Šta je novo?

Battlefield 3

Na kojoj rezoluciji igras?
Imam skoro sve isto kao i ti osim gpu mi je 5770 i proc. je na 3.5,i meni uglavnom radi dobro ali neki put kao da mi ne "klizi" igra kako treba iako u tim trenucima imam preko 50-ak FPS-a,pricam o MP.

Mator mi monitor tako da igram na 1240*1028 pa je i do toga :)

...odlicno su napravili, kod mene je grafika kao na filmu , a sve ide preko 45+ fpsa na medijumu... jedino onaj MSSA sam isklj.

Na masini iz potpisa sa ultra podesavanjima , senke na high , aa off , aa post medium , motion blur on , 16af 1920x1080 igra radi u vecini slucaja jako glatko ( zahvaljujuci CAP 4) od 40 do 70 fps . Ali ponekad mi sa tim frejmovima igra izgleda tj radi malo losije , dolazi do nekog cudnog seckanja i ne tako tecnog igranja . Mislio sam da su prvo u pitanju partije sa 64 igraca i caspian, firestorm ali nije jer sam video da nekad i tada radi odlicno . Ne znam od cega zavisi da ponekad radi glatko a ponekad sa tim mikro seckanjem? Jel to do servera? Biram uvek najmanje pingove ...

Stavi senke na medium ili low, seckanje zna da bude zbog prepunjenog VRAM-a, a ti imas 1GB ako se ne varam. Cak je i meni na sa 1280MB znalo da zasteka na high.
Takodje iskljuci post aa, ako vec hoces peglanje ukljuci obican aa na 2x. Motion blur takodje ugasi jer samo smeta. Mozes i SSAO da ukljucis samo nemoj HBAO jer dodaje input lag.

Po meni je jako lose implementiran motion blur, bez njega mi igra izgleda dosta lepse....

Heh, ova ti je dobra... Ako mene pitaš u svim igrama je motion blur 5 točak, ali ovde začudo mi baš naprotiv ne smeta. Odnosno nekako mi animacija izgleda prirodnije kada je uključen nego kada je izključen. Po meni nije poenta u motion blur efektu toliko koliko u smooth filteru koji više skoro niti u jednoj novijoj igri ne može da se nađe. Ne znam o čemu se tu radi, ali to je rekao bih upravo ono što nedostaje većini igara danas. Ono što bih ja voleo da vidim su podešavanja za miša kakva je recimo imao Doom3! :D

Međutim, nije mi ništa ovde toliko problem koliko činjenica da ova igra jednostavno nema dušu... Evo pokušavam već po deseti put da je igram i ne uspevam da izdržim duže od 20tak minuta... Igra izgleda super, čak i radi više nego fino na High u mom slučaju, ali... :trust:

Poslednja izmena:
Heh, ova ti je dobra... Ako mene pitaš u svim igrama je motion blur 5 točak, ali ovde začudo mi baš naprotiv ne smeta. Odnosno nekako mi animacija izgleda prirodnije kada je uključen nego kada je izključen. Po meni nije poenta u motion blur efektu toliko koliko u smooth filteru koji više skoro niti u jednoj novijoj igri ne može da se nađe. Ne znam o čemu se tu radi, ali to je rekao bih upravo ono što nedostaje većini igara danas. Ono što bih ja voleo da vidim su podešavanja za miša kakva je recimo imao Doom3! :D

Međutim, nije mi ništa ovde toliko problem koliko činjenica da ova igra jednostavno nema dušu... Evo pokušavam već po deseti put da je igram i ne uspevam da izdržim duže od 20tak minuta... Igra izgleda super, čak i radi više nego fino na High u mom slučaju, ali... :trust:

Ja ni ne vidim razliku izmedju upaljenog i ugasenog Motion Blura...Kad ce se moci igrati strike at karkand, gulf of oman itd... ?

Vlado, druze, malo je u pocetku tu i tamo dosadna, ali kako dublje ulazis u pricu postaje dosta zanimljivija, steta sto je toliko kratka :)
Ali naravno nije toliko kratka da se predje kao pojedninci ovde za 1h igranja :d

...i meni uglavnom radi dobro ali neki put kao da mi ne "klizi" igra kako treba iako u tim trenucima imam preko 50-ak FPS-a,pricam o MP.

Na masini iz potpisa sa ultra podesavanjima , senke na high , aa off , aa post medium , motion blur on , 16af 1920x1080 igra radi u vecini slucaja jako glatko ( zahvaljujuci CAP 4) od 40 do 70 fps . Ali ponekad mi sa tim frejmovima igra izgleda tj radi malo losije , dolazi do nekog cudnog seckanja i ne tako tecnog igranja . Mislio sam da su prvo u pitanju partije sa 64 igraca i caspian, firestorm ali nije jer sam video da nekad i tada radi odlicno . Ne znam od cega zavisi da ponekad radi glatko a ponekad sa tim mikro seckanjem? Jel to do servera? Biram uvek najmanje pingove ...
Sada sam na ruteru uradio disable UPNP-a,mozda tripujem ali cini mi se da je sada bolje...mozda jos ove portove da otvorim,ima ih gomila..?!

If you are playing on PC, please enable the following online ports on your connection:
TCP: 80, 443, 9988, 20000-20100, 22990, 17502, 42127
UDP: 3659, 14000-14016, 22990-23006, 25200-25300

Radi mi sad ok u zadnje vreme, tako da nista ne menjam i ne diram ...
Nego jel moze neko da mi da savet kako da podesim logitech gamepad i kontrole za heli i avion? Neki profil , probao sam da podesavam ali ne uspevam uspesno pogotovo sto nemam odmah vozilo na raspolaganju pa se to otegne... Znaci ako moze screenshot kako ste podesili tastere

Ponovo instalirao!
Iskljucio Origin a pokrenuo preko Chroma,iskljucio zid i antivirus ,update PB a tu je i novi beta driver za moju 560 i naravno nista nisam dobio.Puca svaka dva minuta.
Joy kada je ukljucen onda je ludilo: puska puca rafalno bez prekidanja,nema ni voznje vozila.Tenk ide unazad a heli samo gore dole.Moze sa misom ali to nije to.
Sta da radim? Jel trazi novi sistem?Da li to moze pomoci?Imam resursa i za BF4.

Dajte misljenje a ima vas ovde i te kako dobrih.
Wahad je pomogao oko joy-a.Iskljucio sam ga i sada mogu da se vozam po mapi..ili samo peske.Heli gledam kao na izlozbi i mastam kako bi ga rado vozio.

Poslednja izmena:

U krizi je motion blur jako dobro vrsio funkciju filmskog efekta i funkciju smoothnesa na manjem frejmrejtu, cak je i dx10 object blur radio perfektno. Medjutim, ovde je nesto ocigledno drugacije, tek kad pomerim slider za intenzitet MB do kraja, onda lici na nesto. Inace, imam neki osecaj zamrljanosti tekstura i kad ne pomeram misa, nisam poredio, al takav mi je utisak. Takodje je FPS smoothnes savrsen kad je iskljucen MB, bez obzira sto mi je fps isti i zakucan na 60. A osecaj MB nije isti na 30fps 60+fps i 60fpsa vsync on(gde je u 99% igara meni savrsen, sem ovde).

Sto se tice SP-a ja sam takodje rekao da mi nije nista posebno i da mi se mnogo vise svideo na pr bc2. Ali MP mi je brutalan i izgleda fantasticno na maxu. Silovanje lens flare-om me uzasno nervira u singlu, takodje veliki kontrast izmedju svetlih i tamnih tacaka, tako da se cesto desava da ne vidim protivnike. I koji im je q sa sejvom, svaki trenutak saving pa malo zasteka ***.... konzole....

Ponovo instalirao!
Iskljucio Origin a pokrenuo preko Chroma,iskljucio zid i antivirus ,update PB a tu je i novi beta driver za moju 560 i naravno nista nisam dobio.Puca svaka dva minuta.
Joy kada je ukljucen onda je ludilo: puska puca rafalno bez prekidanja,nema ni voznje vozila.Tenk ide unazad a heli samo gore dole.Moze sa misom ali to nije to.

Wahad je pomogao oko joy-a.Iskljucio sam ga i sada mogu da se vozam po mapi..ili samo peske.Heli gledam kao na izlozbi i mastam kako bi ga rado vozio.

bas nemas srece sa igrom. predpostavljam da bi ti se igra svidela kao i meni. znas da se meni i tebi nije svidela alfa i beta :D
pitaj ove iz ea support-a. mozda oni znaju.
https://customersupport.ea.com/loginapp/login.do?locale=en_US&loginrequired=true&passive=true&skin=sfdc-ea&surl=https%3A%2F%2Fhelp.ea.com%2Flogin%3FretUrl%3D%2Fconnect-with-us

Jel moze nekako da se povezu bfbc2, bf2142 sa bf3? Jer vidim da neki ljudi imaju dog tag sa bfbc2 al ne znam kako to da dobijem?

