stefan2 je napisao(la):Inace se sire progresivno
Miroslav je napisao(la):e nesharm nije tacno... to sto ti kazes tacno je samo u slucaju nekog mehanickog kvara koji postaje sve gori sa vremenom... medjutim ima jednostavno i falicnih ploca, jednostavno pukne mu neki sektor i to je to... ja sam imao jedan disk sa nekih 13kb bad-a i nikad se nije prosirilo... iako je radio 15 sati dnevno...
Midgard je napisao(la):Meni se stari HDD tako unistio tj. preplavio se BS a poceo je od par klastera pa je zahvatio 5Gb i na kraju nije hteo ni da se boot-uje.
Mozes pomocu Partition Magic da izolujes BS na drugu particiju.
Srecno sa HDD.
Poz.
cheers
luka.l je napisao(la):I jos mi nesto nije jasno? Bad sector-i su defakto "mehanicki" tj poremecaj magnetnog svojstva na ploci diska. Kako je moguce da uslovno receno "izolacija" tih sektora moze da spreci njihovo sirenje? Mislim ne postoji fizicka prepreka. E sad, pretpostavljam da je vecina bad sectora upravo magnetni poremecaj jer se low level formatiranjem mogu postici fini rezultati u njihovom otklanjanju, a low level formatiranje svakako utice na magnetna svojstva ploce diska.
Miroslav je napisao(la):e nesharm nije tacno... to sto ti kazes tacno je samo u slucaju nekog mehanickog kvara koji postaje sve gori sa vremenom... medjutim ima jednostavno i falicnih ploca, jednostavno pukne mu neki sektor i to je to... ja sam imao jedan disk sa nekih 13kb bad-a i nikad se nije prosirilo... iako je radio 15 sati dnevno...
Midgard je napisao(la):ako nije ispravi me.
luka.l je napisao(la):I jos mi nesto nije jasno? Bad sector-i su defakto "mehanicki" tj poremecaj magnetnog svojstva na ploci diska. Kako je moguce da uslovno receno "izolacija" tih sektora moze da spreci njihovo sirenje? Mislim ne postoji fizicka prepreka. E sad, pretpostavljam da je vecina bad sectora upravo magnetni poremecaj jer se low level formatiranjem mogu postici fini rezultati u njihovom otklanjanju, a low level formatiranje svakako utice na magnetna svojstva ploce diska.
ZAP je napisao(la):moj predlog je da ponovo formatizujes disk jer ko zna kada su ti sektori obelezeni kao losi???, a onda probaj sa Spinrite. Ako ga nemas potrazi ovde na forumu vec su bili neki linkovi ka njemu, ali se spremi da racunar ne koristis par dana jer je program ipak dosta spor![]()
a na kraju ako sve ostane tako odradi to sa particijom na kojoj ces ostaviti bad sec. i na koju ces zaboraviti da postoji pa prati tokom vremena sta se desava
septimus je napisao(la):Nashao sam Spinrite 5.0 , najsvezija verzija koju sam nashao.
Ako se desi da BS budu malo na pochetku, malo u sredin i i malo na kraju HD-a ( imam utisak da je tako !), kako da ih ( sa PartitionMagic?) potrpam u jednu particiju????
Gde si ga nasao? Danas sam se ubio trazeci ga i nasao sam samo gomilu mrtvih linkova.septimus je napisao(la):Nashao sam Spinrite 5.0 , najsvezija verzija koju sam nashao.
[email protected]:wave;septimus je napisao(la):Za Danila : daj email ili na PM pa da ti poshaljem 90kb...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari