Šta je novo?

Battlefield 3

Posto nikada nista nisam igrao u multi-ju... imam dva pacerska pitanja:

- Koja je min. internet brzina za (down/upl ) za normalno igranje BF3 ?

- Koji je najednostavniji nacin da upadnem u neki fajt (pick up game).
Ako moze opis u par koraka...

Da ne kupujem... ako nije to za matore gamere.

1.5mb sasvim dovoljno. Drugo pitanje ne kontam sta je pisac hteo reci :D

Multiplayer mislim da je hteo reci XD

Neko je bio kacio Tom's Hardware test za BF3 i broj jezgara, izgleda da je najoptimizovaniji za triple core :p

To smo se samo salili :d Bilo je nekih 0.75% (znaci ni celih 1%) u korist tri jezgra.
BF3 je "optimizovan" za 2 jezgra i kako sam ja zakljucio vise voli dodatne megaherce i megabajte :)

@golub: igra se generalno pokrece iz browsera. Napravili su "socialnu drustvenu mrezu" Battlelog koji sluzi za izlistanje progresa unlockova, da se vidi statistika ostalih igraca, uporedjivanje istih itd. Isto odatle se pokrece i single player (!!!) kao i co-op i multi.
Sto se tice neta, vazniji ti je ping nego protok.
A za ovo drugo pitanje, pa imas server browser iz kog mozes lepo selektovati koju mapu hoces, sa koliko igraca, koji mod itd. itd. Naravno imas i Quick Match dugme za matchaking...

Poslednja izmena:
Može on da bude optimizovan i za jedno jezgro ali šta ćeš kada bolje radi na še's komada :D

Kod tebe, Vlado, sto vise to bolje bez obzira sta je najoptimalnije... Sto se mene tice ja igram preko telekomovog adsl-a na 4Mbita i i5 750 na 4GHz, ali znam mnoge koji dobro igraju i na dva jezgra i manjim brzinama. Vise mi znaci moj ssd i dobra grafa :)))

Kod tebe, Vlado, sto vise to bolje bez obzira sta je najoptimalnije... Sto se mene tice ja igram preko telekomovog adsl-a na 4Mbita i i5 750 na 4GHz, ali znam mnoge koji dobro igraju i na dva jezgra i manjim brzinama. Vise mi znaci moj ssd i dobra grafa :)))

Ma šalim se ja malo ;)

Uffff šta bih dao sada za jedan dobar SSD :type:

Bolje da nisam gledao listu promena
Tweaked Tactical Light so it is not as blinding over longer ranges.
Tweaked the IRNV scope so it is limited to usage only at close range.
Ovo je ok, ali ovo
Slightly Increased the power of Fighter Jet Cannons against all vehicle targets, especially Helicopters.
ne shvatam. Do sada nije bio problem da relativno dobar pilot obori helis u samo jednom naletu.
I jos obzirom da su uradili sledece
Reduced the effectiveness of Stealth on Air Vehicles
ovo je apsolutno nepotrebno
Flares reload times for Jets and Helicopter Gunners have been increased.

Fala bogu ovo za lampu na pušci da će srediti, mnogo živcira, pogotovu kada ti toj uperi u oči da poludi čovek.

Ostali fix-evi su manje više ok

Meni učitavanje mape (dakle od trenutka kada kliknem na battelog-u do trenutka kada mi se vojnik pojavi u igri, prodje maximum 1 minuta nekada 1:30s.... Što i nije nešto strašno dugo. Koliko vi čekate!?

Fala bogu ovo za lampu na pušci da će srediti, mnogo živcira, pogotovu kada ti toj uperi u oči da poludi čovek.

Ostali fix-evi su manje više ok

Cilj lampe i jeste da zaslepi ali ne u polju u sred belog dana kao što je ovde slučaj :D
Trebalo bi da ostave taj efekat u mračnim prostorijama a potpuno da ga isključe na otvorenom po danu.

Poslednja izmena:
naravno treba da zaslepi ali umereno da zaslepi ne da se gotovo ništa živo ne vidi jer nije realno uradjeno ako ćemo iskreno, i da to za polje u sred belog dana ovaj sa 2km upali lampu i zaslepi te.

Treba to regulisati da te lampa moze zaslepeti samo u mraku i to kada si na 1-3m od nje a ne kontra, u sred belog dana sa razdaljine od 100-200m tebi kada upere lampu ništa ne vidiš....

Pa i nije. Stingeri su praktično postali neupotrebljivi jer su skoro svi otključali IR flares i stealth perkove. A čini mi se i da su ih oslabili prošlim patchem. Ne treba dozvoliti da avijacija postane OP kao u dvojci.

Pa najavili su povecan damage koji stinger nanosi letilicama tako da u kombinaciji sa predhodno navedenim izmenama to cini letilice neupotrebljivim.

Da, a ovako ne mogu nikako da ih skinem, 6x lokujem i ispalim, svih sest puta izbaci flerove i mucak. Isto vazi i za helikoptere, nije realno, i treba da ih ogranice malo.

Pa najavili su povecan damage koji stinger nanosi letilicama tako da u kombinaciji sa predhodno navedenim izmenama to cini letilice neupotrebljivim.

