Šta je novo?

Battlefield 1

Dok je bila open beta,podesavanja low a fps nije moga vise od 35. Tako da ne znam,mozda sad bi bio bolji fps zbog tih patchova i to

Sent from my iPhone using Tapatalk

Juce sam stavio jos 8gb rama i mogu da kazem da sam prijatno odusevljen preformancama u bf1 gpu je zakucan na 99% ne mrda sve na ultra na 160% resolution scale. Inace ko misli da ne trazi vise od 8gb vara se meni ide malo preko 9gb ram memorije. Inace u svim igrama se oseca veliko poboljsanje. Nemam neki program za snimanje pa da vam pokazem.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Kakva ti je to makina,ako ti je sve na ultra [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo uspeo sam da snimim na brzinu klip da vidite da prelazi 8gb i videcete i postavke kakve su.

To sto prelazi 8GB usage, ne znaci da 8GB nije dovoljno, objasnjeno vec na nekoj od prethodnih strana. Dok sam testirao ortakov ram igra se na mojoj konfi, potpuno isto ponasala i sa 8gb rama i sa 16gb. Isti fps, stutter ne postoji, sve kao sat. Ram usage je bio od 6200-6700mb. Sad ne znam, ima ljudi koji prijavljuju da su resili dodavanjem rama, meni(ili bolje reci njemu) to nije donelo nista.

To sto prelazi 8GB usage, ne znaci da 8GB nije dovoljno, objasnjeno vec na nekoj od prethodnih strana. Dok sam testirao ortakov ram igra se na mojoj konfi, potpuno isto ponasala i sa 8gb rama i sa 16gb. Isti fps, stutter ne postoji, sve kao sat. Ram usage je bio od 6200-6700mb. Sad ne znam, ima ljudi koji prijavljuju da su resili dodavanjem rama, meni(ili bolje reci njemu) to nije donelo nista.
Kod mene nije takva situacija da se ponasa isto. Mnogo bolje se ponasa sada ,gpu je zakucan na 99 i cpu kao da je manje opterecen. Dok sam imao 8gb gpu je variorao dosta nije mi jasan razlog ali sada je bolje mnogo. I igra ocigledno trazi 16gb dok sam imao 8gb nije dolazila ni do 7 ali to ne mora da znaci da igra ne trazi vise memorije. U klipu se vidi koliko mi zauzima memoriju cak 9.5gb.
To sto kod tebe nije prelazila sigurno je zbog toga sto podesavanja nisu na ultra bar ja tako mislim ako gresim neka mi neko objasni.

Poslednja izmena:
U kojoj rezoluciji igraš? Video je 720p...

Dok sam pratio, meni sama igra nikad nije zauzela više od 6GB (a ima mesta da se širi do 32GB), takođe guram sve na Ultra a jedina razlika je resolution scale, kod mene je na 100%.
FPS je uglavnom 100-120.

Ako si imao 1x8GB i dodao jos 1x8, pre ce biti da ti bolje radi zbog dual channel nego zbog 8GB rama vise.

P9 Lite TT

U kojoj rezoluciji igraš? Video je 720p...

Dok sam pratio, meni sama igra nikad nije zauzela više od 6GB (a ima mesta da se širi do 32GB), takođe guram sve na Ultra a jedina razlika je resolution scale, kod mene je na 100%.
FPS je uglavnom 100-120.
1980x1080
Video sam namerno stavio u 720 posto sam zurio.
Na pocetku klipa ima kakva su mi podesavnja u igri.
Vrlo moguce da je i do dual channel kao sto si rekao.

Poslednja izmena:
Nisam zbog toga napisao nego nema poente i7 za ovu igru

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

To apsolutno nije tačno, sa 2500k si sigurno minimum 10-20% slabiji u BF1. :)

Poslednja izmena:
Juče sam instalirao Creator's Update za Windows 10. Od tada mi je BF1 zakucan na 60fps, a nije nigde uključen Vsync. Ima li neko ideju?

EDIT: Našao sam šta pravi problem, kad mi je igra u Borderless modu, FPS je zaključan na 60, kada je u Full Screen onda je Frame Limiter (200) na snazi. Jel zna možda neko kako da rešim ovaj problem? Više mi odgovara Borderless.

Poslednja izmena:
Juče sam instalirao Creator's Update za Windows 10. Od tada mi je BF1 zakucan na 60fps, a nije nigde uključen Vsync. Ima li neko ideju?

EDIT: Našao sam šta pravi problem, kad mi je igra u Borderless modu, FPS je zaključan na 60, kada je u Full Screen onda je Frame Limiter (200) na snazi. Jel zna možda neko kako da rešim ovaj problem? Više mi odgovara Borderless.

Ovo se do zareza desilo momku s kojim igram u timu(isto sinoc)...Trebalo bi da se igra veceras, ako je nasao neko resenje pusticu komentar ovde veceras.Rece da mu je napravilo zbrku i sa Audio podesavanjima u windows i resetovalo Nvidia podesavanja. Sjajno su ga opravili :D

Sve nabrojane probleme sam i ja imao, pa još pride... :mad:
Uglavnom, rešenje za FPS je Fullscreen mod, dok ne nađemo rešenje za Borderless.

Rešio sam problem, samo da javim. Pošto mi je Creators Update definitivno poremetio Nvidia podešavanja, reinstalirao sam drajvere uz prethodno čišćenje sa DDU.
Nakon toga je sve proradilo kao i pre.

Rešio sam problem, samo da javim. Pošto mi je Creators Update definitivno poremetio Nvidia podešavanja, reinstalirao sam drajvere uz prethodno čišćenje sa DDU.
Nakon toga je sve proradilo kao i pre.

Rece mi ovo isto.Fps back to normal sve okej.Elem devojci zapucao novi HP laptop sa legalnom win10(za posao), posle Creators update-a, tj HDD na 99%.Upalim HDsentinel sve okej naravno.Reinstalirao sam joj win i sve super.Ebem ti update :D

Ja sam uvek pre za Clean install, uvek neka glupost bude kad radis upgrade jedno preko drugog.
Anyway, ima li neki popust negde za BF1?

Posle ovog win10 update puca. Mi bf 1 u full screen

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Ja sam uvek pre za Clean install, uvek neka glupost bude kad radis upgrade jedno preko drugog.
Anyway, ima li neki popust negde za BF1?

Kad instaliram NV drajvere, uvek odaberem opciju Clean installation i uvek posle instalacije zateknem resetovane sve opcije (sem multidisplay podešavanja). DDU sam koristio samo kad sam menjao AMD grafičku za NV ali izgleda da je bilo potrebno temeljno očistiti.

@Borat
Probaj i ti da obrišeš nVidia drajvere sa DDU i ponovo ih instaliraš.

Na Win X samo tako mogu normalno da instaliram sveze NV drajvere. Prvo ciscenje prethodnih sa DDU iz safe moda...

Nema vise magicnog refilla granata. Mora se do ammo crate kojih ima kolko o's :D

Nazad
Vrh Dno