Šta je novo?

Battlefield 3

Ne desava se nista novo pa nema novi postova ali se koliko vidim na frend listi i dalje igra aktivno.

Zna li neko slucajno sta bi moglo uzrokovati FPS dropove koji se izmedju ostalog manifestuju kada upalim scoreboard ?

http://www.youtube.com/watch?v=7svVCp03Sx4

Ovo je na izlazu iz baze pami spusti nekih 5 slika ali na sredini mape u toku igranja mi u vecini skine 10 FPS. Stvarno mi nije jasno koji dio scoreboard moze opteretiti da se ovako nesto javi. NA prvo paljenje kao sto se vidi zakine FPS. Ako opet upalim nece se desiti nista al iako prodje od toga minuta dvije i opet upalim scoreboard, opet mi skine desetak FPS.

Nisa jedini ali ne nalazim rješenje:

http://battlelog.battlefield.com/bf3/forum/threadview/2832654624833244516/

Poslednja izmena:
Vrlo interesantno. Prvo sto mi pada na pamet je da ti TAB key aktivira nesto dodatno, neki program ili nesto iz windows-a.

To mora da je nesto jako specificno. Za tvoj, i ostale ljude kojima se desava, setup, programe, settings ili PC.

Zna li neko slucajno sta bi moglo uzrokovati FPS dropove koji se izmedju ostalog manifestuju kada upalim scoreboard ?

http://www.youtube.com/watch?v=7svVCp03Sx4

Ovo je na izlazu iz baze pami spusti nekih 5 slika ali na sredini mape u toku igranja mi u vecini skine 10 FPS. Stvarno mi nije jasno koji dio scoreboard moze opteretiti da se ovako nesto javi. NA prvo paljenje kao sto se vidi zakine FPS. Ako opet upalim nece se desiti nista al iako prodje od toga minuta dvije i opet upalim scoreboard, opet mi skine desetak FPS.

Nisa jedini ali ne nalazim rješenje:

http://battlelog.battlefield.com/bf3/forum/threadview/2832654624833244516/

Uzmi jaču grafičku (trebaće ti za BF4) i/ili ne gledaj FPS :)

perafilozof - Da, bas je cudno.

Falcon - Sa ovom kartom BF mogu tjerati gotovo na max out.. tacnije, vecinu stvari mogu staviti na ultra pa i AA tako da nije do grafičke.

perafilozof - Da, bas je cudno.

Falcon - Sa ovom kartom BF mogu tjerati gotovo na max out.. tacnije, vecinu stvari mogu staviti na ultra pa i AA tako da nije do grafičke.

Čim imaš dropove ispod 60FPS iz bilo kog razloga, to baš i nije max out, zar ne? :)
Smanji još neki detalj ako baš hoćeš zakucanih 60FPS.

Proveri nekako CPU zauzeće u trenutku kad gledaš scoreboard, moguće da tad imaš spike. Čini mi se da je taj CPU nategnut max dok igraš...

baltam0s - Ne mogu naci sticky keys. Mislim, treba biti na ovoj listi ali nije: http://pokit.org/get/img/ce0d31b621487e24b255bf5eb7b82fb9.jpg

Falcon - Govorim sa strane grafičke karte koja moze gurati skori na ultra (znači FPS se ne mjenja u odnosu na low postavke tako da grafa moze gurati vecinu na ultra i preko 60) a dropovi su zbog procesora koji je usko grlo. No i sa njim ti mi objasni sta to optereti procesor pa igra padne doslovno 10 slika, zapne.. i da se nakon sekunde vrati.

Pisao sam vec da imam cudne nedefinisane FPS dropove koji se desavaju cak i kada izlazim iz baze gdje je opterecenje minimalno ali sam ovih dana vidio da se desava ujedno i na scoreboardu. A ne mogu prezicno da pogodim u kojem trenutku je prikazan scoreboard po dijagramu kada izajdem iz igre.

