Šta je novo?

Battlefield 3

Battlefield + hodnici, to mi je bilo nepojmljivo. Međutim, povlađivanje svim uzrastima, dovodi do nečega što liči na CoD. I opet squad od četiri, spawn na svakog sq člana, sl koji ima "special abillities" (možda baca neke magije jbmlg), rosecomm i komandir je naravno izbačen jer je suviše komplikovano za de8ile koji ne umeju da žvaću i razmišljaju istovremeno. Meni se ovo uopšte ne dopada a vi i dalje brojte piksele i oduševljavajte se teksturama. Sem naziva, ovo veze sa Battlefieldom nema.

Battlefield + hodnici, to mi je bilo nepojmljivo. Međutim, povlađivanje svim uzrastima, dovodi do nečega što liči na CoD. I opet squad od četiri, spawn na svakog sq člana, sl koji ima "special abillities" (možda baca neke magije jbmlg), rosecomm i komandir je naravno izbačen jer je suviše komplikovano za de8ile koji ne umeju da žvaću i razmišljaju istovremeno. Meni se ovo uopšte ne dopada a vi i dalje brojte piksele i oduševljavajte se teksturama. Sem naziva, ovo veze sa Battlefieldom nema.

Cek cek polako. Istina je da fantasticno izgleda. Nisam siguran da ponovo radi spawn na bilo kog clana. Ali za mape ne znamo... Mislim jasno je bilo svima da nece sve biti velike, ali garant ce biti velikih mapa samo takve nece prikazati na E3 gde svako ima 10 minuta da udje u igru, odabere kit i mozda nekoga i upuca - trazili bi se do sutra. Mozda je cak deo mape zatvoren... ma ko ce ga znati. Takodje mozda i ubace commo rose posto stvarno nema razloga da se izbaci. Cak i na onim dzojsticima bi funkcionisao (pritisnes dugme i potegnes palicu dzojpada ka opciji...).

Jako su dobro odradili odabir klasa (provereno dobar 2142 sistem), prone (animacija - nema vise delfina), a narocito one nogare za puske koje ne dozvoljavaju veci ugao pokrivanja od 90 stepeni. Jos dobismo i suppressive fire. Znaci u sustini nam fali da vidimo vece mape (onaj SP demo je pokazao da je moguce) i eto pobednika FPS zanra.

Ne plači, imaćeš Karkand :D

Cak su i one kill notifikacije prebacili ispod crosshaira , kao u COD :p I naravno , ne videsmo vozila (koja su malkice i sustina BF-a).
Jes da je sve u zatvorenom metrou , barem ovo sto smo imali prilike da vidimo, no opet... :p

Kill notifikacije su i u BFBC2 bile dole, samo sto su bile manje upadljive, a ove su samo prebacene iz novog MOH-a.

Ne plači, imaćeš Karkand :D

Kakve to veze ima sa Karkandom kad je sama srž igre promašena? Cepa se i Jalalabad, Dragon, Warlord, Ghost Town, Wake. Nije Karkand jedina mapa, ali su mnogi čuli samo za nju:D. Zašto ne videsmo nijedan gejmplej sa borbenim avionima i bombarderima kad već toliko pričaju da se letilice vraćaju u BF?

Poslednja izmena:
Bar puška ne zaklanja pola ekrana k'o u BC2...

Kakve to veze ima sa Karkandom kad je sama srž igre promašena? Cepa se i Jalalabad, Dragon, Warlord, Ghost Town, Wake. Nije Karkand jedina mapa, ali su mnogi čuli samo za nju:D. Zašto ne videsmo nijedan gejmplej sa borbenim avionima i bombarderima kad već toliko pričaju da se letilice vraćaju u BF?

Iskreno, mislim da su to ostavili za kasniji " hype " jednostavno svega pustaju na kasicicu, takodje to lici pomalo na " navlakusu " za CS igrace. Ako krenu preorderi kako su oni zamislili verujem da ce se vise stvari otkriti. Ovde smo videli samo deo da bismo vremenom i sve vecim hypeom bili naterani na kupovinu. Bc2 je pokazao sa mapom Oasis koja je onako " karkand tipa " da urbane pucacine prolaze dobro i mogu biti dobre, bitna je sama karakteristika mape.
Videli smo da ima open mapa i verujem da cemo pre bete imati i priliku da vidimo kako ce one biti igrive. Ne svidjaju mi se neke stvari ali nisam ni uradio preorder dok me ne ubede. Mada po meni, one stare mape sa novim " gejplajem " :d su dovoljan razlog da se potrosi 30 eura.

Ovaj "elbow grip " puske me strasno nervira, to je verujem pokupljeno od " sas " i ostalih timova delta kuraxa palaca. Cinjenica je da ovim prikazom " koketiraju " sa svim pripadnicima fps-a.

Poslednja izmena:
Šta je elbow grip? Misliš na grip ispod cevke, za levu ruku?

