- Učlanjen(a)
- 30.06.2000
- Poena
- 679
Ako neko nema srece sa hdd-ovima to sam ja... U poslednjih 9 meseci jedino sto mi crkava to su hdd-ovi i to mi obavezno crknu na mrtvo, ali najgore je to sto uvek crknu kada hocu mada fuckin' back-up da uradim
. Najnoviji u seriji je Matrox D740x-6L, a Quantum AS(inace do sada mi je crklo 5 Quantuma i 1 WD) radi ko sat.
Da makar ne vodim racuna o njima tj da ih drzim na stolu, da ih ne hladim, da skacim po njima ili po kucistu, pa da shvatim zasto crkavaju, ali ovako nikako ne mogu da skapiram. Da li to meni uvek uleti neki skart primerak ili sta stvarno mi vise nije jasno
. Do skoro sam sumnjao na lose napajanje, ali sada imam Chieftec, ili mozda ne dovljno hladjenje, ali sada svaki hdd ima svoj ventilator, mislio sam da je do ploce ili do kontrolera na ploci, ali to ne moze da zezne hdd zar ne ??? Sve u svemu ja znam da sam ostao bez gomile slika (sto skeniranih sto sa digitalne fotke), bez gomile dokumenata, muzike i filmova (oko 20gb), bez svega... I sve je to otislo u nepovrat, btw podsetite me da vise nikada hdd-ove ne stavljam u RAID 0, a sto je najgore u celoj prici je to sto je cale stavio svoj back-up kod mene, pa je i njemu sve sto ima za posao otislo u nepovrat
Sve u svemu Seagate RULZ!!! nisam imao taj hdd u kuci 100god, ali dok je radio radio je ko sat, a kod prijateljice, kod koje je taj hdd jos uvek, radi ko sat iako je star 4,5god
Da makar ne vodim racuna o njima tj da ih drzim na stolu, da ih ne hladim, da skacim po njima ili po kucistu, pa da shvatim zasto crkavaju, ali ovako nikako ne mogu da skapiram. Da li to meni uvek uleti neki skart primerak ili sta stvarno mi vise nije jasno
Sve u svemu Seagate RULZ!!! nisam imao taj hdd u kuci 100god, ali dok je radio radio je ko sat, a kod prijateljice, kod koje je taj hdd jos uvek, radi ko sat iako je star 4,5god