Šta je novo?

Battlefield 4

Sta ste se uhvatili sa taj netcode. Ja apsolutno ne vdim razliku izmedju BF3 i BF4 sto se toga tice.
Sto se tice problema sa zvukom imam ih i ja povremeno izgubim zvuk na koju sekundu pa se vrati.

Ovo mi se najcesce desava u tenku i bas me nervira. Kao da mi neko zatvara usi. Dodje mi da skinem slusalice, a ispaljivanje dima mi sada nicemu i ne sluzi jer retko ko koristi nesto drugo sem law-a.

@tosa
Stisni R da uzmes oruzije.

Poslednja izmena:
Jeste, "netcode" je los realno, but who gives a shit vise i za citere i za to, nije bas toliko sve to da ne moze da se igra. Meni ni u igrama koje imaju takozvani dobar netcode ne radi kako treba, ljudi laguju, oruzja kasne i sta sve ne, pa se i navikne na to. Ako cu da svaki put da dizem paniku ako me je neko wtf ubio ( a to mi se desavalo u svakoj mogucoj online igri), onda vise necu ni da igram. Sto kaze Laza, sve smeta, a to je onda problem sa igracem, ocekivanjima i samim uzivanjem u igri...

Inace, kad smo vec kod bagova, posto sam sad probao igru, jel se nekom desava da zvucni semplovi kasne ili poneki nestaju?

Pa da, tebi je verovatno bitan broj poligona, teksture cveca, fizika i sl. To sto te siluje norecoil cheater pa kaci klipove po YT ili recimo umres a lezis iza zaklona ili saspes ceo okvir u coveka nema veze, stvarno smo razmazeni...

Ne, nego mi je bitno da ja kupujem miseve od po 100 evra, izvrcem konfig fajlove i prilagodjavam config igre samo da mogu da kacim klipove kako pwnujem nubare, dokazujem da sam leet pro i koliko dominiram nad drugima na tzv pubovima, klanski ili kako god. Iskreno mi se hebe za sve to, mnogo godina igram sa krs netom, gomilom citera kojih uvek ima u skoro pa svakoj igri i skoro pa se nikada ne bunim. Ako je bas toliko uzasno u igri da ne znam sta se desava, molim lepo - izadjem i promenim server. To sto je neko sa citom prvi me gotovo i ne dodiruje, a to sto neki kukaju na svaku mogucu smrt i za to kako su navodno greskom poginuli, posto su jelte toliko dobri, me apsolutno ne zanima kuknjava i iskreno veoma smara.

Ima nas koji bar donekle uzivamo da cisto se malo relaksiramo u celoj atmosferi igre uz ceo njen war chaos i rostiljanje, a da kukam na svaku mogucu smrt (uz poneku wtf samo prevrnem ocima) i jos uz to pisem po forumu i kacim klipove da bi nesto dokazivao, gimme a fuckin break. :) I da, i jeste mi bitan broj poligona a posebno kvalitet fizike koja ubedljivo najvise doprinosi samoj atmosferi, ali to je vec druga prica. :p

Ne, nego mi je bitno da ja kupujem miseve od po 100 evra, izvrcem konfig fajlove i prilagodjavam config igre samo da mogu da kacim klipove kako pwnujem nubare, dokazujem da sam leet pro i koliko dominiram nad drugima na tzv pubovima, klanski ili kako god. Iskreno mi se hebe za sve to, mnogo godina igram sa krs netom, gomilom citera kojih uvek ima u skoro pa svakoj igri i skoro pa se nikada ne bunim. Ako je bas toliko uzasno u igri da ne znam sta se desava, molim lepo - izadjem i promenim server. To sto je neko sa citom prvi me gotovo i ne dodiruje, a to sto neki kukaju na svaku mogucu smrt i za to kako su navodno greskom poginuli, posto su jelte toliko dobri, me apsolutno ne zanima kuknjava i iskreno veoma smara.

