Šta je novo?

Battlefield 4

Znama da je NetCod katastrofa, ali mislim da je to generalni problem koji nas očekuje u buduće.
Sama mehanika networkinga je loša, trenutno postoje 2 tipa, jedan koriste strategije, drugi tip koriste pucačine, do sad je sve to klizilo jer je broj detalja koji utiču na igru bio mali.
Ako pogledamo sad BF, ima milion gluposti na mapi koji se sihronizuju sa svima, to je ogromna količina paketa/podataka i dolazi do laga tj do grešaka koje sada imamo priliku da vidimo.
Videćemo bilo koji sledeći veliki naslov (nalik BF-u) koji se bude pojavio ,da li će imati iste probleme.
Koliko god vi mislite da je ovo njihova greška i da je lagan posao, do nekle ste u pravu ali niije baš tako.

Koliko god vi mislite da je ovo njihova greška i da je lagan posao, do nekle ste u pravu ali niije baš tako.

Kao sto poslodavca briga da 'l je tebi tesko ili lako na poslu i placa ti fixnu platu, tako i mene kao kupca briga da li je nekom iz DICE tezak ili lak posao kad mu ja placam fixnu cenu za proizvod.

Ako on meni naplacuje "a $60 game" treba to i da mi isporuci.

E sad ako neko napise "a $20 BETA with a host of bugs, glitches and problems" onda bi to bilo fer.

Sledeci put kad nadjes neku bubasvabu u pleskavici ti se seti ovoga pa umesto da im je... sve po spisku ti kazi sebi : Ma tezak je to posao, nema veze za ovu bubasvabu u mojoj pljeskavici

Znama da je NetCod katastrofa, ali mislim da je to generalni problem koji nas očekuje u buduće.
Sama mehanika networkinga je loša, trenutno postoje 2 tipa, jedan koriste strategije, drugi tip koriste pucačine, do sad je sve to klizilo jer je broj detalja koji utiču na igru bio mali.
Ako pogledamo sad BF, ima milion gluposti na mapi koji se sihronizuju sa svima, to je ogromna količina paketa/podataka i dolazi do laga tj do grešaka koje sada imamo priliku da vidimo.
Videćemo bilo koji sledeći veliki naslov (nalik BF-u) koji se bude pojavio ,da li će imati iste probleme.

Serveri imaju 10-30 tic refresh rate, hvala bogu da ce hit detection i sve ostalo da bude ocajno.
Sto znaci da server vidi 30 fps i nije bitno sto neko ima monitor i sistem sposoban da reprodukuje 120 fps kad se "stvarni zivot" desava u 20 fps
CS:GO serveri imaju 64 tic-a a neki cak i 128.
Stavi ti ovoj igri 30 tic-a i cudi se sto sve laguje....
Mnogo su se obrukali sa ovom igrom, ali mnogo...

ne ne ne ne , nisi me razumeo, oni su krivi jer su stavili toliko detalja u igru, pa sadašnja nazovimo tehnologija to ne može da podnese, zato sam rekao da čekao drugu veliku igru( koja ima isto tako milion detalja na mapi koji se sihronizuju) da vidimo ima li iste probleme.
CS radi kako treba jer osim pozicije igrača i metka nema šta da sihronizuje

Mislim da ne mogu da ti filtriraju ip po zemlji,nego da samo mogu region locked server da naprave a onda niko van Nemačke ne može da se priključi.

Zar onda ne bi bilo normalno da pise da je zabranjeno za igrace koji nisu iz Nemacke, a ne zabranjeno za igrace iz Srbije?

ne ne ne ne , nisi me razumeo, oni su krivi jer su stavili toliko detalja u igru, pa sadašnja nazovimo tehnologija to ne može da podnese, zato sam rekao da čekao drugu veliku igru( koja ima isto tako milion detalja na mapi koji se sihronizuju) da vidimo ima li iste probleme.
CS radi kako treba jer osim pozicije igrača i metka nema šta da sihronizuje

Tehnologija postoji, ali stipse nece da daju pare za bolje servere.
To je sustina...

Smith_bre, bas ti ne ide ovo kad se odvajaju reci a kad ne :)
Zato ja kazem za normal, sto vise stvari na ekranu i vise desavanja (spotovanja, proracun oporavka energije za vozila i pesadiju itd..), vece opterecenje i vise nula i keceva za obradjivanje u protoku..

Alo bre borise spotvanje postoji i na HC serveru samo sto ti ne svetli trougao iznad glave, vec svetlis na mapi. Jednako baguje normal mod koliko i HC. A sto se tice hit indikatora, bili au prisutni i u bf1942 koji je realno bio pure HC.

