nex je napisao(la):Ovako! Nedavno sam uzeo Bartona 2500+(BOX)na ploci Asus A7V600-x. Temperatura procesora posle nekih sat vremena rada se popne na 50stepeni C! Da li je to normalno?
Tvoja firma je izbacila iz ponude kombinaciju Barton+NF2 zbog toga sto se procesor "valjda" vise greje na osnovu tvog cula dodira???Braca je napisao(la):Iznenadio bi se kolko bi bila niža temeratura kada bi taj procesor postavio na neki drugi chipset (npr NF2).
Probavao sam uporedo u nekoliko navrata. Nisam siguran da je u pitanju samo drugačije očitavanje temperature, nisam imao dobar termometar ali na dodir deluje toplije. Već sam pomenuo u nekom postu da je firma u kojoj radim izbacila iz ponude takve kombinacije. Ovo nikako ne treba da znači paniku bilo kakve vrste - to radi. Jedino nismo znali šta je po sredi, i na nekim stranjskim forumima su pomiljali ovo kao problem.
50C nije ništa za Bartona.
Šta znači ako ima većih skokova, tipa 15c?Vladd je napisao(la):A sad ozbiljnije. Na kojoj god se stabilizuje to je u redu. Pod uslovom da pod opterecenjem nema znacajne skokove
Vojkan je napisao(la):Šta znači ako ima većih skokova, tipa 15c?
Kod mene je tolika razlika između idle i CPUBurn-a.
Vojkan je napisao(la):Šta znači ako ima većih skokova, tipa 15c?
Kod mene je tolika razlika između idle i CPUBurn-a.
Šmirglan je hladnjak jednom davno, ali je posle svakog skidanja na njemu ostajao nov sloj nečega, liči na blatoVladd je napisao(la):E to je problem. Ili hladnjak ne stoji dobro (sto se meni desava sa intelom), ili se provodna pasta rasusila i delimicno "odvojila" hladnjak, ili je povrsina hladnjaka prema procesoru hrapava (nije ko ogledalo)-sto je vazno za AMD jer njemu hladnjak naleze na kristal.
Za 2 minuta skoči sa 54 na 64, cpu burn na high priority. Posle se greje još malo i na kraju dođe do 70c, tbred [email protected]Vladd je napisao(la):Koliko brzo se ugreje procesor? Ako je za nekoliko sekundi onda haladnjak "ne radi posao"
Vojkan je napisao(la):Šmirglan je hladnjak jednom davno, .
zeljko je napisao(la):@Mihha: 35 C i stvarno je hladan, a na 3200+ i 1.675V je na 40 i ide do 46 u igrama <-- ne bih nikog da vredjam ali te ploce strava lazu realnu tempertauru tako da upste nije merodavno porediti temperature na dve razlicite ploce a ne AMD vs Intel (sve zavisi kaliko je ko od proizvodjaca hardware-a odlucio da laze sa prikazom temp.)
Zar stvarno neko moze da veruje na idle temperaturu od 30-35 C dok je temperatura u kucistu najverovatnije preko 30 C, sta do znaci da se procesor na par Ghz jedva ugreje za 1-2 C od temperature u kucistu ??
Koliko je vas primetilo idle temperaturu CPU da je kod nekih ploca manja od temperature u kucistu, aj molim vas budite realni
Ili flasovanje novijom verzijom biosa smanji ili digne temp. sto bi ja pre pridao drugacijoj interpretaciji parametara koje bio dobija od senzora i odluke proizvodjaca ploce da realnije/ ili manje realnije pokaze pravu temperaturu bas iz razloga sto se svi pale na hladne procesore i ploce koje manje greju taj isti procesor ;P
Šmirglao, sada je idle 51 a CPUBurn 63. Opet vurunaVojkan je napisao(la):Ma kućište nije problem, unutra je ispod 35c.
Kupio sam šmirglu 1000, sutra ću i 1500 i možda 2000 (ili možda samo 2000?) pa javljam rezultate![]()
Vojkan je napisao(la):Šmirglao, sada je idle 51 a CPUBurn 63. Opet vuruna
Jel ima neki kuler bolji od SkiveStream-a 2 za male pare ili da uzimam to?
"Doduše 1.85V" :dDelija je napisao(la):Kod mene je 2C niza sa TT12+ na 3000rpm, doduse t'bredB 2400MHz i 1.85V.
Imao sam ga i prodaoDelija je napisao(la):Inace, vidi da li negde moze da se nadje Spire FridgeRock. Mnogo dobar kuler za male pare ~10€!
Delija je napisao(la):Pa sta bi ti hteo sa tim kulerom?
To ti je super temp!
Kod mene je 2C niza sa TT12+ na 3000rpm, doduse t'bredB 2400MHz i 1.85V.
Inace, vidi da li negde moze da se nadje Spire FridgeRock. Mnogo dobar kuler za male pare ~10€!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari