Genghis Khan je napisao(la):Radio sam ja josh kada sam imao desktop mashinu :d
Vredi sigurno - butuje se i radi na vecem FSB-u nego pre moda 😉
Gde si nasao da su dve? I jesi li uradio?mitnick je napisao(la):Btw, CAR-e, ipak su dve zichice u pitanju
CAR je napisao(la):Ako mislis na to da je u TicTac-ovim biosima "ugradjen" L12 mod - zaboravi... to jednostavno ne radi.
I ti mislis da je to neka magistrala?monteboy je napisao(la):Pa upravo ja imam AMD XP-M koji radi na default 133 FSB sto znaci da bi mi trebao L12 mod za vishe FSB frikvencije ipak -> postizem sa tic tac'ovim Biosom sa lakocom 235 FSB 😉
CAR je napisao(la):I ti mislis da je to neka magistrala?
Al' ozbiljno te pitam...
Imam i ja CPU sa 133 MHz FSB-a po default-u, imao sam nekad i tog AXP-M... zica je zakon, imao sam 255 MHz stabilno (sa PC4000 memorijama), 245-250 sa mojim PC3200...
235 Mhz stvarno nije nista. I da, treba ti L12 mod za visi FSB.
Ma, stavi zicu, pa onda probaj 😉
Probaj... al' ne verujem da ce bas 260 😉monteboy je napisao(la):Probacu veceras , i javiti rezultat sto znas mozda skoci na 260
😉 stabilno
ko ce to znati moj profesore :dP.S. Ovo sam i ranije hteo da te pitam... kako ti bre stalno varira ta brzina procesora u potpisu? Jednom 2.6 giga, jednom 2.7... sad nesto malo preko 2.3...
Od cega to zavisi?
CAR je napisao(la):Probaj... al' ne verujem da ce bas 260 😉
Ali probaj u svakom slucaju.
P.S. Ovo sam i ranije hteo da te pitam... kako ti bre stalno varira ta brzina procesora u potpisu? Jednom 2.6 giga, jednom 2.7... sad nesto malo preko 2.3...
Od cega to zavisi? 🙂
Pa, pretpostavljam da je to ipak osnovni problem - 2x512 mega.monteboy je napisao(la):Zavisi od stalnog testiranja stabilnosti sa raznim FSB'a frikvencijama i Multiplikatorima 😉
Evo sinoc sam stavio L12 Mod (zicu) i kao sto sam ocekivao sto se tice stabilnosti neikakve promjene -> u Biosu prepoznaje po defaultu CPU kao 200 Mhz FSB inache nikakve promjene.
Windows boot je funkcionisao sa 253 Mhz kao i ranije nazalost svaki 3dmark test pada sa jednim blue screenom -> razlog dualchannel rezim 512 MB RAM modula
Izvadio sam jedan modual i probao aquamark na 246 Mhz FSB sa cpu interface = disable i odradio ga je bez greske ! , ako je cpu interface = enable isto pada.
Inache Bios koji koristim je tic tac'ov AN7DE8 Command Per Clock Enable
Eto mucim se zadnjih dana da dobijem shto vishi stabilni FSB razne bios verzije sam probao a posto je sigurno problem u shit Nforce2 Dualchannel rezimu predpostavljam da mi samo jedan VDD mod moze pomoc -> a za AN7 ga nema !!!! :wall:
256 MB moduli su za dualchannel rezim jednostavno bolji !
Provereno na unimeru... ili iz biosa?Lukija je napisao(la):AN7 overvoltuje tako da je 3.2 u stvari 3.25V, mozda i vise.
Hehehe... a sto bre tako? 🙂Lukija je napisao(la):MBM 5.3.7.0 , unimerom se ne usudjujem.
Lukija je napisao(la):AN7 overvoltuje tako da je 3.2 u stvari 3.25V, mozda i vise.
P.S. Ja sam za L12 mod koristio 2 zice.
CAR je napisao(la):Pa nece valjda odma' da bude neka paljevina? 😀
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari