Šta je novo?

Batman: Arkham Origins

Batman: Arkham City - zasto ga nema na steam-u? PreOrder za Origins ima, Arkham Asylum ima, ali Batman: Arkham City nema? WTF?

Verovatno ima neko veze sa regionom, ali mozes da ga kupis na nekom drugom sajtu i aktiviras na steamu.

Ja se nadam da ce ovde biti vise "boss" borbi i "boss-ova" koji su "normalne" velicine kao recimo sto su bili Poison Ivy, Mr Freeze, Pingvin ili Two Face , na mene su te borbe ostavile daleko bolji utisak nego one sa protivnicima na super steroidima i enormne velicine, doduse i te borbe su bile jako dobre , ali ne uklapaju mi se previse u tu atmosferu, recimo ok je tako nesto uraditi za Bane-a, Killer Croc-a, ili onaj deo sa Scarecrow-om i onim iluzijama od posledica otrovnog gasa, ali bilo mi je recimo bezveze na kraju zaista videti Joker-a velicine cetvorospratnice, mnogo bi bilo bolje da su odradili neku obicnu borbu sa Joker-om koja zahteva nekakav specijalan pristup i taktiku (poput one sa Mr Freezom)

Ovaj serijal uz Metal Gear Solid verovatno ima najbolje "boss" borbe (ajde valjalo bi jos pomenuti i GOW i Castlevania-u LOS) i bas me zanima kakve ce biti "boss" borbe u ovom nastavku , mada verujem da ce u ovom nastavku biti jos bolje nego dosad.

Mack, slazem se. Jedini negativan aspekt BOSS fight-a u Arkham Asylum-u mi je bila Joker-ova velicina. Zavrsio sam igru (imao pirata :d) poodavno, ali sada sam kompletirao sva tri naslova na steamu i polako cu da krenem da giljam sve od pocetka. Taman da zavrsim ili bar privedem kraju oba naslova kada Origins izadje :)

Nesto mi manje lezi ova hladna verzija Gotama sa snegom koji stalno pada. Nekako me ne vuce da istrazujem kao u AC vec da odmah udjem u zgradu :) Zgrade jako lice jedna drugoj, mada sam primetio sine za onaj voz u videu. Grafika definitno kao da je bolja u odnosu na AC. Inace, u AA mi jako fali sto ne mogu u padu da ispalim claw i zakacim se. Takodje , ovde kao da ima dosta vise tacaka za batclaw sto je fino.

