Šta je novo?

Battlefield 3

Da li neko moze da mi pojasni da li se i koliko vidi razlika izmedju phenom2 x4 955(3,7ghz) i i5 2500k sa grafickom 5850 ili nekom drugom u istoj klasi u bf3 ? Da li je neko kojim slucajem presao sa amd p2 x4 955 na i5 i video razliku ili postoji neki konkretan test o ovom slucaju ... Neko prica od boostu od 30% sa i5 a neko da nema razlike, izvori you tube ... hmmmm. Ajde neko ako zna nesto o ovome bio bih mu zahvalan za objasnjenje ..
Pozdrav

Što je jača karta to joj treba više procesorske snage, pogotovo recimo Fermi traži više procesorkse moći. Po mom nekom mišljenju za 5850 bi bio dovoljan x4.

Rekoh ti da imam c2d i na 3,75Ghz [trenutno 3,6] i da igre koje su manje cpu zahtevne klize sa 5850 i gpu usage 95%+.. Npr dirt3, Warhead, Just Cause 2, COD-ovi itd. Vec mafia 2 ima losiji gpu usage, bc2 i bf3.. dakle mislim da je tu ovaj moj cpu slab za 5850. Ali je i dalje igrivo i u bc2 imam 50+ fps sve na max i 8xAA. PII na 3,6 Ghz ne bi smeo da bude slab sve do gtx570. Cak mislim da nikakvih problema nema sa phenomom na 4Ghz i gtx580 ali ce ipak malo veci fps ova graficka imati sa i5 2500k na 4+ Ghz ali je fazon sto je u obe opcije igrivo. Govorim na osnovu onoga sto sam video na YT, nemoguce da bas svi kace fejkove a i zasto bi.. ?

Rekoh ti da imam c2d i na 3,75Ghz [trenutno 3,6] i da igre koje su manje cpu zahtevne klize sa 5850 i gpu usage 95%+.. Npr dirt3, Warhead, Just Cause 2, COD-ovi itd. Vec mafia 2 ima losiji gpu usage, bc2 i bf3.. dakle mislim da je tu ovaj moj cpu slab za 5850. Ali je i dalje igrivo i u bc2 imam 50+ fps sve na max i 8xAA. PII na 3,6 Ghz ne bi smeo da bude slab sve do gtx570. Cak mislim da nikakvih problema nema sa phenomom na 4Ghz i gtx580 ali ce ipak malo veci fps ova graficka imati sa i5 2500k na 4+ Ghz ali je fazon sto je u obe opcije igrivo. Govorim na osnovu onoga sto sam video na YT, nemoguce da bas svi kace fejkove a i zasto bi.. ?

evo ti moj primer mozdaa ti nesto pomogne,na konfi iz potpisa bf3 sa klokovanom 470-kom na 800mhz gpu imao sam na beti bf3 oko 55fps prosek,minimalni 50 a max je bio 70-ak (to sve sa i5 2500k na def tj na 3.4 ghz) zauzece graficke 99%,al neda meni djavo mira kloknem ja njega na 3.8ghz sa stock kulerom i imam sta da vidim,,minimalni fps 60,srednji 65,maximalni 80 (ne racunam gledanje u kraj mape ili voznja avionom gde skoci na 140fps,znaci samo fajt i guzva frka rakete tenkovi itd) sto znaci 10 fps u proseku vise na 50 fps-a sto je po meni odlicno
evo moje racunice pa probaj da uporedis
gtx470 @ 800mhz = gtx570 default
i5-2500k default 3.4 ghz + gtx470 @ 800mhz = 55fps average 99% gpu usage
i5 2500k @ 3.8 ghz + gtx 470 @ 800 mhz = 65fps average 99% gpu usage
nisam stigao na beti dalje da testiram ugasise je,a na alfi dok je bila otprilike preko 3.8 ghz ili 4 ghz cpu nema nekog dobitka na fps-u sto znaci to je max iz gtx 470 @ 800mhz,tako da bih rekao da i5 2500k klokovan na 4.5 ghz sa ovom grafivkom i 3.8 ghz daje slican fps,sa jacom grafickom bila bi druga prica,sto znaci da sam spustio cpu na manje od defalt freq-fps bi morao da pada kao i gpu usage (logicno) i govorim u slucaju za moju kartu za amd ne mogu reci kako bi se ponasala i skalirala sa klokom cpu,ali fermi je pokazao ove rezultate koje sam napisao :smoke:
zamolio bih one koji imaju da me nesto isprave da se ne kace na moj zakljucak da je "gtx470 @ 800mhz = gtx570 default" jer sam testirao 3d mark 11 itd itd.....rezultati su rekli da je jako slicno....da ne duzim...naravno uvek ce se naci neko da se zakaci na glupost,tako da fokusirajte se na moj test i fps a ono poredjenje karti je cisto da se vidi u kom rangu je gtx 470 kad se klokuje,jer sam samo i testirao kartu klokovanu-na default ni ne drzim

