Šta je novo?

Barton L12 mod

Aj jedno off-topic pitanje. Jel' ima neko sliku (ili link ka strani) na kojoj je opisano otkljucavnje Bartona 2500+?

monteboy je napisao(la):
Ovako moze :

Zatvaranjem L5 mosta pretvaras tvog Bartona u Mobile varijantu e sad ukoliko tvoj chipset podrzava mobilne procesore moguce je pomocu jedne software alatke mijenjati multiplikator u Windows'u
CrystalCPUID?

Inace, nije problem u tome sto si napisao, i tom linku sto si dao... samo, ne znam da li se iko javio da je ovo uspesno uradio.

Lukija je napisao(la):
Ma nemam dobar unimer, mnogo debele one sonde , mozda negde napravi kratak spoj.

pa kupi jedan. ne kostaju nista, a mozes da ih nadjes gde hoces...pre ili kasnije ce ti stvarno zatrebati 😀

Elem, jel radi L12 mod na Asus-u? Pazario sam Asusa, mislim sta da vam kazem... 😀 😀 😀 Alli pazi kada ovaj Asus sa modovanim BIOS-em radi bolje nego moj bivsi Epox... :d

A koliko je to "bolje"? 😉

Evo nakon provedenoh vikenda i sa mnogo nestabilnih bench testova konacno progledah :crash:

Razlog zasto ne mogu dobiti stabilne vrijednosti preko 235 FSB je upravo moj NT -> kako samo ranije nisam obratio paznju na Napon ATX 3,3 V linije.

Tagan TG380 - U01 je inache moje napajanje cak i u Idle rezimu napon na 3,3 V liniji je malo ispod potrebne vrijednosti sa opterecenjem fatalno opada na vrijednosti od 3,05 i manje istovremeno i DDR memorija opada na ispod 2,9 V iako sam u Biosu roknuo 3,2V

Evo danas sam narucio 550W pa ce mo da vidimo ....

Uglavnom sad mi je mnogo lakse jer znam gdje se zeko sakrio.... 😛

Poz....

Poslednja izmena:
nex je napisao(la):
.... i taman imas i grejac za sobu!

Bratski mene i sada sa 380W nije potrebno paliti grijanje , disipacija CPU'a je preko 125 W
😀

zoksula je napisao(la):
Jel iko sa nf7-s uspeo sa ovim,ili opstije
jel uopste iko uspeo da na ovaj nacin otkljuca bartona.

Pa sto ti fali isprobat sam ....

monteboy je napisao(la):
Bratski mene i sada sa 380W nije potrebno paliti grijanje , disipacija CPU'a je preko 125 W
😀
A pride imas i grejanje tog Tagana, koji bas ume da pripali vurunu unutar svog kucista 😉 (zahvaljujuci onim fanovima koji se vrte na cca 700 RPM :d:d)

Poslednja izmena:
posto ste poceli o napajanjima da ne otvaram novu temu ... recite mi da li da prodajem napajanje (chieftec 360w) za ono sa dva fana ?

zendraqla je napisao(la):
posto ste poceli o napajanjima da ne otvaram novu temu ... recite mi da li da prodajem napajanje (chieftec 360w) za ono sa dva fana ?

Prodaj Chieftec i kupi LC Power 550W
Napajanje kosta 35 € a pokazalo se kao veoma stabilno !

Poz.....

Ma ne menjaj napajanje u opste osim ako nemas neki dobar razlog
To je sasvim OK napajanje
Pozdrav

genijalcin@23 je napisao(la):
pa kupi jedan. ne kostaju nista, a mozes da ih nadjes gde hoces...pre ili kasnije ce ti stvarno zatrebati 😀

Elem, jel radi L12 mod na Asus-u? Pazario sam Asusa, mislim sta da vam kazem... 😀 😀 😀 Alli pazi kada ovaj Asus sa modovanim BIOS-em radi bolje nego moj bivsi Epox... :d
koj ASUS je u pitanju i koji bios?

Imao sam Bartona M 2500+ na ABIT NF7S v2.0 ploci sa odradjenim L12 moddingom. Sve je funkcionisalo perfektno osim sto mora rucno da se namesti FSB koji hocete jer bios nezna da je odradjen modding. Inace MORA se koristiti neki od modovanih BIOSa(OBAVEZNO!!!). Najbolji su TicTacovi i to verzije Fire i SubZero biosi za NF7-S mbo...
POZDRAV SVIMA!!!

P.S. Barton M 2500+ je sa modovanim biosom i plocom radio na 2.5GHz!!!

Nazad
Vrh Dno