Ovo sam i ja cak znao, a ne igram HC

@smith_bre

Ja ne tvrdim da bi bolji serveri resili sve probleme sa hit detekcijom ali bi sigurno resili mnoge

Ili je BF3 bio beta za ovo, ili je ovo DLC za BF3. Igra po meni ne vredi kinte za koliko se prodaje, sve je nekako ofrlje uradnjeno, ...

Da nisam dobio na poklon, ne bi je igrao verovatno.

Mape su nekako minijaturne u odnosu na vece mape iz 3-jke, ne mozes da poleces sa avionima, odmah letis sa njima cim se u njih spawnujes, a da ne pricamo koliko je blizu nevidljivi zid, 3 sekunde vozis avion i vec si van mape, ...

A na drugu ruke isecki mapa za team death match su nekako preveliki u odnosu na onu mapa na dock-ovima sa kontejnerima iz BF3.

Zato ce nam fino naplatati Second Assault u kome cemo imati Firestorm, Casspian i Oman :). Od ovih iz China Rising mi ona planinska mapa i Silk Road deluju veliko (jos 3 dana za nas budale koji smo preorderovali ali nismo dobili raniji pristup).

Alo bre borise spotvanje postoji i na HC serveru samo sto ti ne svetli trougao iznad glave, vec svetlis na mapi. Jednako baguje normal mod koliko i HC. A sto se tice hit indikatora, bili au prisutni i u bf1942 koji je realno bio pure HC.

Boris je u pravu. Ti trouglici su razlog loseg netcode-a, probao sam HC i sve radi savrseno. Cak mi se i frejmrejt popravio sa 30-40 na low podesavanjima na 720p, na 120fps dok igram na ultra 1080p. Cak ni Siege of Shangai vise ne crashuje, a timska igra je prisutna na svakom koraku. Zivot mi se totalno promenio na bolje i zbog toga ovom prilikom hocu da se zahvalim Borisu.

Hvala BOKI!

Hvala vama na tom Njuz.net tipu vrhunskog humora :)

I'am mali problem sa ovim. Kad pikam kampanju sa visokim podešavanjima, sve radi fino, tačnije, radi konstantno, da tako kažem. A, kad upalim multi, nije bitno da li su podešavanja low ili high,, radi super i mogu normalno da pikam i na pojedinim mapama odjednom zasecka na par sekundi i nastavi da piči normalno. Nije da mi smeta seckanje jer se desi na kratko, ali me ubiju dušmani bar jednom po partiji zbog toga. Neka ideja, nešto? Znam da je u BC2 bilo nešto da se edituje u note pad-u i to je baš poboljšalo performanse na starom kompu.

I'am mali problem sa ovim. Kad pikam kampanju sa visokim podešavanjima, sve radi fino, tačnije, radi konstantno, da tako kažem. A, kad upalim multi, nije bitno da li su podešavanja low ili high,, radi super i mogu normalno da pikam i na pojedinim mapama odjednom zasecka na par sekundi i nastavi da piči normalno. Nije da mi smeta seckanje jer se desi na kratko, ali me ubiju dušmani bar jednom po partiji zbog toga. Neka ideja, nešto? Znam da je u BC2 bilo nešto da se edituje u note pad-u i to je baš poboljšalo performanse na starom kompu.

Jesi li na W7?

Welcome to Patchfield:

at_comic565.jpg

To se i meni desilo dva puta u jednoj partiji,ping sa 50 ode na 250 i zasteka kao da je do grafike, sasvim slučajno sam pogledao skor i video ping 250+. To mi je inače i jedini problem koji sam primetio u bf4, radi mi bolje nego bf3 i to dosta bolje. Igram normal,32-64 igraca,ali ukupan gametime mi je tek 8h,ne više.

Poslednja izmena:
http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/Akra12697/stats/437354311/pc/

Evo jedan veoma uzoran mladic.

Samo pogledajte statistiku ovog MLG elite igraca.

SRR1
Broj ubistava - 2253
Headshots - 2072

Magun
Broj ubistava - 248
Headshots - 227

SPM - 6330

I tako, posle 30 sati gameplay-a, on jos nije banovan. Samo pogledajte statistiku za svakog igraca iz neke top 10 kategorije, skoro su svi hakeri. Samo koliko igraca ima SPM preko 4000... uz boost od 200%XP + double xp vikendi, ne znam kako mozete imati tako visok SPM, pa ni da farmujete kao no lifer Operation Locker 24/7.

