silverglider je napisao(la):
Ne, razlika je u smislu; takav primer govori vise o nestrucnosti/nesposobnosti/neiskustvu/lenjosti tog programera kao coveka, nego mogucnosti delphija. (licno mislim da ljudi koji su iole strucniji su ionako vec daleko [a da su zavrsili obaveze - skola, ...]).
Ispasce sad da niko nikada nije cuo za pravljenje install paketa installshieldom, na primer.
Ovako,da razjasnimo,Aladin je to pokupio u razgovoru sa mojim prijateljem Zokijem kod mene.Rasprava je bila sta je bolje koristiti VB i Deplhi itd.Elem u cemu je problem.Covek daleko od toga da je los programer,covek je bog i batina za to,a razlog njegovog instaliranja Delphia na korisnickim masinama je to sto njemu treba delphi radi odrzavanja programa tim korisnicima.Fora u tome je sto je to program za knjigovodstvo firmi i preduzeca i specifican je za skoro svaku firmu(preduzece).Kolega Vidanovicu,mozes zamisliti koji je posao kod kuce uraditi sve promene koje se desavaju u programu (a ima ih mnogo,jer se stalno menjaju akcize,marze,ovo,ono) i to treba znati za svaku firmu kojoj je prodao program.Ovako je najlakse....kad treba neka sitna promena,odes do firme,tu je delphi,odradis promenu u kodu,kompajliras i to je to.Problem je jos veci sto su korisnici tog programa komopjuterski neuki ljudi,sa svojim licnim prohtevima i svima treba udovoljiti.Kako bi to bilo da uradim promenu kuci,donesem kod coveka,a on kaze "Al ja ocu ovako".
Inace,taj programer ne zivi u BG-u,vec u Lazerevcu i radi uglavnom sa ruralnim stanovnistvom,koje je tvrdoglavo i ubedjeno da uvek sve zna.Udovoljiti tim ljudima.....loodilo,ali sta ces,ovo je Srbija.
Inace,on koristi instaler (ne install shield,vec onaj koji je sam napravio

),program se najnormalnije instalira...ali,kao sto rekoh,odrzavanje.......
Inace,njegovo poslednje resavanje odrzavanja je po meni dosta dobro.Program ima njegov admin pass,napravio je neku vrstu trojanca,tako da moze da kontrolise rad programa,a i to je jos jedan od razloga sto mu treba Delphi.Poenta je u tome da ako postoji neki problem,napravljeno je tako da covek klikne na ikonicu,startuje se dial-up,pozove njegov kucni broj,on preko dial-up konekcije i preko trojanca moze da odradi bilo kakve promene u programu.E sad,taj trojanac je malo prerastao,pa vise lici na PC Anywhere,al nema veze

.
Jes,da sam smorio,ali sam morao Aladina da demantujem,jer barata poluinformacijama.