 😁 Poceo sam malo i KORD 6P67 svidja mi se kao puska, hocu da probam i SCW-10 ali malo municije, treba igrati, koristim PW5A3 sa engineer klasom dosao do 23 lvl 😁

Capture123.JPG

Poslednja izmena:
Kako ovo da odradim, stalo mi na 400 i nesto i ne mrda. Ne kontam da li treba da se koristi defibrilator ili da se baci supply kit na X sto se nalazi. Danas sam dosao do rank 50, otkljucao TR 7 i malo sa njime igrao, ali ipak moram da se naviknem 😁 Poceo sam malo i KORD 6P67 svidja mi se kao puska, hocu da probam i SCW-10 ali malo municije, treba igrati, koristim PW5A3 sa engineer klasom dosao do 23 lvl 😁

Pogledajte prilog 519868

Ne bi trebalo da ti bude neki problem. Challenge-i se realno najbolje resavaju u Breakthrough jer je tu akcija do daske.
Cudno je lecenje u ovoj igri i dosta malo istog se desava jer je igra bas fast ttk i onda mali ljudi generalno prezivi bilo koji okrsaj da moze da se vrati u zaklon i hiluje.

Kord je odlican, ali mene nekako odbija taj rate of fire nekako mi puska neprirodno lezi. Igrao sam je dosta ali nekako mi nije kliknula.
SCW-10 obavezno extended barrel i mora 25 metka plus moze jos jedan da se doda u cev pa bude 26. Ne bi verovao juce sam probao 20 i nije to to, mora 25 i puska dobija drugi nivo.
PW5 je ne mozes da pogresis, ja je igram u BR sa termalnim 1.5 nisanom. Nije najbolji SMG ali je jako poudana puska. Mislim da verovatno ima najbolji recoil od svih ali su zato ostali parametri malo losiji. SCW-10 dva metka u glavu do 10m sa hollow point. PW5 treba tri, ali dva je jako izvodljivo, a vec tri jako tesko.

Poslednja izmena:
@Megazord11 znaš kako je najlakše to uraditi, kada nekog oživiš u zaklonu odmah mu baci torbu da se leči, jer obično će ostati tamo.

U pravu je covek. Igrao sam taj Winter conquest samo da odradim challenge i nista vise. Takva jedna glupost, pogotovu da ne mozes da se hilujes kad ti hoces nego moras da pronalazis zapaljeno bure i onda hilovanje opet traje 10 sekundi. Do tada te neko vec odavno ubio. Za ovakvu igru sa ovim TTK-om ovakvom modu nije mesto.

Verovatno zbog toga i opada broj igraca polako.

Kada pogledam statistiku u vecernjim casovima vidim neku brojku 80,90 pa nekada prebaci 100. Ovo su sada jutarnji sati tako da je to verovatno i razlog. Prosek verujem da ce da bude oko 50000 igraca.

Dali je neko iskljucio crosplay na pc?

Ja sam to probao da iskljucim u 2042, sporije nadje mec. Mislim da bi to trebalo ostaviti ukljuceno ali brate mnogo je bolestan Aim assist. Iseva me lik sa konzole sa TR7 u tri metka. 2 bila u glavu. Da je imao hollow point municiju bilo bi dva komada i cao. Juce isto u BR, ubi me covek sa 5 metkova, 4 bila u glavu.

Hocu sa probam da vidim kako funkcionise bez toga. Da li je ta mogucnost u opcijama ili drugacije se to zavrsava?

U opcijama se isključuje.

U pravu je covek. Igrao sam taj Winter conquest samo da odradim challenge i nista vise. Takva jedna glupost, pogotovu da ne mozes da se hilujes kad ti hoces nego moras da pronalazis zapaljeno bure i onda hilovanje opet traje 10 sekundi. Do tada te neko vec odavno ubio. Za ovakvu igru sa ovim TTK-om ovakvom modu nije mesto.

Verovatno zbog toga i opada broj igraca polako.

To su ti sve fore u tom biznisu zvane "dark patterns".
I ja sam bio u fazonu šta je to 3 challenge, ajde da pokušam da ih završim i odigrao 3 partije te Winter mape smorio se.
I skontam da je ne igram igru da se zabavim nego odrađujem posao.

Oni sve to osmišljavaju da nas nateraju da igramo igru tj. da igra igra nas.

Za završavanje taskova (challenge-a) imam posao za koji sam plaćen inače ga ne bi radio.