Ako ima lagana metoda da se podesi da imam ingame prikaz CPU zauzeča bilo bi super.

Poslednja izmena:
uzmi i pritiskaj shift brzo do iznemoglosti pa ce da ti iskoci sve sto treba.

@GlennAj da nagađamo u nedostatku konkretnih informacija a na osnovu ponašanja igre :)

Kad pritisneš Tab (neka to bude tačka u vremenu T1) igra zatraži od servera trenutne rezultate i kada ih dobije, treba da ih obradi i prikaže (to uslovno rečeno "košta" nešto procesorskog vremena). Od tog trenutka, određeni vremenski period (neka to bude vremenski interval X) tvoj računar prima samo deltu rezultata tj. razliku u odnosu na početno stanje (od T1), nakon kojeg prestaje da prima te podatke kako bi se rasteretila komunikacija sa serverom. Svako sledeće pozivanja scoreboard-a je novi ciklus (T2+X, T3+X... Tn+X)

Suma sumarum, dokle god otvaraš scoreboard u intervalu između Tn i Tn+X, igra tj računar ima manji posao da ti prikaže rezultate nego nakon isteka tog perioda kada povlači celu tabelu, a tu je i mala zadrška dok od servera dobije celu tabelu.

Možda sam i pogrešio totalno, ali ja bih ovako nekako optimizovao komunikaciju između servera i klijenta :D

@baltam0s
Tab ne potpada pod sticky keys koliko se sećam.

Poslednja izmena:
baltam0s - Hvala, u toj je sekciji te sam pogasio sve one sitnice ali nije pomoglo.

Falcon - Ima logike to sto govoris ali sam mišljenja da je tabela uvjek prisutna samo u pozadini te da se update vrsi konstantno samo nam nije pred očima. I da je sistem takav kakav jeste, onda bi prije adredisao kao lag u konekciji a ne kao pad performansi jer ne moze opoziv tabele povlačiti vise resursa od fizike na terenu.

Otvorit cu temu reda radi na battlelogu cisto da vidim ima li neko rješenje.

Baci ovde link do teme na BL ;)

@falcon

to mi prvo palo na pamet, ne kosta da proba... U svakom slucaju je pogasio sve te gluposti :D

Jel ima neko GTX 580 ? Interesuje me koliko ima fpsa na LOW i 800x600/1024x768 , da li je u stanju da drzi 120fps ?

Sumnjam da taj procesor moze baciti stabilnih 120.

Da li neko od aktivnih igraca koristi joystik za letenje i koji jer bi da pazarim jedan pa da se poducim malo boljem letenju ili je ipak bolje voziti sa keyboard :p

Joystick za letenje u BF3 je bacanje para, jedino ako planiraš da igraš i nešto drugo sa njim.

Da li neko od aktivnih igraca koristi joystik za letenje i koji jer bi da pazarim jedan pa da se poducim malo boljem letenju ili je ipak bolje voziti sa keyboard :p

Ako hoces da kupis neki bezvezni od 1000 din, arkadni sto bi se reklo, slobodno.

Ako planiras da kupis nesto ozbiljnije nemoj zbog BF3 to da radis. Avioni u BF3 su arkadni, a takodje nema uopste nekih detaljnih ni kontrola ni podesavanja da bi mogao neki napredni joystic da upotrebis.

Prebaci na engleski :D

Imam pirata videcu po sajtovima ali ako neko ima link neka ostavi u temi ili posalje u pp.

Mojne to o gusarima,toga ima samo u Somaliji :D

Probaj misiju iz pocetka da odigras, ako i to ne pomogne, probaj sa drugim lekom.

Probao sam misiju opet I ne pomaze sada skidam update pa cu da vidim da li pomaze.

kad ukljucim origin, hard disk mi na svaki sekund radi i cuje se, a kad ga iskljucim ucutka se, ima li neko ovaj problem?

Nazad
Vrh Dno