Sa w& suttering ubija, zasto je tako to samo DICE zna (da li?)
Sa w8 pored gubitka stutteringa dobices (cudan izbor reci, znam) i podosta frejmova, zavisno od podsavanja i tako to...

http://www.hardwarepal.com/battlefield-4-benchmark-mp-cpu-gpu-w7-vs-w8-1/

Znači, savet tvoj je da pičim na Win8? I hteo sam odavno, al' čim vidim samo sliku istog, odustanem. Kažu da će u 8.2, izgleda, da ubace i start, pa se možda i prebacim. Ne znam koliko mi se isplati da na drugu particiju metnem Win8 samo zbog Bf-a, a Win7 ostavim na C. M?

Pa mi smo nekog lika prijavili u bf3, klasican aimbot. Kad posle 2 meseca opet naletimo na njega igra covek pa rastura. Niko ga ne dire covek igra bez problema, sto bi neko dirao cheatere...

Znači, savet tvoj je da pičim na Win8? I hteo sam odavno, al' čim vidim samo sliku istog, odustanem. Kažu da će u 8.2, izgleda, da ubace i start, pa se možda i prebacim. Ne znam koliko mi se isplati da na drugu particiju metnem Win8 samo zbog Bf-a, a Win7 ostavim na C. M?
Instaliraj shell na W8 i dobijas W7 Strt nenu i tako to.
Ja sam iz dna duse mrzeo W8 ali zbog Bf4 sam batalio W7 i presao na Osmicu, stvarno mnogo bolje i tecnije radi.
Postoji sansa da upgrade-ujes sa W7 na W8 ali sam u velikom broju slucajeva cuo da to bas i ne radi kako valja.
Nije bre tolika frka da se formatira C i instalira nov sistem, sat-dva posla maximalno, ali obavezno sacuvaj BF4 instalaciju na nekom drugom hardu da ne bi morao sve ponovo da skidas

Instaliraj shell na W8 i dobijas W7 Strt nenu i tako to.
Ja sam iz dna duse mrzeo W8 ali zbog Bf4 sam batalio W7 i presao na Osmicu, stvarno mnogo bolje i tecnije radi.
Postoji sansa da upgrade-ujes sa W7 na W8 ali sam u velikom broju slucajeva cuo da to bas i ne radi kako valja.
Nije bre tolika frka da se formatira C i instalira nov sistem, sat-dva posla maximalno, ali obavezno sacuvaj BF4 instalaciju na nekom drugom hardu da ne bi morao sve ponovo da skidas

Napravih user.cfg fajl i strpah ga u BF direktori. Unutra napiso:
GameTime.MaxVariableFps 60
PostProcess.DynamicAOEnable 0
RenderDevice.Dx11Enable 0
RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 1
RenderDevice.TripleBufferingEnable 0
WorldRender.DxDeferredCsPathEnable 0
WorldRender.FxaaEnable 0
WorldRender.MotionBlurEnable 0
WorldRender.SpotLightShadowmapEnable 0
WorldRender.SpotLightShadowmapResolution 256
WorldRender.TransparencyShadowmapsEnable 0
WorldRender.MotionBlurEnable 0
WorldRender.MotionBlurForceOn 0
WorldRender.MotionBlurFixedShutterTime 0
WorldRender.MotionBlurMax 0
WorldRender.MotionBlurQuality 0
WorldRender.MotionBlurMaxSampleCount 0
PerfOverlay.DrawFps 1

I igra leti, ali izgleda kao CS source.

EDIT: Nisam mislio da apgrejdujem 7 na 8, nego da imam oba istovremeno, tako sam na starom kompu jedno vreme, kad je tek izašla sedmica. Imao XP i 7, na XP-u igrao ono malo zahtevnije, na sedmici se sprdao. Na startup-u biram koji ću.

Poslednja izmena:
Nakon 10 dana pauze i moćnog patcha, krahira mi 3 puta za redom na 3 različite mape u različitim modovima, uključujući i single player :d

Pa ****m mu miša, stvarno nisu normalni...ovo je sramota, skroz. Preskočio sam Battlefield 3 (prevashodno zato jer iz nekog razloga nije hteo da radi na mom računaru već je prijavljivao nekakve errore) pa ne znam da li je bila ovakva situacija i tada, ali ovo je potpuno fascinantno.

P.S. pre 10 dana mi je krahirao na starom kompu i konfiguraciji, sada na novom. Ako je do sistema, znači da sam ga dobro podesio, optimizovao da bude isti kao prethodni :d

Vrh Dno