Šta je novo?

Baksuz

Vocko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
679
Ako neko nema srece sa hdd-ovima to sam ja... U poslednjih 9 meseci jedino sto mi crkava to su hdd-ovi i to mi obavezno crknu na mrtvo, ali najgore je to sto uvek crknu kada hocu mada fuckin' back-up da uradim :( . Najnoviji u seriji je Matrox D740x-6L, a Quantum AS(inace do sada mi je crklo 5 Quantuma i 1 WD) radi ko sat.
Da makar ne vodim racuna o njima tj da ih drzim na stolu, da ih ne hladim, da skacim po njima ili po kucistu, pa da shvatim zasto crkavaju, ali ovako nikako ne mogu da skapiram. Da li to meni uvek uleti neki skart primerak ili sta stvarno mi vise nije jasno:confused:. Do skoro sam sumnjao na lose napajanje, ali sada imam Chieftec, ili mozda ne dovljno hladjenje, ali sada svaki hdd ima svoj ventilator, mislio sam da je do ploce ili do kontrolera na ploci, ali to ne moze da zezne hdd zar ne ??? Sve u svemu ja znam da sam ostao bez gomile slika (sto skeniranih sto sa digitalne fotke), bez gomile dokumenata, muzike i filmova (oko 20gb), bez svega... I sve je to otislo u nepovrat, btw podsetite me da vise nikada hdd-ove ne stavljam u RAID 0, a sto je najgore u celoj prici je to sto je cale stavio svoj back-up kod mene, pa je i njemu sve sto ima za posao otislo u nepovrat :(

Sve u svemu Seagate RULZ!!! nisam imao taj hdd u kuci 100god, ali dok je radio radio je ko sat, a kod prijateljice, kod koje je taj hdd jos uvek, radi ko sat iako je star 4,5god

i sta ja treba da ti odgovorim?
osim
idi covece na Savski most pa skoci u Dunav :)))

i usput (da te iznerviram)

AMD RULZ

A zna li se uzrok riknjavanja diskova?
Mislim jel bude mehanika ili elektronika?

Ako stalno riknjava elektronika onda je verovatno do napajanja, a ako je izmesano... onda si ti najveci baksuz :(

cile je napisao(la):
A zna li se uzrok riknjavanja diskova?
Mislim jel bude mehanika ili elektronika?

Ako stalno riknjava elektronika onda je verovatno do napajanja, a ako je izmesano... onda si ti najveci baksuz :(

Kombinovano je. Crkle su do sada 3 elektronike(quntum) na jednom crklo jedno i drugo (wd), a na ovim poslednjima samo glave.

boki je napisao(la):
i sta ja treba da ti odgovorim?
osim
idi covece na Savski most pa skoci u Dunav :)))

i usput (da te iznerviram)

AMD RULZ

Ma nista nemoj da govoris, samo komentarisem kvalitet danasnjih hdd-ova nista vise.

btw ne mozes vise da me iznerviras ni da hoces :D ima samo jedna osoba koja to moze u svako doba dana ili noci, a necu da ga navodim (jedan od moderatora).

E, ajde to, ali kada je onaj ko sklapa kuciste retardiran, a ja tada kao newbie nisam gledao onda se desava sledeca stvar.
Pocne meni posle mesec dana da krklja hard(ono, klikeri i to) i posle par dana 10MB bed sektora. Posle 7 dana 40MB i onda je umro. I kada sam uzeo novi, i krenuo da ga zamenim, imam sta i da vidim... retardirani kinez je kada je pakovao kuciste, prislonio zvucnik sa kucista ispod lezista za hdd, tako da ga je magnetisao sve vreme. I normalno, posle trovanja raznim magnetnim sranjima, crkne hard. E od tada sam ja lepo na svaki HDD vezivao crven konac. :)
Nije zezanje, stvarno... Kada zamenim hard, ja udarim malo crvenog konca, cisto radi uroka :p
E sada, ukoliko je temperatura toliko velika da se zapali konac, i unisti hard i kompletnu kucu, sve zajedno sa radionicom, onda je tako htela neka visa sila :)

