Šta je novo?

Banka Intesa

@stezvir stoji u tarifama. Izdavanje kartice je 200 dinara van paketa. Jedan devizni račun je uključen u Hit+ i Magnifica. Za niže (Hit, Dinarski račun od 220 i Platni račun sa osnovnim uslugama), održavanje je 120 u protivvrednosti po prodajnom banke, a ako na računu nema dovoljno pokrića, odnosno je skoro prazan na dan naplate, ne naplaćuje se.

Mozda glupo pitanje ali zasto ne kreirati za svaku uplatu jednokratnu virtuelnu karticu i prebaciti sumu koja je potrebna za tu uplatu i ugasiti je pa onda za sledecu uplatu isti postupak? Ok kapiram ako neko cesto uplacuje pa mu je cim da svaki put kreira novu virtuelnu karticu ali osim toga da li postoji jos neki razlog? Mozda postoji odredjen limit kreiranja virtuelnih kartica?
Ljudi upravo to i rade, s tim što je ne gasiš ti već se sama gasi i nestaje sa prvim obavljenim plaćanjem. Ako je za višekratno plaćanje, gasi se posle isteka postavljenog roka ili kada se potroši postavljeni limit. Ja je koristim na primer za plaćanje putarine.

Mozda glupo pitanje ali zasto ne kreirati za svaku uplatu jednokratnu virtuelnu karticu i prebaciti sumu koja je potrebna za tu uplatu i ugasiti je pa onda za sledecu uplatu isti postupak? Ok kapiram ako neko cesto uplacuje pa mu je cim da svaki put kreira novu virtuelnu karticu ali osim toga da li postoji jos neki razlog? Mozda postoji odredjen limit kreiranja virtuelnih kartica?
Primer:
Plaćanje obnavljajuće članaranine u lokalnom fitnes klubu. Članarina može da se obnavlja i svaki mesec se dobija dodatni popust. Pošto se plaća preko njihove aplikacije u kojoj je potrebno sačuvati platnu karticu, onda posebnu virtuelnu karticu (6m) kreiram samo za njihovu aplikaciju.

Da li možeš da vidiš stanje na toj virtuelnoj kartici

Uvek kad sam u inostranstvu plaćam master card kreditnom karticom. Zadužuje u evrima, koliko evra potrošim toliko sledeći mesec prebacim evra na nju i nikakve provizije i kursnih razlika nema.
Pre neki dan čisto probam, da vidim, platim nešto visa debit karticom kao jedna kupovina i kao druga kupovina isti taj proizvid master kreditnom. Master naravno zaduži tačno u evrima, a visa u dinarima. Kad preračunam kurs ispadne 119,6.
Eto čisto da se zna da je jako neisplativo u inostranstvu plaćati visa debitnom koja je vezana za dinarski račun

Uvek kad sam u inostranstvu plaćam master card kreditnom karticom. Zadužuje u evrima, koliko evra potrošim toliko sledeći mesec prebacim evra na nju i nikakve provizije i kursnih razlika nema.
Pre neki dan čisto probam, da vidim, platim nešto visa debit karticom kao jedna kupovina i kao druga kupovina isti taj proizvid master kreditnom. Master naravno zaduži tačno u evrima, a visa u dinarima. Kad preračunam kurs ispadne 119,6.
Eto čisto da se zna da je jako neisplativo u inostranstvu plaćati visa debitnom koja je vezana za dinarski račun
Ne znam kako je ove godine.Prošle godine u Pragu,plaćao visa debitnom,kurs je bio fenomenalan,cak i bolji nego da sam plaćao Eurima.Bila je konvezija iz Krune u dinare.Takodje u povratku u Beču takodje plaćao nesto u trgovini,kurs takođe kovretovan Evro-dinari veoma korektan.Izgleda da su nešto zeznuli....

Prošle godine sam proveo dosta vremena u Bugarskoj i uvek sam cepao Visa debit i nisam primetio da je loš kurs.

Jel to plaćanje Master kreditnom u inostranstvu preporučljivo samo gde je valuta EUR ili se taj dobar kurs odnosi i na zemlje gde evro nije valuta?

U jednom trenutku su skršili kurs, negde pred prošlo leto. Sećam se da je do tada bio blizu srednjem kada si plaćao debitnom Visa u EUR inostranstvu. Od tada i ja samo Master kreditnom.

Mene su ovde na forumu savetovali da placam uvek u evrima, sa dinarske oni kao skinu po ok kursu, a nakon par dana kada sve obracunaju, konacan obracun bude po losem kursu. Takvo je moje iskustvo oduvek sa intezom

Placen booking 500e i pisalo da je skinuto 58000..nakon dan ipak 60.000 ...malo je reci da sam se sokirao
Visa debit

Upravo. Ne koristiti za devizna placanja dinarsku visu. Isto mi se desilo prosle godine. Na male iznose ljudi i ne primete, ali na vecim postane jasan princip rada.

Je l’ to važi za sve Visa debitne u Intesi?

Razmišljam se da uzmem Visa Infinite jer vidim da je na promociji do avgusta sledeće godine i košta 3990 RSD mesečno umesto 6000 a trebaće mi svi benefiti koji idu uz nju jer mi predstoji period vrlo intenzivnih putovanja u inostranstvo pa mi je lakše da kešnem banci za karticu nego da sve ono uzimam pojedinačno, ali ako je kurs toliko loš onda se definitivno ne isplati jer bih je koristio napolju i za kupovinu avio karata kad sam u Srbiji

Samo kod kartica koje nemaju deviznu partiju.

@gdesikuco
Nisam mislio na tu Visa karticu, već na visa classic (debitna), koja je vezana za devizni.
Ako imaš master card onda si rešio problem, plaćaj njome.
Ne znam koji ti benefiti trebaju ali ovde pričamo o plaćanju u inostranstvu i obračunavanju kursa. Bilo koja kartica koja te zadužuje u evrima i možeš da je izmiriš eurskim transferom je dobra. Svaka koja te zadužuje u dinarima nije dobra

Nazad
Vrh Dno