Šta je novo?

Barton 2500+, grejanje?

Dejan011 je napisao(la):
Da li ova prica o velkoj ralzici u temperaturi >15 stepeni vazi i za moj 2500+, s obziorm na to da je njegova temperatura u prime-u 55 stepeni (koju dostigne za 10 minuta), a kad ne radi nista 38?

Niko mi nije pomogao, a pri tom imam i jos jedno pitanje: Kakve su stetne posledice po CPU, ako ralika u temperaturi neopterecenog/opterecenog procesora veca od 15 stepeni (pogotovu ako su i jedna i druga "male" kao kod mene)?

JOBAH je napisao(la):
evo i mojih rezultata...
plocha Abit NF7S rev2.0 CPU Barton 2.5+ ne overklokovan Cooler Dr.Thermal 2300rpm trenutno

Procesor je 100% optererecen vec 3 sata (krcka nesto u pozadini) a temperatura zakucana na 40C... u IDLE rezimu 30tak... temperatura u sobi 23C...
Moram da primetim da je hladniji nego sto je bio P4 [email protected]...

E sad, da neko ne bi rekao da ne valja sonda ili sta vec... pre dan dva sam imao Bartona koji je u istoj konfiguraciji u IDLEu bio 50C... a sa 100% ishao i na 65C!! Taj primerak je pucao na Prime-u pa sam ga zamenio...

Pusti CPUBurn, pa da vidis kako ce da preleti tih 40C!
Meni je temp. posle 4 sata FarCry-a oko 53C, a CPUBurn ga za par minuta dovede do 60C!

p.s. Gre'ota na toj ploci da drzis procesor na defaultu, podigni ga bar na 2.2GHz!

Poslednja izmena:
Dejan011 je napisao(la):
Da li ova prica o velkoj ralzici u temperaturi >15 stepeni vazi i za moj 2500+, s obziorm na to da je njegova temperatura u prime-u 55 stepeni (koju dostigne za 10 minuta), a kad ne radi nista 38?

Niko mi nije pomogao, a pri tom imam i jos jedno pitanje: Kakve su stetne posledice po CPU, ako ralika u temperaturi neopterecenog/opterecenog procesora veca od 15 stepeni (pogotovu ako su i jedna i druga "male" kao kod mene)?

Ponavljam se, ali pusti CPUBurn i ako ti ne "sleshi" sistem za 10-ak minuta, onda je OK. Inace ta velika razlika u temperaturi proistice iz toga sto ti je slab kuler i ne moze dovoljno brzo da odvlaci temperaturu!

Meni je sa pomenutim TT12 razlika izmedju idle i Prime95 temperature samo 7-8C (49/56), a CPUBurn je podigne do 61-62C posle 30-ak minuta!

Delija, probao sam CPUBurn... temperatura je sa 40 porasla na 44 pri najnizem broju obrtaja (~2200rpm) a na (~3000rpm) je 42C

Sa High priority-em?
Nesto mi je tu sumnjivo!

E ovako (ja sam onaj koji je kreirao topic:)! Upalim komp, bios pokaze 40ak stepeni. Posle 3-4 sata se popne na oko 50stepeni! Posle jos 3 sata ga restartujem, u biosu 57 stepeni! Dignem ASUS probe, on pokazuje 50 stepeni. Ko je u pravu! Tada sam ugasio komp i nemam pojma da li bi se pela temperatura vise da sam nastavio da radim jos. Ja sam trazio ovu Abit nf7-s, ali sam nesto uzimao preko racuna, tako da nisam mogao da biram dobavljaca, a ovaj nije imao tu plocu! Zabrinu sam jer ja sad Maj mesec i ne drndam ga puno! Sta ce biti u Avgustu na 40 stepeni napolju, i kada sam na raspustu, tj mnogo vise za kompom????

nex je napisao(la):
E ovako (ja sam onaj koji je kreirao topic:)! Upalim komp, bios pokaze 40ak stepeni. Posle 3-4 sata se popne na oko 50stepeni! Posle jos 3 sata ga restartujem, u biosu 57 stepeni! Dignem ASUS probe, on pokazuje 50 stepeni. Ko je u pravu! Tada sam ugasio komp i nemam pojma da li bi se pela temperatura vise da sam nastavio da radim jos. Ja sam trazio ovu Abit nf7-s, ali sam nesto uzimao preko racuna, tako da nisam mogao da biram dobavljaca, a ovaj nije imao tu plocu! Zabrinu sam jer ja sad Maj mesec i ne drndam ga puno! Sta ce biti u Avgustu na 40 stepeni napolju, i kada sam na raspustu, tj mnogo vise za kompom????

Pravo da ti kazem, kao da ti je kuler PORED procesora. :) Ploce kad lazu,sa ocitavanjem temperature, lazu apsolutno.
Kod tebe je promena STALNA i relativno velika (7 stepeni izmedju treceg i sestog sata rada). Znaci sistem se nije termostatirao. Probaj da zamenis kuler.

A inace o tom apsurdu sa promenom temperature posle resetovanja je vec pisano na forumu, pa idi malo na search.

Dejan011 je napisao(la):

Posledice su najverovatnije nikakve. Kod mene tako radi vec skoro godinu dana, a bilo je slucajeva kada je isao i do 65! Mali savet, smanji napon na 1.7v!

OK, hvala, da ne brinem. Mada cu uzeti da osmirglam povrsinu kulera i da je ispoliram polir-pastom...mozda bude malo bolje.
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno