Šta je novo?

Banka Intesa

Baš opasno zeza aplikacija zadnjih par dana. Kako do nove verzije? Kod mene je trenutno 8.0.6.1 i ne nudi mi ažuriranje.

Uspeo, ode se na virtuelnu karticu i na njoj otvori neki meni koji nudi blokadu.
Dodatno pitanje , ako bih blokirao neku osnovnu karticu debt ili kreditnu, da li mogu posle da je odblokiram i da ona funkionise kao da je nisam blokirao.
Blokiranje virtuelne kartice je ustvari brisanje iste. ne mozes posle da je odblokiras.
A ako pitas za blokiranje fizicke kartice, ne bih znao, nisam nikad probao. Bilo bi mi logicno da moze da se odblokira

Misli na to da generišeš NBS IPS kod kao kada skeniraš sa računa pa tako ti neće naplatiti proviziju na nalog za prenos. Najlakše ti je kroz aplikaciju Plati mi

Plati mi je zgodan kada generišeš kodove za prijem novca.

Za ovu namenu, gde od primljenog računa generišeš kod, praktičniji je NBS generator.

• Like
Reagovanja: uji
Da , kada se virtuelna blokira ona nestena.
A za pravu karticu ne bih probao, jer mozda je procedura aktiviranja takva da ne mizes on line u aplikaciji da sve odradis.
Ove virtuelne bas su dobre u smislu preventive od zloupotreba. Latis sta treba i blokiras tj ugasis jarticu i to je to.

Jer nisi imao šta da izgubiš sa Dinom i ako nestane. 😂 Elem, baš, baš im je loša aplikacija, gličuje, kako god da otvorim ona prikazuje neko svoje stanje, čini mi se svaki put drugačije. Ne znam šta je falilo staroj taman je radila dugo kako treba.

Evo i sa Visa koja ima i jednu virtuelnu. Privremena blokada:
IMG_7045.jpeg

Virtuelna je i dalje aktivna!

I nakon reaktivacije sve po starom:

IMG_7046.jpeg

Zašto kada plaćam MTS račun IPS skeniranjem uvek mi naplate 30 dinara provizije?
A pre sam upaltio 500 dinara na nalog Mozzart kladionice isto putem IPS plaćanja, a nisu mi naplatili 30 dinara?

Mozda je Mozzart račun u Banka Intesa, pa nema provizije.

"IPS uplata" u Mozzartovoj terminologiji je plaćanje metodom IPS skeniraj na onlajn prodajnom mestu trgovca, tako da tu troškove snose oni, pa je svima bez naknade, nezavisno od banke. Doduše, to im i jeste realizovano preko Intese, kao najvećeg igrača po tom pitanju, a novac konkretno ide na račun 160-428081-16. To nije isto kao skeniranje QR koda sa MTS-ovog računa, što se suštinski svodi na puko automatsko popunjavanje naloga za prenos. Podržava Mozzart svakako i takve uplate, to im se zove "Opšta uplatnica", i za te potrebe jeste račun u Aiku, konkretno 105-11542-32, pa ne bi prošlo bez provizije. Tu zapravo ni nemaju QR kod, tj. ni ne generišu uplatnicu, samo navode koji su joj elementi.

• Like
Reagovanja: uji
IPS sekniraj je IPS sekniraj, bio štampan na računu ili na kiosku.
IPS pokaži je instant sistem gde i kupac i trgovac momentalno dobijaju potvrdu o izvršenoj trasakciji.

, a novac konkretno ide na račun 160-428081-16.

Zbog ovoga se ne naplaćuje provizija za uplate sa Intese.

IPS sekniraj je IPS sekniraj, bio štampan na računu ili na kiosku.
IPS pokaži je instant sistem gde i kupac i trgovac momentalno dobijaju potvrdu o izvršenoj trasakciji.
Nije tačno, i IPS skeniraj za prodajna mesta može da funkcioniše na isti način kao IPS pokaži (kao prodajno mesta sa momentalnim potvrdama). Takav sistem se aktivno koristi na web sajtu eplati (euprava), Gigatron kao i mnogim drugima.

Kada skeniraš Gigatron kod za IPS skeniraj, šta se dalje dešava u aplikaciji?

Dobiješ samo iznos, ime trgovca i opciju da potvrdiš, znači nije kao nalog za prenos gde imaš opcije da izmeniš iznos ili opis plaćanja. Nakon potvrde plaćanja, platni procesor vrši redirekciju na stranicu da si uspešno izvršio plaćanje identično kao na primer plaćanjem karticom online.

Edit: Evo i screenshota (iz Raiff aplikacije, ali bi trebalo da je slično i u Intezinoj)
1762731742670.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno