Šta je novo?

Battlefield 2

Zato sto medju par hiljada servera nisam mogao nekoliko sati da nadjem odgovarajuci(mali ping,da nije zvanican,da ne trazi cd-key,da ima bar 30-tak ljudi...) po mojim kriterijumima.Na kraju sam ipak uspeo da nadjem par sa 64 igraca i pristojnim pingom.Nije problem za vas koji igrate ovo odavno pa imate favorite.Ja sam ubadao servere na slepo,pa je bilo prilicno iritirajuce.Ok sad sam se snasao,pa povlacim receno.

nacices ne brini, samo se potrudi. Ima cak i zvanicnih uz neka uputstva, a i skontaces kasnije da je bolje igrati dobar team play na serveru za 32 ili 16 ljudi , nego opste rasulo na serveru za 64.

Ma mene vuku Pvo baterije,ipak sam obucavan za to u stvarnom zivotu ,)
Desava sa da celu partiju provedem na stingeru ili igli u nekoj bazi a najvise volim na brodu na onim mapama gde ih ima.Tako da iako na neki nacin doprinosim timu(i to dosta) obarajuci pre svega helikoptere sa trupama(easy kill) koji se infiltriraju u bazu,ipak nisam bas za smirenije varijante sa squadom koji zalazi za ledja neprijatelju i osvaja baze.Zato vise volim haoticne situacije,jer znam da imam bar 5-6 ljudi koji su oko mene,inace ja postajem easy pray:p
Inace nema lepseg osecaja u bf2 za mene nego kad skenjam avion stingerom(cak mi ni dog fight nije bolji od toga) :)

Overkill je napisao(la):
:wall:
Vrlo interesantan vid igranja.
Pa pazi svako igra nesto radi zabave.Ako je meni zabavno da obaram avione moja stvar.BF2 je odlicna igra upravo zato sto imas bezbroj nacina da igras i moze se naci za svakog po nesto.Neko voli da snajperise,neko da leti,neko da bude AT,a ja volim da budem AA.

da igras tamo gde overkill igra na tom stingeru bi proveo 10 sekundi :d pre nego sto bi oberucke zagrlio 500kg bombu :d, ali hej ! Kad se igra na "rasulo" serverima onda mozes i duze da trajes, zavisi ko pilotira...

Ponovo radi Eunet Server B2 !!! :banana:

194.247.192.43:16567

Ima i TS ...

POZIV SVIMA

fortes je napisao(la):
Ma mene vuku Pvo baterije,ipak sam obucavan za to u stvarnom zivotu ,)
Desava sa da celu partiju provedem na stingeru ili igli u nekoj bazi a najvise volim na brodu na onim mapama gde ih ima.Tako da iako na neki nacin doprinosim timu(i to dosta) obarajuci pre svega helikoptere sa trupama(easy kill) koji se infiltriraju u bazu,ipak nisam bas za smirenije varijante sa squadom koji zalazi za ledja neprijatelju i osvaja baze.Zato vise volim haoticne situacije,jer znam da imam bar 5-6 ljudi koji su oko mene,inace ja postajem easy pray:p
Inace nema lepseg osecaja u bf2 za mene nego kad skenjam avion stingerom(cak mi ni dog fight nije bolji od toga) :)

Mmmm...food!
Celu rundu na stingeru!?

Doduse, posto ni ja nisam nikad igrao prethodne verzije BF-a, i prvi put sam zaigrao BF2 u pocetku sam imao osecaj: Dodjavola, sta se bre ovde desava, ko koga, zasto i kako!? Tako da razumem tu tvoju potrebu da cucis za gore navedenim. Moj savet ti je da batalis taj "PVO", i da pocnes da prasinaris po mapi.

Ma pustite coveka da radi sta mu po volji ... Bolje da se avion bavi nosachem i PVO-om na njemu nego da unisti neki tenkic koji upravo daje podrsku pesadiji koja uzima neku bitnu zastavu ...

nesa-ltd je napisao(la):
Ma pustite coveka da radi sta mu po volji ... Bolje da se avion bavi nosachem i PVO-om na njemu nego da unisti neki tenkic koji upravo daje podrsku pesadiji koja uzima neku bitnu zastavu ...

Iole pametniji pilot, nece ni da se bavi nosacem jer ne Uncapturable Base, vec ce da przi po zemlji sta god i gde god stigne!?

Skoro uvek ima pilota aviona koji tuku i prze upravo po palubi nosaca aviona tzv. statisticari :wall:

Dajte da se okupimo na nekom serveru, opet me svrbi desni kaziprst :d Eunet npr? Mogli bi bar jedno vece nedeljno da se sastajemo na serveru i igramo. Sta kazete?

