Šta je novo?

Battlefield 3

Pa prava rezolucija je ona nativna. Sve sto nije nativna rezolucija monitoru MORA biiti mutno jer ako je nativan rezolucija, jedna kockica je jedan piksel na monitoru. Razlika izmedju reicmo 1680x1050 i 1280x1800, znaic njihov odnos, je ovakva: http://pokit.org/get/img/39a8742cff20cc5efcfd67d507afa5d3.jpg

Jednostavno nije mogice da na istoj povrsini daju istu oštrinu, u mome slucaju na 1680x1050 panelu monitora i ako priznajem da nije neigrivo na 1280x800.

Kada stavis manju rez na monitor, onda se jedna kockica razvlaci na 2-3 piksela itd. Druga je stvar sto su sada popularni 1080p monitori na 22" pa 1680x1050 i nije toliko lose na njemu.

Jos nesto, kazes 60 FPS i preko. Preko 60FPS, recimo 65-70 na 60Hz monitoru moze biti lose jednako kao i 50-55 jer nije sinhronizovano. Savjetujem da se ne pali vsync ako imate mouse lag vec u userconfig fajlu staviti max FPS na 60. Nije isto kao vsync ali je puno bolje nego bez i jednog i drugog.

To sto neko igra na 100FPS je druga stvar. Sasvim je ugodno 60FPS i ako je dokazano da se razlika izmedju 60FPS i 120FPS moze primjetiti.

I nije mi jasno kakve veze ima "bagovita igra" sa FPS-om i slicno kada je BF3 najoptimiziranija igra koju sam vjerovatno ikada i probao ?? Kako god, ako mislis da neki bolji igraci imaju 24" monitor, 1080p rez i igraju na 1280 ili kojoj vec rez, varaš se. Pro igraci imaju vjerovatno pro PC i igraju na ultra postavkama na nativnoj rez ili cak sa 3 monitora.

Poslednja izmena:
Uzmi gledaj eye,epsilon,team rock pa ces videti...Smanjeni detalji skoro na minimum...
A preko 60fps-a mislim samo na 3d monitore,a ne na ove obicne on 60hz...Meni lokovano na 60 i tako igram...

Nisu svi 120Hz monitori 3D. Odnosno, 3D tehnologija je nesto sasvim drugo.

I druga stavr druze moj, ti ne igras na monitoru vec na televozoru. Ko zna koja udaljenost itd sto gustina piksela nije ista i slcno. Tako da ne mozes svoj TV porediti sa monitorom koji bude recimo na udaljenosti od 80cm ali kako god, i dalje mi nije jasno kako na 1080p rez ne mozes dobiti konstantnih 60FPS ako je na low postavkama.

Poslednja izmena:
mogu 100 konstantnih,ali mi tiruje ekran,pa sam zakljucao na 60,a gledam u tv na udaljenosti od nekih 50-60cm...

A na 120hz mislim na one koji su oficijalni na turnirima i koje vecina igraca koristi...BenQ XL2410/20,koji su najbolji 3D monitori za FPS...

Da ali je 3D tehnologija nesto sasvim drugo. Ne znam zasto spominjes 3D. A FPS ti nije sihronizovan sa tv-om preko 60FPS i zato imas te promjene, spominjao u proslom postu.

I kada mozes imati konstantnih 100FPS zasto si smanjio rez ??

Poslednja izmena:
Nebitno...Ja kazem da oni NE IGRAJU u 3D,nego 2D na 120hz...

Nadji manju rezoluciju gde ti slika nije mutna i probaj,pa ces videti koliko je bolje...

Druze, slika MORA biti mutna ako nije na nativnoj rezoluciji. Nema tu diskusije. Druga je stvar sto to nekome ne smeta. JEdino da imas los TV panel pa da je mutno i na toj i na natizvoj rezoluciji. I onako su pikseli razvuceni na TV-ovima na tim rezolucijama u odnosu na monitore.

A to da je bolje kada je manja rezolucija.. nemam rijeci. U cemu je bolje ? Mozes sam odobiti veci FPS ali ako mozes dobiti 100 slika onda bi trebao da imas konstantnih 60 na nativnoj rezoluciji.