Gledajući najave, preview i šta je novo, evo mojih zamerki i šta bih voleo da je urađeno:
1. Betmen sve više izgleda kao tenk, a sve manje kao Betmen.
2. Želeo bih da vidim nivoe ili segmente (sastavni deo priče, ne bonus misije) koji se igraju kao Brus Vejn. Npr, na prijemu u nekoj velikoj zgradi treba naći određene dokaze ili proveriti tragove. I u stripu i u filmovima Brus Vejn je uvek bio važan deo same priče o Betmenu (čudno), a u igricama nikad nije iskorišćen i to je šteta. Time bi se još veći naglasak stavio na istraživački aspekt (greatest detective) i prikradanje (Brus Vejn bi imao mnogo manje igračaka). Takođe, Brus bi mogao lagodno da ušeta na neku lokaciju na kojoj bi Betmena ubili. Pa ili završi posao kao Brus (podmetne mikrofon/kameru?) ili snimi situaciju, pa se vrati kao Betmen.
3a. Mogućnost izbora različite opreme i njihov uticaj na igru. Npr, što jači (oklop), to sporiji. Sa teškim oklopom da ne može da se penje i skače na iste visine, nego mora iz više koraka. Brže obara protivnike, ali im se mnogo teže izgubi iz vida (jer je spor). Manji domet bararanga, jer ne može dovoljno da zamahne.
3b. Da zadatak može da se završi na više načina, ali da izborom opreme igrač bira praktično šta mu više odgovara ili šta hoće da vežba. Ako je neka "light" varijanta, onda je brz i može lako da preskoči provaliju odjednom, ali se teško izbori sa puno protivnika. Jači lakše pobedi tu gomilu protivnika, ali mora da bude precizan u skakanju na više platformi, jer je pretežak da ga grapler odjednom prebaci. Naravno, zahtevalo bi inteligentno pravljenje misija, ali bi bilo daleko zanimljivije i kvalitetnije.
4. Posle puno skakanja i tuče, da postane neprecizniji ili na neki način teži za kontrolisanje, uz neku skalu "zamora". Bar na težim nivoima. U stanju mirovanja da se oporavlja. To bi bio dodatni hendikep za težak oklop, jer bi se teško povukao iz borbe, a brže zamarao.
5. Lepo su uradili ono praćenje događaja na licu mesta (pad helikoptera u nekom od klipova). Ali, tu nema nikakvog detektivskog posla za samog igrača. Sve deluje pravolinijski. Bilo bi bolje da igrač nešto mora da zaključi sâm i prema tome da nekako utiče na misije. Možda i nešto banalno tipa izbor 5 opcija (šta misliš da treba uraditi), prema kojima ti igra kreira dalje misije/korake. Npr, misliš da je neko sabotirao helikopter još pre poletanja? Igra te šalje u tu firmu, da ispitaš te tragove. Naravno, ne utvrdiš odmah da si pogrešio, nego se priča malo razvije i u tom pravcu (i kasnije možda lepo spoji sa nekom drugom). Ako misliš da je neko pucao na helikopter, igra te šalje na 3-4 različite lokacije na kojima su se čuli pucnji u približnom trenutku pada helikoptera. (ovo moram da prevedem i da pošaljem WB-u :)).
6. Naravno, treba da postoji upravljanje raznim vozilima.
7. Neki kvalitet i preokret u priči, tokom igranja, čekam još od KOTOR-a. :)
8. Nadam se da se onesposobljeni protivnici ne vraćaju na početne pozicije čim se odmaknem 100 metara, kao da je Diznilend. Trebalo bi da leže malo duže i da se bude jedan po jedan, onako kako saim ih i onesvestio. I bez obzira da li sam odmakao 100 metara ili stojim pored njega.

Dosta za sada. Valjda će mašina moći lepo da ga potera, prvi i drugi deo su mi definitivno među najboljim igrama.

@canejr u vecini stvari se slazem sa tobom,ali eto WB games je isao na sigurno i 90% stvari prekopirao iz AC,znaci nisu nesto mnogo neke svoje kreativnosti ubacili u igru nego su isli na vec proverenu formulu koju je Rocksteady sjajno odradio.
Ima tu par novih stvari i sitnica ali ustini to je ista igra,obecavaju boss fight da ce biti malo raznolikiji tj. ugladeali su se na boss fight sa Mr.Freeze koji je bio odlican i zahtevao od igraca do koristi vise nacina da ga porazi.
Mislim da je ovo poslednji current gen Betmen i da ce vec slledeci pretrpeti znacajne promene i biti pravi next gen naslov.
Svakako se radujem igri i ocekujem dobru pricu i nadam se da Rocksteady vec priprema novog Betmena :type:

Dobar post canejr.

Ja se nadam da je ovaj Betmen samo tu da popuni prazninu do sledeceg pravog NextGen koji ce se desavati garantujem pre AA (nece ici posle AC). Ali pored svega, verovatno cu i ovog odigrati u cugu. Kao droga su ti Betmeni :)

Ovaj serijal uz Metal Gear Solid verovatno ima najbolje "boss" borbe (ajde valjalo bi jos pomenuti i GOW i Castlevania-u LOS) i bas me zanima kakve ce biti "boss" borbe u ovom nastavku , mada verujem da ce u ovom nastavku biti jos bolje nego dosad.

Netačno.

sta bi na kraju, hoce li drm biti samo steam (steamworks, kako vec) ili ce biti steam + gwfl kao za prethodne dve igre?