Ovo i mene interesuje. Hteo bih da povežem bf2, bf2142, bfbc2 i bf3 naloge

Trebalo bi da se to samo povezuje, tj. ako si ranije naslove igrao sa nalogom koji ima istu e-mail adresu koju koristis i u BF3.

Problem je što nije isti mail

Ponovo instalirao!

Sve ukazuje na to da iako tvoja masina, na "papiru" dobro izgleda, ipak ima nekih problema. Da li su problemi softwerskog ili hardwerskog karaktera to treba da provalis. Nekada davno sam bas pisao o tome koliko su igre iz BF serijala osetljive na najmanje nazovi nekompaktibilnosti hardwera. Ma koliko cudno nekome zvucalo, ne moras da imas top hardware da ti igra radi odlicno. Neki put moras da se pomucis ne bi li sve kockice slozio da ti igra ne stuca. Na primer...baci pogled na moju masinu. Nista specijalno...sta vise doslo je vreme za upgrade...ali ja igram bez vecih problema. Procesor mogu da OC-jem na 3.4GHz ali igra nece da radi kako treba...puca. Probao sam razlicite OC i trenutno mi radi na 2.8GHz odlicno. FPS je prosek oko 50 na high podesavanjima sa iskljucenim AA, HBAO i ostalim cudima. Sta vise FPS retko kada pada ispod tih 50 frejmova. Veruj mi da sam proveo sate trazeci pravu kombinaciju OC-a, zatezanja memorije...itd. Win u top formi...svezi driveri.
Doduse desi se i meni da ponekad izletim iz igre. Veoma retko...jednom u recimo 3-4 dana. To apsolutno mogu da pripisem nekom problemu na serveru odnosno account serveru. Primetio sam da pred ispadanje pre mene izleti skoro pola igraca sa servera. Jedini problem koji cekam da rese jeste BF3 stopped working svaki put, ali ama bas svaki put, prilikom prvog pokretanja igre. Ostalo je manje vise ok ( ne racunajuci standardni problem sa hit boxom)...cak su popravili filtere u battlelog-u.
Sedi, polako, opusteno...bez nervoze. Ako si nesto OC-vao vrati na default. U igri se igraj malo sa podesavanjima. Spusti sve recimo na medium...pogasi ona HBAO cuda, pa polako podizi stavku po stavku na high.

nikakav problem sa BF 3 nisam imao osim sa bugovima koje prave Botovi u igri (SP) sve ostalo je odlicno nikada nije ispao iz igre itd savrseno je radila osim eto botova koji su katastrofa igra je puna bugova nadamo se patch-u :-D

Instalirao Win7 + BF3 na konf iz potpisa, sve lepo radi (ULTRA DETALJI, senke medium, AA OFF, ambiend off, blur off) sve lepo sljaka, bez imalo seckanja i zezancija, jedno sto ne umem izmerim FPS, znam da moze putem FRAPSA, ali mozda postoji console komanda da prikaze isti u igri.

A sto se tice bagova 2-3x mi se desilo da me izbaci BF3 iz cista mira, i kad pogledam battlelog tj pise da sam diskonektovan, sad ne znam dal je server mozda cresovan ili se to zaista desava iz cista mira.

A sto se tice onih zelenih bljeskova to mi se desilo na jednom serveru jedino, i to na sve 3 mape koje sam igrao tamo, tako da postoji mogucnost da je mozda do servera :S

A sto se tice gameplaya imam par zamerki na Conquest mod igre, na primer na mapi metro, ili pak ona sa onim mostovima, ko prvi zauzme 3 pozicije, znaci pobedio je, tako da je igra ponekad neigriva na nekim mapama, samo zbog toga sto nije mapa nimalo izbalansirana zbog tog moda.
A i kad god vidim da u neprijateljkom timu postoji 2-3 igraca koji su u klanu, to u 90% slucajeva znaci da tim u kojem sam izgubi, jer lepo nas masakriraju, pogotovu ako na mapi postoje avioni i helikopteri.
I jos par zamerki :p se ticu na flashlight tj lampu, znaci mogu da svatim da moze neko da me zaslepi sa 2-3m ali kad vidis nekog na 20m i to na mapi gde je dan, mislim WTF -.-
A i primetio sam da ponekad kad ocu da oznacim neprijatelja na Q igra to ne cini, iako se ja na primer pucam sa njim i klikcem kao lud Q neprijatelj i dalje nema onu crvenu strelicu iznad glave :mad:

A i jedno pitanje, postoji li prokleta flash bomba ili pak dimna na ovoj igri -.- prosto je ponekad nemoguce da se covek pomeri jer uvek sa 10 strana te ceka neko sa snajperom.

Nazad
Vrh Dno