Ima nas koji bar donekle uzivamo da cisto se malo relaksiramo u celoj atmosferi igre uz ceo njen war chaos i rostiljanje, a da kukam na svaku mogucu smrt (uz poneku wtf samo prevrnem ocima) i jos uz to pisem po forumu i kacim klipove da bi nesto dokazivao, gimme a fuckin break. :) I da, i jeste mi bitan broj poligona a posebno kvalitet fizike koja ubedljivo najvise doprinosi samoj atmosferi, ali to je vec druga prica. :p

+1

@Toso
Posto si stavio da ti Reload bude na dugmetu od misa, onda je logicno da bi to dugme trebao da pritisnes da bi podigao pusku sa poda,zar ne ?

To je ok ali zar ne bi bilo bolje da se relaksiras uz igru a da ona u stvari radi. Ovo su neke osnovne stvari koje mora da rade u fps igri, da su neke druge gluposti u pitanju bolelo bi me dupe, ovako ukoliko je ovo postao standard za fps igre ode sve u...

Stavite opciju u gameplayu "network smoothing" na 100% i znatno manje cete imati problema sa netcode-om.

Valjda 0%.. Ja drzim na 10%.

Jedni kazu 0% drugi 100%. Pa na koliko da stavim majku mu? I da li ste sigurni da ti pomaze ikako?

Na Battlelogu sam vidjao uvek da se 0 ili 10% stavi, pa pise i u opisu opcije za sta sluzi koja vrednost. Ne znam sta je bila default vrednost, meni i sa njom a i sa 10% isto..

Na koji nacin se najlakse moze istestirati da li vam je internet veza odgovarajuceg kvaliteta za BF4 i generalno druge MP igre?

Da ne ispadne da je Lozivoje jedini bez problema sa netcodom.
Ono malo sto sam igrao kod ortaka, ja takve probleme nisam iskusio, a nije ni ortak koji igra evo vec koliko, 10-tak dana od kad je izasla igra. Prvog dana ju je kupio u Gamesu kad su dobili.

Lepo receno :)

To je ok ali zar ne bi bilo bolje da se relaksiras uz igru a da ona u stvari radi. Ovo su neke osnovne stvari koje mora da rade u fps igri, da su neke druge gluposti u pitanju bolelo bi me dupe, ovako ukoliko je ovo postao standard za fps igre ode sve u...

Ta igra i te ostale igre rade, ja pricam o necemu drugom, a to je onaj karakter igraca, (moj) prag tolerancije i generalno socijalna komponenta online, u ovom slucaju fps gejminga.

Kakvi miševi od 100 evra šta pričaš ti, igre ne rade, sve se lomi, krši, neispravan hitreg, netcode puca po šavovima u najpopularnijim FPS-ovima. Sveopšta neoptimizacija, 60% partija krešuje pre kraja. Kakva zabava, gde je zabava? I još treba da kažem "super baš je zabavno, evo 100 evra za nezavršenu raspalu igru pa ih uložite u nov još raspaliji nastavak dogodine".

FPS igre su oduvek bile ego trip zabava, ako dovoljno dugo igraš nešto očekuješ da u tome budeš dobar (bar ja tako razmišljam) a ako si već uložio trud i vreme ne želiš da ti se zbog pokvarene igre dešavaju svakojaka s*anja, pa pre samo 7-8 godina ljudi Q3 nisu hteli da igraju ako nisu imali 120 FPS-a. A sad je u FPS-u odjednom bitno kakva je grafika, da li je potpuna destrukcija ili delimična, koliko vrsta animacija klanja ima, roze tenkovi a ne radi jbno pucanje u igri u kojoj je pucanje osnovna mehanika.

Nista ti nisi skapirao o cemu ja pricam... u stvari mozda delimicno sa tim ego tripom grebes povrsinu da razumes. :) I da, igre za divno cudo igre rade, tj. generalno u igrivom su stanju, evo isto i ovaj BF4, juce probao par partija, nijedan crash, jedino poneki problem sa konektovanjem na server u pocektu i po koji audio sempl koji fali, ali nikakav crash niti sta drugo mi se nije desilo sto je ultimativno gejmbrejking da cu u besu da polupam tog skupocenog misa. A i ako ne radi za neke, proradice za vecinu posle patchovanja, sto je skoro pa sasvim "normalno" na vecini multi online igara.

