Šta je novo?

.bat - copy at specific time

dragangarac

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2008
Poena
309
napravio sam 2 batch fajla. jedan je "cpy.bat", a drugi "vreme.bat".

vreme.bat:
at 15:30 "C:\Users\UserName\Desktop\cpy.bat"

cpy.bat:
xcopy C:\Users\UserName\Desktop\src\XXX.xls C:\Users\UserName\Desktop\dst /Y

kao sto vidite, zamisao je da se u pola 4 posle podne fajl XXX.xls iskopira na neku lokaciju.
cpy.bat radi normalno, ali problem je sto vreme.bat ne radi. odnosto, ne izvrsi se u zadato vreme.
gde gresim?
pocetnik sam u ovome i ne znam da li je ovo moglo da se uradi u jednom batch fajlu (verovatno jeste :)).
inace ovaj primer radim na win 7, ali realan zadatak ce se izvrsavati na XP-u (ako je uopste bitno).

Hvala!

Poslednja izmena:
e da, zaboravio sam da napomenem. ne zelim da koristim task scheduler jer trazi password na user-u. to bi onda pravilo problem korisniku racunara u firmi.
hvala na ideji, ali treba mi batch file resenje.

ovo treba da tadi...jedino je uslov (za at komandu) da je na kompu aktivan Task Scheduler Service

sad sam proverio. aktivan je service. na automatic stoji
a da li mozda bat fajl sa at komandom mora da bude na nekom odredjenom mestu (tipa C: ), ili je nebitno gde je?

nema veze gde stoji. ako ima space u putanji moraju navodnici a kolko vidim to vec koristis. verovatno neka glupost u sintaksi. evo ti detaljnija pomoc za AT komandu pa pregldaj da li ti nesto strci

http://support.microsoft.com/kb/313565

resio sam problem. u pitanju je naravno glupost. kod i sintaksa su ok. jedino sto je trebalo da uradim jeste da pokrenem vreme.bat i da sacekam zadato vreme kada ce se desiti kopiranje.
hvala vam na pomoci.
pozz!

Nazad
Vrh Dno