Vocko je napisao(la):
Ako neko nema srece sa hdd-ovima to sam ja... U poslednjih 9 meseci jedino sto mi crkava to su hdd-ovi i to mi obavezno crknu na mrtvo, ali najgore je to sto uvek crknu kada hocu mada fuckin' back-up da uradim :( . Najnoviji u seriji je Matrox D740x-6L, a Quantum AS(inace do sada mi je crklo 5 Quantuma i 1 WD) radi ko sat.
Da makar ne vodim racuna o njima tj da ih drzim na stolu, da ih ne hladim, da skacim po njima ili po kucistu, pa da shvatim zasto crkavaju, ali ovako nikako ne mogu da skapiram. Da li to meni uvek uleti neki skart primerak ili sta stvarno mi vise nije jasno:confused:. Do skoro sam sumnjao na lose napajanje, ali sada imam Chieftec, ili mozda ne dovljno hladjenje, ali sada svaki hdd ima svoj ventilator, mislio sam da je do ploce ili do kontrolera na ploci, ali to ne moze da zezne hdd zar ne ???

Posto znas da je Maxtor kupio Quantuma imam utisak da ti je zapala Qvantna glava!

Vocko je napisao(la):
Sve u svemu Seagate RULZ!!! nisam imao taj hdd u kuci 100god, ali dok je radio radio je ko sat, a kod prijateljice, kod koje je taj hdd jos uvek, radi ko sat iako je star 4,5god

O tome ti pricham! Kupis Seagate Barracudu IV, stavis i ne mislis... :D Po meni najbolji diskovi danjasnjice

Vocko je napisao(la):
Ma nista nemoj da govoris, samo komentarisem kvalitet danasnjih hdd-ova nista vise.

btw ne mozes vise da me iznerviras ni da hoces :D ima samo jedna osoba koja to moze u svako doba dana ili noci, a necu da ga navodim (jedan od moderatora).

Des Vocko :D....eto,jace je od mene :D.....

nesharm je napisao(la):
Des Vocko :D....eto,jace je od mene :D.....

E ti si tek od skoro, a oduvek je bio... Big M

Vocko je napisao(la):
E ti si tek od skoro, a oduvek je bio... Big M

Ma, opusti se malo. Sta ces da radis sa 40 godina, ako se sada nerviras zbog gluposti.

:wave;

meni u zadnjih mesec dana crkla 3 maxtora (1 od 30gb 7200obrtaja i 2 od 40gb 5400)
sve kupljeno u imtelu

Vocko je napisao(la):
Ako neko nema srece sa hdd-ovima to sam ja...
E Vocko stvarno si baksuz, samo da znaš onaj Quantum AS što si mi letos prodao radi odlično (kuc kuc ;)) bez ikakvog hlađenja u
zatvorenom kućištu :D.
Iz onoga što si ispričao garantujem ti da je napajanje u pitanju (pa ne možeš toliki baksuz da budeš, ili ti neko stvarno skače po kompu kad nisi tu :D). Verovatno je veliko opterećenje kod tebe u kraju. Uzmi UPS bre !!!
Ili menjaj menjaj taj ako ga već imaš.

Sto se tice UPS...
Znam da zvuci glupo, ali ja znam vise ljudi kojima se sprzilo sve zivo a imaju UPS nego onih koji nemaju...
Znam dva lika kojim se sprzilo skoro sve zivo, ono hard, ploca, procesor, graficka... ne znam dal im je nesto ostalo zivo... a jedan je imao APC UPS a drugi ne znam tacno... ali koliko se secam bio je i on neki ok....

EPS :-(

ne znam da li znate da je oko 70% kvarova na racunarima prouzrokovano losim napajanjem , tj. losom strujnom mrezom.
Zato, UPS rulz!
Doduse meni je HDD crko dok sam imao UPS, ali ko zna koje su ga sve oscilacije u naponu sibale dok nisam nabavio UPS (APC 500)

Zato, ako vam je los napon u kuci, jedino resenje je UPS uredjaj.

*Vocko, mozda je to glavni razlog crkavanja tvojih HDD-ova? Mozda se napon srozao u zadnjih godinu dana a pre ti je bio OK... nema pravila.
You never know 'till you got an electritian ... ;)

:wave;

Ma slobodno se zezajte na moj racun, navikao sam na to u poslednje vreme :D

A sto se tice napajanje zamenio sam 4 do sada i sada je Chieftec i ne verujem da je do njega

Ma ja sam cuo da intelovi procesori prave slucajno bad sektore, zna li neko vise o ovome? :D:D:D........