Gdin_M slazem se sa tobom ;)
Usput da kazem da meni trenutno igra radi bez ikakvih problema i nisam primetio da netcode nevalja,kod mene je sasvim u redu i neznam o cemu ovde pricaju.

Kakvi miševi od 100 evra šta pričaš ti, igre ne rade, sve se lomi, krši, neispravan hitreg, netcode puca po šavovima u najpopularnijim FPS-ovima. Sveopšta neoptimizacija, 60% partija krešuje pre kraja. Kakva zabava, gde je zabava? I još treba da kažem "super baš je zabavno, evo 100 evra za nezavršenu raspalu igru pa ih uložite u nov još raspaliji nastavak dogodine".

FPS igre su oduvek bile ego trip zabava, ako dovoljno dugo igraš nešto očekuješ da u tome budeš dobar (bar ja tako razmišljam) a ako si već uložio trud i vreme ne želiš da ti se zbog pokvarene igre dešavaju svakojaka s*anja, pa pre samo 7-8 godina ljudi Q3 nisu hteli da igraju ako nisu imali 120 FPS-a. A sad je u FPS-u odjednom bitno kakva je grafika, da li je potpuna destrukcija ili delimična, koliko vrsta animacija klanja ima, roze tenkovi a ne radi jbno pucanje u igri u kojoj je pucanje osnovna mehanika.

I to sve kaze covek koji igru NE IGRA!!!!Jel ti nije glupo da pricas o necemu o cemu nemas pojma?Sta,gledao si malo YT,pa si izvukao zakljucke?Ti si postao glavni pljuvac ove igre(uzeo si primat cak i od 2Troll4U,koji takodje ne igra) i ovde prosipas (ne) znanje.Jel ti nije "pomalo" glupo?

Gdin_M slazem se sa tobom ;)
Usput da kazem da meni trenutno igra radi bez ikakvih problema i nisam primetio da netcode nevalja,kod mene je sasvim u redu i neznam o cemu ovde pricaju.
NAravno da ti nemas tih problema kada imas ping 10-15 :d

Vjerujem da ce vecina problema biti ispravljena od strane DICE tima. Poslusali su svoje gospodare EA i izbacili igru kad im je receno i sad imaju dovoljno novca i vremena da sve to fino ispeglaju, bice to sve kako treba.

Nista ti nisi skapirao o cemu ja pricam... u stvari mozda delimicno sa tim ego tripom grebes povrsinu da razumes. :) I da, igre za divno cudo igre rade, tj. generalno u igrivom su stanju, evo isto i ovaj BF4, juce probao par partija, nijedan crash, jedino poneki problem sa konektovanjem na server u pocektu i po koji audio sempl koji fali, ali nikakav crash niti sta drugo mi se nije desilo sto je ultimativno gejmbrejking da cu u besu da polupam tog skupocenog misa. A i ako ne radi za neke, proradice za vecinu posle patchovanja, sto je skoro pa sasvim "normalno" na vecini multi online igara.

Proradiće ali juče. U kakvom su stanju samo ostavili BC2, skoro je neigriv, rubberbanding, umiranje iza zida, hit markeri kasne po sekund, ljudi se teleportuju dok trče, ma divota. Opet kažem možda tebi to ne smeta ili ne primećuješ ali eto ja vidim i najmanju sitnicu i smeta mi, možda u početku dok učim igru i ne toliko ali posle određenog vremena počinje da iritira. Ako sam nanišanio nekog u glavu u mili sekund i opalio pre njega neću da mi fejluje hitreg i da se taj mamlaz okrene i odvali me sa m320... Prag tolerancije na to 0 promila

I to sve kaze covek koji igru NE IGRA!!!!Jel ti nije glupo da pricas o necemu o cemu nemas pojma?Sta,gledao si malo YT,pa si izvukao zakljucke?Ti si postao glavni pljuvac ove igre(uzeo si primat cak i od 2Troll4U,koji takodje ne igra) i ovde prosipas (ne) znanje.Jel ti nije "pomalo" glupo?

