Covece koliko se smorih citajuci postove posle mog.
Ajd da i ja bacim neko moje vidjenje stvari..
Battlefield 1942 sam igrao u LANu pre sigurno 10 godina (i vise) intenzivno. Krajem 2013. sam uzeo BF3 (nisam spojio ni 10 sati igranja) , ubrzo nakon i BF4 (imam mozda 20ak sati igranja do sad). Mogu reci da se igra, sto se same igrivosti tice, iskvarila. Konkretno sa BF4, volim da idem i da se pucam sa ljudima, zato uvek biram assault-a. U vozila maltene i ne ulazim. Strasno iritira ta nemoc u odnosu na njih do te mere da te strasno isfrustruira i izbaci iz takta. Prosto mi je nelogicno da uloga napadaca nema ama bas nikakve zastite ili protivmere protiv vozila. Ako te spaze tenk ili helihopter padas u 90% slucajeva bilo da si iza zida, brda, planine, druge planete.
Bez uvrede ali ti kao da nikada nisi odigrao BF igru ili za tebe nije ovaj koncept. Vozila su toliki odron u BF4 da mi se ne ulazi u njih. Konkretno tenk je smeće iz prostog razloga sto imas aimbot zolju koji je bitno ispaliti prema vozilo a dalje ona sama sve radi i ne maši tenk. Ljudi te sa druge mape gadjaju dok se ti jadan sakrivas s tenkom sto je bijedno. Uloga tenka i jeste da bude mocniji od pjesadije, pa neces ga sa granatom dizati. Za letjelice imas gomilu lock on oružja no tvoj je problem sto na velikim mapama ocito nosiš medik. E pa nece moci. Normalno da ces bjezati od vozila.
Tenk treba da bude ono sto je bio u BC2 ili u BF3, da mozes da guras sa njim i cinis veliku stetu i sa velikim stažom u njemu, izbjegavas uspjesno napade pjesadije i ako i tada 2-3 obicna skilera mogu da te dignu sa RPG-em.
Ovo sada, izlazim iz baze i neka raketa te strefi sa tamo nekog brda. Koji skill koristiti da izbjegnes lock on oružje ? U BF3 si imao dimnu zavjesu, ovdje imas E dugme i bježi! Da ne spominje mmore mina koje su agonija uništiti tenkom, i ova sada torbica, SLAM. Ne mozes je spotati. Mislim, ako se ne moze spotati nemoj da se moze i jedna mina spotati kao u BC2, ako moze nesto, stavi sve.
Konkretno balans u BF3, odnos pješadije i vozila je bio pogodjen. Nikada nisam imao problem kada sa RPG-em idem mapom i naletim na tenk, i obrnuto, nikada nisma imao problem u tenku kada naletim na ekipu prašinara. Ispraktikujes povlacenje i polako skidanje jednog za drugim itd itd... letjelice isto tako, morao si istina biti pažljiviji sa helikopterom sa distance sto u biti i jeste bila njegova poenta a ne da kao glineni golub letis po mapi i da ti niko nista ne moze.
Za ostalo se slazem. DICE forsira snajperiste mogucnostima da se ventraju na svaku gradjevinu. Šangaj mapa onako mocna je pusta zbog ljudi koji vise po krovooima. Daj stavi neku zastitu ako je na krovu kao red zona, za 10 sekundi kill i slicno. Hajde zastavica na tornju ali ostalo...
Fino su to balansirali na KARKAND mapi gdje su izbacili ljestve pa se mozes popeti na 2-3 krova sto uopste nije strasno. U BF3 su vec poceli sa tim recon only situacijama od aftermath DLC-a kada su dali helikoptere da se mogu posaditi na jednu od zgrada.