MOze ... server je ponovo podignut i jos kako veceras cemo ga testirati ...

dajte malo ... dodjite :cigar:

[EpT]-=SpitFire=- je napisao(la):
Iole pametniji pilot, nece ni da se bavi nosacem jer ne Uncapturable Base, vec ce da przi po zemlji sta god i gde god stigne!?

Tu se slazem al najpametniji su davno odustali od voznje zavionom :p - mislim da pametni piloti chine 2.5% letachke populacije ...

Falcon je napisao(la):
Skoro uvek ima pilota aviona koji tuku i prze upravo po palubi nosaca aviona tzv. statisticari :wall:

Dajte da se okupimo na nekom serveru, opet me svrbi desni kaziprst :d Eunet npr? Mogli bi bar jedno vece nedeljno da se sastajemo na serveru i igramo. Sta kazete?
Ne samo da ima aviona koji prze po palubi.nego non stop dolaze borbeni helikopteri,a sto je i mene zacudilo iako sam novajlija,desava se i to ne retko da dodju i transportni helikopteri,onda prasinari iskoce neposredno ispred nosaca uspenju se na nosac i tuku po onima koji cekaju avion ili helikopter na palubi.Posto uvek ima dva pvo mesta,jedan gde se spawnuju avioni i jedan na suprotnoj strani,helikopteri dolaze sa te druge strane,koja je uvek nebranjena.E to je vazilo dok ja nisam provalio koliko je to bericetno mesto.Em imas 8 raketa+top,em su helishi uzasno spori,tako da kad ih uhvatim u "mrezu" raketa i artiljerije..... ,) I avioni po pravilu slabo obracaju paznju na to mesto,pa se cesto desava da ih skinem posle preleta piste kad izbace bombe,jer glupo zadrzavaju pravac paralelan sa pistom,i kad mi okrenu rep,brze 3 rakete cim zasvetli "locked"....
Najveca opasnost za mene su borbeni helikopteri,pogotovo ako je dobar kopilot sa telenavodecim raketama,i ako ga kasno primetim.
Inace igram i kao prasinar cesto,ali ovo je nesto sto najvise volim da radim
poz

Poslednja izmena:
To se zove base raping i strogo je kaznjivo na svim normalnim serverima...

Civil je napisao(la):
To se zove base raping i strogo je kaznjivo na svim normalnim serverima...
Neznam o cemu pricas,sta je kaznjivo konkretno?

Poslednja izmena:
Kada uletis drugoj ekipi u bazu i unistavas i ubijas, u slucaju koji si ti naveo kada ti neprijatelj letelicama dodje do nosaca i unistava ti tvoje letelice ili se iskrcava sa ciljem da te unisti. To je zabranjeno.

Iskreno, mene nervira kada ljudi počnu da kukaju kako je to zabranjeno. Ne radim takve stvari, ali ako je neko dovoljno blesav da te pusti da se ukampuješ u njegovoj bazi, onda brate i treba da pogine...

Poslednja izmena:
Tako je Dandy, sta koji k. igraju ako ne znaju bazu da sacuvaju.

Kazem - zabranjeno je na svakom NORMALNOM serveru. To jednostavno nije u duhu fer pleja. Vojinu i Dandijevu opasku stvarno ne razumem, veoma se cesto desava da jednoj strani ostane samo baza tako da je fer i posteno pustiti te igrace da barem izadju iz baze, peske ili sa vozilima ili letelicama koje tamo postoje, a ne uleteti u bazu, sejati smrt i na taj nacin onemogucavati fer borbu. Po meni je to skroz ok.

Mnogo se pisalo (po stranim forumima) o basecamp-u i baserape-u i generalno u pravu su i oni koji podrzavaju bc i br i oni koji su protiv.Necu sada mnogo da mudrujem ali moram da kazem da u pravilniku skoro svih takmicarskih liga bc i br su dozvoljeni kao legalni vid taktickog delovanja.Znam da vecina vas ne igra takmicarski pa vas bas briga sta je tamo dozvoljeno a sta nije :) E sada, sto se javnih servera tice, iskreno ni sam ne znam sta da kazem.Na javnim serverima vrlo cesto imamo situaciju totalnog disbalansa, u smislu kvaliteta igraca, tako da su pomenute "taktike" veoma zastupljene.U odsustvu administratora servera sve je "dozvoljeno".Ono sto je najbolje uciniti u takvom slucaju jeste napustiti taj server i otici na neki drugi.Imajte na umu da 99% servera nemaju administratore ili uglavnom nisu prisutni.A retki su oni koji koriste skripte tipa ako ubijes igraca u nedozvoljenoj zoni odmah izletis sa servera.
Najbolje resenje je pronaci server na kome igraju relativno normalni igraci, gde su admini prisutni relativno cesto...jedan od takvih je bio [PTG] City Maps only koji na zalost prestaje sa radom 23 jula.

