Šta je novo?

AZBOX - Diskusija

zato put pod noge,exerni hdd pod misku(sa sopstvenim napajanjem) pun mkv-a pa ces se uveriti.dobrodosao:)

evo i ja bi da se prijavim dolazim sa EXT fiokom od 1.5 Tb iskljucivo mkv sadrzaj, samo ti pripremi dovoljno mestana svojim Hdd-ima:)

Ps:eek:stavimi kontakt na PM

Pa ne treba mu mesta na HDD-u u kompu, može direktno sa externe fioke da pusti (ako dotična ima svoje napajanje).

Hoću i ja da dođem kad i Vox, da vidim mašinu u akciji :D

Koji HD kanali mogu da se otvaraju? Da li mogu HD Suisse, ORF HD, Eurosport HD, BBC HD...

Poslednja izmena:
Moze sve to i jos mnogo toga, ali na nacin koji nije za diskusiju :type:

Cisto lokalnim emulatorom moze samo ORF HD

Ne može više ni ORF HD

Znaci, HD SAT bez min 2k din mesecno...nema...

ITV HD je free

Prilozi

• itv.JPG
    itv.JPG
    19 KB · Pregleda: 171
odlicna slika.u telesatovoj listi ide pod nazivom 10550.sinoc bili fta hd kanali iz HD platforme na 9e.

jedna je 1.4, druge dve 1.2

Nerazumem, sta ce ti tri antene....:(

Koja bi bila idealna za azbox ?

nema idealne antene...

renne ima vise antena da bi gledao vise satelita bez motora...

ja imam dve antene, jedna sa tri LNB-a za 13,16 i 19E pozicije , druga sa motorom i jednim LNB-om za ostale satelite...
mozda i nesto ovako nabavim...

sve zavisi sta i koliko hoces da gledas...
treba posetiti satelitske forume, ima ih nekoliko sa ex-yu podrucja...
sve je detaljno objasnjeno....

poz...

Poslednja izmena:
ToroD. su malecke za nase podrucje.... pre bi mogao multifeed :banana:

ToroD. su malecke za nase podrucje.... pre bi mogao multifeed :banana:

ma, mogu ja na ovu moju AL 125 da stavim 8 LNB-ova samo da imam da kupim takav nocac LNB-ova....da ne moram da budzim i savijam, nego kupim original....

problem je sto u srbiji slabo ima te malo kvalitetnije opreme...

npr. nosac za vise /vise od 3!/ LNB-ova... diseqc 8/1 sklopka, wave frontier i gibertini antene, itd...

poz....

za manje zahtevne,idealna bi bila ona prva renne-ova,mabo,offset sa motorom ali za mene je prava mabo offset 1,85.zivimo gde zivimo a najbolji sateliti su usmereni na severne i zapadne delove evrope pa signal,kako stize vece sve vise slabi pa bi ovolika antena bila minimum za beograd i veci deo srbije. btw,renne bi za svoju antenu rekao da je idealna za DB800:D

ok, a ima li negde u srbiji kupiti mabo antene?

ili bar neku Al 140, gde ima da se pazari?

"Imam 6 satelita i 15 raketa..." -by BS-Divljina
Nema realne potrebe za toliko tanjira. Dva komada je dosta.

mozda nije bilo precizno receno, samo jednu od ovih...

ko prati sat tv zna da nema potrebe za toliko tanjira...

evo kako moze da izgleda jedna od varinati multifeed-a....

Poslednja izmena:
Ne znam ja sta si ti hteo.
Pratim sat tv oko 4 godine ali nisam zaludjen za tim. Sta je meni bilo dovoljno, jedan tanjir 1.4m,motor,strongov LNB, SS2, nista vise. Gledao sam Hotbird,Astru i u poslednje vreme Thor zbog Digi-a, mada ni to vise ne gledam jer mi i nije bas neki izbor kanala. Sad ide ce i Digi da ode i nema vise sta da se gleda vise besplatno.

Back on topic. Koliko se danas isplati uzeti Azbox? Ako se uzme onda obavezno i neki CS da padne, jer inace nema poente. O kolikom broju HD kanala pricamo, i na kojim satelitima?

pa ako nisi znao, nisi ni trebao da komentarises...
moje bavljenje sat tv je je preko 10 godina...prosao i eru analogne sat tv, imao dva analogna risivera, presao na digitaliju, nokia 9800, humax 5400, samsung 9500, ss2, a sada db500 i ss2hd, uskoro neki hd risiver...
penta slike bio je prikaz wavefrontier-ove torodial T-90 antene...s obzirom da uz specifikaciju na sajtu nema slike ubacio sam link prema galeriji zbog te antene, a ne zato sto mislim da treba staviti 5-6 antena....moze i ovakav precizan link...sto nisu renne i starac sveta, koji su dugo u tim vodama, skocili: "sta ce ti 5-6 antena?" sto se mene tice, zavrsio sam raspravu oko toga....

back on topic....
normalno da je u ovoj prici upleten card sharing....sigurno da svi ljudi koji imaju 2 ili vise antena, ili neku varijantu multifeed-a imaju cs....
normalno da je ko got razmislja o hd sat risiveru ima originalnu karticu i ima ili planira cs, nije potrebno kupovati zbog digija hd prijemnik....

imas ovde spisak hd kanala....

