Šta je novo?

Baldur's Gate 3

• Začetnik teme Začetnik teme Alex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nebitno je. Nema uticaja na priču samo si jači i ružniji 🙂

U potpunosti je tvoj izbor. Otključaće ti se sve one moći za koje si morao da koristiš tadpoles ali ti se drastično menja izgled (naravno) i malko menja priču...

Zivot ti poljubim, imam samo 25 sati u igri, a vec je sanjam, planiram borbe 😁 Kakva igretina, aaaaaa.
Jedino mi je zao sto nemam jak racunar pa igram na Xboxu, mnogo se izgubi tog crpg osecaja iz ranih dana igrajuci dzojstikom. Ne mogu da verujem da nisu ubacili M&K podrsku za ovu igru.
Tactician, paladin prvi prelazak, izbegavam sve moguce spoilere jer je igra zaista vrhunksa. Mislim da cu ipak da smanjim na normal, jer i posle 4. nivoa i ogromnog boosta u steti lese me samo tako. Od tih 25 sati proveo sam dva sata na kreiranju karaktera i jedno 2-3 sata samo na studiranje perkova, skillova i spellova. Odlicno je uradjeno.
Jedino nisam shvatio koncentraciju do kraja, moram ipak pogledati video neki.
Slucajno dok sam gledao reviowe mi je iskocio video sa podesavanjima za reakcije, posle podesavanja druga igra. Ne mogu da verujem da su to sakrili u opcije.
Igram klasik setup pala/cleric/rogue/mage.
Samo mi je mage nekako slab za sada.
Paladin i rogue kidaju sa stetom.
Shadowheart na sebe baci sanctuary i samo boostuje i leci, idi bre 😁
Obozavam sto moram svaku borbu unapred da planiram, da se sunjam itd.

Jesi li provalio da možeš da respecuješ likove kad poželiš (i u slučaju nekih poput Shaadowheart je čak i poželjno)?

Paladin maximizuje učinak multiclassovanjem sa drugim klasama, tipično Bard, Sorcerer ili Warlock (jer koriste isti atribut, Charisma)...Smite koristi spell slotove koje možeš da dobiješ kroz druge klase.

Za koncentraciju možeš da se informišeš ovde: https://bg3.wiki/wiki/Concentration

Hvala za info. Za Withersa znam, sasvim slucajno sam ga pronasao nakon reloadovanja posle smrti. Prvi put nisam ni video skrivena vrata. Mogao sam biti bez respeca samo tako. Videcu za multiklasu kasnije, jos mi je rano da se granam, moram da osetim kako dise koja klasa.

Smite koristi spell slotove koje možeš da dobiješ kroz druge klase.
Ovo nisam bas najbolje razumeo.
Inace ociscen Act1 posle 47 sati, sve questove sam odradio, bar mislim ker ne pratim tutorijale nito gledam bilo koji yt video.
Igram sa jednim saveom, oduvek mi je to bio gust, da svaka odluka i bacanje kockice ima tezinu.
Zato sam i ubio jednog kompanjona zbog loseg rolla i neki questovi su mi failovali, ali sta je tu je. Pravo rpg iskustvo.
Morao sam da smanjim sa tactician na normal kada sam dosao do Mountain passa, onu borbu nikako nisam mogao da dobijem, ni sa eksplozivom ni sa bilo kojom strategijom koju sam probao na lvl 5. Verovatno sam samo los 😎

Nazad
Vrh Dno