Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024 / 2025 / 2026)

Da li je neko uspeo da ukine limit po placanju mob bankarstvom? pdoneo sam zahtev u ponedeljak, zvao sam danas preko 20 puta call centar da proverim da li je skinut limit, uvek me prebacuju na neki nepostojeci broj unutar firme koji posle 20 miniuta zvonjenja samo prekine vezu. preko 4 sata sam ih pokusavao dobiti.
NIje tema, ali koja je najbolja banka da pobegnem odavde?
Pa zar ti nije lakše da odeš do ekspoziture i da tamo platiš ako ti baš toliko gori (znam da je tamo veća provizija ali opet...). Isto tako bolje je da pišeš na imejl nego da zoveš kol centar. Njihov kol centar je manje više nekoristan. I da da li si probao da platiš nešto sitno pošto si rekao da ti je limit već probijen ako prolazi onda je 99% skinut.

NIje tema, ali koja je najbolja banka da pobegnem odavde?
Zlatno pravilo u Srbiji - moraš imati račun u bar dve banke. Ne moraš oba da plaćaš, može jedan da bude i besplatan, tipa iRačun ili nešto slično.
Ja trenutno imam u četiri banke, dva plaćam. Uskoro ću eliminisati jedan koji plaćam pa će mi ostati tri.

Zlatno pravilo u Srbiji - moraš imati račun u bar dve banke. Ne moraš oba da plaćaš, može jedan da bude i besplatan, tipa iRačun ili nešto slično.
Ja trenutno imam u četiri banke, dva plaćam. Uskoro ću eliminisati jedan koji plaćam pa će mi ostati tri.
Razumem te, ali sta mi to znaci ako na ovom primam platu? ako otvorim drugi, morma da prebacujem novac na taj, a za to cu imati provizije..
Inace uspeo sam da izadjem i odem opet do glavne ekspoziture gde sam verovali ili ne dobio odgovor da nisam ni podneo zahtev, pitam kako kad sam ga podneo u ponedeljak popunjavao formu itd...oni kazu nije otislo na odobrenje, ne vidmo u sistemu itd....Tako da opet sam podneo, jos jedan razlog da cim ovo zavrsim odem iz banke.Samo iz principa i ovolikog cimanja nisam hteo da placam 6000 din tj 12.000 ako placam direktno sa saltera, ali moracu izgleda

Ja uvek deo novca prebacim na drugi račun kad mi legne plata, jer nikad ne znaš kad će banka nešto da zabode. Kapiram da se svakom bar jednom desilo da mu iz čista mira terminal odbije transakciju bez ikakvog razloga.

Razumem te, ali sta mi to znaci ako na ovom primam platu? ako otvorim drugi, morma da prebacujem novac na taj, a za to cu imati provizije..
Inace uspeo sam da izadjem i odem opet do glavne ekspoziture gde sam verovali ili ne dobio odgovor da nisam ni podneo zahtev, pitam kako kad sam ga podneo u ponedeljak popunjavao formu itd...oni kazu nije otislo na odobrenje, ne vidmo u sistemu itd....Tako da opet sam podneo, jos jedan razlog da cim ovo zavrsim odem iz banke.Samo iz principa i ovolikog cimanja nisam hteo da placam 6000 din tj 12.000 ako placam direktno sa saltera, ali moracu izgleda
Odakle ti 12.000? Kada je prenos sa računa na račun maksimalno 6000 ako se plaća u ekspozituri. Jedino ako nemaš dve fakture/računa...

Poslednja izmena:
Kod mene su očigledno napravili neku zbrku. Imam refundaciju sa aliexpressa koje je na čekanju od 27.02, a onda sam naručio sa aliexpressa 01.03. drugi artikal koji je oko 30usd, ali je za to rezervisano samo 305 din. Verovatno je rezervisan iznos samo koliko je preko refundacije, ali je u isto vreme refundacija na čekanju duplirana. Deluje kao da su nepotrebno zakomplikovali stvar, koju ne uspevaju da reše danima.

Pogledajte prilog 531197

Epilog situacije.

Refundacija je bila 27,77 USD, a plaćanje 30,85 USD, a banka ništa od toga nije proknjižila, već je danas jednostavno obrisala rezervacije.

