Šta je novo?

Battlefield 2142

nex999

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
20.10.2004
Poena
985
Moja oprema  
CPU & Cooler
Core i9 14900KF*Noctua NH-D15
Matična ploča
MSI MAG Z790 Tomahawk WiFi
RAM
Corsair Vengeance DDR5 64GB 6400MHz
GPU
Asus TUF RTX4090
Storage
2x 2TB Samsung 990 PRO NVMe M.2
PSU
Corsair HX1500i
Kućište
NZXT H7 Flow
Monitor
LG Ultragear 27GS95QE-B, LG CX
...demo izasao!Na gejspotu ima download, pa ko moze da skine, neka javi utiske....nadam se da ce biti nesto od ovoga...po onome sto sam cuo, ne bi trebalo da bude mnogo zahtevniji od BF2, kao ni mnogo bagovitiji :D ....

Sto bi se razlikovao od BF2 kad koristi isti engine?

pa ima logike da bude zahtevniji (ili bagovitiji), svaka novija igra koja koristi endzin prethodne (ne mora ni cela igra, i mod neke moze biti zahtevniji od originala).

E ovako...igra nije ni zahtevnija ni preterano optimizovanija od BF2. Zadivljujuce je kako su uspeli da isprave 90% bagova koji su bili prisutni u beti. Medjutim tu je onih 10% koji vrlo lako mogu da se umnoze sa buducim patchevima...nesto sto EA jako dobro radi...mislim na to umnozavanje bagova.

Lista je dugacka :d
Vise o bagovima na domacem sajtu posvecenom battlefieldu kada izace kompletna igra ;)

kako se setuje 1280x1024? :)

Ji o cemu ti to?

Inace da kazem da sam sinoc prvi put probao igru i licno sam zadovoljan. Obzirom da nisam igrao ovo jos od battlefield jedinice (dvojku sam igrao celih par minuta nazalost zbog nekih problema koje jos pokusavam da odgonetnem) vec sam dosta izgubio osecaj ali nije trebalo mnogo da se vratim. Inace sama igra je po meni odlicna. Grafika, oruzja, vozila, osecaj....ma bas sam se uziveo; malte ne kao da sam na ratistu!!! Sto se tice bagova ima ih naravno ali se nadajmo da se nece razmnozavati vec da ce njihov broj biti umanjen!

o ushtipcima :d

o rezoluciji koje nema u listi, to se u bf2 resavalo dodavanjem +szx 1280 +szy 1024 u shortcut-u, radi i sada samo ne mogu da proverim (sa switchem vidim da ne menja rezoluciju, znaci radi) posto naprasno vise nece da se startuje igra (nevezano za taj command line switch) i javlja gresku, neki renddx9.dll (tako nesto) 'obara' aplikaciju.

ono sto sam juche probao, ok je, sta znam, zanimljivo :) nisam se nesto raspametio, onaj 'helish' je prilicno slichan ko u bf2 s pozicije letacha, a s gunner pozicije se prilicno tesko navodi ona raketa, kao da je sens 80 :)
a ukrajinski tenk je chini mi se, za klasu losiji nego shvabski

Poslednja izmena:
Extra je demo! Lepo su izbalansirali jedinice - npr. evropski tenk je bolji od ruskog, al je zato ruski mech bolji od evropskog itd. Čim se pojavi u radnji idem da kupim :)

Ji mozda sam ja izludeo ali kod mene imaju sve rezolucije do 1600x1200!!!

I u BF2 ima rezolucija 1280x1024.