Ovo je uopšteno stanje MP FPS igara današnjice, a BF4 je jedna od njih (trenutno najpopularnije), nije mi glupo jer sve gore navedeno stoji. A jel tebi nije glupo da kažeš kako sve radi a igraš besomučno od izlaska?

@zuloom Covece ako ti ne igras igru svakog dana kako mozes da se ubedjujes sa nekim kao boris li gorgilije ili sa mnom koji imam 30+h odigranih i nemam problema sa net codom bilo ih je u pocetku ali je to vise bilo do neoptimizovanih servera i lag-a sad sve radi kako treba. Sto se tice crash-eva ni toga nemam vise prestani da trolas i da okreces jednu te istu pricu nego odigraj igru jedno 10h pa se javi ovde da pametujes.

Yes sir!

Proradiće ali juče. U kakvom su stanju samo ostavili BC2, skoro je neigriv, rubberbanding, umiranje iza zida, hit markeri kasne po sekund, ljudi se teleportuju dok trče, ma divota. Opet kažem možda tebi to ne smeta ili ne primećuješ ali eto ja vidim i najmanju sitnicu i smeta mi, možda u početku dok učim igru i ne toliko ali posle određenog vremena počinje da iritira. Ako sam nanišanio nekog u glavu u mili sekund i opalio pre njega neću da mi fejluje hitreg i da se taj mamlaz okrene i odvali me sa m320... Prag tolerancije na to 0 promila

Ok ako ti tako kazes... ja se sasvim pored tih bagova sasvim lepo izigrah uz BC2 i BF3, koji su verovatno tebi dno dna sto se tice svega. A sad se vrati na onaj moj post o svemu tome i shvatices razliku da ti verovatno mastas o nekoj kompetitivnoj egotrip utopiji sto se tice same multiplayer igre. Za tu tvoju zelju je lepo lan, iste masine, ista oprema, likovi sa kojima hoces da se takmicis i to je to. Mene to u slucaju BC2, BF3, BF4 i slicnih nimalo ne interesuje i to sto mi neko laguje, cituje/eksploatiuse sa softwerom, hardwerom i cime jos (samo bas da nije aimbot koji gadja iz baze) gotovo da me i ne pogadja, ako je sa tim bolji od mene - neka mu bude, niti me pogadja da zbog toga odustanem od uzitka u igri, niti mi je krivo sto je prvi, dok recimo kod tebe ocigledno budi desetogodisnjeg klinca zeljnog gejming pravde i dokazivanja. Igra je takva kakva je, javna igra gde svako ko je platio moze da igra i svakave osobe se pojavljuju, tako da je to ono sto OBAVEZNO mora da se ima na umu, a ako ti se ne svidja ne moras da kupujes niti da igras. Plain simple as that. :)

Poslednja izmena:
Naravno da budi desetogodišnjeg klinca :D Igru zbog toga neću ni kupiti ali je tuga što je to sad standard pa za "nas sa druge strane" neće čak ni novi unreal da izbace... Al' šta da se radi :(

:) to je ranije bilo aktuelno

Nisam video *** :(

Drugari jedno pitanjce, imam gtx770 na 2gb, proc amd quad core, 3gb rama itd... Igru sam skinuo sa Torenta. Pitanje glasi da li su u pitanju lose komponente ili je igra u problemu, jer mi na low a pogotovo na vecoj grafici obara FPS na 5 do 10 i tu se vrti.... kad stavim na ultra onda ga konstantno drzi na 5 i renda za sve pare... ako neko zna u cemu je problem, molim da pomogne ako ne jeb... nemam srece. Unapred se izvinjavam ako spamujem temu.

Vrh Dno