ja nemam nista protiv da dodje 4 prasinara u suparnicki home base i da krljaju, ali imam protiv da protivnicki komander roka altilery strike po home base-u. Ako je protivniku homebase jedina preostala baza - normalnoje da ce svi da rokaju tamo da se ovi ne bi ponovo sirili ko tumor, ali BEZ ARTILJERIJE direkt u bazu. E sad, ako protivniku home base nije i jedini spaw point onda im nije ni frka ako ih rokaju tamo, pogotovo ako su se zakampovali. I sto Dandy rece, ako 100% jedne strane nije u stanju da se odbrani od jednog gunshipa, a home base je sve sto imaju, onda i treba da poginu i da izgube rundu. Dobrom timu tesko da mozes da udjes u homebase i da skupljas killove tamo..em nece biti mnogo njih za ubijanje tamo, em retko ko solira, a i ako pocnes da pravis stetu jedan ce uzeti sniper gear ili ce ih komander potamaniti (napominjem: dobar team)

Aman ljudi to je rat, u ratu je sve dozvoljeno. Gde ste vi culi za "fer play" u ratu? :D

kamikaze 123 je napisao(la):
moze li bf da se igra bez originalnog cd-a?
Ako mislis na mini image ili nesto slicno odgovor je da, a ako mislis moze li se BF2 igrati bez kupljenog originala onda ti ne mogu pomoci jer ne zelim da dodjem u sukob sa pravilima foruma ;)

Po mom misljenju ... ja bih zestoko kaznjavao BR !! a pogotovo "artilering po carijerima " i slicno...

A vi bi da igrate bez fer play-a ... zanimljivo... zaboravili ste godinu 99 izgleda... a bilo nam je krivo kad su nas odozgo prasili i je.....li..., a i slicna takmicenja gde ista nisu uvazavana... sta mislite da EA uvede pravilo da samo igraci iz " odredjenih " zemalja smeju da igraju online igre .... aaa... pa kazu ... jebi ga ... nema u igrama fer playa...

Sto se mene tice ... esencija same igre je Fair-Play ... i svaka igra koja se u nekoj osnovi ne zasniva na tome brzo propadne... a i svaki igrac nije nikakav igrac koji ne uvazava neka nacela fair playa... " po vama je u redu da portugalac Ronaldo nikad ne zaigra u engleskoj zato sto je dao gol englezima " ili kao sto smo pljuvali Djordjevica kad je igrao za strance... e to je po vama u redu ... Po meni ... igre pokazuju karakter igraca !!! Znaci igra je onakva kakvi je igraci igraju ...

Zamisli " machtur city " gde bi ameri odmah po spawn-u trcali u MEC baze ... pa na sta bi to licilo... I wake island nije nista razlicit... nije dovoljno sto ako ima 3 dobra pilota mogu da odbijaju napade amera sve dok zastavica ne padne ispod 50 !!! nego jos treba artilerija po palubi i sl... a svaki avion koji baci bombu na palubu ja bih KICK!!! a mozda i trajni BAN.... pa lepo pusti coveka da uzleti pa ga juri ... a ne ... i mi da budemo stoka koja ce odmah po spawnu- opiciti ... ccccc deco to se tako ne radi

Ovde izuzimam " takmicarski deo " koji je u osnovi drugacijeg karaktera ...

Ja kad vidim takvu " vrstu " igraca ja odlazim sa servera a da ne kazem nesto gore...

Beta patch 1.4

Community Update - 7/05/06

Greetings!

We are beginning the first phase of our 1.4 patch beta testing! This initial phase of testing will only include a small number of servers whose focus is to ensure stability in a live environment. At the completion of this phase we will be rapidly expanding the number of servers hosted to allow everyone an opportunity to review this latest patch.

I would like to stress that everyone who downloads the beta files should take the time to read the included text file so that you can properly safeguard your current BF2 install.

Also please note that EA Customer Service can not provide any support for issues related to the Beta Patch. I encourage everyone to log into the EA-Battlefield forums and participate on the 1.4 Patch Beta discussions that will cover both 1.4 issues, tuning changes, and new features.

A few of the servers hosted will be set to the new ‘No Vehicles’ server setting that will allow players to focus on infantry vs infantry combat on all BF2 and Special Forces Maps. Other servers will include the new "Road to Jalalabad" map, sponsored by Comcast, which will allow US and MEC forces to engage in a new urban warfare environment!

Everyone here at EA and DICE look forward to working with the community to ensure this next patch is a solid step forward for the Battlefield Franchise.

-The Battlefield Team

EA - Beta Full (522MB)
EA - Beta Incrimental (138MB)

Vrh Dno