Šta je novo?

Batman: Arkham Origins

Cuj sad njega, iz nekog razloga FPS mu drasticno opada kad je ukljucen physx, a ima ATI....hmmm, da stavis prst na chelo:)

Nemam ja zasta da stavljam prst na celo druze, mogu samo da budem zadovoljan da sam brzo resio problem i nista vise :)

Uh, jos jedan Killer Croc okrsaj nas izgleda ceka :)

Moze savet? Imam na steamu sve tri Arkham igre, ali ni jednu nisam ni poceo igrati. Odakle prvo poceti? Da li krenuti sa Arkham Origins obzirom da je prequel ili...?

da, jer ipak je AA prva u serijalu i kasnije u AC ima dosta poboljsanja.. mnogo veca mapa, nove igrackice za betmena, vise poteza i komboa u borbi i jos puno toga za savladati.
Ako ides normalnim redom, sve igre ce ti biti sjajne, u suprotnom AA moze da izgleda siromasno.

I da, obavezno polako, bez zurbe, trudi se da kompletiras 100% Ridlerovih zamki kad zavrsis glavnu kampanju. Mnogo je zabavno :)

Moze savet? Imam na steamu sve tri Arkham igre, ali ni jednu nisam ni poceo igrati. Odakle prvo poceti? Da li krenuti sa Arkham Origins obzirom da je prequel ili...?

Kao sto vec neko odgovori, idi redom. AA sam zavrsio pre jedno dve godine, ali pre 20tak dana sam kompletirao na steam-u sva tri naslova (AA i AC sam uzeo GOTY edicije) i igram jednu po jednu. Sinoc sam ocistio AA, danas krecem sa AC. AO cu da downloadujem veceras, ali ne diram dok ne ocistim AC.

Ja sam najpre igrao narodnu verziju AC prosle godine. Pukao mi je save na 1/3 igre pa sam ove godine krenuo sa AA, zavrsio i sada sam na AC. Nije mi mnogo smetalo sto sam najpre naceo AC, ali bih voleo da sam ipak krenuo od AA, kako Bog zapoveda. Posle iskustva sa narodnom verzijom, kupio sam fino sve legalno za relativno male pare. Manje od 1500 dinara za dane ciste zabave je po meni pljacka :)

Takodje, pre dva dana sam zavrsio AA, poceo AC, a AO cu da skidam tamo kad zavrsim AC,valjda ce dotle da izadje neki rip.;-)

Kako vam se krece average fps kad je:

SVE NA MAX
a samo
AA OFF
Fizika OFF

?

Radnja ovog dela je 5 godina pre Arkham Ludnice, znaci prvo ovaj odigraj :D Evo koga intresuju graficka podesavnja http://www.geforce.com/whats-new/articles/batman-arkham-origins-graphics-and-performance-guide

To je kao da si rekao da odgleda prvo Crvenog Zmaj-a, pa onda Kad Jaganjci Utihnu i Hanibala.
Koja je logika da odigras prvo tehnoloski najmoderniju igru, pa onda onu koja je prevazidjena? Tom logikom, ko odigra AO prvo, AA ce mu biti njesra.

@bajica

Svaki sledeci je bio tezi i tezi u smislu imao je tonu novina, upgrade-a, novih gezeta, novi protivnici, nova mehanika...
Ako krene unazad bice izbombardovan novim stvarima odjednom, a zatim ce mu stariji delovi delovati prazniji i losiji (iako to nisu)
jer je navikao na gomilu najnovijih stvari u borbi i stelth delovima.

1. Asajlum
2. City
3. Origins

Ocene po mom misljenju ocekivane 7-8. Po mnogima najlosija iz serijala ali i dalje dobra igra, steta.

@Emix

Sta te briga kako neki tamo lik ocenjuje neke igre, probas je sam licno, ili ti se svidi ili ne...
Ne moze da bude niti losija niti bolja od prethodnih delova,
jer je maltene ista igra, isti CORE, ista mehanika, samo drugo okruzenje/lokacija i prica.

@Emix

Sta te briga kako neki tamo lik ocenjuje neke igre, probas je sam licno, ili ti se svidi ili ne...
Ne moze da bude niti losija niti bolja od prethodnih delova,
jer je maltene ista igra, isti CORE, ista mehanika, samo drugo okruzenje/lokacija i prica.

Mene i tebe nije briga. Mene zabole da ti ne kazem sta za recenzije ALI uvek ima ono ali, mnogima jeste jako bitno i na osnovu tih recenzija odlucuju o kupovini igre i sl.

Upravo to sto je maltene ista igra je najveca zamerka.

Batman sa sledecim nastavkom mora iz korena da se menja. Ovo je vec postalo kao COD reciklaza

mozda bih se bunio sto je ista da je ovo 5-6 deo, ovako sam vrlo raspolozen da se vratim dobrom starom sismisu :D
kod mene definitivno jos nije doslo do zamora materijala kad je ova fransiza u pitanju... A ti sto pisu clanke, normalno je da moraju i od sitnica da prave mane, za to su placeni, ili u stvari nisu, pa su ocene nize :)

ako je ovo isto kao prethodnik ja necu igrati, prethodnika sam odigrao oko 50% i smorio me, prvi deo sam igrao sa uzivanjem...generalno slayem se ya reciklayu--ne nudi nista novo i postaje dosadno...opet slazem se i sa time da neko voli tako kako je i nije mu dosadno i to je super, dokle god uyivas nije bitno u cemu :)

Dakle po vama svaki deo treba da ima:
novi engine
nova fizika
nova mehanika
novi combat system
novi stealth sistem
novo sve...
inace je igra shajze i vec vidjeno?!