Vestacki je izraz ali se odnosi na tu sliku kada uzme oruzje u ruke, vidis da nekako sa obe ruke drzi u nivou ociju, tako da su laktovi jako blizu i maltene spojeni, pa nosenje puske izgleda neprirodno ali ako pogledas novije filmove onda vidis da u americkoj vojsci jeste takav trend, *****an kao i u americkoj omladini

Kapiram... Tako izgleda više badass. :)

Ne znam je li bilo govora pa izvinite ako je da ne čitam skoro 30 stranica, kakva će konfa biti potrebna da bi solidno gonila bf3?

HAhahaha kakvi shabani ovi na live q&a :D

Ala selektivno odgovaraju na pitanja. Moja dva nisu prikazali :D

Demize99 je potvrdio da je moguci spawn samo na Squad Leadera :)

Perhaps I'm being too cynical but I see one good reason for why DICE switched to four player squads: 64, 32 and 16 are all divisible by 4. With six player squads there are always imbalances. In previous games this wasn't a big deal, commanders already threw off the balance so four player squads wouldn't work anyway.

I'm a six person squad fan for two primary reasons:
-There's no need for eight squads. The purpose of squads is to coordinate groups of players performing separate tasks. They key there is separate, even on 64 player maps there aren't eight objectives, squads will be forced to overlap on a routine basis.
-Related to the first reason, four players isn't a strong enough force when facing a 32 player enemy team. An organized and coordinated squad is meant to be a powerful unit with a decent chance of accomplishing the task at hand, with four members it's too easy to outnumber and makes the need for two squads all too common. If you're rountinely using two squads you may as well have one larger squad.

Jedno misljenje

Takodje video sa iskustvom igraca

http://www.youtube.com/watch?v=3edP79plgsA&feature=player_embedded#at=427

Zanimljiv deo sa SL odn. " Dymanic SL " gde se " postaje SL " onaj koji je najbolji u timu, dok recimo u BF2 SL i nije morao biti najbolji ali je morao biti malo pametniji :D

Poslednja izmena:
Malo brainstorminga na temu command rose-a. Bacite koju ideju ovde pa da update-ujem temu ako zatreba...

Ono sto je " Smejurija " u BF3 jeste " Vaulting " odnosno preskakanje., tj sa 2 noge napred hahaahahahaah Gledam i ne verujem

to je trash.

Slicna stvar, cak u manjoj varijanti je sa Crysis 2...

zilion puta mi se desilo da dodjem do nekog ruba, i hocu da pucam na nekoga, a lik mi se automaCCki grebuje za prepreku ispred mene i naravno skloni oruzje u tom momentu, pa popijem metak.

Ima li kakvih infromacija o tome dal ce izbaciti ove svetlece metke iz BC2?
I dal ce metci i granate da padaju na dole po dejstvom gravitacije? Jer u E3 gameplay se vidi da tenkovski projektili lete pravo,a ne kao u BC2.

I kako planiraju da rese problem iritantosti helikoptera (Apac i onaj ruski Mig)? Moja jedina pretpostavka je da se na mapu stavi 2,3 PVO stanice, sta vi mislite?

Koji su sve nacini da se upadne u closed betu sem za one sto su uzeli Medal of Honor Limited Edtion? Preorder?

Ima li kakvih infromacija o tome dal ce izbaciti ove svetlece metke iz BC2?
I dal ce metci i granate da padaju na dole po dejstvom gravitacije? Jer u E3 gameplay se vidi da tenkovski projektili lete pravo,a ne kao u BC2.

I kako planiraju da rese problem iritantosti helikoptera (Apac i onaj ruski Mig)? Moja jedina pretpostavka je da se na mapu stavi 2,3 PVO stanice, sta vi mislite?

Koji su sve nacini da se upadne u closed betu sem za one sto su uzeli Medal of Honor Limited Edtion? Preorder?

1. Seti se da balistika u BC2 SP i MP nisu bile ni blizu. Onaj klip sa tenkovima je SP... Ali, tenkovska leti sa vrlo maaaalim padom, realnije iskreno. jer su one distance oko 200m na kojima se napucavaju.

2. Helikopteri koje si naveo su u BC2 bili totalno nebitni na mapi, dok sam igrao atacamu i valdez.
Problem bi eventualno bio, ako bi apache i havoc podnosio dve rucne rakete do unistenja, kao sto je to bilo u BF2.

3. neam pojma za closed betu, imam moh, ali sam odustao da igram BF3, tako da cu dati ortacima moj key ako ne bude direkt vezan na steam nalog pa da igraju betu.

Pa ne znam...nekako mi se čini da sam dobro ispratio sve evolucije BF-a. Šta više napredovao sve više :p. BC2 jesam zapostavio jer nije bilo dovoljno izazova...to lame for my taste :D.
A to pivo čekam već decenijama :)

Jos hajpa!

[YOUTUBE]TkiSRwzqI_c&feature[/YOUTUBE]

Imam osjecaj da ce ovdje i od najobicnije granate da frcaju komadi :)

Ja posle ovih *******cija sa preorder DLC oružijima ne planiram da pazarim BF3, ovo će biti po svemu sudeći BC3 + prone... :(
Ima lepo da igram Project Reality mod za ARMA2 i da se ne bakćem sa ovim budalama iz EA Games-a.

^^ Jedan manje, sto se mene tice josh bolje. Suvishe ljudi *****ju oko nebitnih stvari...

Vrh Dno