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima , korisni su u jednoj meri ... Malo ne razumem kako vidite razliku dok igrate (odokativno +-10fps ) kad nikad situacije koje isprobavate ne budu iste u partijama . Ja jedino poredim staticne scene sa klokovanjem grafike ali nesto se nisam usredsredio na promene freq cpu-a (def 3,2 u odnosu na 3,7) . Jos uvek se nadam da ima neko ko je presao sa 955 ili 965 na neki i5 i kaze konkretno da li ima nekog bitnog pomaka u fps sa 5850 ili 5870 . Ili ima nesto konkretno na netu o ovome , sve na sta nailazim je okolo-naokolo... ;)
Naravno poenta price je kako to sve izgleda u BF3 ili bc2 koji se jos moze isprobati...

Poslednja izmena:
Sveže informacije

Vezano za gameplay:
U odnosu na betu, mnogo fluidnija igra i stabilniji frejmovi u sekundi (FPS) na svim platformama
Drastično unapređena hit detekcija
Nema izmena u Destrukciji 3.0 - ostala je ista kao u beti
SQUAD sistem funkcioniše, ide sve do HOTEL squada i omogućuje pregled dodataka koje imaju ostali igrači
Commo Rose još nije implementiran
Mini mapa i veća mapa su unapređene i dosta preglednije
3D Spotting je unapređen i sada se definitivno trougao gubi kada se meta sakrije
Mortar se rasklapa, otvara se mini mapa i nišani se direktno po mini mapi, 50% - 100% štete radi granata vojniku, veća eksplozija od ručne granate
Javelin raketni lanser može da puca u LOCK ON modu ili DIREKTNO
TV Raketa na helihopteru ima kraći domet i snagu u odnosu na verziju iz BF2

Poslednja izmena:
Ljudi, preko koga bih mogao da naručim bf3?
Poslao sam pm wahadu, on niti piše nit se javlja.
Jel ima još ko?

Poslednja izmena:
Javi se wahadu na PM

Hvala na odgovorima , korisni su u jednoj meri ... Malo ne razumem kako vidite razliku dok igrate (odokativno +-10fps ) kad nikad situacije koje isprobavate ne budu iste u partijama . Ja jedino poredim staticne scene sa klokovanjem grafike ali nesto se nisam usredsredio na promene freq cpu-a (def 3,2 u odnosu na 3,7) . Jos uvek se nadam da ima neko ko je presao sa 955 ili 965 na neki i5 i kaze konkretno da li ima nekog bitnog pomaka u fps sa 5850 ili 5870 . Ili ima nesto konkretno na netu o ovome , sve na sta nailazim je okolo-naokolo... ;)
Naravno poenta price je kako to sve izgleda u BF3 ili bc2 koji se jos moze isprobati...

Ja sam dosta čitao o GPU Usage-u na Caspian Border mapi. Mnogi imaju problema sa tim, kako sa i5/7 tako i sa PII X4.

Prvo sam mislio da je problem sa NVIDIA drajverima ali sam onda naleteo na mnoge sa ATI grafikama. Znači sve moguće kombinacije procesora i grafika i niko nije našao rešenje.

Ono što je interesantno je da se nizak GPU Usage (u mom slučaju od 50-75% uz 40-70fps) dešava samo na toj mapi. Na Metrou je radilo sve ok sa 99% iskorišćenja grafike.

