silverglider je napisao(la):
Ne, razlika je u smislu; takav primer govori vise o nestrucnosti/nesposobnosti/neiskustvu/lenjosti tog programera kao coveka, nego mogucnosti delphija. (licno mislim da ljudi koji su iole strucniji su ionako vec daleko [a da su zavrsili obaveze - skola, ...]).
Ispasce sad da niko nikada nije cuo za pravljenje install paketa installshieldom, na primer.
Ovako,da razjasnimo,Aladin je to pokupio u razgovoru sa mojim prijateljem Zokijem kod mene.Rasprava je bila sta je bolje koristiti VB i Deplhi itd.Elem u cemu je problem.Covek daleko od toga da je los programer,covek je bog i batina za to,a razlog njegovog instaliranja Delphia na korisnickim masinama je to sto njemu treba delphi radi odrzavanja programa tim korisnicima.Fora u tome je sto je to program za knjigovodstvo firmi i preduzeca i specifican je za skoro svaku firmu(preduzece).Kolega Vidanovicu,mozes zamisliti koji je posao kod kuce uraditi sve promene koje se desavaju u programu (a ima ih mnogo,jer se stalno menjaju akcize,marze,ovo,ono) i to treba znati za svaku firmu kojoj je prodao program.Ovako je najlakse....kad treba neka sitna promena,odes do firme,tu je delphi,odradis promenu u kodu,kompajliras i to je to.Problem je jos veci sto su korisnici tog programa komopjuterski neuki ljudi,sa svojim licnim prohtevima i svima treba udovoljiti.Kako bi to bilo da uradim promenu kuci,donesem kod coveka,a on kaze "Al ja ocu ovako".
Inace,taj programer ne zivi u BG-u,vec u Lazerevcu i radi uglavnom sa ruralnim stanovnistvom,koje je tvrdoglavo i ubedjeno da uvek sve zna.Udovoljiti tim ljudima.....loodilo,ali sta ces,ovo je Srbija.
Inace,on koristi instaler (ne install shield,vec onaj koji je sam napravio
🙂),program se najnormalnije instalira...ali,kao sto rekoh,odrzavanje.......
Inace,njegovo poslednje resavanje odrzavanja je po meni dosta dobro.Program ima njegov admin pass,napravio je neku vrstu trojanca,tako da moze da kontrolise rad programa,a i to je jos jedan od razloga sto mu treba Delphi.Poenta je u tome da ako postoji neki problem,napravljeno je tako da covek klikne na ikonicu,startuje se dial-up,pozove njegov kucni broj,on preko dial-up konekcije i preko trojanca moze da odradi bilo kakve promene u programu.E sad,taj trojanac je malo prerastao,pa vise lici na PC Anywhere,al nema veze
🙂.
Jes,da sam smorio,ali sam morao Aladina da demantujem,jer barata poluinformacijama.