Efektivno, proizvod koji mi je isporučen (30,85 USD) nisam platio, a proizvod koji mi nije isporučen (27,77 USD) nije mi refundiran, te sam ja u plusu za razliku u ceni između ova dva proizvoda.

Kako će BPŠ i AE to da reše između sebe više me ne zanima. Moguće da je nekakakav glitch u samom kartičnom sistemu UnionPay, s obzirom da BPŠ tvrdi da AE nije proknjižio transakcije, što je nemoguće jer sa strane AE mi je proizvod od 30,85 USD isporučen, a refundacija za proizvod od 27,77 USD procesuirana.

To banku uopste ne zanima, od prodavca zavisi da li ce nakon rezervacije da povuce novac ili ce da otkaze rezervaciju. Kad trazis refund od prodavca to opet zavisi od prodavca kada ce da se realizuje povracaj novca, a ne od banke.

Kad trazis chargeback od banke onda zavisi od banke. To je inace razlicita stvar i odnosu na refund.

Elem, sasvim je moguce da prodavac ne povuce novac nakon rezervacije, i da ta rezervacija bude ponistena.

Tako da taj brlog koji opisujes je na strani prodavca koji prodavac na svom sistemu resava kako zna.

Poslednja izmena:
Sve je to meni jasno, ali sa strane AE imam ovo:

1000027793.jpg

Dakle, oni su procesuirali refundaciju. Zato mi se i čini da je neki bag sa UPI procesorom. Kad sam kupio novi proizvod koji je bio par dolara skuplji od refundiranog, rezervisana su mi sredstva u iznosu razlike u ceni između ova dva proizvoda, što znači da onda refundacija nije trebala ni da se desi. Mislim da je tu nastao bag sistema.

Ja verujem da se refundacija nije zapravo desila (nisu pare stigle do banke), iako tu aliexpress navodno kaze da su procesuirali, ali to je pausalna informacija. Pa su onda to preknjizili kod njih (aliexpress) u sistemu sa tvojom drugom kupovinom. Posto sve te aktivnosti imaju neki period obrade da moze da se otkaze, izmeni, ponisti u nekom roku.

Poslednja izmena:
Izgubim u nedelju novcanik. Bilo 2 kreditne,dina UP i mastercard debit od BPŠ. U aplikaciji u ponedeljak trajno blokirao i pocela izrada novih. Ranije se cekalo po mesec i vise dana na nove kartice. Kakva je sada situacija,da li su malo ubrzali ili je ista prica?

Ja verujem da se refundacija nije zapravo desila (nisu pare stigle do banke), iako tu aliexpress navodno kaze da su procesuirali, ali to je pausalna informacija. Pa su onda to preknjizili kod njih (aliexpress) u sistemu sa tvojom drugom kupovinom. Posto sve te aktivnosti imaju neki period obrade da moze da se otkaze, izmeni, ponisti u nekom roku.

Da. I moguće da je u tom preknjižavanju nastao kuršlus. Možda AE ima sistem da naplati samo razliku od refundiranog i povuče refundaciju kada su Union Pay kartice u pitanju, ali taj način knjiženja recimo nije implementiran od Union Pay kartica BPŠ, te su jednostavno rezervacije ostale da vise.

Izgubim u nedelju novcanik. Bilo 2 kreditne,dina UP i mastercard debit od BPŠ. U aplikaciji u ponedeljak trajno blokirao i pocela izrada novih. Ranije se cekalo po mesec i vise dana na nove kartice. Kakva je sada situacija,da li su malo ubrzali ili je ista prica?
Od momenta naplate naknade za rezidavanje kartice, do dobijanja mejla da je kartica u banci - prošlo je tačno 3 nedelje. U pitanju je bila mastercard.

Da li ovo prebacuju sve Dina kartice sa Discover na UnionPay, kako su naveli u mail-u?
Meni je postojeca Dina sa rokom trajanja do 2032, ali mi je stigao mail da danas prestaje sa vazenjem i da mogu preuzeti novu "PostCard DinaCard UnionPay"?!?