Na kraju sam digao ruke od rešavanja problema dok ne izađe full verzija igre. Možda se na kraju ispostavi slaba optimizacija samo te mape...

pa razlika izmedju 50 i 60 fps se vidi,na 60 sve prosto klizi a na 50 fps se jednostavno pocne primecivati blago seckanje ako to mogu tako da nazovem,jednostavno nije tecno kao na 60 fps,a jos da dodam ako ti je upaljen fraps i gledas na njega i primetis da ti fps pada na 50 a pri klokovanom cpu kao sto sam ja naveo primer u mom slucaju fps ne pada ispod 60 fps-tako ja primetim razliku,non stop pratim fps (ne kad igram nego ako vec nesto testiram non stop obracam paznju na fps) jeste da ne postoji benchmark u bf3 pa da na osnovu toga zakljucim da mi je fps bolji za 10 fps nego recimo ona zastavica na mapi zvana "forest" gde sam primetio da je fps drop najveci odnosno 50 fps mi je minimalni,kada sam klokovao cpu na istom mestu okrecao sam se na sve strane i fps nije padao ispod 60 fps....a recimo gpu usage u oba slucaja mi je bio 99%
@ sky_spy
meni je gpu usage i u metro i na caspian border mapi bio 99% sa cpu na default i sa klokovanim naravno,vidjao sam na 5 od 6 racunara sa amd procesorima problem sa gpu usage ( da bude ispod 70 % i dosta los fps) ne favorizujem intela-jeste da ga imam,ali jednostavno iznosim cinjenice.... :type:
highxm.jpg

evo jedan primer

Poslednja izmena:
@ sky_spy
meni je gpu usage i u metro i na caspian border mapi bio 99% sa cpu na default i sa klokovanim naravno,vidjao sam na 5 od 6 racunara sa amd procesorima problem sa gpu usage ( da bude ispod 70 % i dosta los fps) ne favorizujem intela-jeste da ga imam,ali jednostavno iznosim cinjenice.... :type:

Bezveze je upoređivati Intel i5 2500k i PII 955, ipak je intel duplo skuplji. Ne radi se o tome nego kažem ako u Metrou grafika može da radi 99% i da je procesor "nahrani" zašto onda ne bi i na Caspian-u.

Opet napominjem da se problem dešava i sa Intel-om i sa AMD-om, kao i sa ATI i NVIDIA grafikama.

I koje procesore su tačno imali ta 5-6 računara i koje grafike?

Poslednja izmena:
@ sky_spy
pa dobro jeste bezveze,u pravu si,nego kazem da bi i ja dobio max iz klokovane gtx470 morao sam malko klokuniti cpu,jer je grafika radila za 10 fps vise bez obzira sto je bilo 99% gpu usage i pre i posle,evo ovako recimo,gtx260 + amd athlon [email protected] ghz 60% gpu usage, amd phenom 2 925BE + gtx 460 70% gpu usage,gtx 560ti + 955 BE ispod 85% gpu usage.....itd,za ostale nebih da pisem jer nisam licno video...ali su se drugari zalili,poenta sto sam hteo reci amd + nvidia kartice dosta los gpu usage...

e sad recimo ovako moj stari i5-750 je izvlacio 99% iz gtx 470 tek sa sa nekih 3.3 ghz,ako kazemo da su gtx 470 = gtx 560ti (tu su negde) a i5 750 na default 2.66ghz = 955BE na default (nekih 3.2 ili 3.3 ghz cini mi se) rekao bih da tvojih 3.6 ghz klokovan 955 nije dosta za 560ti,a ako kazemo da su i5 750 na 3.3 ghz priblizno isto kao i5 2500k na default onda da bi dobio gpu usage sa 560ti moras iscupati performanse 955BE da budu minimum iste kao sa sandy 2500k,koji je to klok-verovatno veci od 3.6 ghz,moj svaki zakljucak je bio priblizan,tako da ne uzimas zdravo za gotovo moje i5 750 @ 3.3 ghz je jednak i5 2500k na def ali to je sve tu negde manje vise slicno i sve ostalo sto sam naveo
za amd kartice ne znam jer uglavnom sam imao nvidia pa sam njih i testirao

Poslednja izmena:
Nemoj mnogo da se opterecujes, logicno je da u ficu ne ide proshe i obratno tako da iz mog iskustva sa mojim phenom x4 na 2.3ghz :Dx i grafom 5850 sapphire ocigledan bottleneck je procesor i to jos kakav bottle neck mada djavo neda mira klokno sam processor na 2.6 stabilno posto je to max za ovu djuntu i klokno sam grafiku sa 725/1000 na 800/1150 nisam vise hteo posto je krenula da srce malo vise struje razlika je ocigledna :Dx najvecu ulogu po mom nekom cackanju klokova itd na mapi caspian border jeste brzina graficke memorije sa default klokovima se oseca mali lag kada upadne veci deo mape fajt itd opadaju fremovi i oseca se nije tecan, dok kad kloknem memoriju sve je mnogo brze i ispeglanije inace beta je ugasena i ***. nisam stigo od silnog igranja toliko da cackam, moj sledeci upgrade ce biti asus ploca 990 chipset evo/pro videcemo 50% da ce biti phenom II 965 50% novi fx 6000 serija i naravno 6950 inace posle kloka grafike bandwidth je bio oko 160gb/s vent stavljen manual 40% = srednje bucan :dx max temperatura 72