Koliko mi se penje na qrac ovaj EA i BF3.. Alo bre, momci, ja NE ZELIM Afermath, a moram da skidam update od 4 giga?? Nemoguce da je to neki kao 'patch' koji nema veze sa Aftermathom, nemam bre mesta na hardu za vase zaebancije!

I to mora biti 4 giga.. sreca vidim izgleda da overwrite-uje a ne kopira dodatnih 4..

watch-out-we-got-a-badass-over-here-meme.png

od skoro se i ja rokam bf3 (bez expanzija) , pa me mozete dodati na originu : markomaniax

Igra je odlicna, igrao sam je pre par meseci, svaka pohvala ,veoma realna simulacija modernog ratovanja, svaka pohvala za grafiku

@anarki- trebalo bi da je najbolje 1280x720. smanjuje input lag i recoil oruzja, barem tako kazu. meni sve ispod nativne 1680x1050 je bolno iskustvo za oci. a i dzaba i tvikovi pored bolesnog sbb provajdera.
pitanje za sve: da li imate pucanje tekstura kada stavite max prerendered frames na 1. ovo se desava sa nekoliko zadnjih nvidia drajvera. nekad pucaju odmah, nekad posle pola sata ali moraju kresovati. sa 295 nesto je to normalno radilo

ma tako i igram,ali nema nista bez dobrog monitora...

Upravo trazim neki 24" 2ms da kupim...Ako ne ukljucim Vsync,cepa ekran kao lud...Sutra mi stize 7950,pa cu videti i neki monitor da nadjem...

A sto se interneta tice,sta o tome...Ljudi igraju na 100/100,sa 10x boljim regom nego mi,pa nije ni cudo kada naletis na ludake koji ubijaju iz metka...Da nam je barem upload 5-10mb,pa i ajde,ali ovako...

ma tako i igram,ali nema nista bez dobrog monitora...

Upravo trazim neki 24" 2ms da kupim...Ako ne ukljucim Vsync,cepa ekran kao lud...Sutra mi stize 7950,pa cu videti i neki monitor da nadjem...

A sto se interneta tice,sta o tome...Ljudi igraju na 100/100,sa 10x boljim regom nego mi,pa nije ni cudo kada naletis na ludake koji ubijaju iz metka...Da nam je barem upload 5-10mb,pa i ajde,ali ovako...

Download i upload nema veze sa igrom. Bitan ti je stabilan ping i neki "osnovi" down/up da informacije cirkulisu. Osim niskog pinga bitan je konstantan ping. Mozes imati prividnih 40ms a da igra ne raid kako treba. A zapravo ping se konstantno mijenja.. odnosno, losa konekcija pa hajde (imao iskustva). Znaic ping mi oko 40 a lag oooogroman. Postavljao sma i klip o tome.

Hit reg je na klijentu, kod tebe na racunaru tako da ni ping ne igra mnogo ulogu sto se rega tice. Mozes opusteno igrati na serverima sa 200ms (probao) i da reg bude ok. Par lagova tu i tamo. Ali..

Kolega mi ima povremene probleme, vec sam spominjao, sa hit regom takav da puca u covjeka i nula bodova. Doslovno. Pola partije ok a pola puca u covjeka i nema povratnu informaciju. Uglavnom navodno mu je do provajdera.

Poslednja izmena:
Izašao je End Game Teaser. Ko ima premium:

http://battlelog.battlefield.com/bf3/premium/video/2012-12-21 11:00:00/

Ko nema, izgleda cool.. malo scena na jednoj mapi a mapa po onome sto se moze vidjeti, slicna caspianu. Evo koja slika:

18228c26d453de8ac5f74ac644ce3bc3.jpg

8b3ee04735d5b97fbdf8538a32ac6353.jpg

Ovo kao kada silaziš niz hilltop prema US bazi do ceste:

82607cd0e87deb3177d299483c71b9bd.jpg

Lepo je videti kako Dice promovise jihad car...:S:

Lol, to sam prvo pomislio...

OMG jel ovo isti onaj BF3 sto igramo ili sta? :D... Trke motorima i kojekakve gluposti :D

Novi mod u igri?

novi mod.jpg

Zadnji pit sam igrao CTF u CoD 1. :D

Hehe.. dobar onaj u AMTRAC-u.

Nazad
Vrh Dno