Šta je novo?

Battlefield 6

Upravo zatrazio refund i kupio igru na Steamu. Koja svrha EA App kad je smece ionako. Niti mozes normalno da komuniciras niti radi join friend kao nekada Origin. Steam je svakako bolje optimizovana platforma.

Popravili su na EA app, radi sada.

Jel trazi nekom da se ukljuci nekakav SECURE BOOT? *** sad videh treba da se ebem da enejlblujem neka ****** u biosu... *** pustite me da igram :D

Poslednja izmena:
Jel trazi nekom da se ukljuci nekakav SECURE BOOT? * sad videh treba da se ebem da enejlblujem neka **** u biosu... *** pustite me da igram :D
Nista novo, neophodno je zbog anti cheat-a. Ne znam zasto je to default off uopste ljudima. :)
Windows 10?

Popravili su na EA app, radi sada.
Ma dzaba im bilo. Sa EA necu vise posla da imam. Na refund pise Failed :ROFLMAO: Kontaktirao podrsku kazu nisi jedini. Odlicna kompanija, odlicna!
Zna li neko gde moze da se vidi Battlepass progress u igri, ili je i to u problemu?

Da li su reseni ti problemi koji ste imali juce. Da li sada igrate normalno?

Da, resili su svinjariju sa EA app. Moze da se igra normalno.

Kakvi su utisci posle par sati igranja?

Malo su mi performanse slabasne. Varira fps dosta. Od 80 spadne na 60 pretezno kada ulazim u zatvoren prostor.
Upaljen mi je i upscaling i nvidia reflex i future frame gen, jedino dlss nisam upalio zbog laga. Podesavanja sarena, mid high low u 2k na 4060 gpu.
Sacekacu neki YT video koji analizira podesavanja, mrzi me sam da jurim sta i koliko utice na fps.

@bulldozerNS mozes gde hoces, sada je sve jedno.

Malo su mi performanse slabasne. Varira fps dosta. Od 80 spadne na 60 pretezno kada ulazim u zatvoren prostor.
Upaljen mi je i upscaling i nvidia reflex i future frame gen, jedino dlss nisam upalio zbog laga. Podesavanja sarena, mid high low u 2k na 4060 gpu.
Sacekacu neki YT video koji analizira podesavanja, mrzi me sam da jurim sta i koliko utice na fps.

Veci lag od DLSS-a ti uvodi future frame. DLSS drzi slobodno ukljucen, nemoj samo frame gen. Inace i za BF6 i za sve igre preporuka da kroz nvidia inspector forsirate globalno DLSS 4 i transformer model. Sa njim je DLSS Quality kao DLAA u ranijim verzijama. Vec 7-8 meseci mi je forsiran DLSS4 i do sada nisam video mane ni u jednoj igri, vec samo benefite.

Uputstvo

Veci lag od DLSS-a ti uvodi future frame. DLSS drzi slobodno ukljucen, nemoj samo frame gen. Inace i za BF6 i za sve igre preporuka da kroz nvidia inspector forsirate globalno DLSS 4 i transformer model. Sa njim je DLSS Quality kao DLAA u ranijim verzijama. Vec 7-8 meseci mi je forsiran DLSS4 i do sada nisam video mane ni u jednoj igri, vec samo benefite.

Uputstvo

Isprobacu.
Nisam samo razumeo da li da ugasim Frame Gen ili da koristim i njega pored DLSSa?

Isprobacu.
Nisam samo razumeo da li da ugasim Frame Gen ili da koristim i njega pored DLSSa?
Mislim da ti nece biti potreban pa ga iskljuci. Radi testa sam odigrao nekoliko partija sa njim i subjektivni osecaj je da ne masim mete nista vise nego kada je iskljucen. Generalno je za multiplayer igre preporuka da bude na off, ali testiraj pa vidi. Onaj future frame rendering (koji nema veze sa dlss vec engine-om) iskljuci svakako. Ovo je prva Bf igra u kojoj je suvisan i po default na off, koliko se secam uvek je u ranijim igrama bio ukljucen.

Poslednja izmena:
Kampanja danas odigrana, oko 4h, nije lose. Graficki bas lepa igra.

Meni miriše na slab CPU, igra traži pristojan CPU za iole stabilan FPS

na ivici da je uzmem zbog kampanje...ali svakako bih probao i mp...mozda se navucem

Pogledao video na YT i dobio 20fps boost. Medjutim fps mi opada sa svakom sledecom partijom.
Prva mapa Sobek City stabilnih ~100fpsa
Iberian offensive na pocetku partije oko 85, pred kraj 60-75
Sledeca mapa obet Sobek City fps 50-60.

Jedino sto mi pada na pamet je temperatura ali kuciste je na dodir konstanto mlako, cak i hladnije nego u drugim igrama.

@Mare Zbog gore navedenog mislim da je nesto drugo. Inace cpu mi je r7 5700

Meni posle nekih 4 sata više leže close combat mape, samo pešadija i udri. Ove otvorene mape kapiram da bi mi bile ok da ima neka ekipa od 4 na voicu. Inače radi extra, mnogo bolje nego u beta verziji.

Inace da dodam, ovaj video sam koristio za podesavanja, ako nekom treba.
Na stranu FPS boost, igra mi izgleda 10x cistije sa ovim podesavanjima i ako je 90% opcija smanjeno u odnosu na prethodna.
Ukratko, texture i texture filtering na ultra ili high a sve ostalo na low ili off.

Vrh Dno