Džaba jačanje kada ne mogu da probiju odbranu. Što sam ubio prvih dana sa stingerom to je bilo to. Sada su veće šanse iz tenka da ih nabodeš dok strejfuju nego AA raketom da ih skineš. I onaj stacionarni AA su oslabili, a on je tek bio hebač keve :D

mene kad lokuju,pored mamaca koje imam,obavezno se spustam blize zemlji i idem iza brda
nego,kad su ubacili novi pec,imam osecaj kao da mi je malo teze da upravljam avionom

Poslednja izmena:
stigao sam u misija giljotina, pored hotel teheran, kaze, secure the bank, i tu me kod mitrljeskog gnezda ili kad se popnem na one lestvice, nonstop igra izbacuje, prvo se zvuk zamrzne na 2 sekunde, onda ispadne na desktop i kaze, bf3 has stopped working.... do tada je isla OK..... jel neko imao slican problem, ili, sto mi je ciniti?

thx

Sto se tice stingera, i treba da ih unaprede. jer licno sa avionom + extinguisher na non hc modu, mozes uvek da pobegnes, tj. retko mogu i da te lockuju, a i ako te pogode samo iskoristis extinguisher i sacekas jedno 10-20sec dok se ne vratis u borbu tj. dok ne dodje hp do 100.
Dok na primer heli, ako obojica i guner i vozac imaju flares, leba nema da ih skines sa stingerom.

AA tenk ce konacno da nurfuju xD jer par puta mi se desilo da unistim tenk 1vs1 xD sa tim vozilom a da ne pricm o tome sto mozes skidas pesadiju sa pola mape x)

Ali mi je vise nego drago zbog IR scopa xD znaci konacno ce se igrati normalno a ne da pedercici sede u nekoj zabiti i kroz dim/granje cekaju da im neko naleti na metak, a sto me najvise cuti to rade svi oni koji su kao u nekom klanu, tj. pro igraci.

A jos nisu dodali, to da avioni/helikopteri barem na nekoj daljini mogu videti vozila kao crvene krugove sto vec, jer zaista moras biti soko da na hc-u ugledas nesto na zemlji.

stigao sam u misija giljotina, pored hotel teheran, kaze, secure the bank, i tu me kod mitrljeskog gnezda ili kad se popnem na one lestvice, nonstop igra izbacuje, prvo se zvuk zamrzne na 2 sekunde, onda ispadne na desktop i kaze, bf3 has stopped working.... do tada je isla OK..... jel neko imao slican problem, ili, sto mi je ciniti?

thx

ok znachi da ponovim pitanje sa promashene sekcije ( zalutao sam u konzolno igranje ... )
- a li neshto mogu pokvarim ne kome ko mi da njegovu original igricu na probu ? u smislu da li sme ( naravno ne u isto vreme ) da se igra sa drugog PC sa istim kljuchem ?
- mislim pri tome daigram na njegovom accountu .. ako puno ginem nece njemu da opada neki rejting ili sta vec ?
- koliko koshta licenca/igra ?
- da li su se pojavili ``narodni serveri`` ... za probu MP :)

nisam pre bio ljubitelj tog mlacenja online ... mlatiplejera .. ali sve vishe mi se svidjaju klipovi koji se pojavljaju po netu :)

ok znachi da ponovim pitanje sa promashene sekcije ( zalutao sam u konzolno igranje ... )
- a li neshto mogu pokvarim ne kome ko mi da njegovu original igricu na probu ? u smislu da li sme ( naravno ne u isto vreme ) da se igra sa drugog PC sa istim kljuchem ?
- mislim pri tome daigram na njegovom accountu .. ako puno ginem nece njemu da opada neki rejting ili sta vec ?
- koliko koshta licenca/igra ?
- da li su se pojavili ``narodni serveri`` ... za probu MP :)

nisam pre bio ljubitelj tog mlacenja online ... mlatiplejera .. ali sve vishe mi se svidjaju klipovi koji se pojavljaju po netu :)
Ne mozes uglavnom nista da s****s..samo sto moras da skines igru celu kod tebe isto..ili da instaliras da ti on da dvd..
Narodni serveri se nece ni pojaviti!
Igru mozes da kupis za 25 evra npr. kod Wahada lika sa foruma...

znachi neka dobra dusha sa foruma moze da mi pozajemi DVDove da probam igru i ja generalno nemogu nishta da mu s****m ?
jel tako ?
25e ? cool ... ako kupim ``polovan`` ... jel mogu napravim drugog igracha za taj key ili ? iskreno bi da prodjem sto jeftinije
jer mi kutija i ``original`` dvd nish ne znache jer mogu skinem sve relativno brzo (12mbps ... ) ili narezem kopiju diska:)

znachi neka dobra dusha sa foruma moze da mi pozajemi DVDove da probam igru i ja generalno nemogu nishta da mu s****m ?
jel tako ?
25e ? cool ... ako kupim ``polovan`` ... jel mogu napravim drugog igracha za taj key ili ? iskreno bi da prodjem sto jeftinije
jer mi kutija i ``original`` dvd nish ne znache jer mogu skinem sve relativno brzo (12mbps ... ) ili narezem kopiju diska:)

Ne moze drugi "igrac" origin je vezan za sve EA igre, znaci mozes da kupis od nekog ko ima samo BTF3 na ORG nalogu i tada mozes da resetujes stats pa igras sa prvim lvl.

na to sam isto mislio .. reset pa drugi nalog ...
znachi ako nekog zanima nek pishe :) ...

Lakše ti je da odeš kod nekoga na kafu i probaš BF3 sat-dva, izbrojiš 25 eura za svoj ključ i uživaš ;)

Vrh Dno