Poslednja izmena:
Vidim da ovde neko koristi profi opremu koje je za ozbiljne igrace i koji su dugo u tim vodama,ja njihov trud i ulaganje u opremu pozdravljam ali sta je sa ovim koji bi hteli da odgledaju mozda neku emisiju ili par filma mozda i malo sporta u HD sta bi njima preporucili..?
Evo ja sam davno koristio analognu sat ali sam preskocio eru digitalne sat :D e sad se malo nalozio na HD i mozda ovaj azbox posto mi deluje interesantnim i vidim da ima puno mogucnosti

Vidim da ovde neko koristi profi opremu koje je za ozbiljne igrace i koji su dugo u tim vodama,ja njihov trud i ulaganje u opremu pozdravljam ali sta je sa ovim koji bi hteli da odgledaju mozda neku emisiju ili par filma mozda i malo sporta u HD sta bi njima preporucili..?
Evo ja sam davno koristio analognu sat ali sam preskocio eru digitalne sat :D e sad se malo nalozio na HD i mozda ovaj azbox posto mi deluje interesantnim i vidim da ima puno mogucnosti

pazi, ako bi malo gledao, razmisli o varijanti SS2HD kartica umesto HD prijemnika...cisto iz finansijskih razloga, a pogotovo ako ne bi gledao non-stop....
ako pare nisu problem, u svakom slucaju je bolji risiver komponenta....antena, lnb motor i vozi...i naravno cs...;)
imas i na nekim forumima i hd feed-ove za sport ako neces cs...nema ih puno, ***, koliko para, toliko muzike....

poz...

Poslednja izmena:
nema ovde profi igraca,i deki je zaljubljenik u sat tv koji je lutao kao i ja jer nismo imali savete sa foruma.vi mozete preskociti mnoge nase zablude i nabaviti odmah ono pravo.dakle,ako zelite hd kanale,mora cs a to znaci linux hd risiver.ja cu reci az box,renne dream box,moj drug milorad ip box,bambi kathrein...sto ljudi sto cudi.sto se antena tice,multifeed je daleko najkonforniji(trenutno skakutanje sa sat. na sat.),ipak,ako vec imas cs,pokretna antena je najbolja ili mozda kombinacija kao renne i ja;)

a 4:2:2 hd feed-ove vrlo lako i jednostavno otvara az box!

Uf,moracu da razmislim...
Da krenem redom
Od opreme mi je jedino ostao obican motor za antenu :D ,dovoljno za pocetak...
Ostalo videcu polako
Sta bese ovo "4:2:2 hd feed"

pa ako nisi znao, nisi ni trebao da komentarises...
moje bavljenje sat tv je je preko 10 godina...prosao i eru analogne sat tv, imao dva analogna risivera, presao na digitaliju, nokia 9800, humax 5400, samsung 9500, ss2, a sada db500 i ss2hd, uskoro neki hd risiver...
penta slike bio je prikaz wavefrontier-ove torodial T-90 antene...s obzirom da uz specifikaciju na sajtu nema slike ubacio sam link prema galeriji zbog te antene, a ne zato sto mislim da treba staviti 5-6 antena....moze i ovakav precizan link...sto nisu renne i starac sveta, koji su dugo u tim vodama, skocili: "sta ce ti 5-6 antena?" sto se mene tice, zavrsio sam raspravu oko toga....

back on topic....
normalno da je u ovoj prici upleten card sharing....sigurno da svi ljudi koji imaju 2 ili vise antena, ili neku varijantu multifeed-a imaju cs....
normalno da je ko got razmislja o hd sat risiveru ima originalnu karticu i ima ili planira cs, nije potrebno kupovati zbog digija hd prijemnik....

imas ovde spisak hd kanala....

Ne razumem zasto si toliko ozbiljan. Ja sam tu poruku vise iz sale napisao, nisam nista lose time mislio. Video sam sliku, mislio sam da hoces toliko tanjira i pogresio sam, al sam barem nesto naucio. Nema ljutnje.

Samo sam hteo da prokomentarisem je da sve to skupo za vecinu normalne populacije, ali naravno za ljude koji ganjaju taj sport potpuno opravdavam. Po meni, davati tolike pare za saku HD kanala po satelitu nije isplativo, a sigurno jos neko misli isto ovako. Sta je po meni bolje ulaganje, uzeti brzu konekciju i skidati HD content sam. Kao sto rekoh ovo je samo moje misljenje i ne mora niko da se slozi sa tim.

nema ljutnje....;)

i ovaj tvoj drugi deo nije bez osnova...ne jednom sam se zapitao vredi li tolikog truda, sada kada net pojeftinjuje konstantno... sta ces, uslo u krv....:D

poz....

Vrh Dno