Re: EPS :-(

][V][ATRIX™ je napisao(la):
ne znam da li znate da je oko 70% kvarova na racunarima prouzrokovano losim napajanjem , tj. losom strujnom mrezom.
Zato, UPS rulz!

Ovo je tacno prema reklamama proizvodjaca UPSeva. :D

Doduse, u praksi je cifra prilicno manja. Pogotovo za diskove novije proizvodnje.

Vocko je napisao(la):
A sto se tice napajanje zamenio sam 4 do sada i sada je Chieftec i ne verujem da je do njega

Pa nista predlazem ti da uzmes Enermax, pa valjda ce onda biti sve ok :)

Nego Vocko, jedan savet za tebe.. Nikako i nikade nmoj paviti RAID :D ili bar ako pravis obavezno 0+1 :)

cile je napisao(la):
Pa nista predlazem ti da uzmes Enermax, pa valjda ce onda biti sve ok :)

Nego Vocko, jedan savet za tebe.. Nikako i nikade nmoj paviti RAID :D ili bar ako pravis obavezno 0+1 :)

pre bih mu savetovao da uzme neko DTK od 300W (dosta je jeftinije, a odlicno je), a mislis da mi, obicni smrtnici imamo da izdvojimo oko 800+ DM za 4 hdd da bismo bili mirni? nema nikakve potrebe za 0+1...

intel je napisao(la):
pre bih mu savetovao da uzme neko DTK od 300W (dosta je jeftinije, a odlicno je), a mislis da mi, obicni smrtnici imamo da izdvojimo oko 800+ DM za 4 hdd da bismo bili mirni? nema nikakve potrebe za 0+1...

Uh, ne znam da li ti uvek sve shvatas ozbiljno, ali si totalno! pogresno shvatio moj post. Ceo ovaj thread je saljiv, pa i moji postovi u njemu...

Vise sam iz zezanja rekao za Enera... Posto je Chieeftec stvarno super napajanje (verovatno bolje od DTK)... Izgleda da Vocku ne crkavaju diskovi zbog napajanja, ali sam cisto iz sale rekao da proba sa Enerom sta ce da bude.

A sto se tice RAID-a, vidis da stoji nekoliko smajlija. To je u potpunosti sala... Ono ako ti u RAID-u crkne jedan hard onda odose svi podaci, a posto je covek specijalista za unistavanje diskova onda reko da uzme sa mirroringom ili da ne uzima RAID uopste :) ... Doduse nisam morao napsati 0+1 moglo je i samo 1 (znaci 2 diska od kojih je jedan mirror) :)... Suma sumarum, sve je bila sala, zao mi je sto nisi shvatio moj post na taj nacin... I sto ispade da sam ja neki ***** koji ljudima predlaze ultra mega turbo skupa resenja, ili mislim da obicni smrtnici imaju po vise od 800DM samo za hardove, odnosno da prosecna masina (a nju po logici stvari kupuju obicni smrtnici) kosta dosta preko 2000DEM (i to ako su sve ostale komponente prosecne). Nemoj da mi vredjas inteligenciju :) Ali dobro moracu malo da poradim na mom smislu za humor :)

Vocko je napisao(la):
Ma slobodno se zezajte na moj racun, navikao sam na to u poslednje vreme :D

Ja mislim da je ispod tvog solitera staro indijansko groblje, i da se sve to zbog toga desava. Raspitaj se malo po zgradi, da li drugim ljudima riknjavaju shporeti i televizori. :D

notax je napisao(la):
Ja mislim da je ispod tvog solitera staro indijansko groblje, i da se sve to zbog toga desava. Raspitaj se malo po zgradi, da li drugim ljudima riknjavaju shporeti i televizori. :D

Pa pazi ovako ispod moje zgrade je mocvara :) (Nbg rulz), a sto se tice crkavanja vezano je samo za mene, komsinica mi je radio Mileva, pa me smara svakodnevno, tako da bih znao za takve stvari :D.

Vrh Dno