Poslednja izmena:
mogli bi bre da ubace 1920 x 1200, kakva svrha imati widescreen kad novije igrice nemaju adekvatnu rezoluciju...

mislim da je to prosto do nekompatibilnosti igre i drajvera :)
tako je bilo i sa bf2 u pocetku

sto se mog problema tiche, tj. application error-a vezano je za update windows-a, tachnije KB917422.. pa to pravi problem ovom renddx9.dll
uglavnom, 'resenje' je ovde http://support.microsoft.com/kb/924867/en-us u vidu patch-a za patch :d koji nije ni dostupan za dl, tek kad okrenete podrsku, dobicete taj fajl :)

Poslednja izmena:
Imam instaliran taj patch, a igra se skida... Uninstall patch ili da jurim patch za patch? :d

Ja imam XP SP1 i BF2142 mi radi perfektno :D Bez ikakvih problema ;)

Imam instaliran taj patch, a igra se skida... Uninstall patch ili da jurim patch za patch? :d

iskopirao sam s druge masine odgovarajuci folder ($NtUninstallKB917422$) na ovu gde je pravilo problem, pokrenuo spuninst.exe, uninstalirao i reinstalirao demo i sad radi :)
zahtevnije je prilicno od bf2 (barem na x1600xt sa 6.7 omega)

***, gledao sam neki trailer i nisam mogao da verujem koliko vrsta oruzja, vozila i ostale dodatne opreme ima :D

Kakvi su mechovi?Mislim, kakav je feeling voznja istih?

hehe...sweeeeeeet (TM by Eric Cartman)

ludilo :)
samo mi se chini da vatrena moc nije proporcionalna feelingu u samoj voznji :)
E, al ima fora :D Ipak su mekovi najjače vozilo, a ne tenkovi kako sam ranije mislio jer sa onim raketama koje vozač ispaljuje možeš da uništiš sve živo, pa i tenkove. Malo čudno lete te rakete, pa treba navikavanja. Ako imaš kopilota, imaš odbranu i od letelica, tako da su skroz univerzalni. Te AA rakete ne uništavaju letelice, već ih samo onesposobe (EMP rakete), pa ako lete nisko, mogu da se sruše i eksplodiraju :D Znači, jesu najjači, al bi trebalo sve da pršti što se efekata tiče kad oni počnu da pucaju :) To je jedina zamerka :d

Ako hoćete neki zajednički "izlet" na neki demo server, cimnite ;)

Ji, kako si pokrenuo u 1280x1024, nisam baš najbolje skapirao (ako si uopšte i uspeo)?

Poslednja izmena:
izasala full igra...

Zar ne izlazi 18.10 ?

P.S. Vidi stvarno...izasla...3.26Gb.

Poslednja izmena:

Prilozi

• Battlefield 2142 40.JPG
    Battlefield 2142 40.JPG
    302.6 KB · Pregleda: 157
  • Battlefield 2142 36.JPG
    Battlefield 2142 36.JPG
    413.8 KB · Pregleda: 184
  • Battlefield 2142 15.JPG
    Battlefield 2142 15.JPG
    357.3 KB · Pregleda: 223
  • Battlefield 2142 65.JPG
    Battlefield 2142 65.JPG
    241.5 KB · Pregleda: 148
  • Battlefield 2142 46.JPG
    Battlefield 2142 46.JPG
    341 KB · Pregleda: 137
Poslednja izmena od urednika:
aha...to je jos jedan od razloga zasto je ovaj BF zanimljiv....borci tog evro-bla-bla forcea inspirisani hrabrim vodjom Emilom -nesto- pruzaju snazan otpor :D ....a ta zgrada na prvom shotu bas lici na jednu u 29-tog novembra u kojoj sam stanovao :D u prizemlju bi trebalo da bude Zig market :D :D

aha...to je jos jedan od razloga zasto je ovaj BF zanimljiv....borci tog evro-bla-bla forcea inspirisani hrabrim vodjom Emilom -nesto- pruzaju snazan otpor :D ....a ta zgrada na prvom shotu bas lici na jednu u 29-tog novembra u kojoj sam stanovao :D u prizemlju bi trebalo da bude Zig market :D :D

Samo sto taj shot nije sa "Belgrade" mape :p ... Treci shot je BG mapa :)

E ***...ja se ponadah da su bili revnosni ko valveovci u HL2 sa beovozom i skupstinom :p a treci shot mi ondak lici na skadarliju :D

Vrh Dno