Šta je novo?

Banke - virtuelne kartice

Ne verujem da to može. Ograniči potrošnju po toj glavnoj kartici.

• Like
Reagovanja: uji
Istog sam mišljenja, pošto je virtuelna ustvari tokenizovana kartica glavne, baš kao što bi GooglePay (RaiPay ili ApplePay, nebitno) je takođe tokenizovao i dodelio drugi broj, koji se vidi na POS terminalima, zadužujući glavnu.

Cao, Intesa ima ovu opciju i uvek je koristim. Postoje dve vrste kartica, za jednokratno placanje i visekratno (vaze max 6 meseci). Prilikom kreiranja kartice samo definises max iznos koji moze da se skine i to je to. Jednokratne kartice su mi svuda radile ali visekratne nisu, npr. Glovo i Wolt da ali na PayPal nisu. Refund nisam nikad imao pa ne znam kako to funkcionise sa virtuelnim karticama.
Pozdrav, imam pitanje vezano za intezinu VISEKRATNU virtuelnu karticu. Taj iznos koji definisem na pocetku, da li je to ukupan iznos koji sa njom mogu da izvrsim tokom tih 6 meseci, ili jedna transakcija ne moze da bude veca od toga?
I ako je ukupno, da li mogu da vidim "preostali iznos" na toj kartici?

To je ukupan iznos koji možeš da potrošiš koristeći tu virtuelnu karticu. Ne možeš da vidiš preostali iznos što je baš glupo. Skontaš da si došao do limita kad ti odbije transakciju.

Da li je moguće virtuelnu karticu od Inteze koristiti više puta (svaki put novu sa novim CVC) za probni period?

Možeš da odrediš da je za višekratnu upotrebu, koliko hoćeš vremenski do šest meseci sa mesečnim razmacima, kad je praviš, ali ti je CVV/CVC broj isti. Ako hoćeš drugi CVV/CVC broj, moraš novu karticu.

Možeš da odrediš da je za višekratnu upotrebu, koliko hoćeš vremenski do šest meseci sa mesečnim razmacima, kad je praviš, ali ti je CVV/CVC broj isti. Ako hoćeš drugi CVV/CVC broj, moraš novu karticu.
Pa to sam i mislio, više jednokratnih virtuelnih kartica. Svaku iskoristiti za jedan trail, npr. YouTube premium.

Tako možeš koliko želiš. Jdeino imaj u vidu za pretplate na mesečnom nivou da moraš da uradiš update kartice.

Koje banke omogucavaju virtualnu karticu? Erste to nema?

Banca Intesa znam sigurno da ima. UniCredit takođe.

Za sad jedino Intesa. Princip je da se postojeća kartica tokenizuje i kreiraju virtuelne sa drugim brojevima. Podržane su sve osim Visa internet i naravno Dine. UniCredit daje plastičnu i virtuelnu sa istim brojem, a takođe i OTP, što kontekstualno ne odgovara koncepciji. U tom slučaju jedino je za Rajfajzenov iRačun više od koristi što se dobijaju virtuelna i plastična sa različitim brojevima.

Unicredit i OTP nisu ni blizu te upotrebne svrhe, sigurnosne, ako o tome pričamo, kao što je to kod Inteze, kao što @uji piše :)

• Like
Reagovanja: uji
Pritom, za OTP ne znam, verovatno stiže zatvorena u koverti, ali UniCredit plastika posle virtuelne mi je uručena otvorena i na izvolte, što smatram velikim sigurnosnim propustom. Prvo sam obavio prislanjanje na beskontaktni čitač bankomata, što nije funkcionisalo. Sreća da je to bilo samo privremenog karaktera zbog Master kešbeka, Lidl i Maxi vaučera pa je svakako taj račun ugašen.

Vrh Dno