Pominjalo se nedavno ovdje u temi nesto vezano za ovu promjenu, ali mislio sam da se odnosilo samo na neke stare Dine (ja sam poslednju dobio krajem prosle godine, pa sam mislio da me ne kaci).

Da li ovo prebacuju sve Dina kartice sa Discover na UnionPay, kako su naveli u mail-u?
Meni je postojeca Dina sa rokom trajanja do 2032, ali mi je stigao mail da danas prestaje sa vazenjem i da mogu preuzeti novu "PostCard DinaCard UnionPay"?!?

Pominjalo se nedavno ovdje u temi nesto vezano za ovu promjenu, ali mislio sam da se odnosilo samo na neke stare Dine (ja sam poslednju dobio krajem prosle godine, pa sam mislio da me ne kaci).
Bilo je već pisano. Dine bivše mtsBanke su zamenjene za poštanske (bez obzira do kad važe) svi su dobili obaveštenja da se iste ukidaju obe godine.

Zbunilo me to što je Dina koju su poništili već bila brendirana na Poštansku, a ne na bivšu MTS Banku, ali znači sve mijenjaju.

Zbunilo me to što je Dina koju su poništili već bila brendirana na Poštansku, a ne na bivšu MTS Banku, ali znači sve mijenjaju.
Bas bezveze sto su bukvalno preko noci obrisali DinaCard Discover karticu iz aplikacije (vazila je do 1/2030), iako imam jos nekoliko neproknjizenih rata za placanje ovog meseca. Nadam se da ce automatski zaduziti platni racun, posto nisam planirao da preuzimam novu UnionPay karticu.

Inace, ovih dana nisam dobio nikakvo obavestenje putem emaila (osim uobicajenih izvoda iz banke), pored onoga sto su poslali u decembru i najavili da ce menjati kartice. Jedino sto sam primetio je da prethodnih nedelja jos agresivnije reklamiraju NIS Petrol i Gazprom u mobilnoj aplikaciji, kao da ne postoji nikakav rizik od sekundarnih sankcija.

Posto su do sada ukinuli manje vise sve benefite koje su imali klijenti migrirani iz mts banke, placanje na rate je trenutno jedini razlog sto uopste i koristim njihove usluge. A posto sad bez ove nove UnionPay kartice necu moci da koristim ni taj benefit, dok za odrzavanje racuna placam 340 RSD mesecno (4080 RSD/godisnje), to mi sve vise deluje kao bespotreban luksuz.

Poslednja izmena:
1775862764752.png
Ukinuse nam Dinu a na sajtu je i dalje "reklamiraju". Cak se i Narodna banka Srbije trudila da saradnja sa Discover opstane, ali izgleda da im je NIS bio vazniji od drugih klijenata banke. Nadao sam se da ce bar javno da objave da ukidaju ove kartice zbog rizika od sekundarnih sankcija, pa bih i razumeo takvu poslovnu odluku.

Bitno da su nam za kraj, deaktivirali kartice bas pred uskrsnje praznike. R.I.P. DinaCard Discover

Poslednja izmena:
A posto sad bez ove nove UnionPay kartice necu moci da koristim ni taj benefit, dok za odrzavanje racuna placam 340 RSD mesecno (4080 RSD/godisnje), to mi sve vise deluje kao bespotreban luksuz.
Моћи ћеш и даље да користиш Дину да рате са новом UnionPay Дином 😊

• Like
Reagovanja: uji
@iriedreadlock2

A što ne bi uzeo DinaUPI kad sa njom imaš isto ili više kao sa DinaDiscover, pošto je svetska pokrivenosti UPI veća nego Discover?

Popust 5 din po litru na NIS preko IPS reklamiraju i druge banke osim BPŠ i to nema nikakve veze sa Dinom.

To što postoji ugovor sa Discover, ne znači da su banke dužne da izdaju ili ugovaraju kobrendiranje te kartice. Ovo znači da stranci sa Discover/Pulse/Diners i UnionPay teoretski mogu na prihvatnoj mreži naših bankomata da podižu novac i plaćaju preko POS terminala posredstvom Dinacard mreže, ali je verovatno lutrija za strance koliko i za nas sa kobrendiranim karticama.

Nazad
Vrh Dno