Isto sam mislio da probam da isključim Crossplay, mada primetio sam da baš nešto nema puno igrača na konzoloma u partijama.
I ono je samo statistika za Steam platformu, dodaj tamo još bar +50% na EA launcher i još ko zna koliko na obe konzolne platforme.
Garant je brojka stalno aktivnih igrača na globalnom nivou bar 200k-300k+

iskljucio ali vidim i dalje ikone sa dzojisticima

Prilozi

• Screenshot 2025-12-25 191300.png
    Screenshot 2025-12-25 191300.png
    253.7 KB · Pregleda: 26
Iz nekog razloga na pc ne moze da se iskljuci u opcijama. Mora da se ide u dokumenta igre pa tamo da se u fajlu napise komanda za iskljucivanje. Tako da znate ko zeli. Ima i video o tome nije komplikovano.

Ja bih to iskljucivao iskljucivo zbog aim assist. Juce sam igrao meč na ovoj najnovijoj mapi, svaki put kad me ubiju to je bilo sa otprilike 15-20m i 80% pogodaka je u glavu. Znaci od 5 metkova 4 je u glavu. Voleo bih zaista da znam da ljudi tako dobro kontrolisu recoil, a ne da je aim assist. I onda kuknjava sto nije veci headshot multiplier. Kud ces vise.

Uglavnom nemas problema nikakvih oko meceva odma ima igraca. Kao sto je neko gore rekao i nema ih mnogo sa konzolama u mecevima. Kada mi bude nekada dosadno mozda ga i ukljucim haha

Bogami za ovaj 4 uzastopne BR pobede ce biti povuci a malo mi ga i potegni 😀

Battlefield 6 Screenshot 2025.12.26 - 13.19.57.32.png

Evo mene opet 😁 Sad jedno mozda malo cudno pitanje, ali kako vi primecujete protivnickog igraca, u smislu da li ga spotujete kad ga vidite pa ga jurite, ili cim primetite odmah pucate. Evo npr. ja, nekako mi ostalo od BF3 navika da kad ugledam protivnika prst odmah ide na taster Q da ga spotujem pa tek onda gadjam. To sam primetio i ovde u BF6, kad igram, pa sad posto igram Domination i King of the hill, kad se priblizavam objektivu sve stiskam Q, cak i kad nekad igram Conquest pa sam u tenku npr. ili dzipu, ne bih li spotovao nekoga ili vozila, pa ako uhvatim onda gadjam, a dotle me vec protivnik primeti. Pa onda sve u sebi govorim dajte ljudi spotujte 😁 Ne vezano za klasu koju igram, znam da Recon ima taj pasivni spot kao, ali za ove druge tri samo prst leti na Q

Evo mene opet 😁 Sad jedno mozda malo cudno pitanje, ali kako vi primecujete protivnickog igraca, u smislu da li ga spotujete kad ga vidite pa ga jurite, ili cim primetite odmah pucate. Evo npr. ja, nekako mi ostalo od BF3 navika da kad ugledam protivnika prst odmah ide na taster Q da ga spotujem pa tek onda gadjam. To sam primetio i ovde u BF6, kad igram, pa sad posto igram Domination i King of the hill, kad se priblizavam objektivu sve stiskam Q, cak i kad nekad igram Conquest pa sam u tenku npr. ili dzipu, ne bih li spotovao nekoga ili vozila, pa ako uhvatim onda gadjam, a dotle me vec protivnik primeti. Pa onda sve u sebi govorim dajte ljudi spotujte 😁 Ne vezano za klasu koju igram, znam da Recon ima taj pasivni spot kao, ali za ove druge tri samo prst leti na Q
Ja pucam pa ako se setim pretiskam Q. Jedino kada vidim smarace snajpere pa ga obelezim. Inace u 99% ne obelezavam 😀

Mislim da ti je to muscle memory. Ja spotujem samo u situacijama kada ne mogu da pucam na protivnika. Onda naravno dam timu do znanja da je tu. Nikako ne zelis u bliskoj borbi da mislis na spotting umesto da odmah pripucas.

Bliska ili daleka borba uvek spotujem, zato ih i manje tamanim 😀

Poceo sam da koristim SVDM u BR. Mogu reci da se jako dobro pokazalo. Na mid range izuva. Level 16 je sve sto je potrebno za attachmente.

Nazad
Vrh Dno