E daj kondenzator, ne preteruj a ;)
Razumem da c2d nije dovoljan za gtx560ti ali pII x4 na 3,6Ghz.. sasvim dovoljan. Ako je problem na relaciji amd-nvidia onda ok, ne znam [mada gledajuci silne klipove na YT sve je ok, PII na 3,6Ghz + ne moze da odradi samo fiziku iz mafia 2 a da je amd kartica u pitanju jer je optimizacija losa, i bc2 ima destrukcije itd pa klizi na mom starom c2d, dakle sa PII +amd gpu bench testovi sa high fizikom su izmedju 25-35 fps ali je gameplay igriv skroz jer je manje zahtevan]

Na osnovu svega sto sam video, citao smem da potvrdim da pII na 4Ghz ne moze da bude slab i za gtx570. Ok, neki SB ce imati malo vise fps ako je igra cpu zahtevna ali je to mizerno jer obe opcije pruzaju igrivost.

Normalno, SB cpu ima duzi vek trajanja i neka gtx670ti ce se lepo pokazati na naklokovanom i5 2500k a pII ce za to biti slab.

A pisao sam vec da je sa 5850 oc bf3 beta skroz igriv na 1680x1050, sve haj, hbao i 2xAA. I to na c2d na 3,6Ghz, sto se mene tice pII na 3,6+ Ghz ne moze da bude los izbor, nema sanse.

Poslednja izmena:
^Pa kada je igra lepo multithreadovana kao i drajveri za grafiku i imas gpu usage koji je npr. 99% sa dual core-om, onda sa 3-4 jezgra moze da bude jos samo bolje, tj. jos vise ce da skoci fps iako je u oba slucaja gpu usage 99%.

Od kad sam kupio 560 Ti nisam ni pokrenuo Bad Company 2 sve do sad.

Battlefield Bad Company 2:
Heavy Metal, 32 igrača, sve na High (Ultra i ne postoji), X16, X32, Full HD, konstantno 99% Gpu Usage i preko 80 Frejmova.

Battlefield 3:
Metro, 32 igrača, sve na High, bez AA, Mesh i Effects na Ultra, Full HD konstantno 99% Gpu Usage 60-120 frejmova.

Battlefield 3:
Caspian border, 64 igrača, (nebitno da li stavim na High i na Low isto radi) Full HD, 50-75% Gpu Usage 40-80 frejmova. (U avionu preko 120)

Poslednja izmena:
A da sacekate final pa da vidite sta ce biti a ne ovako da blebecete tu :p
Imate beta drivere za graficku beta igricu i ne valja vam :D

E daj kondenzator, ne preteruj a ;)
Razumem da c2d nije dovoljan za gtx560ti ali pII x4 na 3,6Ghz.. sasvim dovoljan. Ako je problem na relaciji amd-nvidia onda ok, ne znam [mada gledajuci silne klipove na YT sve je ok, PII na 3,6Ghz + ne moze da odradi samo fiziku iz mafia 2 a da je amd kartica u pitanju jer je optimizacija losa, i bc2 ima destrukcije itd pa klizi na mom starom c2d, dakle sa PII +amd gpu bench testovi sa high fizikom su izmedju 25-35 fps ali je gameplay igriv skroz jer je manje zahtevan]

Na osnovu svega sto sam video, citao smem da potvrdim da pII na 4Ghz ne moze da bude slab i za gtx570. Ok, neki SB ce imati malo vise fps ako je igra cpu zahtevna ali je to mizerno jer obe opcije pruzaju igrivost.

Normalno, SB cpu ima duzi vek trajanja i neka gtx670ti ce se lepo pokazati na naklokovanom i5 2500k a pII ce za to biti slab.