Pa kako onda igrate bilo koju fps igru nakon doom 1 ili quke 1 ?!
Kamera ispod nosa za zalepljenim rukama i klik klik puc puc satima danima mesecima...

^ Reče čovek sa Batman avatarom. Poenta je u tome što se igra nije puno promenila, što za sada možda nije problem ali ovako nastave da štancuju, dosadiće vrlo brzo. Niko nije rekao da je 'shajze', bar ne za sada.

Ma igra je odlicna AC je po meni bolji deo od prvog, zanimljiviji je. Ovaj obecava :)

Svaki deo je odlican i prica za sebe, svaki donosi neke novine i nije isti gameplay, uvek ubace nesto novo, a osnova koja je odlicna je uvek ista,
da slazem se.

I ne treba popravljati ono sto nije pokvareno, samo ga malo unaprediti svaki put.
A tako su radili sa svakim delom.

:)

a u bre...pa Vi kao da caskate o igri koja ima 50 delova... :D

Jeste da je tu taj filing vec vidjenog, ali prica obecava tako da nece biti smor cini mi se. Ince PhysX doprinosi detaljima pogotovo kada je borba u pitanju pa se one snezne pahuljice razlete... Sto se tice detalja, sve na max, txaa high prosto leti igra, fino je optimizovano daleko bolje od AC.

Dakle po vama svaki deo treba da ima:
novi engine
nova fizika
nova mehanika
novi combat system
novi stealth sistem
novo sve...
inace je igra shajze i vec vidjeno?!

Po meni, da.

Ne mora sve da bude potpuno novo, ali većina ovih stvari treba da bude žešće unapređena da bi se takva igra zaista mogla nazvati nastavkom. Ponavljam, to je samo moje lično mišljenje.

Pogledaj COD i AC franšize, pogotovo COD. Svake godine minimalna unapređenja i eto nama kao nove igre, a sve sam reciklaž.

Ne kažem da je to loše, ali po meni takve igre ne treba da se nazivaju punokrvnim nastavcima, već epizode ili DLC-ovi, kao što je slučaj sa HL franšizom.

Ista je fora i sa Betmenom. Ako je sve ovo zaista kao što pričate, onda je i Šišmiš krenuo istim stopama i možda je bolje bilo da ovo bude kao neka epizoda (kao AC brotherhood npr), a ne punokrvan nastavak.

Nije to ništa loše, biće verovatno super i ova igra, ali po meni bi u pravom nastavku Betmen trebalo da upravlja i vozilima.

E, to bi već bilo nešto... da možeš da urnišeš sve redom u betmobilu i s onom letelicom itd. To bi već bila značajna novina.

A oni su pola mape reciklirali i ubacili sneg, utegnuli sve sitnice pomalo i eto nam kao potpuno nove igre.

Trebalo bi te stvari jasno razgraničiti u industriji tako da publika zna tačno šta dobija kad najave novu epizodu neke igre ili punokrvan nastavak.

Ovako izdavači uzimaju punu cenu za nešto što možda i ne vredi toliko.

Ja sam nedavno završio AC i pravo da vam kažem, slistio sam kampanju, a side missions sam batalio, jer je opet sve na istu foru kao i u prošlom delu i jednostavno mi se nije istraživao svaki ćošak.

Isto tako se još nisam nakanio ni AC3 da odigram, jer sam prezasićen takvim gameplayem, iako su mi sve prethodne igre bile super, ali pojavio se zamor materijala. Jednostavno ne mogu sebe da nateram da krenem da igram.

Isto tako će sigurno proći neko vreme dok se ne nateram da odigram i Origins. Inače ću opet verovatno samo da slistim glavnu priču i batalim sve ostalo.

Svaki deo je odlican i prica za sebe, svaki donosi neke novine i nije isti gameplay, uvek ubace nesto novo, a osnova koja je odlicna je uvek ista,
da slazem se.

I ne treba popravljati ono sto nije pokvareno, samo ga malo unaprediti svaki put.
A tako su radili sa svakim delom.

To je po meni kao verzija 1.1 ili 1.3, a ne 2.0.

Mislim da bi trebalo da svaki punokrvni nastavak neke igre ima više značajnih novina i promena da bi se oakarakterisala kao punokrvni nastavak, verzija 2.0 ili 3.0 itd. A ovako dobijamo 1.1 ili 1.4, upakovan kao punokrvni nastavak.

Mislim da nigde ni ne piše zvanično da je ovo treći deo, ali opet... previše reciklaža ima i kontam da će se narod kad tad zasititi "more of the same" koncepta nastavaka igara.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ja ne bih imao nista protiv da je 90% ista kao AC, samo da prica valja. Sada citao sam da je bas prica slabiji deo igre... Videcemo.

Verovatno ce sledeci nastavak raditi ponovo Rocksteady , i nadam se defitivno vozilima (batmobile ili motor). Voleo bih da je grad malo zivlji od ovog u AO. AC grad je bio manji, ali izgleda daleko raznovrsniji.

Jel moze nekako kamera da se promeni? Nabijena je u betmena i jedva vidim ista kad hodam

Nazad
Vrh Dno