Šta je novo?

BASCOM za mk AT89C2051 - problem

ikonoklast

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.05.2006
Poena
825
1. Pogledajte prvu sliku iz attacha. Promenljiva Led je deklarisana, ne vidim u cemu je greska:S:

2. Slika 2 - izbaci tu pruku kad pokusam da pokrenem simulator. Kapiram da mu treba debug file ali ja sam ga vec kompajlirao. Gde je tu problem ?

Nadam se da neko radi sa ovim...😛

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    35.2 KB · Pregleda: 113
  • untitled2.webp
    untitled2.webp
    36.9 KB · Pregleda: 102
uh, malo sam petljao sa ovim ranije, ali mislim da ti nije greska za promenljivu LED, vec za P1.0
Ako se ne varam, treba Porta.0 ili Portb.0 a ne P1.0. Kad smo vec kod LED, sto ne izbacis tu promenljivu skroz (set Porta.0)?
Za ovo drugo, ako je prema tekstu greske, ti si menjao program pa si hteo da pokrenes simulaciju ali nisi opet kompajlovao (odn. posle svake izmene kompajluj pa tek onda simuliraj)

Mozda sam nalupao, stvarno nisam nesto zalazio u bascom (c je ipak bolji za neke stvari 😉 ) ali pokusaj svejedno

Ma problem je bio u kompu izgleda, kada sam probao na drugom sve je proradilo 🙂. I radi u oba slucaja, i sa promenljivom LED i bez nje :wave:

BREEEE, sto to gov.. od kontrolera koristis.. uzmi lepo ko covek ili atmega128 ili lpc2148 ( toplo preporucujem 32-bitni arm7 kontroler sa 512k flesa i 40k rama za 900din i radi na 60 mhz)
pogledaj nesto sto ja trenutno radim na
http://galeb.etf.bg.ac.yu/~gileee
pa u projekti... ima neki bag pa otvori sajt iz ekplorera
poz

🙂 to je kao da mu predlažeš da kupi C2D zbog minesweepera.
Ako dečko već ima programator za ovo, ne vidim zasto ga ne bi koristio za stvari koje su jednostavne (BTW cena mu je oko 120din, kao pljeska na kiosku). Sasvim je dovoljan za svo blinkanje dioda koje ti zatreba 😛

Naravno, kad zatreba tih 512K fleša, onda potpuno opravdavam (da ne ispadne da ne priznajem novije stvari 😉 ).

Genuine, hvala za predlog, ako nesto ubuduce budem radio uzecu ga u obzir 😉. Ovo sad sto sam radio, moralo je da bude sa 8051. Mada, priznajem da me je zainteresovalo da experimentisem ali sada nemam vremena za to 🙂

Ok. ako vec mora 8051 predlazem ti umesto tog basic-a da recimo uzmes C ili da predjes na Keil C 8051 kompajler posto je dosta bolja varijanta od tog basic-a... ako ne.. kao dobro igranje moze da ti posluzi jedan 2x14 lcd displej koji imas da nabavis po prodavnicama elektronske robe pa mozes da ispisujes neke male poruke na njemu..
u stvari ako ti treba bilo kakav savet tu sam, posto sam bas zaglavio u vode sa embeded sistemima..

Nazad
Vrh Dno