A pisao sam vec da je sa 5850 oc bf3 beta skroz igriv na 1680x1050, sve haj, hbao i 2xAA. I to na c2d na 3,6Ghz, sto se mene tice pII na 3,6+ Ghz ne moze da bude los izbor, nema sanse.

e pa slazem se ja sa tobom,samo sam govorio o izvlacenju maximauma iz graficke a i procesora,phenom na 4ghz je super,to je vec nesto drugo,nego ako ce na 45-50 fps dizanjem phenoma na 4ghz izvuci 5 do10 fps na tih 45 fps recimo to je vec nesto,a klok phenoma sa 3.3 na 3.6 i nije bas neki klok-jeste-ali i nije :smoke:
ok da dualom dobijes 35-40 fps ili koliko vec,i da je igrica igriva,to niko nije osporavao,nego cisto prica o tome kako izvuci 99% ako je moguce iz cele konfiguracije i dobiti i tih 5-10-15 fps koji na ispod 60fps mnogo znace,pogotovo minimalni fps,sve u svemu hteo sam reci da po postovima ostalih-amd cpu + nvidia fermi= dosta stelovanja,klokovanja i problema ako hoces da sve bude perfektno

Poslednja izmena:
Samo sam hteo da kazem da je ova moja 5850 na 850/1250 samo malo slabija od gtx560ti default. E sad, ako na c2d na 3,6Ghz imam prosecan gpu usage 70% ne vidim ni jedan razlog zasto PII na 3,6Ghz + ne bi obezbedio 99% gpu usage, bagove ne uzimam u obzir, pricam o sirovoj snazi.

Znam da PII na 3.2GHz + 6870 daju preko 60 FPS na 1680x1050 rezoluciji. No, videćemo za 10ak dana kad izađe full verzija.

Evo ovako:

Usled iznenadnog poteza EA gamesa, sve verzije su postale zakljcane na nivou regiona, i zbog toga dolazi do promena cena na trzistu.
Naime, nova cene standard verzije je 37 eura, a LE 45 eura.

Tako da oni koji su kod mene uplatili preorder, mogu traziti povracaj sredstava usled promena koje su nastale, ili da za 2100 ili 2600 rsd preuzmu svoju kopiju bf3 standard edition, koja ce inace kostati 37 eura

Izvinjenje svima usled ovih dogadjaja, koji apsolutno nemaju veze sa nama niti sa informacijama koje smo dobijali prethodnih meseci. Svi cdkey shopovi rade refund para (cjs, cdkeyshouse, ultimate gaming, cdkeyshere, možete proveriti i njihove facebook strane) jer su svi dobili ruske ključeve.

Trenutno je u ponudi samo regularna multilanguage verzija po ceni od $38, iliti 29€ (2900RSD)

Ko želi refund, na mail [email protected]
Ime i prezime, broj računa u banci, login detalji za sajt koje je dobio usled aktivacije voucher-a

Poslednja izmena:
Ok, videh ovo jos jutros.. Nikakav problem, bar sto se mene tice... Koliko vidim, standard je sad 37 jura :zgran: tako da moja kopija, koju sam dobio za 2100 rsd pije vodu samo tako :D
Btw, stvarno pokopase scenu prodaje kljuceva, hebite me ako nije to namerno odradjeno :p

A jel se zna da li ce moci da se dokupi prvog dana map pack i kolika je cena? Dodatne gluposti kao sto su dodaci koji se inace otkljucavaju me ne interesuju.

Ok, videh ovo jos jutros.. Nikakav problem, bar sto se mene tice... Koliko vidim, standard je sad 37 jura :zgran: tako da moja kopija, koju sam dobio za 2100 rsd pije vodu samo tako :D
Btw, stvarno pokopase scenu prodaje kljuceva, hebite me ako nije to namerno odradjeno :p

Jok slučajno je lol

Plašim se da će ovim naslovom EA pokazati zube i to da nisu ništa bolji nego Activision. Već vidim gomilu DLC i gluposti na prodaju u budućem periodu :(

EDIT: Back To Karkand će biti 15$ ako sam dobro upamtio i izlazi pre nove godine.

I meni se cini da je ovo namerno odradjeno ali sta da s radi sta je tu je wahad je ispao skroz ok prema nama tako da :bottle::guitar::d

Da napomenem, svi koji su pre-orderovali i odlučili da ne dobiju refund dobiće svoj ključ 21. oktobra koji će moći tog dana da aktiviraju na Origin-u

Vrh Dno