Samo steam, tako bi trebalo. Navodno planiraju i iz Arkham City izbace gfwl.

Jos 8 dana :banana:

Poslednja izmena:
Biće ovo, standardno, dobro...
Makar se nadam pošto nije uključen Rocksteady u razvoj.

Ovo ce biti fenomenalno , i u to sam siguran :)

Samo da ne stave FPS lock na 60 kao u prehodnom delu

Realno sta ce ti vise od 60fps za takav tip igre :trust:

Poslednja izmena:
Igram zadnjih par meseci AA i AC i zanima me sta ljudi koji su igrali i preko gamepada i preko tastature/misa kazu da je bolja kombinacija sa Betmenom? Igram evo AC i cini mi se da bi mi bilo ponekad lakse da uradim combo ili neku brzu akciju da igram preko gamepada. Desava mi se da promasim taster na tastaturi i umesto da ga "dokrajcim" na zemlji, ja uradim nesto drugo sto uzbuni ostale.

Ako mi preporucujete gamepad, koji kvalitetniji bih mogao da pazarim (imali su prijatelji neke kineske u rangu onih sa SegaMega konzole koji mi se ne svidjaju) da radi na PC i Mac-u (verovatno radi po defaultu). Jos od vremena Dooma sam na misu i tastaturi i mozda bih mogao da probam malo gamepad. Razmisljam se i sledece godine da kupim i konzolu (mada nije sigurno).

Tnx!

Ja igram na F510 i radi bez greske kao i vecina igara. Sve je prepoznato iz prve i nema potrebe za podesavanjima.

Svakako i jedino originalni Xbox controller. Rade bez podesavanja, bez problema i uvek.

I naravno da ce igre nalik AC i Batman, biti mnogo interesantnije na gamepadu, uz vecu uzivanciju. Moja prva igra na gamepadu (PC) je bio tombraider, koji mi je legao extra zbog vibracija.

Hvala.

Videcu sta cu. Verovatno Logitechov mogu lakse da nabavim. Ili cu da cekam Xbox kontroler za Xbox one. Mada, ako bih kupovao konzolu kupio bih PS4 ipak.

http://www.youtube.com/watch?v=6aCHaMHre6g&feature=youtu.be

Inace, ne mogu da igram ni na cemu drugom osim tastaturi i misu - jednostavno nema sanse. Stari sa PC gamer i jednostavno imam "usadjeno" veliko PROTIV bilo cemu sto nije mis i tastatura. Samo sam FIFU i PES igrao na dzojpedu, a i to ne bih, da odziv tastature nije slab (cak i sa ozbiljnijim gejmerskim tastaturama) i da ne postoji "fora" sa blokiranjem protivnika pritiskom na 6-7 tastera istovremeno...

^ i ja, jedino jos dzojstik moze da prodje u slavu C64 vremena. Ali zbog Betmena bih igrao na gamepadu ako pomaze (kao sto napisah desava se da promasim taster i to previse cesto za moj ukus).

http://www.youtube.com/watch?v=6aCHaMHre6g&feature=youtu.be

Inace, ne mogu da igram ni na cemu drugom osim tastaturi i misu - jednostavno nema sanse. Stari sa PC gamer i jednostavno imam "usadjeno" veliko PROTIV bilo cemu sto nije mis i tastatura. Samo sam FIFU i PES igrao na dzojpedu, a i to ne bih, da odziv tastature nije slab (cak i sa ozbiljnijim gejmerskim tastaturama) i da ne postoji "fora" sa blokiranjem protivnika pritiskom na 6-7 tastera istovremeno...

Nisam ni ja mogao da zamislim joypad na pc-u, ali verujte mi odlicno je. Na odredjenom sajtu za kupovinu i prodaju imas xbox kontrolere originalne za nizu cenu od prodavnice.

Elem, Arkham origins na amazonu daje 5 dolara kredita.

Vrh Dno